Dagen

igår gick jättebra, sonen fick en tandställning insatt i munnen så nu glänser det väldans när han öppnar munnen! Han hade som tur var inte ont igår när vi var på shopping, däremot idag har han haft lite ont, men det går ändå bra, han vet ju varför han har den.

För mig gick det också jättebra igår, köpte inget onyttigt ätbart till mig själv, barnen hade beställt lite godis så det var jag ju tvungen att inhandla, men till mor blev det intet. Jag känner mig så stolt! Vi var på Max och åt hamburgare, jag åt GI-målet som var jättegott, det var grovt bröd som smakade gudomligt och hamburgare, grönsaker, lite dressing och bönor till, drickat var Ramlösa, magen blev lite, lite orolig men inte så att jag behövde tillbringa kvällen sittandes på dass, så jag är hur nöjd som helst.

Idag har jag sytt och sytt och sytt, i stort sett hela dagen har gått åt, har fixat gardiner till köket, blev även ett par dukar och soffkuddefodral av tyget, ändå finns det kvar, det tänkte jag att min mor skulle få, hon behöver säkert piffa upp i nåt rum därhemma.

Till middag blev det köttfärspaj som jag hittat i min underbara kokbok med GI-recept. Pajdegen var jätteenkel att göra, 100 g smör och 2 dl sojamjöl, sen var det klart.
Köttfärsen stektes tillsammans med olja, gul lök och vitlök, sen tillsattes salt, peppar och timjan, i med allt i det förgräddade pajskalet och slå på 2 dl grädde, 3 ägg, salt och peppar som vispats ihop. Skjuts in i ugnen i 40 min och sen var det bara att äta, t o m barnen tyckte det var jättegott. Jag hade sallad till och hade gjort en senapsvinägrett  som också finns i min underbara bok. Supergott!!

Har varit på ICA en sväng också, tyvärr, mjölken var slut, tänk att den enda i familjen som inte kan dricka mjölk alltid måste köra hem hur många litrar som helst varje gång hon åker till affären, det är hur orättvist som helst tycker jag!!
Jag tänkte kalasa på lite frukt och kolsyrat vatten ikväll! Kanske en pytteliten ruta mörk choklad slinker ner också, får se, har inte bestämt mig ännu....

Trevlig helg!

Så var det slut

på den här arbetsveckan, jag är ledig imorgon fredag så det här känns ju  helt underbart. Ska till Luleå tillsammans med min sambo och mellansonen, sonen ska nämligen till tandregleringen, ev blir det en tandställning insatt då, vi får väl se, har egentligen ingen aning vad de tänkt göra, vi får väl se imorrn.
Tänkte iallafall få shoppa åtminstone litegrann, har ingen aning än om vad jag behöver, men det visar sig väl när vi kommer dit!

Mitt nya liv fortsätter lika bra som det började, jag är så stolt över mig själv, har knappt varit sugen på nåt sött sen jag började, knappt skriver jag för lite, lite grann har det sugit i godistarmen, men jag har stått emot, har tagit min frukt på kvällskvisten framför TV:n och det har hittills gått jättebra. Får bara hoppas att det går bra i morron, det blir väl nån hamburgerbar till lunch, men de har väl sallad där också?!
Fast det är klart, får sonen tandställning kanske han inte är så pigg på nån mat....

Har jag berättat att vi har bebisar i huset? Jodå, 6 st fiskbebbar har vi och de är såå söta, vi har ingen aning ännu vad det är för sort, men det lutar åt guppys för dom brukar ju kunna föröka sig ganska bra, växt har de gjort, fast jag tycker det går långsamt, hade önskat att de blivit ännu större så man kunde släppa ut dom hos dom andra större fiskarna, men än vågar jag inte, för då kanske det säger SLURP och så är dom borta.
En av guppysarna har bettett sig lite konstigt ikväll, nästan som att den håller på att dö, el så ska den föda, svårt att veta, men den har hållit sig strax under ytan och sen "svävat" ner med stjärten först mot botten och sen legat där en stund och så iväg till  ytan igen för att göra samma sak, förhoppningsvis är hon inte döende utan kanske bara har värkar el nåt.

Ha dé

Mmmmm så gott

Har nu gjort kycklingreceptet som jag skrev igår och det var supergott, jag stekte kycklingfiléerna hela och lät det puttra med lite vatten och sen skar jag i vitlökssalami, hällde på lite havregrädde när det i stort sett var klart för att äta, redde med lite maizena.
Morötterna och zucchinin blev supergoda, gjorde precis som det stod i receptet, mmm så gott det var, hade kunnat äta hur mycket som helst nästan.

