I'm singing in the rain...

Får man sjunga idag, det har kommit skurar flera gånger idag, nu börjar jag bli less, nu vill jag att värmen och solen kommer!

Har idag varit och klippt mig, men bara topparna, ska ju fortsätta spara, har även gjort slingor som jag blev nöjd med, ögonen fick sig lite svärta också, behövdes verkligen, har varit en blekfis nog länge nu.

Nog för idag

Ha dé

Onsdag

och mitt i veckan. Har idag varit och tagit bort stygnen, sköterskan sa att jag skulle vila det, inte böja på 6 dagar, sen skulle jag sakta men säkert börja använda fingret igen.

Har inte så mycket mer att skriva om idag, har varit på jobbet en sväng för att göra en sk BIA-mätning inför höstens vedermödor med vikten. Mätningen går ut på att vi ska få veta precis vad kroppen är uppbyggd av, för tillfället är det väl mest fett kan jag tänka mig, sen till hösten ska vi göra om mätningen och se om det blivit bättre el sämre, man får ju verkligen hoppas att det inte blir värre under semestern. Kan bli svårt, men samtidigt en sporre att man måste tänka vad man stoppar i sig och kanske röra på sig mer, sommaren passar ju utmärkt för utomhusaktivieter.

En historia!
Håll till godo.


 
Brevet till Gud
Owe kom in i köket där hans mamma förberedde middagen
Han skulle snart fylla år och han tänkte att det nu var ett bra tillfälle
att tala om vad han önskade sig.
- Mamma, jag vill ha en cykel i födelsedagspresent.
Nu var Owe något av en bråkstake. Han hade hamnat i trubbel både i skolan
och hemma.
Så hans mamma frågade om han tyckte att han förtjänade att få en cykel i
födelsedagspresent. Naturligtvis tyckte Owe det.
Owe mamma tyckte att han kunde behöva tänka över hur han uppfört sig det
senaste året.
Och, då hon var religiös, bad hon Owe skriva ett brev till Gud och berätta
för honom varför han förtjänade en cykel i födelsedagspresent.
Owe gick upp på sitt rum och satte sig att skriva ett brev till Gud.


1:a brevet:
Käre Gud,
Jag har varit en väldigt snäll pojke detta år och jag vill ha en cykel i
födelsedagspresent. Jag vill ha en röd.
Din vän
Owe


Owe viste förstås att det här var inte sant. Han hade inte varit någon
väldigt snäll pojke i år, så han rev sönder brevet och började med ett nytt.


2:a brevet
Käre Gud,
Det här är din vän Owe. Jag har varit en ganska snäll pojke i år och jag
vill ha en röd cykel i födelsedagspresent.
Tack så mycket,
Owe


Owe viste att inte det här var sant heller. Han rev sönder brevet och
började på ett nytt.

3:e brevet
Käre Gud,
Jag har skött mig det här året och jag vill verkligen ha en röd cykel i
födelsedagspresent.
Owe


Owe visste att han kunde inte sända det här brevet heller till Gud. Owe var
verkligen upprörd. Han gick ned till sin mamma och sa att han ville gå till
kyrkan.

- Se bara till att du är hemma i tid för middagen, svarade hon.

Owe gick gatan bort till kyrkan och upp till altaret. Han tittade sig
omkring för att se om någon annan var där.

Han tog statyn av Jungfru Maria, stoppade den innanför jackan och sprang ut
ur kyrkan, nedför gatan, in i huset och upp på sitt rum.
När han stängt dörren om sig satte han sig ned med papper och penna. Owe
började skriva sitt brev till Gud.

4:e brevet
JAG HAR DIN MORSA. OM DU VILL SE HENNE IGEN, SKICKA CYKELN.
DU VET VEM  
 

 

 

 

 

 

 


Trevlig Midsommar

midsommarstång Små grodorna, små grodorna....    midsommarbild

Jaha, så var det då äntligen midsommar, som man har väntat och längtat.
Vi åker till min mamma och pappa i helgen, midsommar hos mamma brukar gå i matens tecken, vi lär säkert gå upp massor, för mat och godsaker lär det bli!! Ska försöka (FÖRSÖKA!!!) att inte äta så mycket av allt.

Med skrivandet går det fortfarande dåligt, det går långsamt och det blir fel, det är så himla FRUSTRERANDE.
Har nu fått ont i höger tumled, beror säkert på överansrängning, jag försöker att vila, men hur lätt är det?!...
Får bara hoppas att det går över så det inte blir inflammation.
På onsdag nästa vecka ska jag iallafall få ta bort stygnen, det känns bra.

Som sagt ha en riktigt trevlig midsommar!

Helgen

Helgen har varit ganska så händelserik!

I fredags kom mamma och pappa hit, vi var på bingo i Töre på kvällen, men det resulterade endast i förlorade pengar, vi var inte ens nära nån vinst.

