Borta bra

men hemma bäst, oj, vad det det ordspråket stämmer!

Har haft det ganska så bra, vi var en sväng med skotern och pimplade på måndagen (annandag påsk) och jag fick första fisken! Tyvärr var det slut sen men min far fick sen 3 st på raken så han vann den rackarn!
Man kanske är lite klen för på tisdagkväll började jag känna mig lite hängig och på onsdagen så var jag förkyld, är inte helt återställd ännu, hör väldigt dåligt (sämre än vanligt ha ha ha), är täppt i näsan, men jag känner mig inte hängig i allafall, jag låg på soffan hos mamma och pappa både onsdag och torsdag. Det blev lite dåligt med motionen, prommade i allafall 2 dagar ca 40 min, men utan stavar.

LIte bilder!

Här är vi på väg, lite blandad väderkompott:
       

Mellan Harads och Vuollerim var det rena isgatan: 

Här är lite bilder från byn:

Den fina kyrkan:   som står vackert vid:     Också vid kyrktjärn: 

Nu till fisket:

Härligt var det:   Min fisk (som smakade förträffligt!): 

Lillgossen kämpade tappert:   Mellansonen var inte sämre han: 

Här är pappas fiskar:   Lite fikapaus:   
Renarna gillade inte att vi kom dundrande:  Vy över sjön: 

När vi körde över Porsi Kraftstation får man en fin bild på bron som kallas Porsibron:

Det var allt för nu, over and out!

Snart så..

åker vi, men som vanligt så får man vänta på karln!! Har nu packat och packat och packat, det verkar vara ALLT som ska med, det är ingen bra årstid att resa bort i, man måste ju ha med sig så mycket extra av allt, stövlar, vinterskor, galonisar, täckbyxor, overall, mössor, vantar och fan vet allt! Bilen lär väl bli nedlastad.

Jag har iallafall hunnit vara duktig på morgonen, vaknade 8.30, kl 9.00, ca stod jag på crossen, körde mina 45 min och gjorde mina 120 situps. Det känns lite ångestladdat att lämna crossen hemma, nu när det går så bra, jag vet ju hur lat och "hungrig- sugen" man blir hos mamma och pappa. Har packat ner mina gåstavar så jag får hoppas att jag är duktig med dom istället.

M (coahen): Lova att du håller koll på  mig nu när jag är borta, behöver det jättemycket nu!! Jag lovar att rapportera till dig.

Nu ska jag gå en runda och kolla att jag fått med mig allt som måste med, ha det så bra nu och sköt om er!

image364

Här igen!

Mig blir ni inte av med så lätt :) Men jag bara måste få visa hur fin månen lyste ikväll, vet inte om det syns sådär jättebra men ändå:

image362


Godis har jag ätit ikväll också så nu behöver jag inte mer på hela påsken, jag hoppas jag känner samma imorgon och alla de andra dagarna också, påminn mig gärna om hur äckligt godis är!

Har nyss försökt packa ner lite ytterkläder som är bra att ha med sig ifall det blir nån tur på isen för lite pimpling, tänkte isåfall vinna tävlingen om största fisken!!  Jag lovar att jag ska ta bildbevis. Oj, oj oj var jag för kaxig nu???

Inte en endaste påskkärring (förutom mig själv då) har jag sett idag, ingen har varit och plingat på dörren heller, har ni sett någon el har alla redan åkt iväg till Blåkulla???? Och imorron är det ingen idé att de kommer, godisarna är ju slut och jag är inte hemma då.... Kanske de finns i Vuollerim?! Jag ska hålla koll, lovar att ta bild ifall jag ser någon.

Ha en fortsatt trevlig skärtorsdag!

Tjohoooo  image363 Nu åker vi....

Tjo

image360
Idag orkade jag bara 30 min på crossen, körde mina 120 situps som vanligt. Kände mig lite hängig tidigare, lite huvudvärk och konstig i kroppen, har tagit 2 voltaren T och nu känns det mycket bättre, jag blev nästan orolig att jag höll på att bli sjuk.
Var och hälsade på hos kollegorna på jobbet också, oh så skönt det var när jag kunde gå därifrån när jag ville :). Jag lämnade in festbilder till E så att hon kan lägga in på intran så vi alla ser hur roligt vi hade, man vet ju aldrig, kanske några inte kommer ihåg. Nädå, vi var alla jätteskötsamma.


