lördag och bakning på gång

Idag har jag sovit länge, sov ända till kl 10.00 imorse, men sen var jag så pigg att jag gjort massor. Slängde ut sängkläderna och tvättade flera maskiner. Bakade mjukkakor, som blev jättebra, nu måste jag försöka gömma dom i frysen så att dom inte är slut när julen kommer.
Sen bakade jag lussebullar, snurror med mandelmassa i, men dom blev som sten, jäste aldrig upp, dom såg verkligen inte roliga ut, först ikväll slog det mig att jag hade glömt det viktigaste, JÄSTEN!! Ja, herregud, inte konstigt om de var som stenar. Ha ha ha, så nu måste jag köpa mer saffran och göra om alltihop igen, fast med jäst förstås.

Just nu sitter jag och ser på Sing-a-long, i väntan på fortsättningen på Stjärnor på Is. Nu är reklamen slut, nu ska jag luta mig tillbaka i soffan och kolla. Kanske sjunga en trudelutt.

Bye bye

Julstök

Idag har jag varit ledig från jobbet. Har julstökat hela dan, började morgonen med att skotta snö, det hade snöat under natten, det var riktigt skönt ute, bara -4 grader och så fluff-snö så det gick lätt att skotta. Egentligen tycker jag att det kan vara riktigt skönt att vara ute och skotta snö, men bara om det är lätt fluffig snö och inte så kallt ute, och framförallt att man har tid och slipper stressa.

Just nu sitter jag här och funderar på om jag ska gå och duscha nu eller om jag ska göra det efter middan, lite svettig och kladdig känner jag mig men samtidigt känner jag mig lite trött och lat efter dagens slit. Kanske jag tar det lugnt och så gör jag mig ren och fin tills det är dags för IDOL istället. Jag får fundera på det en stund...

Så här ser det ut i mitt köksfönster nu:


Tvättstugefönstret ser ut såhär:


Nu ska jag gå och göra nobisdressing, den ska vi ha till grillad kyckling ikväll.

Ha det så gott!

Tjing.

Här är jag!

Jag har inte somnat för er som undrar!!!

Igår tisdag så var jag himlades duktig. Jag crossade i 30 min och sen körde jag en massa situps, de känns idag. Jag har även idag crossat 30 min och gjort situps. Bra va?!

Igår jobbade jag till 17.30, for in på Fisk och Fisk och köpte mat till mina söta fiskar, blev surrandes med innehavaren en bra stund, var hemma strax efter kl 18.00, vid 18.30 ringde gubben och frågade om jag hade lust att följa med och kolla in rean på Dressman, jajamen sa jag så han hämtade upp mig och så for vi iväg dit, där hittade vi faktiskt en hel del, allt var på halva priset så inte blev det så dyrt heller, himla bra!

Idag jobbar jag till 18.00 så jag börjar 11.30. Sitter här och tar igen mig en stund efter allt gympande, har precis kommit ur duschen, tänkte kolla in Toppform på nätet, missar alltid det på TV:n, sen är det väl säkert dags för att äta frukost och göra sig i ordning för att åka på jobbet.

Det snöar även idag, skitkul! INTE!!! Fast jag tror att det stod i går i tidningen att det bara var idag, resten av veckan skulle vara snöfri, men det är ju ingen garanti!

Ha en bra dag!

Tjing.

Vilket väder!

Ja, nu har då vintern definitivt kommit! Herregud så det har blåst och yrt snö inatt, bilen var inte så värst snöig, däremot hade det drivit så det var stora högar på vissa ställen på gården, gubben var ut och skottade imorse, sen när jag kommit hem och vi ätit så var jag och ungarna ut och skottade också.

Jag har jobbat idag och det har gått jättebra, fingret mår hur bra som helst, jag är så glad för det.  Fast för en stund sedan började jag känna av lite huvudvärk, vet inte vad det beror på, kanske för att man jobbat idag, jag har ju bara gått här hemma i över en vecka och haft det så tyst och lugnt.

