Städ, tvätt och annat

sysslar jag med idag, måste ju passa på idag för imorrn ska jag ju träffa doktorn för mitt finger, han säger säkert att jag ska vila...
Har iallafall städat av toaletterna och dammsugit idag, sängkläderna har också åkt ut och tvättmaskinen går.

Igår var jag med om en läskig sak - när jag vaknade hade min högerhand, pekfingret vridit sig inåt i handen och det gick baske mig inte att räta ut, jag blev jätterädd, trodde att jag skulle få ha så för alltid, men efter ett tag när jag varit upp en stund och masserat lite i handen så kunde jag räta ut fingret litegrann, allt kan jag inte räta ut men det mesta, ingen roligt erfarenhet det där, vill absolut inte vara med om det igen. Idag känns det en aning bättre, har inte haft sådär som igår, men lite kramp får jag ibland och det är inte heller skönt.
Jag längtar faktiskt tills det ska bli måndag!!! Ingen vanlig kommentar från mig, jag vet, men den här gången beror det ju på att jag ska till doktorn då, hoppas han gör så att jag blir frisk!

Gubben och sonen är på husvagnscamping även i helgen, de for i fredagskväll och kommer hem nån gång idag, det är riktigt skönt att få vara lite ensam ibland, men nästa helg får dom nog lov att stanna hemma, vi behöver få lite gjort ute innan snön kommer, bl a sätta in utemöblerna.

Ha en bra söndag!

En liten bild måste ni ju också få, här en (i mitt tycke) riktig snygging John Cusack:


image165

Hemma

Är tvungen att vara hemma från jobbet, har så himla ont i mitt pekfinger, det är alldeles stelt och svullet, som tur är så ska jag ju till  läkaren på måndag. Har lite svårt att skriva, måste använda endast vänsterhand plius att jag använder höger långfinger också, mycket tryck på delete och backstegaren blir det också.

Har nu på morgonen sett en film, ska nog se fler filmer, kan ju inte göra så mycket annat! Tyvärr.

Tänker inte vara så långvarig här pga svårigheterna med att skriva.

E: Kålles Kolabollar var jättegoda!! Tyvärr....

Ha en bra dag!

En förymd brottsling bröt sig in hos ett ungt gift par när de låg och sov. Brottslingen band fast paret i sängen och började leta efter värdesaker.

Mannen vände sig då till sin vackra fru och viskade: "Älskling, killen har inte sett en kvinna på flera år. Gör precis som han säger till dig. Om han vill ha sex med dig så låt honom. Det kan rädda livet på oss.

"Älskling", svarade hans fru. "Jag är så glad att du känner så eftersom han precis talade om att han tyckte att du var riktigt söt.


 

Har vägt mig idag

och den här gången gick det ganska bra, jag skriver ganska för att jag hade önskat att det var mer, men det var ju ner iallafall och det ska man väl ändå vara nöjd med, det var 6 hg men ändå har jag kvar 2 hg innan jag får byta ut min första siffra mot en lägre, tänk att det ska stå och väga fram och tillbaka på det här viset, nästa måndag!! Då jäklar....

Har som vanligt ont i fingret, ringde VC idag och fick tid nästa måndag, får se vad doktorn säger då, jag ska som tur är inte till samma gubbe jag var till i somras,  han tyckte ju att det var endast överansträngning och gav mig Eeze spray som inte hjälpte ett dugg, voltaren har då varit mycket bättre, men nu vill inte det heller hjälpa.
Jag hoppas att jag slipper cortisonspruta i allfall för det är inte kul, gör jävligt ont, men samtidigt jävligt gott - efter ett tag. Jag berättar sen hur det gick.

Igår så passade jag på att städa i köket och byta gardiner även där innan lillgrabben och "Storgubben" kom hem. De var hemma vid 18-tiden, S hade tyckt att det var såååå himla roligt att sova i husvagn så det vill han göra om snart igen och mamma tycket att det var sååååå skönt när de var borta så vi har alla njutit och det är ju bra.