                                              image361

Imorgon åker jag ju iväg till min mor och far så då blir det inte till att blogga nåt på ett tag, snyft, snyft, jag kommer verkligen att sakna internet, inte trodde jag att jag skulle kunna bli beroende av det, fast det är klart, jag är ju en människa som verkar bli beroende av det mesta, speciellt sånt som har med godis och socker att göra, tyvärr! :)
Om jag kommer åt någon dator hos någon så lovar jag att kolla bloggar och själv skriva några rader.

Ha nu en riktigt skön påsk, koppla av!!  Ät godis - med måtta!!

image359

GLAD PÅSK!

image358

God Förmiddag

Har precis ätit min frukost, branflakes och havremjölk, har nyss crossat i 45 min och gjort 120 situps. Har även hunnit städa, började med toaletterna och sen fortsatte jag med dammsugning, det får räcka, har även kört tvättmaskinen, 2 st blev det, just nu är sista maskinen i torktumlaren, det är handdukar.

Ska strax gå och borsta mina tänder och sen tänkte jag baka drömmar till min mor, var bara tvungen att få landa här en stund, känner mig lite trött i benen :) Men skönt!

Solen skiner därute, är jättevackert! 6-åringarna är idag i slalombacken, de skulle åka pulka så dom fick ju jättebra väder, snacka om tur. Hoppas äldste sonen får lika bra väder i morron då de skulle ha skoterutflykt med klassen.

Nä, mina vänner, nu är det dags att göra lite nytta igen, sköt om er!

Se, lyssna och njut!


Hej

Idag har jag crossat i 45 min och gjort 120 situps, precis som igår, det känns jävligt skönt!
Har också sett en film, men den slutade lite konstigt. Kommer inte ens ihåg vad den hette.
Var och handlade vid 10-tiden, det var jag och en massa pensionärer :)
Det blir palt till middag idag, potatisarna är redan skalade och maskinen riggad.

Har nyss sett Doktorn kan komma - snacka om nostalgi! Det var riktigt kul att se det, får nog försöka se det imorron också.

Nä, sen har jag inte gjort mer idag, har man semester så har man!! :)
Men imorgon blir det mer - hade tänkt städa här, det behövs verkligen, det är både dammigt och skräpigt - överallt utom i vardagsrummet! Toaletterna ser ofräscha ut också så det går dagen i morgon åt till. Sen på torsdag är mellansonen ledig och yngste sonen slutar kl12, äldste sonen skulle ha friluftsdag så jag tippar att han också är hemma nån gång vid lunchtid. Sen på fredag bär det iväg till Vuollerim - blir där en vecka.

Nä, nu ska jag gå och kolla i min nya Allas, ha det bra!

image357

Ledig måndag

Tjoho, jag har semester! Ifall ni har missat det, bäst jag säger det igen: Jag har semester, är leeedig!!
Klev ändå upp tidigt, kl 6.30 var det uppstigning för att väcka minstingen som skulle på skolan, hjälpa honom litegrann och sen när alla hade åkt iväg då ställde jag mig på crossen, idag blev det rekord! Jag körde 30 min i sträck, gjorde sedan 120 situps och sedan körde jag 15 min till på crossen, svettigt men jävligt skönt när det var över!

E har nyss varit här och hämtat sina drömmar och drömtårta som jag bakade igår. Tror att jag och lillgossen ska åka på Granngården när jag hämtat honom för att se på stövlar och galonbyxor, såg i annons idag att de hade extrapris på just det så då är det väl bäst att passa på :)

Jag har nyss sett färdigt en film som jag spelade in i lördags, jag orkade nämligen inte vara uppe och se färdigt då, det var så skönt att bara slappa och dessutom kunna spola bort reklamen.