På lördag var vi på Kalixdagen, var inte så mycket som det brukar vara, en liten besvikelse, Step 'n Stomp var iallafall jättebra, jag kände hur det ryckte i fötterna...

Sen började det "roliga", vi skulle handla på Coop Forum, slutade med att jag hamnade på akuten i FYRA timmar!!
Det var i deras nya fina spelhörna det hände, jag satt och hade skrapat en trisslott, tyvärr ingen vinst, vände mig snett om för att kasta den i papperskorgen som stod bakom mig, jag skar upp knogen på mitt vänstra ringfinger på en hörnplåt på deras nya fina vägg, tur att papperskorgen var nära, fick stå där med mitt droppande blod till dess att jag fick ett par plåster av tjejerna i spelet, vi for iväg till akuten, läkaren sa att det måste sys, fick sedan sitta och vänta hur länge som helst, men till slut så kom hon då äntligen och sydde ihop fingret, får hoppas hon gjorde snygga sömmar :)
Fick order att vila fingret (utan att böja det) några dagar, blir därför hemma den här sista vecka som jag har kvar innan semestern. Ska och plocka bort stygnen om 10-14 dagar.

Jag kan säga att det går inte fort att skiva detta och jag har använt backstegaren en hel del och nu har jag ont i högra sidan av nacken, kan bara använda höger hand. PUH!!

Jag kommer tillbaka snart, men det kanske bara blir några korta rader som skrivs då.

Ha dé

Boobiesfoto

Nu har man varit på sin första fotografering av boobsen, det gick jättebra, gjorde inte alls ont.
Nu är det bara att vänta på svar - får väl hoppas att bilderna inte hamnar i orätta händer...:)

Idag hade vi sån tur på jobbet att om vi ville sluta tidigare så fick vi det (inte nu alla förstås, först till kvarn) så jag fick sluta 2 tim tidigare idag, skulle annars ha jobbat till 17, det känns helt underbart.
Har bakat rutor till en kollega som beställde, först gjorde jag en kaka jag aldrig bakat tidigare, den heter Falsk Toscakaka, men den blev sådär, lite bränd i kanterna så jag gjorde en till kaka och då blev det ett gammalt beprövat recept, kanelkaka, vet att den är supergod, så det blir den som E kommer att få. Den andra lite brända och platta kakan får väl familjen äta upp istället, jag tror nog den går åt ändå, brukar inte vara nåt problem.

Var igår på trafikskolan för handledarutb, den varade i 3 timmar, var helt slut när jag kom hem, hade både huvudvärk och var trött, hade stressat som en tok efter jobbet. Nu är det bara kvar att skicka in alla handlingar till Länsstyrelsen och sen när intyget kommer DÅ får sonen börja med sin övningskörning.

Nu ska jag gå och slappa lite, är för ovanlighetens skull ensam hemma, de stora sönerna är på skolavslutning ikväll och den yngste sonen är hos en kompis, gubben jobbar ännu (inget ovanligt).

Ha dé

Måndag är över

image120dagar kvar att arbeta!    Sen blir det image121lata dagar som gäller!

Idag har det kommit lite regn, jag hade tur för jag missade värsta skuren, när jag cyklade hem från jobbet kom det bara några droppar, längre hemåt blev det mer blött på vägen, men inga droppar på mig, när jag hämtade sonen på dagis sa dom att det hade kommit en rejäl skur tidigare, snacka om tur!

Helgen har varit lugn och skön, nåja, ganska i allafall, igår när det var molnigt på morgonen började jag med att städa lite, sen fortsatte jag att baka bullar, mockarutor och gaffelkakor, däremellan hann jag iväg på stan för att handla också, var tvungen att inhandla bl a vaniljsocker så jag kunde fortsätta baka, var även in på coop trädgård och köpte lite jord till gurkorna och gräsmattan. Hade tänkt plantera om gurkorna i större krukor idag, men det blev inget eftersom det var så tråkigt väder, får göra det en annan dag istället.

Imorgon ska vi iväg på Körskolan för en handledarkurs, det blir jag, gubben och äldste sonen, sen blir det väl till att börja övningsköra, men jag har sagt att jag avstår ännu ett tag, jag kan övningsköra med honom på slutet, när han börjar vara körklar!

Ha dé

Tjoflöjt

Äntligen fredag igen, inte helt fel, har nu endast 9 dagar kvar att jobba, sen blir det seeeeemeeeester!! (ville bara påminna ifall någon råkat glömma....)