Det var ju första turen för gubben och han gjorde naturligtvis lite galet - som sig bör!!! :) Han fyllde vatten hemma och allt var frid och fröjd, han kom fram till Luleå och inget vatten hade runnit ur, allt var kvar, han kände sig nog stolt som en tupp att han klarat det!! Men sen skulle han ha varmvatten så han började spola och då lät det väldigt i rören, han trodde att det var luft så han lät det spola en stund och rätt som det var så det bara SLURP och så var allt vatten slut, han tänkte att inte har jag väl spolat sååå mycket, nädå, det hade han inte heller, däremot så hade han inte kollat att kranen till varmvattenberedaren var stängd och det var den ju naturligtvis inte så allt vatten rann ut under husvagnen när han spolade. Han var tvungen att åka på OK och få sig en dunk med vatten så han skulle ha lite iallafall. Ha ha ha, men nu har han i alla fall lärt sig en grej som måste kollas :)

Nä, nu tog det slut, har inget mer att dryfta idag.

Här kommer recept på muffins black & white som jag hittat på www.dagensmuffin.se


image164

100 g smör
1 3/4 dl ljus sirap
1/4 dl råsocker
1 stort ägg
3/4 dl matyoghurt
4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk vaniljsocker
3-4 msk kakao

150 g mörk blockchoklad
100 g vit choklad


Sätt ugnen på 200°C. Rör ihop smöret med sirap och råsocker. Det ska bli en slät smet. Tillsätt ägget och matyoghurten, och sikta därefter ner alla de torra ingredienserna. Blanda väl. Hacka chokladen grovt (blir bäst om bitarna är rejäla), och tillsätt detta till smeten. Smöra och bröa fyra av skålarna i en muffinsplåt gjord för sex stora muffins. Fördela smeten i skålarna, det rinner inte över kanterna utan växer på höjden, så det gör inget att skålarna är "välfyllda". Grädda dem tills de känns lagom torra, prova med en sticka. Låt svalna






LÖÖÖÖRDAG

Tjoho!!! Så trevligt det är med lördagar!!
Jag är lite av en gräsänka i helgen, min sambo och yngste sonen har åkt iväg med husvagnen till Luleå, de ska vara på modellflygfältet där - FLYGA MODELLFLYGPLAN!! Ooooohhh så sonen har längtat!!
De åkte igårkväll, så när jag hade jobbat klart kl 20.00 var de inte hemma, endast storpojkarna var där de skulle - i sina rum sittandes vid datorerna, var annars????!!!

Såg IDOL när jag kom hem, poppade mig lite popcorn och åt lite mörk choklad, lyxade till mig lite när jag var ensam, jodå, gossarna fick också smaka!!

Imorse vaknade jag redan 7.50, höll på att kissa ner mig, tog mig knappt ur sängen, men till slut så.... satt en evighet på toan och lättade på trycket.
Sen var jag ut och  hämtade tidningen, men den har jag inte läst ännu... Jag började packa ihop kartonger, plast, glas, metall, tidningar och for iväg och kastade det, naturligtvis råkade jag sätta sönder en glasburk i bilen så jag var tvungen att dammsuga bagaget när jag kom hem, nåja det gick ju fort, sen gjorde jag en deg, plockade ur diskmaskinen och fixade lite i köket, när degen var klar rullade jag frallor och medans de jäste var jag och plockade fram lite gardiner, gräddade frallor och sen gjorde vi frukost, SUPERGOTT med nybakat bröd!!

Putsade fönster i alla barnens rum och satte upp andra gardiner, det blev riktigt bra. Nyss har jag tagit ut kaka ur ugnen, det ska bli mockarutor av den.
Måste nog gå och stjälpa upp den nu och sen fixa glasyren, sen ska jag nog sätta mig ner och läsa tidningen, ev duscha av mig lite, tror inte jag orkar gympa nåt idag, men vi får väl se senare.

Ha en riktigt bra helg allihopa!