Har även frostat av frysskåpet i köket, herregud så välbehövligt det var, det blev mycket vatten kan jag säga, nu är den så fin igen, får väl se för hur länge...

Nu ska jag gå och äta nåt innan det är dags att hämta gossen på 6-års.

Ses!

image356

Bakning

blev det i eftermiddag, gjorde både drömmarna och drömtårtan.

Här är jag på G att börja bakandet:     
Här har drömmarna kommit ut ur ugnen: 

Drömtårtebotten på svalning:  
Och här har den fått smörkräm och blivit ihoprullad:   
Tyvärr så blir det ju en hel del disk när man håller på:  
Det här är en bok som används flitigt i det här huset:  (en av de bättre bakböckerna jag har)

Har ätit våfflor till middag, tyvärr så kom de ut lika fort, har nyss haft toarace, inte kul alls kan jag lova!
Pust och stånk.

Nu ska jag surfa vidare en stund, förhoppningsvis är racet slut nu så jag kan ta det lite lugnt innan lillgossen ska duschas och nattas.

Tjing!

image355

Vardagsrummet

har blivit städat idag, nu skiner det därinne, det var också välbehövligt, bytte gardiner  och soffkuddar också, det blev mycket ljusare.  Och så luktar det såpa, mm så himla ljuvligt. Skulle bara behöva kasta ut lite gamla möbler och prydnader också, men det får bli en annan dag.

            
De nya gardinerna     Soffkuddarna   


Nu ska jag (tror jag) baka lite till E, har lovat att göra drömmar och drömtårta. Jag har inte bestämt mig ännu, ska kolla så att jag har ingredienser hemma först. Ta in det som är ute på vädring och sen då (kanske) sätta igång med bakandet, det går ganska fort när man väl sätter igång.

Ha en skön söndag!

image348

Fest igår

Som sagt vi hade fest med jobbet igår, vi hade jättetrevligt och  maten var helt suverän!! Mm så in i bomben gott, det fanns t o m röror till oss som är laktosintoleranta!! supergott! Jag åt så jag var mätt hela kvällen, orkade nästan ingen efterrätt fast det var glass och frukt/bär som också är gott men jag bara orkade inte, åt pyttelite, senare på natten blev det snacks och det orkade jag inte heller men det var nog bra det, ska ju inte äta sånt, dricka då? Jodå det blev lite cider men inte så att jag var full, (hoppas jag iallafall!!:)) Jag kommer då ihåg precis allt och jag vet att jag hade trevligt.
Har nyss hållit på att lägga in bilderna och kollat hur roligt vi hade det!! :)

Hade tänkt ta bilder på maten innan vi åt men jag missade det, men lite snacks och ciderbilder blev det :)

    

Eftersom jag inte frågat de andra som var med om jag får lägga in bilder på bloggen så gör jag inte det, men så här såg jag ut i allafall:

  Det blev den långa jeanskjolen och tunika, först provade jag en annan tunika men den här svarta passade bäst.

Har idag varit duktig med crossen också, har kört 30 min när jag såg inspelningen av Lets Dance, det gick som en dans ha ha ha, nä, skämt åsido, det gick väldigt lätt idag tycker jag, de första 15 minutrarna bara flög iväg, sen vilade jag en pyttestund och så körde jag 15 till, sen blev det 100 situps på det så jag känner mig väldigt nöjd.

På en stund ska jag iväg och handla, fast jag hade hellre sluppit för det är så himla trååååkigt att handla mat, blä.

Tjing!

image344


Fröken Glad

Tjolahopp, här är fröken Glad på ingång! Har idag tagit ledigt från crossen, har ju festen att tänka på, det gäller att börja i tid om man vacker ska bli...  ha ha ha

Fick höra av en kollega idag att hon tyckte att jag såg mycket smalare ut, snacka om att man sträcker på sig när man får höra sånt, kanske det märks att jag crossat i veckan??? Vad vet jag, det är ju roligt om det syns i allafall och jag tror ju hon var ärlig när hon sa det också! Glad blev jag, tack!

