Inte ont

Har inte huvudvärk idag, jag är supernöjd!! Har haft ont i huvudet halva måndag, hela tisdagen, det blev lite jobbigt faktiskt, i morse när jag vaknade kändes det jättebra och jag njuter. Tänk vad allt blir jobbigt när huvudet dunkar och värker.

Jag och Boel var och tränade igår i allafall, det var tungt pga huvudet, men det kändes ändå ganska bra, vi tog det ganska lugnt. Vi ska igen i morgon, då blir det till att ta i mer!!
Vi har gemensamt kommit fram till att nu jävlar måste vi börja sköta oss, annars hinner vi inte ens gå ner 1 kg till sommaren, så nu ska det bli ordning på oss. Håll tummarna och ha koll på oss!!!!!

Nu vill jag att sommaren kommer!!! Jag vill få plantera alla mina blommor, jag har i allafall flyttat ut dom på dagarna, en del står i plastväxthuset och dessa får vara ute även nattetid, men jag vill ju ha ut dom i krukor så man kan se på dom och njuta.
Till helgen blir det iallafall till att sätta potatis och morötter, det ska bli kul, hoppas bara vädret är OK. Ska även göra i ordning mina pallkragar som jag ska ha jordgubbar i, det blir till att gräva bort lite gräsmatta och då vill jag inte att det regnar, det blir så himla blött och äckligt då.

Ha det gött alla!


Måndag

Jaha, så var det ny vecka igen då, snacka om att tiden bara rusar iväg!
Jag har ont i mitt huvud just nu, det dunkar på som bara den, måste nog vila lite tror jag.
Har iallafall satt in några bilder på mina tulpaner nu, se och njut.
Det är INTE de små gula blommorna framför ni ska titta på, se bara på dom långa vackra istället....


Tulpaner 2006

62757-4


62757-3

62757-3


62757-2

62757-2


Tulipaner

Tulipaner

Tulpaner Maj-2006

Lördag

Äntligen helg igen, det kändes lite konstigt att vara ledig torsdag och jobba fredag, men det gick det också, jag var fadder så jag hade det ganska bra, min elev svarade och skrev själv, jag satt mest med som stöd.

Var till doktorn igår fredag, attan vad man får vänta på lasarett, först väntan in till doktorn och sen väntan in till labb, sen ännu mer väntan till apoteket. Puh, kändes som en evighet.

Hos doktorn gick det bra iallafall, han konstaterade det jag egentligen redan visste, att jag lider av IBS, problem med tarmen alltså, han rekommenderade kostomläggning (ha ha ha) så på måndag ska jag försöka börja mitt nya ogasiga liv.
Jag vet ju hur bra jag mår när jag kör med viktväktarna, så det är väl bara att börja vara duktig igen, går väl ner i vikt på köpet och det är ju inte helt fel :)

Nå, idag har jag faktiskt burit ut alla mina blommor som stått inne och blommat, får väl hålla tummarna för att det inte blir kallt igen, jag har satt de flesta i mitt plastväxthus med fiberduk över, dom som var för långa satte jag bara på altan med fiberduk över. Tänkte även sätta potatis idag, men med det här ostadiga vädret så väntar jag, det kanske blir bättre i morgon.

Har även fotat mina tulpaner, ska försöka få in lite bilder så  ni får se, de är jättefina fast de inte riktigt är utslagna ännu.

Ha dé


Soliga söndag

Idag har det varit soligt och fint, men blåst lite kallt.
Jag har precis bakat klart, har gjort mockarutor och potatisbakelser. Gud så roligt det är att baka!!!

Har varit lite förkyld i helgen, halsen killar och mellan varven så är det jätteont, mår annars bra, det är ju tur det, hade inte orkat med att vara sjuk och sängliggande, det är sååååå tråkigt.

Sixten är nog så pigg, han skuttar och har sig hela tiden, man får säga åt honom tusen gånger att han måste ta det försiktigt, men det är ju samtidigt bra, det är ju ett friskhetstecken och bara sunt. Vi ska vara hemma även i morgon, sen blir det åter besök till Luleå på tisdag, då ska vi kolla örat och se om det blir operation, oj, oj, oj. Jag är då inställd på att det blir op i allafall, får väl bara hoppas att det inte blir så snart, utan att de väntar åtminstone ett par veckor, kanske till efter sommaren. Han säger att det tutar i örat hela tiden och det är ju inte bra.

Vägde mig i morse och det var faktiskt med ett leende, hade lyckats (vet ej hur....) gått ner 7 hg på en vecka. Det är helkonstigt egentligen, när jag försöker sköta mig så mycket som möjligt, då går jag UPP i vikt, men när jag helt struntar i allt vad viktminskning heter, då går jag NER i vikt. Hmm väldigt underligt.

Mina tulpaner har börjat slå ut! Mina gullskäror (som fortfarande är inne) blommar sååå vackert sååå.

Ha´re så bra


Händelserika dagar

Snacka om att det händer lite väl mycket ibland!

På tisdagmorgonen när Sixten steg upp så var han jätteledsen och hade ont i pungen, den var både röd och svullen så jag ringde och beställde tid hos läkaren på Vårdcentralen, kl 14.00 skulle vi dit, vi for dit och hon skickade oss vidare till akuten som i sin tur skickade oss med ambulans till Sunderby Sjukhus, de trodde att det kunde vara ena testikeln som snurrat sig (det kan hända ibland och är inte bra), blodflödet stoppas och då är det rätt så akut.
Kl 18.00 blev det operation, de öppnade och kollade vad det var, som tur var så var det inte testikeln utan ett "bihang" som ibland blir kvar sen fosterstadiet, den var stor som ett knappnålshuvud, den knipsades bort och han syddes ihop igen, det blev en natt på lasarettet, igår eftermiddag kom vi hem igen och det var superskönt.

