Händer det nåt???

Jag vet inte, det känns som att dagarna går så fort så man hinner inte vara med och märka om det händer nåt. Igårkväll var iallafall jag och E på en prommare, jag gick ner till Gallerian där jag mötte upp henne, sen gick vi tillsammans strandpromenaden, förbi Näsbyn och vidare in mot stan igen, sen gick jag hem själv och E åkte med sin bil hem till sig. Jag prommade allt som allt i 1 tim och 40 min, kände mig riktigt härligt trött i kroppen när jag kom hem, många steg fick jag ihop igår också, 19717 blev det! Inte illa, jag är supernöjd, fast jag tror inte att jag kommer att få ihop så många steg så många gånger men ibland och det är jag nöjd med.
Igår började även stegtävlingen med jobbet, så det är ju inte helt fel att få ihop många steg då. Tävlingen håller på i ca 1 månad (tror jag i allafall).

Det har varit kallt på morgnarna också, -2 drygt både igår och idag, brr, men det är bara att klä sig ordentligt när man ska cykla, man piggnar iallafall till innan man är på jobbet!

Vi har superfint väder här idag annars, solen skiner och färgerna bara sprakar loss, riktigt fint.

Ikväll är det dags för Intersportkväll för oss på Tele, ska dit med alla barnen som behöver både det ena och det andra, risken är att mammas börs gapar tomt efter ikväll, trots 20% rabatt på allt.

Nu är det snart dax att sätta igång med middan - idag blir det potmos och fläskkorv, varmkorv.

Ha dé

Dop

Har idag varit till Sävast på dop, min kusin döpte sin yngsta dotter.
Det var väldigt trevligt, tack och lov så höll prästen en kort ceremoni, själva dopet var över på ungefär 20 min, efter det var det fika, i massor!! Det fanns alla möjliga kaksorter - även laktosfritt, + tårtor så vi behövde inte gå hungriga därifrån. Själv skötte jag mig hyfsat, tog bara en liten bit av en chokladruta och 2 glas saft, har ju inte börjat gilla kaffe ännu, men när jag blir gammal... kanske...

Bebben som för övrigt döptes till Mira var hur snäll som helst, inte ett ljud under dopet, lite gnäll en pyttestund under fikat men då var hon trött så då fick hon sova en liten stund.

När vi fikat och surrat klart åkte vi på Dollarstore och handlade lite - INTE EN ENDASTE GODIS hamnade i påsen!!! Inte dåligt eller hur?! Dollars är ju annars ett mekka vad gäller godisköpande.

Väl hemma var vi superhungriga så vi beställde pizza, jag tog en med köttfärs och vitlök, det blir synd om min stackars elev imorgon, jag kommer väl antaglien att stinka vitlök hela dan lång.
Har nyss skrivit in på MåBraLättviktarna vad jag ätit och det hrm, hrm blev en aningens för mycket, bara pizzan tog i stort sett hela dagsransonen. Nåja, såna dagar måste man ju få ha ibland, bar det inte blir för mycket och för ofta.

Vid 18 skulle E komma förbi här, vi ska ut och promma tillsammans, jag har ännu inte så många steg så det passar mig bra, fast jag läste på facebook att E minsann redan varit ute och prommat så hon lär väl slå mig med hästlängder idag - fast det gör inget, jag har ju slagit henne med steg tidigare, det kanske är dags för henne att få ihop mer än mig :)

Nu ska jag kolla vidare på andra bloggar en stund, sen är det ju dags att göra sig i ordning för prommen.

See you!

Håller med!!!

Du är ju bara bäst Sabina! :)
Vad roligt att du lyckades. Det var längesen man hörde från dig, riktigt kul.

Idag har jag och S3 varit på promenad, vi gick den långa vägen till Repa där han köpte sig lite godis, sen fortsatte vi vidare hemåt, tog ungefär 1 timme, precis lagom.
Steg har jag lyckats få ihop idag också - 14374 hittills, blir nog inte så mycket mer ikväll för nu har jag landat i TV-soffan, väntar på Idol.

Kallt var det imorse när vi klev upp, -2 grader, brr, var riktigt kallt att cykla fast jag hade klätt mig bra, tyckte jag  men tydligen inte nog ordentligt, var jättefrusen till efter lunch, sen blev det åt andra hållet, jag blev så varm att jag nästan kokade. Men nu känns det bra.

Nu ska jag kolla vidare här på nätet några minuter och sen blir det Idol för hela slanten!

Tjing.

redan onsdag?

Herregud så den här veckan rusar iväg, jag hinner knappt vända mig i sängen så är det en ny dag.
Igår var jag och E ute och prommade trots halvtaskigt väder, det småregnade men det var inte kallt iallafall.

Idag har jag prommat själv, 50 min blev det, gick samma rutt fast andra hållet :) Lite annorlunda :)

Just nu sitter jag och kollar på Idol, längtar tills det blir fredagsändningar istället, det här med utgallring var inte så jättebra, man hinner inte riktigt med och se vilka som är kvar och vilka som åker ut.

Funderar på om jag skulle gå och sova, inget att se på TV och gubben borta, han är i Luleå, är säkert inte hemma förrän efter 22.00.

Hjärnan sover...

Nattnatt

Trött eller?...

Det blev visst lite fel i mitt recept igår, TACK Bibbistickar för att du uppmärksammade mig!! :) Det ska bara vara 3 dl mjöl men det ska också vara RÅGSIKT -nästan hela påsen. Då stämmer det mycket bättre och degen blir inte så himla rinnig... hahaha, man kanske inte ska skriva recept när man är superdupertrött?! Tur att det finns såna med pigga ögon!

