Söndag - pust

Helgen har varit rätt så intensiv här!
Jag jobbade till 20 på fredan, strax efter 22 kom mamma och pappa, då hade dom varit i Töre på bilbingo - vann inget!
I går lördag var jag och mamma och pappa på stan ett par timmar, jag inhandlade bl a ett par 3/4 byxor på Team Sportia, lite hälsokost och en hängblomma att ha ute, den ska hänga på altan hade jag tänkt.
Fick pengar i födelsedagspresent av mor och far, köpte mig denna:

Har gått och trånat efter en sån sen länge, nu äntligen kunde jag slå till! Tack!

Igårkväll spacklade vi gipsväggen, har slipat och kört ett varv till idag, nu senare ska vi slipa igen och se om det ser bra ut, då ska vi börja med bänkskivorna, får se om vi orkar börja ikväll, annars blir det till veckan. Spännande!

Idag har jag även gjort annan nytta, jag har rensat i garderoben där vi har ytterkläder (jackor och täckbyxor), fick ihop en hel säck med jackor som var för små el inget man vill använda längre.
Har sen rensat i S3:s garderob, fick även där ihop en stor påse, sen har vi tagit bort vintergrejor, som skidor mm från garaget, har satt ut det i friggebodan, passade på att rensa där i 3 kartonger med kläder efter S1 och S2, blev 2 säckar fulla med sånt som S3 inte ville ärva. Har även fått ihop en påse med skor. Allt ska forslas till Röda Korset nån dag, kanske på tisdag, då hinner jag, börjar först 12.00 då.

Just nu är S1 och gubben ute och luftar min bil, han har gått igenom säkerhetskontroll och så passade dom på att köra lite, jag antar då det, dom var inte hemma nyss när jag var ute :). Imorgon ska han göra teoriprovet så nu är det bara att hålla tummar och tår för att det går bra.

Nu ska jag kolla vidare här en pyttestund, sen måste jag fixa S3 inför sängen. Fast jag vet inte om han har tid riktigt, han verkar ha det så kul ute, men men, snart så får han semester och kan vara ute nästan hur länge som helst.

Ha dé

Lite tulipaner!!







Fina eller hur?

Jag blir då glad, blir ni?

Fredag= städdag

Idag har det varit fejande här kan jag lova! Började vid 7.30 ungefär med att städa bägge toaletterna, sen dammsög jag huset (där jag kom åt för allt byggtjafs), när jag ätit frukost fortsatte jag med duschen, bytte också duschdraperier - den är sååå fin nu!
När jag själv var ren och fin så rensade jag bort en hel drös med glasburkar, jag har ju varit tvungen att plocka ur just det skåpet så då var det lika bra att passa på att rensa, det blev en hel ICA-påse full, åkte raka vägen till återvinningsstationen med alltihop, tog även med lite plast och kartong i samma veva, känns bra nu! :)

Nu har jag suttit och kollat runt bland bloggar och annat en stund, ska snart göra mig lite lunch och sen vid 13-tiden är det dags att ta cykeln till jobbet.

Mor och Far kommer i eftermiddag också, det VAR bingo i Töre så dom drar iväg dit ikväll, får se om de kommer hem med nån kosing!!
Jag har plastat in väggen lite så att vi inte behöver vara så jätteförsiktiga hela tiden också. Känner mig lite småtrött, herregud jag som inte ens börjat jobba än! Hur ska det gå?? Jodå, det kommer nog gå bra, får väl vakna till när jag är där (förhoppningsvis) :)

Nä, mina vänner nu ska jag gå och länsa kylen!!

forts KÖK

Nu är gipsväggen på plats, det tog sin lilla tid, först kl 23.00 var vi klara med den, nu återstår att spackla (blä) och byta bänkskivor, kran och hoar. Får väl se hur mycket vi hinner ikväll, gubben har inte kommit hem ännu, men så fort han kommit och ätit lite så ska vi nog sätta igång.