Och så en bild: 

image163


Egentligen

vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om, det har inte hänt så värst mycket här. Fick idag sluta tidigare vilket var jätteskönt, jag hann med en sväng på Svanbergs Glas för att köpa mig en ny traktörpanna, tänkte ta den gamla till husvagnen.
Vilka fina saker de hade där!!! Blev så himla sugen på mycket mer, men plånboken sa bestämt NEJ, men drömma kan man ju i allafall, kanske jag ska sätta mig ner och plita ner en önskelista och skicka till jultomten :)

Mitt j-a finger gör fortfarande ont, snart vet jag inte vad jag ska göra, det är ju bra ett tag när jag tar voltaren, men det håller ju inte hur länge som helst, har superont på natten och morgonen, lite bättre under dagen för att sen på kvällen göra ont igen, kanske man inte har det bästa jobbet om man ska vila fingret.... Men jobba måste man ju!
Läkarn tyckte ju i sommar när jag var dit att det var inte reumatiskt utan överansträngning, fast nog tycker jag det verkar konstigt att det fortfarande är överansträngning isåfall, jag tror nog mer på reumatiskt, eftersom man vet hur det brukar göra ont när man är mitt inne i ett dåligt skov så känner man ju igen symptomen. Nåja, det är inget att göra åt nu, det är bara att stå ut med skiten. Åt helvete är det i allfall!! Tack för att jag får tycka lite synd om mig en stund.

Kanske nåt roligt kan muntra upp i den grå vardagen!!:
Korta kjolar har en tendens att göra män artiga. Har du någonsin sett en man gå på bussen före en tjej med kort kjol?"


"Har du hört talas om killen som lämnade sin fru? Hon födde tvillingar och han trodde inte på hennes löften om att det inte fanns en andra kille!"


"Vad är det mest intelligenta en man kan säga?"
"Ja, älskling."


"Vad kallar man en finne på en mans genitalier?"
"En hjärntumör.

Och så en liten bild:

image162


Trött trött trött

så känner jag mig idag, undrar om det beror på vädret?!
Har inte gjort så mycket nytta idag, var en sväng på ICA för att handla lite ingredienser till middagen, har gjort pizza idag, eftersom jag inte kan äta köpespizza med ost så blir det till att göra själv.

Det gick så himla bra i början, jag skar skinka, rev ost, såg lite TV däremellan, gjorde sen degen och såg lite mer TV medans jag väntade, sen när degen var klar, PANG! DÅ kom jag ihåg att jag måste ju koka min havregrädde som jag ska som min "ost", det hade jag totalt glömt bort, tänkte att jag sätter den i mikron och kokar, jojo, det blev ju skitbra, det mesta kokade över, blev kanske 1 dl kvar, så jag flyttade över till kastrull på spisen istället, fick spä med min mjölk och satte i lite maizena för att göra den lite tjockare, kokade den medans jag satte på ingredienserna på pizzan, jag skulle ha ananas på min, HADE KÖPT KROSSAD, jävlar svor jag men jag använde den i allfall, kramade ur det mesta av vätskan, när min "ost" kokat en stund fick jag sätta den i kallvattenbad en stund, när den var lite ljummen så vispade jag i ägget och sen på med smeten på min pizzabit, in i ugnen.
Som tur var så hade jag kommit ihåg att slå på varmluften - HELT OTROLIGT ATT JAG KOM I HÅG DET!!!

Pizzan blev klar och den gick att äta, pust, stånk och stön!!


Har ont i mina fingrar idag, beror säkert på vädret, har varit tvungen att ta lite mer medicin än jag brukar.


Ikväll  blir det nog lite bastu, om vi inte somnat innan vi kommer dit, vi känner oss väldans trötta idag, trots att det inte blev alltför sent igårkväll. Jag hoppas verkligen att vädret är mycket bättre imorgon, hade ju tänkt plocka bort mina blommor som är kvar.

Ha en riktigt trevlig lördagkväll!!!