Nu ska jag gå och slappa lite i TV-soffan tror jag, sen ska ju S3 göras i ordning inför kvällen och sen efter det så ska det kopplas av ordentligt innan man hoppar i säng. Jag har börjat lyssna på Aprilväder, fortsättningen på Saltön, jag började lyssna igårkväll när jag gick och la mig, kunde inte sluta lyssna för det var så kul, ska nog lyssna en stund ikväll också, det är väldigt rogivande att ligga i sängen och blunda och lyssna, det händer att jag somnar bort från boken också så man måste spola tillbaka nästa gång man ska lyssna, men det är sånt som händer.

Nå, ha en skön och avkopplande kväll nu efter allt skottande.

Tjing!

AHH Lunch! Fan

Just ja, jag ska ju jobba imorrn, har ju glömt bort att fixa lunch, vi åt chili con carne till middag men resterna är redan i frysen, tur att jag har några matlådor klara i frysen, får nog ta och kolla lite där och plocka fram.

Idag har jag inte vilat heller! Men jävligt bra känns det ändå. Jag har städat bägge toaletterna, dammsugit hela huset och så har jag städat i vardagsrummet och bytt gardiner och mattor.
Har även hunnit vara och hälsa på B i hennes nya hus, jättefint och så många rum, jag vill också ha så många rum!! Jag tror jag flyttar in till henne, hon hade ett rum där jag kunde bo, rosa var det också så det skulle passa mig perfekt, när kan jag komma med mina grejor???

Just nu stormar det som bara den ute, snön yr också så imorronbitti lär man väl inte hitta sin bil, den är väl under ett tjockt lager snö, blä och usch, inte kul alls.

Nä, nu ska jag gå och kolla i frysen och sen göra i ordning inför morgondagen.

Just det, jag har ju glömt en sak! Jag vägde mig imorse och jag hade.......



gått NER!!

TJOHO, 1,1 kg. Jag är jättenöjd.

Tjingeling!

Min favvo!

Jäklar så det stormar ute, det bara dånar.

Det här har jag sysslat med idag:



Jepp, det är julkakor! 3 sorter, tror inte att det blir några fler sorter, jag ska ju själv inte äta och övriga familjen borde inte heller, lussebullar och ev nån mjuk kaka ska jag göra men sen tror jag att det räcker.

Ikväll ska gubben iväg på julmiddag till Överkalix, men jag stannar hemma, tycker det är så besvärligt eftersom det oftast inte finns så mycket för mig att äta, om OM jag skulle bli dålig är det inte så kul att vara så långt hemifrån.

Är det nån som har nåt bra förslag på middag till oss andra? Jag har noll ideér och allt verkar vara i frysen. Det blir nog bara en gröttallrik idag, tror faktiskt inte att ungarna har nåt emot det.

Nu piper torktumlaren, tvätten är torr, det är väl bäst att ta reda på den, jag antar att det inte är nån annan som hör hur den piper, det brukar bara vara mina öron som hör den, konstigt!

Nåväl, ha en bra kväll alla och se upp med kalorierna!

Förlåt men jag har syndat



En hel sån här har jag klämt alldeles själv, blä egentligen! Jag har också klämt i mig morötter och gurkstavar i jättegod dipp, nä, fy så hemsk  jag har varit, som tur är så har jag druckit bara vatten i allafall. Så här går det inte att hålla på, nä, lite mer koll på kalorierna!!!
Förhoppningsvis så ska väl fingret vara bra nu så jag kan börja träna, vi hann ju aldrig riktigt komma igång jag, B och U, men nu jävlar! Nu bara MÅSTE vi sätta igång på allvar.
Jag har ju haft ont i stortån också men helt plötsligt ikväll så slutade det att göra ont, jag håller tummarna för att det också är borta nu, det vore ju perfect.

Jag har svurit ikväll också, fan och helvete (som Simon i Design Simon och Tomas säger) vad arg och ledsen jag blev när Anna åkte ur IDOL, nä, nog måste det väl snart vara Johans tur, han är ju enbart kvar för att småtjejerna röstar på honom, inte för att han är nån bra sångare, det kan jag inte tro i allafall.
Kevin är ju klart bäst av alla så jag hoppas att han vinner hela skiten, jag röstar då på Kevin!!

Godnatt!

Tjohej!