Har för en stund sedan kommit hem från jobbet och nu är jag LEDIG i 14 dagar!! Det känns väldigt skönt kan jag säga. Tvätten är på tork i tumlaren och här sitter jag och bloggar, det är så härligt när man inte behöver stressa, ska om ungefär en halvtimme steka hamburgare till barnen, själv äter jag ju sen ikväll och efter det ska jag hoppa in i duschen och prova ut kläder, jag har tagit fram en lång jeanskjol och tunika, får väl se om det blir det el om jag hoppar i jeansen istället, jag känner mig ju mer hemma med dom, men men jag får väl se vad det blir, jag lovar, rapport kommer!

Nu ska jag spana in andra bloggar en stund, bye bye

image340

Japp

jag orkade 30  min även idag, herregud så duktig jag är! Jag bara måste få skryta över mig själv, för jag tycker att jag varit jätteduktig hela veckan.

Har inte hunnit så mycket mer sen jag kom hem mer än crossat och nyss ätit och diskat bort, det blev kyckling idag, gott! Nu sitter jag här en stund, ska sen bara slappa, känner att jag har rätt att göra det.

På jobbet går det också bra, har varit superduktig hela veckan, tänkte ju som sagts tidigare försöka få mig en ledig dag, har nu bara morgondagen och sen 31:a kvar att kämpa för det, som det ser ut nu så ligger jag jäkligt bra till för den där lediga dagen.

Och imorron ska vi ha fest med jobbet, det ska bli himla kul, både för festen och för att se hur K har det i sin stuga, har ju hört så mycket om den att man är nyfiken. Ska om en stund gå och se vilka kläder jag kommer i, får hoppas att inte alla har krympt där i garderoben :)

Ha en skön torsdagkväll!

image339


Fan vad jag är bra

Jag bara måste få berömma mig själv, världens lataste person när det gäller träning har crossat idag, 3:e dagen i rad, det börjar fanimej luta åt rekord :)
Idag blev det 30 min allt som allt, körde först 15 min, vilade (och torkade svett) i 2 min ungefär och sen upp och körde 15 min till, sen blev det 100 situps allt som allt, attans så det känns bra just nu, har precis kommit ur duschen också, magen kurrar som bara den, men det är väl bra! Nu har den ju förtjänat lite mat.

Annars är det inget nytt att förtälja, det är fortfarande plusgrader ute, jag tror to m att det regnar just nu, blä, inte alls nåt roligt väder det här inte. Började idag längta tills jag får ta fram cykeln, så underbart det ska bli att få cykla till och från jobbet, då får man ju träning utan att det känns som träning, har ju ca 5 km enkel väg så lite träning blir det allt.

På fredag ska vi ha lite fest med jobbet, vi ska samlas hos K i hennes stuga, vi ska äta och dricka förhoppningsvis nåt gott, sen blir det garanterat en massa skratt också om jag känner oss rätt :)

Nu är det dags för att gå och fixa lite mat, jag tror att barnen också är hungriga, det blir enkel mat idag, hittade rester i frysen - kasslergratäng, det får duga.

Tjing

image338

Så var det gjort!

Japp, just det, jag har crossat, var jätteduktig igårkväll, jag lyckades mota bort latmaja och körde cross i 20 min, men det var tack vare VÄRLDENS BÄSTA COACH som jag lyckades, det var nära att Latmaja vunnit ska jag säga, det var ooootroligt nära men så fick jag några jättebra och hurtiga SMS från nämnda ovan person och vips så flög latmaja sin kos, JAG KAN INTE NOG TACKA DIG! Snacka om att du behövs.

Redan på jobbet idag bestämde jag att jag skulle crossa när jag kom hem så jag hann inte mer än hem så bytte jag om och körde, efter 10 min vilade jag och sen körde jag 10 till, har också gjort situps, vilka var ooootroligt jobbiga :) Jag ska verkligen ha som ambition att köra varje dag efter jobbet, slutar tidigt hela veckan så det ska inte vara några problem alls, sen nästa vecka är jag ju ledig så då har jag ingenting att skylla på, det är bara att köra.