Här kommer lite kul:

På ett sjukhus, i ett väntrum, sitter de anhöriga till en mycket sjuk person.


Läkaren kommer in, mycket trött och säger:

"Jag är så ledsen. Jag har dåliga nyheter. Det enda hoppet för er släkting är en hjärntransplantation. Det är väldigt riskfyllt MEN det är det enda hoppet. Ni får själva betala för hjärnan."


Efter en lång tystnad frågade någon:


"Okej, hur mycket kostar en hjärna?"


Läkaren svarade:


"5 000 kr för en manlig hjärna och 200 kr för en kvinnlig."


Männen i rummet försökte hålla sig för skratt och att undvika ögonkontakt med kvinnorna.


En av männen frågade med ett något triumferande uttryck i ansiktet:


"Varför kostar den manliga hjärnan så mycket mer?"


Läkaren log åt den något oskyldigt, barnsliga frågan och svarade:

"Det är standardprissättning. Vi måste sänka priset på kvinnliga hjärnor eftersom de ju faktiskt är använda."


Gissade ni rätt?

Vad tror ni det blev av prommisen igårkväll, gjorde jag det eller gjorde jag det inte, ja det är frågan.  Svaret får ni här:
Nej, jag gjorde det inte, latmasken tog över, gick och satte mig i TV-soffan istället, såg på AFV på 5:an, liiiiite dåligt samvete hade jag, men bara för en stund, jag hade ju iallafall cyklat till och från jobbet så lite motion hade jag ju fått ändå.

Idag har jag jobbat till 17.30 JIPPIE!!! Nä, fyfan, jag avskyr såna pass, är ingen kvällsmänniska och 17.30 tycker jag hör till kvällen. Nu är ju kl redan 18.50, har ju bara hunnit hem, vika lite tvätt och ätit. Nu är det snart dags för lill-S att gå och sova, sen blir det mamsens tur en stund efter det.

Ni ser väl IDOL förresten???!!! Vilket härligt program, igårkväll var de ju suveräna!! Såg ni tjejen i rosa som sjöng en Elvis-låt? Gud så duktig hon var!!! Jag blev stum när hon började sjunga för jag hade förväntat mig nån som inte kunde ta en ton och så lät hon så där, helt otroligt.

Nu ska jag gå och leta fram lite foton på min lill-kille för dom ville ha ett bebiskort och ett kort från nu på skolan, får väl se om jag hittar nåt, man är ju inte lika duktig med kameran på 3:e ungen, tyvärr, på första har vi hur många bilder som helst.

Ha en bra kväll!

Och här kommer lite manlig fägring att vila ögonen på ett tag:

image161


Fortfarande förkyld

Ja, nu är det snart en vecka sen min förkylning satte igång och ännu är jag inte fri från den, är pigg så jag jobbar men jag låter ibland som att jag är i målbrottet, nåja, det går väl över så småningom.
Igår när jag kom hem från jobbet så var min stora gossar också förkylda, de låg i varsitt rum på varsin soffa och såg på TV, de såg allmänt risiga ut! Fast det verkar gå över snabbare för dom (jag vet att jag är myyyycket äldre!!), idag har mellansonen varit hemma från skolan, men känner sig bättre ikväll så imorgon ska han gå igen, äldste sonen kände sig någorlunda bra imorse, han skippade gympan men var med på de andra lektionerna, viket bara var 2 st, engelska och tyska.

På torsdag ska min sambo iväg och hämta vår husvagn och det ska bli så spännande att se den när han kommer hem! Det är vår allra första husvagn. Min sambo har velat köpa en i flera år men jag har hela tiden bromsat, men nu känner även jag att det ska bli kul, vi har redan inhandlat lite plastgrejor som tallrikar, glas, muggar, bestick och lite annat smått och gott som kan vara bra att ha, har ni förslag på vad som behövs så är ni välkomna att meddela mig, jag har ju M som jag rådfrågat en massa, men man vet ju aldrig, hon kan ju ha glömt nåt!!!
 image160

Nu kom precis min yngste son (6 år) hem och kastade av sig jackan och skorna, rusade iväg inåt huset, jag tror han var en aning kissnödig!!! :) Jag hoppas han hann fram...