Fingret mår fortfarande bra och jag bara njuter. Jag är så himla duktig i att inte göra nåt också !  Jag har verkligen försökt att inte göra mer än nödvändigt de här dagarna, det är svårt för det finns ju hur mycket som helst att göra: Börja fixa inför julen, baka, städa, ja listan kan göras hur lång som helst, men jag har varit sååå himla duktig, har inte gjort nåt av dessa saker. Känner mig riktigt stolt! Det kanske är därför som fingret ännu känns bra, hade jag börjat med en massa när fingret kändes bättre så skulle det säkert inte kännas lika bra nu.

Jag har gjort dip till ikväll, tänkte dippa gurk- och morotsstavar. Jag har bevisen här:

Laktosfri fil i kaffefilter:        Färdig dip:
    
Jag la filen i kaffefilter igårkväll och idag mitt på dan så smaksatte jag. Det blev lite lite så jag har satt igång lite mer fil som jag ska ha i filtret tills imorgon.
Jag gjorde en vitlöksdip och en tacodip, har nyss testat med lite morot och de blev bägge godkända!

Ikväll blir det palt till middag, det ska bli sååå gott, jag har verkligen längtat efter palt, har ju inte kunnat göra det när jag haft så himla ont, om det gör ont nu när jag ska veva runt så får S1 hjälpa mig.

Ha dé

Livet leker igen!

Idag känns allt underbart, det är rent otroligt, igår hade jag hur ont som helst, idag känns det ingenting. Har pratat med läkarn som säger att det är ju jättebra, jag ska fortsätta vila veckan ut och fortsätter det såhär bra så kan jag gå och jobba på måndag, om inte så skulle jag ringa till honom. Men jag hoppas ju naturligtvis på att det får vara såhär bra och att jag kan jobba igen. Jippie!

Tack för alla kommentarer. Det är Voltaren T 50 mg som jag äter som doktorn skrivit ut. Tyvärr kan jag inte äta Alvedon el Pronaxen pga laktosen, men Voltaren är ju bra och just den som heter T innehåller tack och lov ingen laktos, den utan T:et gör det.

Idag har jag sytt ihop byxor som S1 hade sönder igår, han halkade med cykeln, så igårkväll satte han på vinterdäcken, tänk att man ska måsta trilla innan... nåja, det är upp till honom själv. Sen passade jag på att fixa lite annat som var trasigt och så sydde jag gardiner till tvättstugan. Jag ska vila fingret om en stund, ska bara skriva färdigt det här först!

Tjing!

Fattig som en kyrkråtta

Jesus, vad jag känner mig fattig. Har precis kommit hem från tandläkarn, tyvärr hade jag ett pyttehål som han lagade på en gång, allt som allt tog besöket 15 min, det kostade 1100 kr! Jädrans också vilka priser. Så nu gapar börsen tom, tur att man får lite barnbidragspengar i morron, annars vete sjutton hur jag skulle klarat mig tills lönen kommer. Det kommer att bli hårt detta. Dessutom måsta vara hemma, dålig lön, skit och helvete, plus att man har ont också.

Imorse hade jag så inih-e ont att jag inte visste vart jag skulle ta vägen, tårarna sprutade. Nä, det här mina vänner är inte kul. Fast nu vet jag mer exakt var jag har ont, det är nog inte någon senskida trots allt för imorse var jag supersvullen på knogen fast på sidan mot tummen till och när jag tog på just det området så gjorde det nåt så fruktansvärt ont. Har slut på de starkare tabletterna också, som tur var så hade jag hemma den svagare varianten så jag tog 2 av dom, har nu varit och inhandlat mer, ska även säga till imorron när jag ringer doktorn. Kanske han vågar sig på att ge mig en spruta till nu när jag kan förklara bättre var det gör ont. Jag hoppas det, vill ju helst slippa åka till Sunderbyn. Helst skulle jag vilja att jag fick spruta imorron och så är allt bra till på måndag så jag kan gå och jobba då, det skulle vara helt perfekt.

Nu ska jag gå och försöka mig på att göra lite biffar el köttbullar, får se vad det blir.

Vi höres!

Puh!

Det är jobbigt att vara sjuk. Imorse fick jag tag i läkarn som sa att jag skulle vila fingret, han sjukskrev mig veckan ut, han trodde att det var senskideinflammation jag fått (hade ju det i fjol i höger pekfinger), han skulle rådfråga reumatologen i Sunderbyn och så skulle jag ringa honom på teltiden på torsdag för att höra hur fortsättningen blir, ev skulle han remittera mig dit eftersom han själv kände sig lite osäker på att spruta i senskidor, så vi får väl se hur det blir. Kanske jag är bättre om några dagar, när jag fått vila ordentligt. (man kan väl i allafall få hoppas!)