Annars så är vädret helt upp och ner, världens snömodd efter vägen, fick ta sats för att alls komma mig upp på gården, dessutom hade det rasat snö från taket så jag fick parkera långt ner.

Så här fint är det:

         
Vägen ser ut så här     Rasat från taket            Man ser knappt fönstret

Nu är det dags för en välbehövlig dusch och sen blir det matlagning, idag blir det köttfärssås och spaghetti.

Tjingtjong!
image337

Sista veckan

att jobba för mig, sen är jag ledig i 2 veckor, det ska bli så skönt. Fast än är jag inte där, måste först ta mig igenom den här veckan, nåja, måndan är i allafall avklarad, det har gått jättebra, hade både bra inlogg och bra medd%, siktar på minst ½ dag ledigt så jag hoppas fortsättningen av den här veckan går lika bra. Imorron ska jag ha elev så då får jag sitta och ta det lugnt för hon skulle visst kunna både svara och skriva själv, behöver mest sitta med som stöd och kolla att allt blir rätt. Det kan vara skönt ibland med såna dagar, fast jag brukar känna suget att få svara själv när man haft elev länge.

Idag i min mail hade jag fått meddelande om en undersökning jag kunde vara med i om jag ville, nyfiken som jag är så klickade jag vidare på länken, först var det några frågor om min ålder och sånt dravel :), sen kom jag till en fråga som lät så här:
Vilket bilmärke kör du i huvudsak.
Och nu kommer det roliga:
Under huvudbilen förstår vi bilen som du el din familj kör oftast.
Fattar ni nåt? Jag fattar ingenting, men jag klickade för att jag kör VW i allafall, sen kom frågan vilken modell och då klickade jag i golf och då var det slut, tydligen gillade dom inte mig för att jag kör golf, det är ju så man får en gråtattack, golf som är en så bra och fin bil, snyft, snyft. Fast då slapp jag ju sitta en kvart med en massa knäppa frågor, alltid nåt.

Alldeles strax ska jag skjutsa äldste sonen på klarinettspelning, funderar på om jag skulle äntra crossen sen, vad tror du M, är det en bra idé? Fast det är klart, jag känner ju av huvudet lite, tänk om det blir värre om jag kör crossen? Känner mig lite trött också. JÄVLAR, NU KOM LATMAJA IN HÄR, SKA FÖRSÖKA MOTA BORT HENNE!

Ha en bra kväll (med eller utan cross)

image333


Såning

eller hur man nu säger det, men jag har nu sått färdigt, det blev lite mer än vad jag tänkt, som vanligt :) Det blev lite av varje.

Här är bildbeviset:

Här ska jag till att börja:

    

Nu är fröerna i jorden:



På med plast:



På plats i fönstret, nu är det bara att vänta:



Har lite blomknölar att sätta också men då måste jag ta mig till friggebodan för att hämta in krukor och jord, tyvärr är det en massa snö i vägen, vi ska försöka ta hit snöslungan och köra lite så man tar sig fram och när det är gjort då kan jag plantera mera.

Tjosan!

image332

Snö, snö, snö

Jaha, så snöar det igen då! Fan, jag börjar bli allvarligt less på snö nu, vill ha sol och vackert väder!
Har nyss städat klart toaletterna, funderade på om jag skulle ta ner gardinerna i vardagsrummet och städa där, ställde mig i dörröppningen en stund och sen vände jag på klacken och sa NEJ, inte idag, en annan dag, kanske... Blev hängande här istället, känns riktigt bra.
Tvättmaskinen snurrar på här bredvid, minstingen sitter och ser på barn-Tv och tonårskillarna, ja ni förstår säkert vad dom gör... just det SOVER. Man undrar hur mycket sömn en tonåring egentligen behöver???
Gubben har åkt iväg tidigt imorse, hörde inte alls när han for, jag sov min törnrosasömn jag, vaknade 8.40, mojsade någr minuter och sen klev jag upp, började nästan på en gång med städningen, det är så skönt att få det bortgjort, då är ju hela dan fri sen, ja, i vanliga fall, men inte idag, det är ju SNÖ ute så det blir nog till att ta ett par spadtag, fast inte just nu, det bara vräker ner    

Så här ser förresten mina pellisar ut nu:

    

Kom precis på att jag ska nog ta och så lite fröer idag, det börjar vara hög tid för det, ska inte göra så många blommor, bara tagetes, 3 sorter, fingerborgsblomma, balsamin och ev nån mer.