Efter jobbet idag har jag planterat lite blommor, det blev långa och korta solrosor, några pellisar och några dahlior, blir nog till att fortsätta imorgon, måste inhandla lite, vet inte vad som hänt med det jag sått, det är jättemånga plantor som bara slutat växa och sen nästan försvinna, inte roligt, men man ska väl ha såna år också....
Inte ens alla tagetes har klarat sig, dom som ska vara så himla lätta, har endast 5 plantor kvar, vet inte hur många jag hade från början, men nog var det säkert det dubbla i allafall. Det blir en sväng på Buketten imorgon för att se vad som finns där.

Sa jag att jag snart har semester???  ville bara kolla...

Härhemma håller vi på som bäst att kolla på kök , det slår gnistor ibland kan jag avslöja, min man tycker att det duger som det är, - Det fungerar ju!!!  OH, man har ju lust att slå nåt hårt i huvudet på honom ibland!
Själv skulle jag vilja ha vitlaserad ek på luckorna och ek på bänkar och lamplister, han är väl positivt inställd till själva färgvalet (ibland, ibland inte), men som sagt, det duger ju, köket är ju "bara" sen 1974, inte behöver man väl byta redan.... OHH, MAN BLIR GALEN

Ska försöka lirka lite i sommar, kanske, kanske till hösten att det blir nytt, håll tummarna för mig!!

Här en bild på mina egenhändigt sådda blomstertobak 2005, något att drömma tillbaka till:image119



Ha en riktigt trevlig fredagkväll!


Svar

image117 Det här var middagen på nationaldagen! Dock inte grillad utan värmd i vatten, det var kanske inte världens godaste mat, men man blev ju mätt iallafall, senare på kvällen blev det lite sånt här:

image118Det var supergott (just då iallafall)

Har idag planterat litegrann, satte pellisar i grå runda krukor på framsidan, satte några hängblommor (har ingen aning om vad de heter) på bron och satte även blommor i 2 väggamplar på garageväggen (vet inte vad dessa heter heller). Blommorna i amplarna köpte jag hos Blomdesign vid Team Sportia.

Tack för idag, see you!

SVERIGES NATIONALDAG

image116 Du gamla Du fria Du fjällhöga nord.....

Så var det nationaldag idag! Själv firar jag med att vara lat... gubben och äldste sonen är iväg på firande, sonen spelar klarinett tillsammans med blåsorkestern, men själv orkar jag inte vara med och kolla i år, for istället med en massa papper, plast, glas, kartong-skräp istället, sen blev jag sittandes framför datorn, har vikit lite tvätt däremellan. Jag har t o m tagit ledigt från matlagningen idag, det ska bli spännande att se vad vi får för kulinariskt. Jag ser fram emot middagen med spänning (om jag får gissa så tror jag det kan bli färdiglagat, som t ex Frasse-burgare, jaja, bara man får lite mat så får man väl vara nöjd, jag återkommer med svaret).

Ha dé


Så var det

måndag igen, tänk att helgerna ska rusa iväg så fruktansvärt! Jaja, tiden går ju fortare till semestern, får väl försöka tänka positivt, nu är det bara 12 dagar kvar...

Fortfarande varmt, det är så himla ljuvligt, har idag satt ut alla mina plantor, har varit tvungen att ta ut det lilla växthuset också, nu vill jag sätta dom i krukor, men riktigt än vågar jag inte, man vet ju aldrig.

Potatis satte jag i lördags så även morötter och sallad. Nu återstår det bara att sätta jordgubbsplantor i dom 2 pallkragar jag har tomma.

Ha dé

Freeeedag!!

Vilket härligt ord FREEEEDAG, känn på det, det är superhärligt, äntligen fredag! En hel ledig helg framför sig, dessutom verkar det bli riktigt soligt och fint också, inte fel det heller.

Har ju tagit lite mer bilder jag tänkte att ni skulle få se, jag har ju tidigare visat mina presenter, men glömsk (40 år!) som man är så glömde jag ju presenterna från B och U så här kommer dom: (klicka på bilden så blir den större, klicka igen så blir den liten igen) 



Fina eller hur?! Visst är det en härlig vattenkanna, den tänkter jag ha ute i mitt blivande växthus. Hängaren har jag inte riktigt bestämt ännu, guben ville inte ha den i sovrummet där jag tänkte sätta den, men funderar faktiskt på att också den får vara i mitt blivande växthus så man kan hänga upp diverse saker på den.

Har idag fotat lite i min trädgård, så här har det sett ut idag:

  De här blommorna har jag i växthuset under natten, men det blir väldigt varmt dagtid, därför brukar jag ta ut och lufta dom under dagen, när jag kom hem från jobbet idag var det 35 gr varmt därinne, jag tror att de blev glada att få komma ut.                                                                                

Så här ser mina tulpaner ut i år!


      



De här lådorna har min snart 6-årige son snickrat ihop, sen var han och valde blommor själv, planterade och vattnade alldeles själv, han tyckte att det var jättekul.

   

Ha en underbar kväll och helg!!



RSS 2.0