Jag har även varit till arbetsterapeuten idag och fått en skena för att vilandet ska bli optimalt, så här ser den ut:


Kanske inte så snygg men fingret kanske mår bra i den.

Så här ser det ut när fingret är på plats:



Var en sväng förbi jobbet när jag varit hos arbetsterapin, var dit med sjukintyget och för att få surra lite med mina kära kollegor. Jag saknar er (men inte jobbet)! Jag skulle kanske kunna komma och vara lite sällskapsdam under rasterna?!

Nu ska jag gå och placera mitt finger i skenan en stund, sen är det väl dags för att laga lite mat, idag blir det fläskkorv, tror jag måste ta mig en frukt först för magen kurrar.

Tjing!

Måndag

idag och jag är hemma ännu, fingret är inte bra. Har försökt få tag i min läkare på morgonen men det var lättare sagt än gjort, han hade 25 min teltid idag, tror ni jag fick tag i honom??? Nä, såklart inte. Fick ringa VC för att få tala med en sköterska istället, hon skulle försöka få tag i honom nu under eftermiddan och sen ringa mig och berätta vad vi ska göra för att det ska bli bättre.
Det gör inte ont på samma sätt som före sprutan utan nu gör det bara ont när jag använder handen/fingret. Som nu t ex, det går bra att skriva en stund men så efter ett tag blir fingret jättetrött och då börjar det göra ont, jag skulle absolut inte kunna sitta på jobbet och skriva en hel dag. Kanske jag bara behöver vila några dagar till?? Vem vet, får väl höra vad doktorn sagt.

Har precis kommit från TV-soffan, har nyss sett en film, måste ju passa på att göra sånt nu när jag inte kan göra så mycket annat, väntar också hem S3 vilken minut som  helst.

Jag har laddat ner bilderna från bowlingen men jag vill inte lägga ut dom eftersom en del kanske inte vill vara på bild på nätet, men jag lägger ut en bild på mig själv och U, jag hoppas du inte har nåt emot det?! Jag tycker vi är riktigt fina, eller vad säger ni, inte så pjåkiga för att vara 2 "tanter":



Nu kom gossen hem, ska gå och höra hur skoldagen har varit, jag återkommer en annan gång.

Ciao

Fortfarande näe!

Jag ska skriva lite i allafall, trots att det gör svinont i fingret, det känns precis som att muskeln sitter fast, har ingen ork alls i fingret plus att det gör jävligt ont när jag gör nåt, t ex skriver, blä. Nä, imorgonbitti ska jag ringa till läkarn och säga att den där sprutan inte tog där den skulle.

Har varit hos B på ljusparty idag, oh så mycket fint det finns!!! Jag skulle vilja kunna handla mycket mer, synd att det ska kosta så mycket, men ljusen är ju superbra så dom är minsann värda sitt pris tycker jag.
Jag handlade för 673 kr idag fast då var 229 mammas grejor. Till mig själv blev det nästan 100 st teljus (värmeljus) i vitt och rött, passar perfekt nu när julen snart är här, sen köpte jag ett mellanstort rött pelarljus, jättesnyggt, M är också världens goaste kompis, det är hon som säljer, av henne fick jag det minsta röda pelarljuset. Tack M, jag blev jätteglad!
Till mamma köpte jag en julklapp från henne till mormor (krångligt?!), det var en tvål och en handkräm i pump som luktade jättegott, lite lagom mycket.

B bjöd på glass och hallon, som jag naturligtvis åt av, jättegott! Jag HAR skrivit upp M!

Igår kom vi på varför min våg har betett sig som den gjort, den måste stå helt plant, ingen matta el nåt under, tyvärr visar den nu 5 kg mer än förut så det var ju inte så bra, men det är ju bättre ändå att den nu visar samma siffor hur många gånger man än ställer sig på den. Synd att jag nu har 6 kg kvar till mitt första delmål, jag som trodde att jag bara hade några hg kvar, men men jag har ju ändå gått ner 3 kg så jag har ju ändå varit duktig, fast nu känns det ju nästan som att börja om från början igen, men jag ger inte upp, nu jäklars, 6 kg, det ska jag väl klara eller hur? Med M:s hjälp borde det gå.