Har idag varit med minstingen och tagit vaccinspruta och det gick bara bra, han sa AJ men sen var det ju över så det hann inte bli nåt mer, åkte iväg till dagis efter det så det gick över väldigt snabbt, men jag antar att han inte kommer att ta bort plåstret i första taget för har det kommit ett plåster på den där ungen så vill det på att sitta där tills någon (läs mamma) rycker bort det för att det börjar lukta illa om det.

Riktigt skitväder har det varit idag, mörkt och trist med snöblandat regn, kallt dessutom, brrr, det blev ingen cyklingen idag, mest berodde det på att jag skulle iväg med sonen, hade solen lyst hade jag åkt hem och bytt mitt färdmedel mot cykeln, men nä, inte i det här vädret, då fortsatte jag med min lilla blåa istället.

Förra veckan gick utomordentligt, det stod minus på vågen i morse, men jag tänker inte tala om hur mycket, när jag har gått ner 10 kg då ska jag skrika det här så att ingen kan missa det, fram till dess får ni bara gissa hur mycket det är, tänker inte svara...

Ha dé

Helg

Oh, så skönt med helg, tyvärr är det ju söndag idag så helgen är ju snart över, men men det kommer väl snart en ny helg igen.

Igår lördag städade jag lite härhemma, tog hand om toaletterna, vilket alltid behövs (tyvärr), sen var det dammsugning, ut med sängkläder och skura golv, for sedan iväg och handlade, och det luktade så gott när jag kom hem igen, kändes enormt skönt.

Idag på morgonen har jag och B varit och styrketränat, det kändes väldigt skönt när det var över, då var det också gjort, sen har jag och yngsten sonen (den ende som vill följa med mamma) varit på Domus (jaja coop forum då) och kollat lite, sen for vi vidare till ICA för att hämta paket, har sedan suttit i solen en stund medan han var ute och lekte, gungade, cyklade, men det blev lite kallt så jag gick in och hamnade här vid datorn, har skrivit ut lite nya förhoppningsvis goda GI-recept, bl a hittade jag detta som jag tror att jag ska testa imorron för jag har alla ingredienser hemma (hör och häpna, det brukar man ju aldrig ha annars).

Kycklingfilé med zucchini  2 port

2 kycklingfiléer
1 msk margarin att steka i
1 krm vitlökspulver
2 morötter
1 zucchini
1 dl lättmjölk
2 tsk idealmjöl (el vetemjöl, maizena)
2 tsk basilika
½ tsk salt
½ tsk paprikapulver
grovmalen svartpeppar
(1 msk riven parmesanost)

Gör så här:

Tina kycklingfíléerna. Hetta upp matfettet i en stekpanna. Bryn filéerna och låt dem sedan eftersteka på svagare värme tills de är genomstekata, gärna under lock så går det fortare.

Skala under tiden morötter och zucchini och skär i strimlor. Blanda också ihop mjölk, vitlök, mjöl, basilika, salt och paprikapulver i en liten skål

Lägg kycklingfiléerna på ett fat och stek morots- och zucchinistrimlorna ca 5 min tills de mjuknat något. Häll på mjölk- och kryddblandningen och låt det få ett uppkok så att den får en lite tjockare konsistens.

Lägg tillbaka kycklingen ovanpå grönsakerna, strö över lite peppar och strö ev. över lite paremsanost. Servera med ris.

Receptet har jag hittat på www.recepten.se, kolla gärna in den sidan nån gång för där kan man hitta många smaskiga recept.

Har även hittat detta smaskiga lightrecept på chokladmousse (på samma sida som kycklingen)

Chokladmousse  2 port

2 äggvitor
1½ msk fruktsocker (el 2 msk vanligt strösocker)
2 msk kakao

Gör så här:

Vispa äggvitor och socker till ett fast skum.
Blanda ner kakao och rör till en jämn och fin smet.
Klicka ut chokladmoussen i portionsglas. Låt ev stå i kylen, men inte mer än en timme.
Garnera med fräsk fruk el bär och servera!

Mmm, kanske man testar det här ikväll (berättar sedan om det var gott isåfall)

Ha dé

Fredag

igen, veckorna går så fort att man nästan inte hinner med, ja fredag ja, det är både den bästa och den värsta dagen på veckan, den bästa för att det är sista arbetsdagen och den värsta för att då har man gott om tid till att äta allt man inte ska äta, men jag som nu börjat mitt nya liv (för XXXX i ordningen) kommer inte att äta allt jag inte ska äta utan bara hålla mig till det som är tillåtet, alltså kommer det inte bli en massa läsk och godis i helgen.
Har faktiskt köpt godis, men inte till mig, känner mig faktiskt inte ens sugen på det, det är ju helt otroligt. Var och köpte mig te idag istället, päron-grädd som jag tänkte sörpla på till TV:n ikväll, mmm det ska bli så ljuvligt!