Såhär såg det ut strax innan vi var klara igårkväll:

Det tar sig ! (sa han som hade eld i håret)

Imorse när jag for till jobbet så regnade det och blåste, herregud så det blåser, fast nu tror jag det lugnat sig lite, solen har också kommit så det är bara att hålla tummar och tår för att det blir som de lovat! Att det blir soligt och varmt i helgen.
Imorron kommer mamsen och pappsen hit, tyvärr jobbar jag till kl 20.00 men det är inget att göra åt, de får klara sig själva tills jag kommer hem, mamma pratade om att åka på bingo i Töre, om de har börjat med bilbingo, hon visste inte, det kanske står nån skylt efter vägen.

Jag måste säga att jag hade ganska tur ändå imorron, börjar jobba kl 13.30, kl 14.00-14.45 har jag utbildning, sen 14.45-15.00 har jag rast, sen kl 15-17 ska jag vara med på ett möte med ALVA-gruppen, de brukar bjuda in telefonister, man får vara med i utlottning om vem det blir, den här gången hade jag tur, TACK! Sen kl 17-17.30 har jag lunch och efter det 17.30-20 ska jag sitta i telefonen, snacka om tur i oturen!!

Om jag inte hinner träffa dig på jobbet Eija: Ha det så trevligt på Öland, skicka gärna kort el MMS.

Nu ska jag kolla vidare på andras bloggar och sen när gubben kommer hem ska vi köra kök igen.

Ha dé

Överraskning, tjoho!

Igårkväll for jag, B och M till U för att överraska henne, hon fyller nämligen 40 på söndag, hon trodde hon skulle undkomma oss eftersom hon åker bort till helgen, men tji fick hon!! Hon jobbade till kl 18 så vi tre tjejer for lite före till henne för att vara på plats när hon kom hem, och det var vi, det var så kul för hennes man och yngste son var inte heller hemma när vi klampade in, endast den äldste sonen så vi gick in och bänkade oss i köket, satt och pratade när yngste sonen kommer in i köket och tror att mamma är hemma, säger
-Är du hemma redan?
och så ser han oss och bara gapar, sätter handen för munnen! Snacka om att bli överraskad, vi berättade att vi skulle överraska mamma och att han inte får säga nåt  när hon kommer.
 Han var eld och lågor och jätteuppspelt, riktigt roligt att se, när hon kommer in genom dörren kan han nästan inte hålla sig utan säger hela tiden mamma, mamma du måste se i köket, när hon väl kommer in så sitter vi där och börjar sjunga i högan sky, hon blev också sannerligen överraskad och sonen tyckte det var hur kul som helst.

Vi gav henne denna:


Och så dessa till (utan glaset):


Jag tror att det var ett lyckat kast, hon verkade glad över dom i allafall. Ljusen doftade jättegott.
Ha en bra "riktig" födelsedag på söndag!!! HURRA HURRA HURRA HURRA!

Idag har det annars varit en regnig dag, det har regnat i stort sett hela dagen. Men det gör inte så mycket just nu iallafall, när gubben kommer hem så ska vi sätta igång med projekt  "vägg-bakom-diskbänk", lär väl ta resten av kvällen antar jag, förhoppningsvis går allt som det ska och vi blir klara i någorlunda bra tid, jag är så himla trött på kvällarna, just nu har jag dessutom huvudvärk så det blir nog lite jobbigt, hoppas bara vi slipper bli osams :)

Jag har nyss lagt in på Försäkringskassan min föräldraledighet för i sommar, snyft, snyft, det blir min allra sista föräldraledighet NÅNSIN!! Känns lite tråkigt men sånt är väl livet, barnen växer och blir stora men själv är man inte äldre än sisådär 20!!