Ha en lugn och trivsam söndagkväll!

NÄE!

Det här är inte kul, det gör jävligt ont i mitt finger, jag trodde igår att det var på bättringsvägen men icke sa nicke, på måndag blir det till att ringa till läkarn och fråga om det verkligen ska vara såhär. Jag blir gråtfärdig, jag blir arg, jag blir ledsen när det ska vara på det här viset, JAG VILL HA FINGRAR SOM FUNGERAR!!

Har ändå idag arbetat med händerna, men inget som uppskattades av pekfingret kan jag lova. Det blev potatisgratäng och kotletter till middag. Till efterrätt blev det rabarberpaj och vaniljsås. Gott var det och JA, jag har skrivit upp i min matlista! :)

Vi har även satt tillbaka alla grejor i husvagnen som vi var tvungen att plocka bort när den skulle på service FAN VAD ONT DET GÖR ATT SKRIVA, MÅSTE SKYNDA MIG AHH AHH, snart sätter jag mig ner och gråter i nåt hörn...

Gårdagkvällen blev inte riktigt som jag tänkt mig, vi åt men det var ingen hit, det var kall mat rakt igenom, vi fick några tunna köttskivor, marinerade kycklingfileer, potatissallad (inte krämig utan med olja), potatisklyftor (det enda som var varmt, nåja, ljummet), kalla (nästan frusna) baguett-bitar med vitlökssmör. Jag kunde ta från köttet, kycklingen den kalla potatisen och klyftorna, till det drack jag vatten.
Efter middan blev det kaffe (som jag inte dricker) och så små mörka chokladbitar. Jag tog 2 såna småbitar, det fanns ingen innehållsförteckning men jag tänkte att det innehåller säkert ingen mjölk eftersom det är mörk choklad, men attan så jag misstog mig (kan inte tro att det var nåt annat), kl 20.30 (vi började middan 18.00) gjorde jag min första sittning på dass, ringde genast efter gubben som snabbt var på plats och hämtade mig, när jag kom hem så fick jag rusa in på dass och där blev jag ända till kl 21.30 ungefär, JÄTTEKUL!!!  Blä, fick ju inte ens se färdigt när alla andra bowlade, skit också, hur knäpp kan man vara egentligen?!
Nåväl, idag är ju magen återställd, det är ju tur det.

Nu gör det rejält ont, slutar här för idag, återkommer en annan dag istälelt.

Ciao!

Bättre

Idag känns fingret bättre men inte helt bra, jag kan i allafall skriva med det fast inte så länge för det blir ont och trött ganska fort.
Har idag inte gjort nån nytta alls, jag har sett film och spelat lite spel när S3 kom hem från skolan, har alldeles nyss varit och duschat och tagit på mig kjol. Det ni!!! Det händer inte ofta, jag köpte en jättefin jeanskjol i somras som jag inte använt, den kändes mycket bättre nu, så det märks nog ändå litegrann att jag gått ner lite i vikt, kul att det börjar märkas!

Ikväll ska vi ha bowlingkväll med jobbet, det är E:s grupp. Det är ju såklart därför kjolen åkte på, jag ville vara fin men ändå vardaglig om ni fattar vad jag menar? Jag ska inte bowla nåt, måste vila handen, men äta tänker jag!! De som ätit buffen som vi ska få säger att den är jättegod så jag hoppas att det stämmer också.

M ska komma hit när hon jobbat klart kl 17, sen åker vi förbi B och hämtar upp henne, gubben får hämta mig sen ikväll när vi är klara.

Ha en riktigt skön och avkopplande fredag!

Tjing


Så här såg det ut hos oss i morse:



Ja, så har då årets första snö kommit! S3 hade inga problem att komma ur sängen imorse när jag berättade hur det såg ut ute :)

Fingret gör fortfarande ont, kan inte förstå, det brukar gå över ganska så snabbt, åtminstone till dan efter, men icke sa nicke. Det gör ondare nu än innan jag fick sprutan, undras om han satte den fel? Man blir ju lite orolig. Tänkte ringa imorron om det fortfarande gör ont men då har inte doktorn nån telefontid, får vackert vänta till på måndag, så nu är det bara att hålla tummarna för att det blir bättre, det går ju inte att jobba på det här viset, skriver som vanligt med högerhanden men bara med långfinger och ringfinger med vänsterhanden, det blir mååånga fel, returen används i nästan varje ord.