Nu tror jag att jag ska hoppa in i duschen och sen göra lite frukost.

Ha en bra snöig söndag!
image327

YES!!

image322 Det blev som jag ville!!! Nordman gick till final. Jag hade glömt hur alla låtar lät och Nordmans låt var jättebra, Carola och Andreas var inte lika bra, den låten ville inte fastna, åtminstonen inte i min hjärna, Sibels låt är också bra men jag tror inte att hon har så stor chans i Globen, Nordman kan komma ganska långt men jag tror inte att de kommer ända fram, däremot Charlotte P, hennes låt är en riktig schlagerdänga tycker jag, det ska bli intressant nästa vecka och se vad som händer.

Nu ska jag strax gå och sussa i mina nytvättade/vädrade sängkläder, mm så mysigt! Det snöar ute och det är ju mindre mysigt, jag hoppas att det inte blir alltför mycket, är inte så förtjust i att skotta snö, men det är ju klart, jag har ju 2 tonårsgrabbar som kan skotta!! ibland tänker mamma till.... gubben ska iväg på nåt tjafs hela dan imorrn, typiskt!! Nåja, när han kommer hem och vi ätit middag så kan det hända att vi åker iväg på IKEA en sväng, beror på när han kommer hem och hur vädret är.

Funderar på om  jag skulle ta och städa och byta gardiner i vardagsrummet i morron, men jag har inte bestämt mig ännu, får väl se vilket humör jag är på när jag vaknar.

Ha en skön natt och dröm söta vackra drömmar nu!

Natti natti

image321

Min söta lilla vän M

är så jädrans duktig!! JAG VILL OCKSÅ VARA LIKA DUKTIG SOM DU!! Själv har jag drabbats av latmasken när det gäller crossen, hittar bara på en massa ursäkter (som inte håller alls).

Vad har hänt här idag då? Jo, jag har faktiskt gjort ett och annat nyttigt. Har dammsugit hela huset, t o m under soffan i mellansonens rum, det rasslade härligt i slangen, har även bytt sängkläder, haft ut på vädring, mmm skönt att gå och lägga sig ikväll, dammtorkade och bytte gardiner i vårt sovrum, det var en hel del damm, fast inte lika som på tv-programmet Rent Hus på 4:an, där ligger man i lä :)
Har också varit och handlat och stekt kotletter som ska vara till middan ikväll, det blir middag vid 18-tiden för då kommer lillgossen och gubben hem från Luleå, de är och flyger sina modellflygplan. Tvättat och torkat har jag också gjort, ja eller det har jag ju inte gjort själv, tvättmaskinen och torktumlaren har då minsann fått slita hårt.
Nu har jag en liten lucka som jag kan göra vad jag vill av och då hamnade jag här. Dansar lite lätt också, har Mats Bergmans i öronen, jag gillar verkligen dom, det svänger rejält, har snurrat några varv här på golvet också medans jag bäddat sängar och stekt kotletter, det går så himla bra att arbeta när man får lyssna på nåt som man gillar.

Ikväll då??  Ja, naturligtvis blir det Melodifestivalen, det ska bli spännande att se hur det går, mest spännande är det ju faktiskt om Carola och Andreas lyckas gå vidare mot Nordman, jag tror det, även om jag hellre ser Nordman vinna så tror jag att Androla vinner.

Nu ska jag snurra några varv och sen fortsätta med matlagningen, ha det så gott alla därute i cyberrymden!!

image320

Ja jädrans!