Ha dé

Hemma

Igår vid 16-tiden kom vi hem igen från campingen. Det småregnade hela dagen så det blev ingen flygning för grabbarna. Jag hade gärna velat vara hemma lite tidigare men men... gubbar och pojkar! Alltid får man vänta :)
Väl hemma igen så beställde vi pizza till middag, vi orkade inte börja laga nåt, jag åt en köttfärs-ananas som var riktigt god, något salt så jag drack massor igårkväll, dock inte sprit!! 

Idag lyser solen på oss, jättehärligt, synd bara att jag har fått en hemsk huvudvärk, men som tur är så verkar den vara på väg bort, jag tog en tablett innan vi åt, vet inte om den beror på stress el för att jag känner mig trött, nå, bara den är borta om ett tag så.

Här några bilder från campingsemestern

Här är vårat hus på plats:             Vårt och grannens hus:                Solnedgång över flygfältet:
                              

Nu är det slut!

Ha dé


Semester

Just nu är det verkligen semester, går inte att göra så värst mycket nytta här, ganska skönt att slippa!
Tyvärr var det ju väldigt fint soligt väder igår, dock lite blåsigt mellan varven, jag hade ju inte så mycket annat att göra än att sitta ute och läsa el bara slappa brände mig ju såklart, ATT MAN ALDRIG LÄR SIG! Jag är jätteröd i ansiktet, på armarna och på bröstet (inte brösten ha ha), fast där gör det inte ont, bara rött, däremot är jag även röd på benen, och där gör det även lite ont, känns lite underligt, försökte smörja in igårkväll innan jag la mig men det är ändå stramt.

Idag var det mulet när vi vaknade, har regnat under natten, har hört hur det smattrat på husvagnen, vi åkte iväg mitt på dan till gubbens kusin och hans familj, han har en son på 2 månader som var SÅÅÅÅ URSÖT, jättemysig, han både skrattade, grät och sket i mitt knä, som tur var så höll bajset sig i blöjan :)

Efter det besöket åkte vi på Järnia och ICA Kvantum, då var det jättesoligt och varmt, himlen var kolsvart, vi var helt säkra på att det skulle komma världens åskväder, men jag vet inte var det blev av, här på Knöppelåsen är det iallafall uppehåll, just för tillfälolet så lyser solen som bara den, skönt, hoppas den fortsätter lysa, vi har tänkt grilla även ikväll, idag blir det pepparbiff och potatissallad, S3 ska ha grillkorv och bröd.

CHIPS!! Jag som i vanliga fall inte gillar chips är jättesugen på det just nu, på radion, rix fm gör dom reklam om chips jämt och ständigt, inte blir det bättre då inte, som tur är så har vi inte köpt chips och inte ska vi iväg och köpa det heller så det får jag klara mig utan. Lite engelsk konfekt har jag däremot, tänkte smaska på det ikväll när det är Robinson.

Nu ska jag kolla vidare här på nätet en stund, vid 17-tiden tänkte vi börja med grillningen.

Ha dé

Helg!



Nu är vi på G! Imorron bär det av med lilla huset, vi åker till Luleå och campar på modellflygfältet på Knöppelåsen, första gången där för mig, får väl se vad jag gillar det, pojkarna lär trivas som fisken i vattnet, dom kan ju flyga modellplan hur mycket som helst. Ja, bara det blir bra väder, då klarar sig nog mamsen också, då kan ju jag sitta och sola, läsa el bara ta det lugnt.
Har packat in lite grejor idag, kläder och sånt, imorron ska vi inte stressa utan  vi sover tills vi vaknar och sen gör vi i ordning resten och så drar vi, är hemma igen på söndag, om det nu inte blir spöregn förstås, då kanske vi kommer hem tidigare, men vi får hoppas på bra väder.

Känner mig jättetrött ikväll så jag är faktiskt på väg till sängen, ska skriva av mig här först och sen borsta tänderna så är jag redo för dejt med John Blund, ska bli skönt att komma i säng i tid och få sova tills kroppen vill vakna imorron.

Ha det så gott och trevlig helg på er alla!