Har precis sett film det blev Blonde and Blonder med Pamela Anderson och Denise Richards, den var ganska bra, men lite småjobbig, man blir lite "andfådd" av den, Pamela och Denise spelar 2 korkade blondiner som gör och fattar allt fel men ändå så blir det så rätt i slutet, om ni fattar vad jag menar?!

Tjing!

aj aj

Har varit till läkarn idag, det blev en spruta och SATAN så ont det gjorde! Det gör fortfarande ont, men som det sägs: Ont ska med ont förgås! så jag har gott hopp om att det känns mycket bättre imorron. Kommér att vara hemma från jobbet imorrn och på fredag för att vila fingret ordentligt, vill ju att det ska bli bra. Sitter och skriver med bara en hand och jag kan lova att det är riktigt besvärligt.
Därför blir det inte så långt inlägg idag, tänker alldeles strax sluta, men ha en bra kväll alla!

Återkommer väl imorron istället, om det känns bättre förstås.

Tjing!

Här kommer en kul historia som jag fick av en kompis idag:

Under spartider inom hälsovården:

Telefonen ringde hos Petterssons.
-Marie Pettersson i telefon!
-Hej, jag ringer från hälsovårdscentralen. Din man Martin Pettersson var hos oss i går för att ta blodprover, eller hur?
-Ja, hur så?
-Vi har råkat ut för ett litet beklagligt arbetsolycka, vi hade också en annan Martin Petterson här igår som tog blodprover och av någon anledning var bådas personnummer oläsliga på provrören. Säkert något printerproblem.
-Kan ni ta nya tester då?
-Tyvärr, med anledning av de nya sparkraven inom den offentliga hälsovården får man ta omfattande blodbilder bara engång per person och kvartal.
-Jaså.....
-Så nu har jag dåliga nyheter att meddela. Antingen har er man HIV eller Alzheimers.
-Det kan inte vara sant. Vad ska jag göra nu?
-Vi rekommenderar att ni tar er man till stadens centrum och lämnar honom där. Hittar han hem själv, ha i så fall inte sex med honom.


Neråt

TJOHO!!  Jag ska nog börja lita på den där vågen iallafall! Imorse när jag vägde mig så hade jag gått ner 7 hg sen förra veckan, nu är det bara 7 hg kvar till mitt första delmål! Känner mig jäkligt duktig måste jag få säga, har faktiskt ätit godis i helgen, men inte mycket och jag har skrivit ner allt!

Ont i fingret har jag också, det är mindre roligt. Hade sån tur på jobbet idag, det var jättejobbigt att sitta och skriva så jag frågade E- min produktionsledare om det fanns nåt annat jag kunde göra och det fanns det, jag har varit på ärenden och sen har jag satt in uplights i nya delen. Har också fixat fram koppar och annat som behövdes till ett gruppmöte.
Känner nu att jag nog inte ska sitta här och skriva men det är ju bara en liten stund, ska snart avsluta, men ville bara berätta om min dag först.

Jag tror nog att det blir till att ringa och beställa tid hos läkarn igen, men den här gången får jag säkert en spruta för nu är fingret både varmt och svullet, egentligen borde jag stanna hemma imorron, men jag får se, känns det inte så hemskt när jag kliver upp så...

Nåja, nu ska jag vila fingret, ha en skön kväll!


Hä gå fint!

Just nu går det superbra med min "bantning", nä, jag ska inte kalla den för det för det är egentligen inte bantning, jag har bara tagit bort allt småätande och så skriver jag upp allt jag äter, när man måste pränta ner på papper allt man stoppar i munnen så vill man inte gärna skriva godis el andra sötsaker för då får man ju svart på vitt hur mycket man äter, så det är jättebra att skriva ALLT och det gör jag också, sen plitar jag ner ett mail till M min underbara coach med matlistorna så hon får se och komma med tips, ideer el förmaningar, jättebra, JAG KLARAR MIG INTE UTAN DIG!