Jag har nu i ungefär en timme suttit och funderat på om jag ska ta en prommis, men jag har ännu inte bestämt mig, undrar vad jag bestämmer mig för?? Jag går säkert en jättelåååååång vandring!! :)

Min 6-åring frågade mig häromdagen vad jag ville bli när jag blir stor! Nog är de gulliga alltid. Jag svarade att jag vet inte riktigt, men att jag skulle vilja jobba med blommor, hundar el bakning. Men min sambo var inte med på de 2 första förslagen, beror på att han är allergisk, däremot bakningen tyckte han lät som en bra idé, men jag vet inte jag, jag vill ju bara baka när jag själv känner för det, inte ha det som ett måste och dessutom kliva upp mitt i natten för att allt ska vara färdigt för att äta tidigt på morgonen, nä, tyvärr, jag blir nog kvar där jag är, åtminstone ett tag till, tills att jag har hittat nåt annat jag vill göra när jag blir stor!

Och så lite visdomsord:

Kvinnor över 50 får inga bebisar; därför att de skulle lägga dem någonstans och glömma bort var.

Ett av livets mysterier är hur en 2 kg-låda med godis, kan göra att en kvinna går upp 5 kg i vikt!?!


Min hjärna inte bara vandrar iväg ibland - ibland lämnar den mig totalt.


Det bästa sättet att glömma dina problem är att gå i för trånga skor.


Det bästa med att leva i en liten stad är: när du inte vet vad du gör så vet nån annan det.


Ju äldre du blir, desto svårare är det att minska i vikt - därför då har din kropp och ditt fett blivit verkligt goda vänner.


Just när jag vant mej vid gårdagen, så kommer idag.


Ibland tror jag att jag förstår allt - sen återfår jag min medvetslöshet.


Jag gav upp jogging när mina tights gneds samman och satte eld på mina strumpbyxor.


Konstigt!!! Du hänger in någonting i din garderob för ett tag, sedan krymper det 2 storlekar!


Smala människor irriterar mej!!! Speciellt när de säger saker som:
"Du vet, ibland glömmer jag äta". Numera så kan jag glömma min adress, mammas mellannamn och mina nycklar. Men jag glömmer aldrig att äta. Man måste vara speciell för att glömma äta!


Problemet en del kvinnor har - de blir helt upprörda av någonting och sen så går de och gifter sej med honom.


Jag läste den där artikeln som sa att typiska stressymptom är:


Äter för mycket . impulsköp ...... kör bil alldeles för fort.


SKOJAR DOM?!? - det här är mina tankar om en helt perfekt dag!

Tjoho!


Förkylt

Jaha, efter bara 4 dagar på jobbet så blev det en sjukdag, blev helt plötsligt jätteförkyld. Allt började med jätteont i halsen sent på onsdagkväll, hela torsdagen hade jag jätteont, var tvungen att få göra annat än det jag brukar på jobbet för jag kunde knappt prata, fick istället "slakta" lite gamla papper, kände mig dock sämre och sämre men jag stod ut, slutade 14.30, for hem och la mig och vilade, gjorde sen middag och vilade igen, blev en väldigt tidig kväll för min del, vaknade på fredagmorgonen och bestämde mig för att stanna hemma, halsen var visserligen bättre, mest killade det, men jag kände mig jättetrött och var ömsom täppt ömsom rinnig i näsan, låg hela fredagen i soffan och sov och såg TV, var upp och ordnade lite middag och sen tillbaka till soffan, tidigt i säng även fredag, hade då feber också.
Igår lördag så var jag fortfarande väldigt svag, hade lite feber kvar, svettades jättemycket, låg mest i soffan och såg på TV el sov, skulle ha varit på fest men det orkade jag inte och det var jättetråkigt, hade verkligen sett fram emot den, men tyvärr, fick ringa och säga att vi inte kunde komma.