Var roligt det var att se dig M när du var in på jobbet idag, synd bara att vi inte hann prata mer, men jag och B skulle ju ut och vara duktig... sen hade vi gruppmöte, med lunch, vilket var jättetrevligt, det är alltid roligt att få göra nåt annat än det gamla vanliga.

Gräsänka är jag också i helgen, guben har åkt till Laisvall för att tävla i modellflyg-aircombat, ja se dessa små pojkar, bara lek och lek hela tiden!! Nåja, han är ju glad och tillfreds med livet om han får leka lite mellan varven, det gynnar nog mig också i slutänden skulle jag tro :)

Har varit duktig och cyklat 4 av 5 dagar den här veckan, det har då blivit 4 mil sammanlagt på cykeln, det känns ju i rumpan, men det går nog över snart, synd bara att man alltid har motvind, vilket håll man än ska cykla åt så nog jävlar är det motvind, enormt kul i alla uppförsbackar jag har hemåt, pust och stånk och tungan hängandes så man nästan trasslar in den i cykelekrarna.

Ha en bra kväll!

Vet inte

vad som hänt, men nu är jag faktiskt här igen!!! Helt otroligt.
Har cyklat dag nr 2 idag och jag kan lova att DET KÄNNS, ja ni vet säkert var, men det gick bra ändå, trodde hemvägen från jobbet skulle vara tuffare men kärringen är seg så det gick bra.

Har idag ätit squashtagliatelle och det var ju faktiskt gott, jag var lite tvekande till en början, men det gick absolut att äta, så det blev det + biffar och wokgrönsaker till middag, blev riktigt mätt.

JAG ÄR SÅ HIMLA DUKTIG!!!

Jag måste berömma mig själv ifall ingen annan gör det för jag känner mig så stolt som snart klarat en hel vecka utan att vara det minsta sötsugen.

Nähä, här tog det slut, nu hade jag inget mer att berätta men jag lovar - jag återkommer, kanske fortare än ni tror...

Ha dé


Nu jäklar

har kärringen fått spader!!!

Har idag tagit premiärturen på cykeln, det gick undan, har t o m köpt mig en ny cykelhjälm, den är hur häftig som helst, så nu finns det inga undanflykter för att INTE använda den. Cyklade till jobbet imorse och det gick hur lätt som helst, värre var det när jag skulle därifrån, jag hade motvind och dessutom en massa uppförsbackar, det kändes kan jag säga, jag flåsade som en gris :)

Har även börjat styrketränat igen efter måååånader av uppehåll, det är B och jag som kör, var helt slut efter cyklingen, men jag körde på för fulla muggar så man lär väl ha ont lite här och var i morgon kan jag tänka mig.

Har även börjat nytt liv gällande vad jag stoppar i munnen och det går SUPERBRA (än så länge), men jag har inget sug efter godis och sånt som jag gillar normalt, vet inte om jag har en jävla motivation den här gången el vad det är, men glad är jag för det, försöker mig på lite GI-mat, är absolut ingen fanatiker, men jag har hittat en så bra recept-bok (köpt på rea på Adlibris på nätet), och i den är det en massa goda recept som jag försöker mig på att testa, hittills har det smakat kanon! T o m ungarna har gillat det och det är ju super-duper det!!

Speciellt till Frun borti Nyborg: Jag ska försöka uppdatera lite oftare numera så ni får höra hur det går för mig.

Ha déElefantdans

Vattkoppor

Jaha, så trodde man att vi skulle iväg till mamma och pappa över påsken, men tji fick vi, imorse upptäckte vi att lillkillen har fått vattkoppor, har haft feber hela dagen och det har ploppat upp några koppor till så det blir till att vara hemma, får packa upp allt som vi packat ner inför resan men sånt är livet!!

Annars har det varit en lugn dag, var ju tvungen att åka iväg och handla för vi hade ju inget hemma eftersom vi skulle vara borta hela påskhelgen samt veckan efteråt, sen såg vi Göta Kanal 2 och nyss har vi ätit lite påskmiddag, det blev ju en bra dag trots allt.

Vi får väl trösta oss med sånt här:
Påskägg
Ha en bra helg alla bloggare!             

GLAD PÅSK!

PåskäggPåskkycklingPåsj'

Ja, äntligen är det påsk, lillkillen härhemma har längtat sen jul så tack och lov att den äntligen är här!!!
Han har fått ett påskägg idag och det var succé, där fanns allt mellan himmel och jord så påsken är minsann räddad!!!

Har idag varit och beställt mattor - det gick jättebra, hittade allt som jag behövde, jag har inte fått dom ännu, de måste fixas till först, det ska bli jättekul när de äntligen kommer.

Har varit ledig från jobbet idag och det är ju inte helt fel....

Ha en riktigt trevlig påsk!!!

RSS 2.0