Det blev fredag även den här veckan, det är ju inte klokt!! Men oj så härligt! Jag gillar definitivt fredagar, hela helgen ligger orörd framför mig, bäst är ju när man stänger ner datorn på jobbet och är på väg hem, den känslan är sååå himla skön.
Jag slutade 14.15 idag, for och hämtade lillgrabben och sen for vi iväg på Repa för att köpa lite helggodis, det blev ett kinderägg, pringles chips och en påse lösgodis, mamma kommer absolut INTE att smaka på det. hrm hrm hrm....

Just nu sitter jag här och tar det lugnt, behöver inte börja med maten ännu, det blir pankisar idag och mellangrabben har inte kommit hem från skolan ännu, han slutar om 7 min och sen tar det ju ett tag innan han är hemma, känns skönt. Nähä, där for min planering, nu stiger han in genom dörren, har haft prov så dom fick sluta när dom var klara, då är det väl bäst att gå och börja med maten då så man får ledigt sen.

Känner mig lite trött men det går säkert över till dess att det blir Lets Dance, ni glömmer väl inte det?? Undrar vem som åker ut ikväll, har absolut inte nån aning alls, annars brukar jag ha liite på känn men inte idag.
Och imorgon är det Andra Chansen i Melodifestivalen, det vill jag inte missa, tänker ju rösta på Nordman som en galning, vill inte att Carola ska vinna, gillar henne inte.

Nå, nu dags att gå och fixa lite pankisar, kanske kikar in senare.

Tjingtjong!

.

På Tjuvtittat.se hittar man mycket kul, bl a detta:

Hur många översättare behövs det för att skruva i en glödlampa?

Monteringsanvisning för en taklampa, en extra stor bild för att allt ska vara läsbart...

Översättning av monteringsanvisning för en taklampa. Försiktigheten: Den lysande kropp är mycket het!


Aj aj aj det bultar och det bankar

men det är inte hjärtat som värker utan huvudet. Vete sjutton vad det är men jag har även idag huvudvärk, fast den kom först på eftermiddan, var lite lite när jag slutade jobba 14.15 men nu dunkar det som bara den, har tagit tablett nyss, får väl hoppas att den börjar värka snart.
Håller på med middan samtidigt som jag bloggar, men den klarar sig själv just nu, det  blir potatismos och korv i ugn, potatisen kokar och korven är i ugnen, ska kolla pottarna om en liten stund.

Var på Coop idag och handlade med ShopExpress, attan att det är trevligt att handla när man slipper köa utan bara lämnar fram sin lilla apparat och betalar, fast det hade ju varit ännu roligare om man slapp betala förstås :)

Jag har nog inte visat hur min fina digitalkamera ser ut, så här fin är den:


Framsidan:
Baksidan:image318  

  image319


Nu ska jag kolla pottarna, hejsvejs!

dunk dunk

Så låter mitt huvud just nu, jäklars sån huvudvärk jag har, vaknade 4.45 imorse, var upp och tog tablett och la mig en timme till, blev en aning bättre, kändes nästan bra en stund på jobbet, men strax innan jag skulle gå hem så satte det igång på allvar, har tagit tablett när jag kom hem, vilade en stund på soffan men det känns inte bättre, fan vad det är jobbigt när huvudet värker så här, det känns inte kul alls.

Har jobbat på som attan idag, när jag gick hem hade jag 87% i inlogg, alltid nåt att glädjas åt, hoppas bara att det fortsätter lika bra så att man kanske får sig en ledig dag.

Idag fick jag inte höra nån historia när jag körde hem, det var ju lite synd, men jag skrattar fortfarande lika mycket när jag tänker på historien från igår, den var så jäkla bra.

Nä, mina vänner nu ska jag gå och vila huvudet en stund, ska sen börja med maten, det blir chili con carne idag.

Hejsvejs!

Sånt här hade varit gott idag, tur att man inget har hemma!
image218

måndag

Läste nyss detta på Tjuvlyssnat.se, den var riktigt gullig:

Klädaffär, Helsingborg

Ett äldre par står och kollar på kalsonger till gubben.
Tanten: Nej, dom är ju alldeles för stora...
Gubben mumlar något ohörbart.
Tanten: Hängslen? På kalsonger? Fattar du nu varför du inte får gå och handla själv?!