Gymping

Idag har vi i hälsogruppen haft spinning och cirkelträning, puh, det var svettigt men skönt!:)

Solen skiner på oss även idag fast det är inte lika varmt, blåser lite småhuttrande mellan varven.

Jag har inte gjort så mycket efter jobbet idag, vi hade träningen precis innan jag slutade så jag åkte hem och duschade och sen blev jag så lat, har kollat igenom posten, hade kommit både Husvagn & Camping, MåBra, Cooptidning och Bokmagasin så det var mycket att läsa, det tog sin lilla tid.
Efter det så var jag ut och kollade läget i trädgården, det såg väl sådär ut, tulpanerna har inte börjat blomma ännu men är på G i allafall, lovar att ta kort när dom blommar!

Just nu sitter jag och väntar på att S1 ska komma hem och att maten ska bli klar, S1 är och övningskör på bilskolan, är väl hemma om sisådär en kvart ungefär.
Till middag blir det potatismos och fläskkorv.

Imorron är sista dan för mig, är sen ledig till på måndag, ska bli så skönt. På torsdag åker vi nog iväg med husvagnen, blir en liten tur till Luleå, kan vara skönt att bara vara, inga måsten, har ju inga pengar heller så det är ingen idé att åka runt på affärer :) Hoppas bara vädret håller i sig så att det inte regnar, då är det ju inte så kul, nä är det regn på torsdag så överväger vi nog att vara hemma istället, så håll tummarna nu alla!

Nu ska jag gå och se om pottarna är klara för att mosas ihop.

See you!

Jobb

Sitter just nu på jobbet och längtar ut i solen, den gassar väldigt! Har suttit ute på rasterna och man vill absolut inte gå in när rasten är slut. Som tur är så har jag bara en halvtimme kvar, sen ska jag ta min blåa cykel och cykla hemåt i det vackra vädret.

Imorse tog jag och städade, började med toaletterna och sen dammsög jag hela huset, det bara rasslade i dammsugarn, det var sand överallt!

Lite svårt att skriva när det ringer, man tappar fokus.

Nå, nu ska jag inte skriva nåt mer, har ju inte hänt så mycket mer idag.

Tjing på er!

Solsken

Solen har lyst på oss även idag, riktigt skönt där ett tag, fast mot eftermiddan/kväll blev det lite kallare.

Idag har vi grillat kyckling, majs paprika, mmmm supergott, till det egengjorda potatisklyftor.

Här är vi på G att börja:


Nu är allt kakel och första bänkskivan borta:
       

Tjing!

Eurovision

Jag såg, sov och såg Eurovision igårkväll. Först tittade jag på alla som sjöng, sen sov jag en sväng och när det var ungefär 8 länder kvar att rösta passade jag på att vakna för att se slutet, inte illa eller hur?! :)
När Norges låt kom sa jag direkt att om inte den här vinner kommer den att gå långt och jäklar så rätt jag hade!
Den var ändå rätt OK, fast jag gillade Finland bättre, fast inte när killen rappade. Det var en typisk E-type-låt, först när tjejerna sjöng så blev den bra.

 

Grattis Norge! Och trevlig nationaldag på er alla!

Idag är det sängklädesbytardag här, sen så ska vi försöka såga ut hål i bänkskivan för diskbänken, gulp, bara det inte blir fel, lite nervös är vi allt. Sen ikväll så blir det till att fortsätta demoleringen av kaklet, vi vill ju inte missa solen när den nu äntligen är här.

Sabina, om du läser det här, jag tror inte att jag hinner till dig ikväll, ringer senare i eftermiddag så du får en lägesrapport.

Nu är det dags för frukost och sen ut i det grönbruna :)

M: Har du reggat dig på silvaconnect? Var ligger du? Jag var långt ner, låg efter 200:e plats någonstans, kommer inte riktigt ihåg exakt nr.

Ha dé

NU är det gjort!