Fast det skulle vara väldigt trevligt om jag hade en våg som jag kunde lita på, jag vägde mig imorse och då vägde jag 2 kg mer än i måndags trots att jag skött mig exemplariskt, litar absolut inte på den där j-a vågen! Nä, nu blir det måttbandet istället, ska försöka komma ihåg att mäta istället och sen kolla om ett par veckor om det är nån skillnad.

Darrningen i torsdags gick jättebra, det kändes nästan löjligt att bara stå rätt upp och ner och ändå bränna fett, passar mig perfekt :) På tisdag ska vi darra jag och B, sen blir det styrke igen på torsdag. Vi styrketränade också i torsdags när vi var, men jag tror nästan att jag måste öka vikterna lite, ska prata med A som har hand om oss om det är en bra idé el om jag ska köra dom  här vikterna ett tag till ändå.

Idag har jag blivit lite fattigare igen, vi var och köpte täckjacka till S2, som tur var så hade jag 500 kr i presentkort från jobbet så det blev lite billigare men nog blev det tillräckligt i allafall.
Vi var även på Strömbergs och kollade in nya golfen, nog var den fin alltid, inget att snacka om, men min önskan är en Tiguan, den tycker jag är både behändig och snygg, dessutom jävligt behaglig att kliva in i, måste ju vara suverän när man blir gammal. Just det BLIR, jag är inte där ännu!

Tjing!

Darrrr i kroppen

Ikväll blir det till att bli lite darrig! Ska nämligen iväg och prova vibratorplattan på Nova, det ska bli oerhört spännande, efter det blir det till att köra ett styrketräningsprogram, bara det nu går bra med mitt lite ömma långfinger.

Idag har det inte hänt så himla mycket,  än så länge. Det blev världens godaste köttbullar och makaroner till middag iallafall, det sa S3 och då måste man ju tro på det för han har stenkoll på det här med bra och dålig mat!

M: Det går jättebra med skrivandet, jag sköter mig, förhoppningsvis får jag i mig alla proteiner också! Grönsakerna är väl inte med så mycket men några gästspel finns där .
 
Hör och häpna men igårkväll var jag inte sugen på nåt alls!! Jag måste ha fått ett kors i himlen för det har väl aldrig nånsin hänt, är ju jämt sugen på nåt att äta på kvällen, men inte igår, nädå, det gick jättebra, tog mig ändå en liten macka, det blev ett hårt tunnbröd (fullkorn och osötat) med lite margarin på.

Nu blev det skrivartorka här så jag får väl återkomma en annan gång.

Ciao

Proppen har gått

Idag på jobbet fick jag en liten propp i höger långfinger, det kändes jätteunderligt, har varit med om det tidigare men inte så att jag känt precis hur det "rann" i fingret, jag gjorde inget speciellt utan det bara kom helt plötsligt, det är svullet och blått, här bilder, det kanske inte syns så bra:
    

Jag ringde till vårdcentralen när jag kom hem men sköterskan sa att det var inget att oroa sig för, jag kunde smörja in med hirudoid (el hur det nu stavas)salva, annars går det ändå över av sig själv, kan vara lite ömt ett par dagar.

Har nu tagit bild på det gulliga tomteljuset jag köpte på mässan också, söt eller hur?!


Har ju glömt att berätta att jag köpt nya skor också, behövde ett par bra gå-skor som inte är jättekalla utan som går att använda nu, så här ser dom ut, de är jättesköna:


Så det var lite bilder, synd att det ska ta sån himla tid att lägga in, hade säkert lagt in bilder oftare, men som det är nu så är det alltid "upptaget" på linjen här så att det tar en evighet, tonåringar!!!!

Har idag ätit lax till middag, mm supergott, det är alldeles för sällan vi äter fisk i det här huset, det är ju faktiskt riktigt gott och så tar det inte så länge att tillaga.