Hörde en historia i bilen på väg hem idag som jag tyckte var skitkul, jag skrattade som en tok, nu är jag superdålig på att berätta historier men jag gör ett försök för den var så kul (med min humor i allafall):

Det var en kvinna som var och handlade, hon la upp 1 liter mjölk, 1 liter fil, 1 limpa och en korv på bandet. Bakom henne i kön stod en man som tillhörde a-laget, han tittade länge och väl på hennes grejor och sedan säger han
- Du är singel eller hur?
- Kvinnan tittar på sina grejor och tänker, hur i all fridens dar kan han veta det bara av att se på vad jag handlat men blir nyfiken och säger
-Jaa, hur kan du veta det?
- Du är så jävla ful.

Ha ha ha ha, jag tyckte att den var skitkul.

Jag hade tänkt köra lite cross idag men det blir inte, min mage är upp och ner, så jag vill inte orsaka mer spring på hemlighuset än vad jag gjort hittills. Tar nya tag i morron istället.

M: Du slipper komma in och jobba på torsdag!! :) Jag fick bortbytt mitt pass, jobbar till 15 istället vilket passar mig mycket bättre.

Hejsvejs

image317


Lat söndag

Idag har det varit lite av en lat söndag här, vid 10.30 åkte mor och far hem, ja, hem och hem, de skulle förbi Luleå först, fadern skulle på Biltema bl a, mor ringde vid 15-tiden och sa att de kommit hem.
Själv har jag varit lite lat idag, jag har visserligen dammsugat och torkat lite på dassen men det tog inte så lång tid, sen har jag sett på Vasaloppet, vi har en släkting som åkt, men jag tyckte de visade alldeles för mycket av elitskiddåkarna, de vet man ju att de kan åka, det är ju mycket roligare att se på det "vanliga" folket, ifall man får se nån man känner, tyvärr fick jag inte se släktingen, satt och vrålstirrade in i dataskärmen för att kolla målgången som svt visade men missade honom trots att han hade röd luva på sig, fast jag har beställt mms som kommer så småningom så man får se när han kommer i mål.

Sitter just nu och kollar samtidigt på målgången av Vasaloppet, de allra sista åkarna som kommer, det är ju mycket mer feststämning nu än vad det var idag när de flesta kom i mål, de sa nyss att mest troligt kommer sista åkaren i mål ca kl 19.40.

Nu ska jag fortsätta kolla lite på målgången, men ha en fortsatt skön söndag.

image316

Ledig lördag

Idag startade vi dagen med att åka iväg på stan, då var klockan bara 10.00 ungefär, gud så skönt det var, knappt några ute, vi började på Coop, var så lugnt och skönt att gå där och strosa, handlade mat, idag blir det kalops som mormor gör, alltid trevligt när nån annan lagar mat.
Vi fortsatte sen till Gallerian där jag gjorde ett riktigt klipp, hittade ett par jättefina skor som jag provade och kunde ha, liten klack men jag klarade av att gå i dom, 70% rea så dom kostade endast 180 kr, så här snygga är dom:
  

Sen fortsatte vi till Systemet, mor köpte sig lite vin, vilket jag själv inte tycker om. Efter det blev det en tur på Kids &Teen, mor skulle inhandla lite mascara, vi fortsatte därifrån till Mitt Ljuva Hem där jag fyndade lite till, en ljusbricka och 2 ljus, köpte även 2 flytljus och en behållare som ska flyta på vattnet i en ljuslykta, såhär ser brickan med ljusen ut:


Till sist blev det en tur på Repa, där inhandlades faktiskt inte så mycket, jag köpte lite grönsaker och dessutom (jag vet fy på mig,):


Nu håller min mor på med kalopsen, hon har även skalat morötter och potatis, själv har jag bara "lallat" runt, har läst tidningen och fotat lite och nu sitter jag här.

Ska gå och vara trevlig en stund nu, tjing på er!

image315

RSS 2.0