Tjoho, tjohej nu har vi varit och beställt kakel, om ca 2 veckor kommer Kakelbolaget och sätter fast det åt oss, tänker inte avslöja vad det blir, det får ni se när det är klart!

När vi kom från stan, vi var först till Kakelbolaget och sen till Coop, då tyckte vi att det var lite för fint väder för att vara inne och demolera, vi gick ut istället, jag har satt gurkfrön, planterat glaminilökar och underblomma, har också rensat i jordgubbslandet. Var riktigt skönt ute i solen, i skuggan kändes det lite huttrande.

Till middag blev det grillat: Flintastek med grillad majs och paprika, provade även nån ny pommes men jag tyckte inte att de var så bra, efter middan har jag haft sittning på dass, mindre kul, vet inte heller varför, misstänker att det kan vara nån kryddning el köttbuljong på flintan el potatisen som innehåller nåt med mjölk i.

Om en stund ska vi fortsätta med demoleringen, sen blir det Robinson och Eurovision.

Mitt nyrensade jordgubbsland:


Ha en fortsatt bra kväll!

Vi är på gång!!

Nu finns ingen återvändo:



Ett steg i taget...



Känns lite läskigt ändå!! Hua, tänk om vi inte hittar nåt kakel nu??? Vad gör vi då?

See you!

Sommar!

Idag har nog sommaren anlänt! :) Fast det blåser som attan, men man kan kanske inte få allt?!
Igårkväll var vi ute hela familjen och krattade gården, så nu är det klart för år, känns väldigt skönt.
Jag och S3 har varit på Coop och köpt penseer idag, han har satt i sina egenhändigt gjorda blomlådor och jag har satt i en kruka jag har på bron, här kommer lite bilder på det:

Här blommor i blomlådan:            Närbild på en av blommorna: 
                

Här är mina blommor tillsammans med ankan:


Jag såg att det knoppas bland tulpanerna:


Jag har varit runt och kollat lite i rabatterna och det verkar som att en del perenner har dött, inte roligt, får nog ta och inventera lite bättre och se om jag kan hitta några nya att plantera där istället.

Nu ska jag surfa vidare här en stund och sen blir det Så ska det låta, tjingeling!

Happisbesök igen

I eftermiddag har vi varit och hämtat hem våra bänkskivor från Rusta i Happis, oh, det kommer bli så himla fint när det är klart, synd bara att jag har sån ångest över det här med kaklet, VAD SKA JAG HA FÖR FÄRG?????

Annars har det inte hänt så mycket här, igår när jag kom från jobbet hade S2 krattat nästan hela framsidan, SUPER! Jag fortsatte lite igårkväll men fick ont i höften så jag avslutade för dagen, hade tänkt kratta ikväll också men har inte hunnit, vi kom inte hem från Happis förrän efter 18.00. Alla var jättehungriga så lösningen blev pizza idag, ingen hade nåt klagomål på det!!! :) Fast nu känner jag mig väldigt törstig, har precis halsat ett stort glas juice, ska strax gå och sova, hoppas bara att jag inte blir törstig i sängen, vill inte kliva upp för att dricka, då måste man ju upp igen sen för att kissa ut allt. Ha ha ha.

Nu ska jag hämta bröd från frysen så barnen har imorgonbitti, sen är det sängen som hägrar.

Natti natti!


Syns igen! :)

Nu syns jag igen! Jag har nämligen varit till frissan och permanentat ögonfransar och bryn. Eftersom jag aldrig nånsin sminkar mig och har superljusa fransar så brukar jag färga dom och nu var det dags, har varit "osynlig" länge nu :)

Tack för tipset om binar-olja, finns den på Rusta?
Isåfall ska jag försöka komma ihåg att inhandla även den när vi hämtar bänkskivorna.