Idag mår jag mycket bättre, har haft mina svettattacker men jag känner mig ändå mycket piggare, har t o m rensat lite bland allt skrot vi har i våra gömmor, funderar på om jag orkar städa toaletterna, men jag vet inte riktigt, kanske jag fortsätter bland rensandet istället.

Jag åt tröstgodis igårkväll fast jag åt inte så mycket, kände mig nöjd efter några stycken så jag tror inte att jag "överåt" så mycket. Till middag blev det rester, köttbullar och potatis, har ingen aning om det smakade bra men magen blev någotsånär mätt iallafall. Såg film och läste lite innan jag 22.30 var helt slut och gick och la mig, vaknade imorse vid 9-tiden och kände mig ganska pigg, hade lite ont i "pannbandet" men det har gått över.
Mår för tillfället ganska bra.

Ha dé

Mitt i veckan

är det nu igen, vad tiden går fort!!

Så har man då börjat jobba, har idag gjort 3:e dagen så nu är man inne i allt igen, känns som att man inte alls varit borta. Lite ringrostig har jag varit men idag har det gått precis som vanligt.

Cyklat varje dag har jag också kunnat gjort, vilket gör 1 mil cykling om dagen, ganska så bra det med.

Med vikten går det jättebra, hade gått ner ytterligare 1 kg när jag vägde mig i måndags, så nu har jag sammanlagt gått ner 3 kg på 3 veckor och jag är jättenöjd.
Mitt sötsug har jag tappat bort och jag tänker inte leta reda på det, låt det vara borta för alltid, inte gör det mig nåt!
Tänk, nu är det "bara" 7 kg kvar till mitt första mål - och det ska inte uppnås förrän till jul (gör ju inget om det går fortare, men det är mitt mål).

Idag till lunch beställde jag sallad med varmrökt lax - det var jättegott, men min mage verkar inte gilla det nåt vidare, har haft jättekul sen jag kom hem och jag vete sjutton vad det beror på, det är ju ingen mjölk i sallad, visserligen åt jag även fralla (utan smör), men den ska ju vara gjord på vatten, så har det då varit förut, jag sa även till att det skulle vara laktosfritt. Funderar och funderar så jag blir tokig vad detta "roliga" kan bero på men kommer inte fram till nåt svar, nåja, nu mår jag bra igen, men är jättetrött, beror säkert både på det och på att jag klivit upp tidigt imorse, började nämligen jobba kl 7.00.

Nu piper torktumlaren! Måste ta reda på eländet...

Ha dè

image159


Hallihallå!

Måndag idag och jag har vägt mig, det har gått superbra!!! Hade gått ner ytterligare 1 kg, så nu har jag sammanlagt på 3 veckor gått ner 3 kg och jag är JÄTTENÖJD!
Började även jobba idag och det gick också bra, lite ringrostig med vilka program på datorn jag måste ha för att kunna arbeta och komma ihåg alla olika lösenord, men jag klarade det och jag kunde jobba, nu känns det som att man inte haft semester, visst är det konstigt hur snabbt man kommer in i allt?!

M: jag har lagt in ledighetsansökan gällande jul :) :)

Har även cyklat till och från jobbet, vilket blir ungefär 1 mil (lite drygt) så jag kör ingen crosstrainer idag utan tar det när jag inte cyklat, det känns som att göra samma sak flera gånger.

S har börjat på 6-års idag och det verkar ha varit roligt, han vill då fortsätta att gå dit i allafall, de ska få göra så mycket kul framöver, bl a åka till en bondgård för att se på en massa djur, åka till badhuset och gå i simskola, lära sig att både läsa, skriva och räkna, plus allt annat de får göra som att vara ute och leka, vara inne och leka mm mm så det blir nog jättebra.

Idag blir det nog köttbullar till middag och färskpotatis mmmm sååå ljuuuvligt med färskpotatis!!

Ha dé

Och så en bild...

image158

RSS 2.0