Ha dé

Helgen

har varit super, fast det vet ni nog redan, om ni läst bloggen tidigare. Jag har nu laddat ner bilderna, tänkte bjuda på en liten kavalkad, men först måste jag bara få berätta att jag har ju skrivit matlista hela veckan och på lördagmorron så mailade jag över allt till min goa coach, som då kollade och kom med lite förslag och ändringar jag kan göra, men på det stora hela (om jag uppfattat rätt) så har jag skött mig ganska bra, fast hon HÖR OCH HÄPNA! tycker att jag äter för lite, fast det är väl det man gör när man försöker skärpa till sig, då äter man lite för lite, ska skärpa mig där, jag lovar.
I helgen har jag inte slarvat alltför mycket, lördan blev det lite godsaker på kvällen, men jag försökte hålla mig till det bättre i allafall, om det nu finns nåt som är bättre, jag åt lite popcorn, mörk choklad och lite nonstop, drack ingen läsk alls utan höll mig till kolsyrat citronvatten, som jag tycker är jättegott.
Imorse vägde jag mig och, håll i er nu!!! Jag har lyckats att gå NER!!! NER, NER, NER och det är inte lite heller, hela 2,4 kg var borta (om nu inte vågjävlen har vägt totalt galet förstås, litar ju inte riktigt på den, vågade bara ställa mig en gång).

Nå, här kommer lite bilder som jag lovade:

Den här bilden är till B som älskar katter:
                            

Här är gubbens kompisars hörna:
  

Luciakandidaterna visade upp sig:
 
Jag och S3 ska rösta på nr 2

Här kommer lite fina bilder från campingen:
     

     

Här ser man vår husvagn.

Det är den man ser längst till höger i bild.

Jag har varit ledig från jobbet även idag, tog ut permis som jag hade kvar sen före semestern. Jag har städat och donat lite, har bytt gardiner i barnens rum bl a, började imorse med att slänga ut alla sängkläder, har tvättat, tvättat och tvättat, ja, det tvättar fortfarande här, det är både sängkläder, handdukar, kläder och så höstjackorna som det nu är tid att sätta bort.

Nä, här slutar jag för idag, men jag återkommer!


Mässa

Idag har jag själv gått omkring på mässan, gubben hamnade bland de andra gubbarna hos modellflygplansklubben, han körde lite flygplan, det är bra det finns lite lekstuga för gubbarna så vi damer kan gå själv och kolla.
Jag inhandlade ett jättegulligt ljus, det såg ut som en tomte, ska  lägga in bilder sen. Köpte mig även strumpor i alpacka-ull och så lite tunnbröd och mjukt bröd.

Jag gick hem till husvagnen vid 14-tiden, då var S2 och S3 där och såg film, jag har stekt på fläskfile och gjort sallad till middag, sen har jag varit iväg och diskat också, det blir bakad potatis till, dom kör vi i våran nya fina mikro!

Nu väntar vi bara på att gubben har lekt färdigt och kommer hem, då ska vi äta och sen vet jag inte om vi ska iväg på stan nåt el om vi bara ska ta det lugnt. Imorron när vi vaknat och gjort oss klara ska vi åka hem till Kalix igen.

Tjingeling!

Semester

Nu har jag haft semester i 2 dagar, känns underbart!
Vi åkte till Luleå och Arcus i torsdags, vi var här vid 15-tiden. Allt gick jättebra. Men det var fan så kallt, det blåste istappar kändes det som.

Igår fredag var vi på mässan mellan kl 10.30-15.00 ungefär, vi hann med att se på alla kandidater till Lucia och även stå-upparen Åsa Persson, hon var superkul att lyssna på, vi fick oss många skratt.

Jag har inte handlat nåt alls till mig själv, hittade julklappar till en kompis och till mamma och svärmor. Vi ska iväg en sväng till idag, får se om jag hittar nåt till mig själv då. Mässan kändes inte lika stor som förra gången vi var, det gick ganska fort att se allt, det var inte så mycket trängsel och det var skönt. Konstigt nog verkar det ha varit mest folk fram till kl 12 ungefär, för sen på eftermiddan var det som att det blev glesare med folk, jag hade tänkt att det skulle vara tvärtom.

Idag skiner solen på oss, vi ska strax börja göra oss i ordning för att trippa iväg till mässan, sen ska S2 komma, han har ju varit hos mormor och morfar i veckan så dom ska skjutsa honom hit under dagen, så han får lov att campa med oss inatt, så åker vi hem igen imorron efter frukost och annat som ska göras, det blir ingen mässa imorron i allafall.

Ha en bra lördag och sköt om er!

PS: Har tagit bilder men tyvärr ligger kabeln ute i bilen och det känns inte så skönt att gå ut och hämta den, jag lägger in bilder senare istället.

RSS 2.0