Jag ska strax iväg till jobbet, börjar kl 11.00 och jobbar till 17.30. Solen skiner idag och cykeln är lagad så det blir cykling till jobbet. Fast just nu sitter jag och fryser, men det blir väl ändring på det om en stund, jag brukar vara lagom varm när jag är vid kyrkan, då har jag kommit ungefär halvvägs.

Nu har vi bestämt var vi ska husvagnsbo till midsommar!!! Det blir Piteå även i år, det var så himla mysigt där ifjol så vi tänkte köra repris, förhoppningsvis är det inte fullt lika blåsigt som då.
Är det nån som har lust att haka på???

Tjing!

Kökshandling

Har idag varit till IKEA, det blev detta:


                                   och



Hon gick på 1095 och durkslaget på 39 kr, MYCKET bättre pris än Coop och XL Bygg.

På Rusta hittade vi:



Det är massiv ek, vi behöver 2 såna, kostar 999 kr/st. Tyvärr kunde vi inte köpa dom idag, vi måste ha släpet med, ev blir det en Rusta-färd på onsdag efter jobbet.

Nu ska jag surfa vidare och kolla om vi kan hitta kranen billigt på nätet.

So Long!

JA MÅ JAG LEVA!



En sån här blev det till mig idag! Riktigt god. Det som inte syns är att det är rosa grädde på, det bestämde S3 att det skulle vara och så blev det.

Jag fick en


Har nyss varit in på hemsidan och fixat till den så nu är den redo för att promma, synd bara att det är så blött ute, fast jag har prommat inne , har nu gått ihop 137 steg WOW!!

Vi, jag och gubben har varit och kollat på bänkskiva, kran och plåt idag, herregud, vad ska vi ha?????  Vi hittade en fin, Acacia på XL Bygg men då hade den utgått, FAN, den var riktigt fin, lite mörkare än ek, annars såg den lika ut, kollade istället på ek då, så ev att det blir det istället. Plåt hade dom också men jag tyckte den var lite för dyr, plåt inkl kran 7000 kr, hittade plåt och kran för 6000 på Coop Bygg, även om det också kostar så var det i allafall 1000 kr billigare, så vi får se vad det blir i slutändan.
Det fanns fint kakel på XL också, extrapris 390 kr/kvm och vi behöver bara 2 kv så det blir ju inte så farligt. Vi får se, vi får se. Bara jag slipper vänta för länge, min gubbe är ju liksom lite seg av sig, men jag har sagt åt honom att i det här fallet ska det gå fort och jag har sista ordet för vad det blir för nåt!!

Nu ska jag surfa vidare här en stund och sen ska jag GÅ till vardagsrummet och kolla på Robinson.

See you!

Målat klart

Och så här blev det:




Kryddhyllan är inte på plats ännu, men det blir nog imorgon, gubben måste hjälpa mig med den.

Det var ett jäkla slit att få dit luckorna och sätta dit handtag, det tog ganska lång tid, skönt när det äntligen blev klart, puh.

Nästa steg blir att införskaffa bänkskiva och diskbänksplåt, sen blir det kran och kakel. Jag har fortfarande huvudbry vad gäller färg på kaklet, HJÄLP!!

Som svar på Eijas fråga om "inflyttningsfika": Klart det blir det, men ni får lov att vänta tills ALLT är klart, blir så mycket roligare att få visa upp då.

Nu ska jag gå och sjunga, ska se Så ska det låta. Ha dé

Ledig från målandet

Ikväll är jag ledig från måleriet, känns skönt, målade det sista imorse innan jag for och jobbade, det var lådorna och kryddhyllan kvar då så nu är det klart. Tror inte vi ska måla mer än ett varv (2 med grundfärgen), om jag målar ett varv till är risken att ådringen försvinner, det ser jättefint ut just nu när man fortfarande kan se den.