Tur att man inte vet vad dagen för med sig, inte hade man väl trott på tisdagsmorgon att man skulle vara på lasarettet på kvällen.

Allt gick ju iallfall bra och han fick en massa gosiga nallar för allt besvär, han sa så här på tisdagkväll (lite groggy efter narkos och allt) - Mamma, vad kul det är här, man får ju nallar av alla! Han är så himla go så det är inte sant!!

Nu sover han, har sovit i ett sträck från kl 19.30 igårkväll, det är jobbigt att vara sjuk!
Han har en väldigt rolig gångstil just nu, liknar Zeb Macahans om ni kommer ihåg hur han gick?!

Bye Bye for now

Puh

Gud vad jag vill ha semester!!!!! Jag är så fruktansvärt less just nu så jag vet inte vad jag ska ta mig till.

Har i allfall fixat lite med mina blommor och då glömmer man ju både tid och rum, det är så avkopplande och mysigt. Fixade lite klängstativ till mina fackelrankor, de hade nästan slingrat sig fast i varenda liten blomma som stod i närheten, men nu är de fint slingrande runt en hemmagjort klätterställning, blev riktigt fint. Eija har varit hit och hämtat några blomstertobak, blev nästan överöst med plantor, nästa år blir det INTE till att så så mycket det kan jag lova.
Har sått gurkfrön idag också. Det är så himla kul detta, tur att Carin lurade mig!! :) Tack Carin!

Helgen har varit bra förutom att jag åt pyttelite potatisgratäng med vitlök i på lördag - och det straffade sig minsann, fick springa på toan mellan kl 01.40-04.30 på natten, var lagom mossig när man vaknade kl 8.20 av att en Sixten satt på toan och ropade: -Jag har bajsat mamma!!! Lagom glad mamma som klev upp, men hon var lika snabbt i säng igen, det kan jag lova, tur att det finns TV med både video och DVD!!! Sov till kl 10.00, mådde sådär när jag klev upp, inte förrän vid kl 13.00 var jag människa igen.

Gubben har fixat och donat i vårt nya sovrum så snart är det klart, bara lite lite målning på taklisten kvar, sen är det min tur med gardinstång, gardiner och sånt kul, jag längtar. Simon (mellansonen) ska få vårt gamla sovrum så nu har han fått börja kolla på tapeter, det verkar som att han också vill ha blått (vi har det i vårt nya sovrum), vi får väl ta med honom och kolla ordentligt framöver. Sixten ska få överta Simons rum, de delar det just nu och det är mest Sixtens grejor där så det är enklast att låta honom stanna kvar. Sebastian (den äldste) har redan eget rum, den lyckosten!!

Vikten vill jag definitivt INTE tala om, det blev uppåt den här veckan, förra veckan hade jag i allafall några hg minus, men vad hjälper det när man går upp allt igen en vecka senare?!
Jag vet att det bara är mitt fel, men varför i hela fridens dar har man så dålig karaktär?! Det finns ingen hejd på allt man kan hitta på att stoppa i sig, hemskt!

Ha dé

Tjoho!

Idag är det fredag och veckans arbetsdagar är till ända, Jippie, underbart. En hel helg att se fram emot.
Fick pelargonsticklingar av Katarina på jobbet idag, har planterat dom för en stund sedan, har även planterat om mina rävsvansar. Nu är fönstren överfulla, vet inte var jag ska sätta allt, får nog inte göra så här mycket nästa år.

Med vikten har jag ingen aning om hur det går faktiskt, har struntat totalt i det den här veckan för att se om det blir bättre. När jag tänker på att gå ner i vikt tänker jag bara på allt jag INTE får äta och då äter jag mer än annars. Det ska bli spännande att se på söndagmorgon (har börjat väga mig på söndagar istället för måndagar). Har ju varit duktig och cyklat varje dag till jobbet, det blir 1 mil om dagen, har även varit på styrke med Boel i veckan, det gick väldigt trögt men vi var ju där och gjorde det vi skulle i allfall.

Ha dé

Länge sen sist

Tjena Hallå!

Jag vet att det är ett tag sen jag uppdaterade min sida, har legat på latsidan.

Har krattat idag, det mesta av gården (det är därför jag inte varit på VV ikväll), är bara kvar lite på baksidan där snön ännu ligger kvar, har varit och puttat lite på den ikväll, kanske det torkar upp så vi får fortsätta kratta. Det är jävligt trist men det blir himla fint när det är gjort.

Vilken härlig helg det varit!! Vi hade tänkt åka till Hem-mässan i Luleå, men vi blev kvar hemma i solen, det var helt underbart. Bäst att passa på att njuta nu, man vet ju aldrig hur länge det håller i sig (pessimisten har talat).
Även mina blommor har fått känna på utelivet litegrann, de jä...arna har ju börjat blomma, på gullskärorna är det flera blommor och på gyckelblomstren är det också flera, tagetesen har jag satt ut, de hänger på väggen så även om det blir halvkallt så tror jag nog att de klarar sig. Jag hade sån lust att plantera ut alla blommor i helgen, men jag kunde ju inte, man vet ju inte om det blir nån köldnatt, får väl lov att vänta till morsdag el skolavslutningen, jag brukar försöka plantera skolavslutningshelgen, det brukar vara ganska lagom.

Nu ska jag gå och kolla vad Gubben gör, han har precis kommit hem.

Ha dé




RSS 2.0