Nu återstår att inhandla bänkskivan, den är redan bestämd, det blir en i ek. Svårare är det då med kakel, vad ska jag ha, vad passar, hur mycket färg, vilken färg i såfall??? Tusen frågor men inget direkt svar, tyvärr!
Har nyss suttit här på nätet och kollat runt lite men inte blev jag då nå klokare av det inte, snarare mer snurrig, det finns ju så mycket fint, men vad passar oss och vårat kök?
Nä, lätt är det då definitivt inte, det vill jag lova!

Kranen däremot är lite lättare, vet ju vilken modell jag vill ha, nu är det bara att kolla vilket pris jag är beredd att betala :)

Tröttelitrött känner jag mig också, sitter här och nästan somnar framför datorn. Måste nog göra lite nytta så jag inte slumrar till :) Ska gå och duscha S3 och fixa lite kvällsfika åt honom innan han ska krypa ner i sängen, sen blir det till att kolla på Rent Hus och sen sova sängen, ska upp tidigit imorgon, börjar kl 7.00.

Ha dé

Tjohej!

Har jobbat idag, ett bra pass, slutade kl 14.00, åkte raka spåret hem och satte igång med målandet av luckorna som fick grundfärgen i fredags, dom var torra nu, förhoppningsvis behövs det inte målas mer utan det räcker med ett varv, det lär väl synas när det torkar.
Imorgonbitti tänkte jag ta resten av luckorna, de är säkert riktigt torra då, dom känns torra redan nu men det är lika bra att vänta så det inte blir tokigt. Jag börjar 12.30 så jag hinner om jag börjar direkt alla åkt till jobb och skola. Sen får ju allt vara ifred tills på eftermiddan och det är ju bra.

Har nyss suttit och kollat på kökskranar, den jag visade tidigare:
 
var en aningens dyr, 4500 kr!! Så tyvärr, den blir det inte.
Hittade några andra som var fina också och inte så värst dyra, från IKEA:

endast 745 kr, riktigt fin tycker jag.

Den här gillar jag också:
 
den kostar ca 1700 kr, överkomligt.

Sen är det ju kakel, vad ska jag ha??? Vilken färg??? Storlek???  Det blir inte lätt. Jag tror faktiskt att jag ska ta med en liten lucka till butiken för att kunna se bättre vad som passar. Nån som har nåt förslag???

Tjing!

Hej igen!

Nu är luckor och kryddhylla slipade, spacklade (det som behövdes, var inte mycket) och målade sitt första varv:


Nu måste här dammsugas, sen blir det en härlig dusch och sen är det väl kanske dags för att börja med middan. Sen tar jag nog ledigt resten av eftermiddan, kvällen.
Hoppas jag kan måla andra varvet nu i veckan, skulle vara så kul om det var färdigt till på lördag då jag fyller år. Sen är det bara att börja kolla på kakel och vilken plåt, bänkskiva och kran vi ska ha.

Nåt sånt här kanske:


Den här är ju också läcker


Nu blir det date med dammsugarn, ha dé!

Fortsättning köksluckor

Gomorron!
Gårdagens i stort sett ALLA timmar gick åt till slipning, spackling och målning. Jobbigt men samtidigt väldigt roligt för nu HÄNDER det ju grejor här!
Jag avslutade dagen med att städa på toaletterna, var klar 23.30, sen var det bara sängen och GUD SÅ SKÖN DEN VAR! :) Har sovit til 8.30 imorse, då vaknade jag av att tvättmaskinen centrifugerade, mojsade en stund men sen hoppade jag ur sängen och satte igång med mitt dagsverke.

Jag började med att sätta tvätten i torktumlaren och sen sätta i ny tvätt i maskinen, sen har jag skalat potatis och tagit fram lax, som ni förstår blir det lax till middag idag.
Har nyss plockat ur allt ur lådorna och tagit bort handtagen, dom står ute på altanen och väntar på att få bli tvättade, sen ska gubben få hjälpa mig att ta bort kryddhyllan.

Det var jävligt lång torktid!!! Dom första luckorna har inte riktigt torkat ännu, men nu är det inte långt borta, blir nog inte att måla det andra varvet förrän till veckan el nästa helg. Tur att vi inte har så bråttom (som på TV ha ha ha).

Såhär ser det ut just nu:


Här står luckor på vänt:



Jag är jättenöjd med färgen faktiskt, jag hade ju valt en annan först men blev ju nedröstad av både mamma och gubben, vek mig och det blev jättebra, kommer säkert att se ännu bättre ut när andra lagret är på plats och handtagen på.
Sen blir det ny bänkskiva, kakel, diskbänksplåt, kran och tapet. Vi har ju tidigare köpt tapet men nu vete sjutton om den kommer att passa till luckorna, vi kanske måste se på  nya. Ska ta fram en rulle och kolla senare idag.

Det var allt för nu, återkommer givetvis med uppdateringar.

Del 2

Ja, nu är första lagret med färg på plats:

Det här är grundfärg som är bruten i samma färg som den riktiga färgen.
Imorgon blir det ett lager med den andra färgen och sen är dom här luckorna klara. Ska, om nu vädret tillåter, ta övriga luckor och slipa dom färdiga, hinner jag så grundar jag några stycken i allafall.
Grundfärgen hade så lång torktid, hela 10 timmar! Den andra riktiga färgen hade också lång torktid, 8 timmar.

Nu blir det antingen film "Rallybrudar" eller så blir det Singing Bee.

Natti natti!

Etapp 1 avklarad

Här är bildbeviset:

Nu är dom första 6 luckorna spacklade och slipade, nu återstår att måla, först grundfärg och sen vanlig färg. Vi ska se om vi kan måla kanterna först och sen hänga upp dom på plats för att måla färdigt luckorna där dom ska hänga, det var tips om det i Vi i Villa för inte så länge sen, ska man hänga upp dom kan jag bara göra kanske max 2 st åt gången och då tar det ju en evighet. Vi har inhandlat golvpapper så att jag inte ska spilla överallt. Håll tummar och tår för att det går vägen.
Sen är det "bara" 12 luckor kvar, pust och stånk och så förstås alla lådor, 12 allt som allt. Tar lådorna sist tänkte jag.

Vi har även hunnit med att plocka fram sommarmöblerna och barnen har tvättat cyklar och  moppar, vi har övningskört med S1, passade på när vi skulle på coop bygg för att handla lite till luckorna. Oh så man fick hojta mellan varven, det behövs mer träning! :) Han är lite för snabb i korsningarna och rondellerna, det måste vi försöka träna bort, men det går säkert, med lite mer träning så.

Idag blir det grillat till middag, gubben har precis slagit igång grillen, tyvärr tar det ju sin lilla tid när man kör med gammal hederlig kolgrill, det blir flinta, årets första!

Nu ska jag gå och filura lite, återkommer med uppdatering ang luckor en annan gång.

Tjing!

Solen skiner och man är ledig!

Helt perfekt måste jag säga. Gårdagens kalas förflöt lugnt, det var bara familjen som firade 18-åringen, han fick nåt till datorn, fråga mig inte vad för jag kan inget om sånt där, det var pappa som fixat, han blev då nöjd i allafall :) Av mormor och morfar fick han pengar och det är ju alltid populärt!
Nån majbrasa gick vi aldrig på, efter tårtkalaset kände vi oss nog alla lite trötta, vi satt lite varstans och halvsov resten hav kvällen.

Dagen idag började med huvudvärk - inte så kul, nu känns det bättre, tog en tablett direkt jag klev upp. Solen skiner så man kan ju inte börja deppa ihop då!
Ska strax väcka gubben som ligger här i rummet bredvid och snarkar högljutt, sen efter frukost ska vi (jag) nog ta och börja med rengöringen av köksluckorna, förhoppningsvis torkar dom snabbt ute så jag kan slipa dom, kanske jag  t o m hinner måla ett varv idag, det skulle ju vara roligt.

Ha en bra dag!


RSS 2.0