ALLA NI SOM ÄR SUGNA PÅ ATT BAKA FARINLIMPORNA! Här kommer receptet en gång till med ALLA ingredienser med:

Farinlimpor

12 dl ljummet vatten
3 pkt jäst
500 g farinsocker (1pkt)
4 ägg
1 tsk salt
3 dl vetemjöl
rågsikt -nästan hela påsen

Gör en deg och låt den jäsa 30 min.
Knåda och dela i 8 bitar, sätt i folieformar (avlånga)

Jäs 40 min. Grädda längst ner i ugnen i 175 grader ca 20-30 min
Pensla med vatten (man kan ha i lite sirap i ljummet vatten) när dom kommer ut ur ugnen

Här bilder också:
  

Lycka till nu alla!

 


Och så var även söndan avklarad

Jisses, även den här dagen gick i världens hastighet!

Jag började dagen med att städa lite, sen fortsatte jag med att baka farinlimpor och sen bullar med mandelmassefyllning, körde även 3 tvättmaskiner.
När vi provsmakat bullarna, mmm inget fel på dom inte, så tog jag mig en långpromenad, hemma igen så gick jag in i duschen och sen var det dags för matlagning, idag blev det ugnsstekt lax, färskpotatis och dillsås, superdupergott.

Efter diskningen så gick jag ut och klippte ner pellisarna och satte om dom i vanliga krukor och sen ner med dom i källaren, där får dom stå tills det blir vår igen och det är dags att ta fram dom.

Känner mig ganska så mör just nu, har inte hunnit sitta och vila så mycket idag, men nu har jag inte tänkt göra nån mer nytta för idag så nu ska gammelkroppen få vila lite.

Här kommer receptet på farinlimporna:

12 dl ljummet vatten
3 pkt jäst
500 g farinsocker (1 pkt)
4 ägg
1 tsk salt
3 dl vetemjöl

Gör en deg och låt den jäsa 30 min.
Knåda och dela i 8 bitar, sätt i folieformar (avlånga)

Jäs 40 min. Grädda längst ner i ugnen i 175 grader ca 20-30 min.
Pensla med vatten (man kan ha i lite sirap i ljummet vatten) när dom kommer ut ur ugnen.

KLART!

Ha dé!
rågsikt (nästan hela påsen)

Vart tog lördan vägen?

Jisses, var tog den här dagen vägen egentligen?
Jag sov till kl 9.00 imorse, skönt, vet inte när jag sist sov så länge (länge för mig), har sen i somras vaknat senast kl 8.00. Bakade åt E när jag klev upp, det blev en Fridakaka idag.
Sen tog jag en prommis ner på stan, var på Gallerian och köpte doppresent till min kusins lillbebis, vi ska till
Boden på dop nästa helg. Hittade så söta kläder i rosa, rosa strumpor och rosa vantar, man måste ju passa på att köpa rosa när man får chansen, har ju bara killar själv och dom vill inte ha rosa. :)
Hon har en tjej på 5 också så jag köpte en present till henne med, det blev en målarbok och färgkritor. Kanske kommer till användning efter dopet?!

Efter turen på stan så blev det till att göra iordning middan, det blev fläskfile och noisetter idag, till det serverades paprika, gurka och så kall bea-sås. Det var riktigt gott.

Jo, just det, det var ju vägning idag, TJOHO 4,9 kg ner sen jag började min viktresa på allvar för 4 veckor sedan, jag är så nöjd så. Mitt andra delmål är passerat med råge, nu är det 2,4 kg kvar till 3:e delmålet.

Nu ska jag kika vidare här på nätet, sen ska jag nog kolla in Här är ditt liv, såg inte förra så jag måste väl kolla om det är nåt att se..

Tjing!

Ledig dag

Nja, ledig och ledig.
Jag började imorse med att frosta av frysen i köket vilket var välbehövligt. Sen fortsatte jag in i vardagsrummet, dammtorkade och bytte gardiner och mattor.
Efter det blev det barnens rum, lite dammtorkning bara, de sköter det annars själv, sen byte av gardiner, naturligtvis så har jag putsat alla fönster också så nu syns inte rutan, jättefint.
Nu är det höstfint i fönstren.

När det var klart och S3 kommit hem från skolan gick jag på en långpromenad, S3 cyklade, det blev en timme och solen sken hela tiden, var jätteskönt och många steg har jag fått ihop.

Efter prommen så duschade jag och sen blev det dags för middagsmatlagning, det blev chili con carne idag och det var sååå gott, hade kunnat äta mycket mer men man måste stoppa nån gång, inte äta för mycket, vill inte fylla ut byxorna utan tvärtom jag vill att de blir alldeles för stora :)

Snart är det dags för S3 att hoppa i duschen och sen sagoläsning och sova, jag ska se på Idol kl 20.00 och sen ska även jag gå och sova.
Nu ska jag gå och tända lite myslampor, det börjar ju bli mörkt ute.

Ha dé

Mitt i veckan!

Så har då halva veckan redan gått. Tiden bara rusar iväg.
Idag har iallafall kakalmakarn varit hit och silikonat, äntligen! Han ska komma i morgon förmiddag och fixa helt klart, skönt.

Ikväll blir det ingen prommis, det är föräldramöte på skolan, men jag ska ta och promma dit, blir några steg iallafall, men det tar bara ungefär 10 min dit och så 10 min hem, men det blir så ibland.

Igår var jag på en riktigt lång promenad, 60 min blev det och det var riktigt skönt, det var så varmt och skönt ute, hade även öronen full i musik så då gick det lätt som en plätt, hade nästan kunnat gå hur långt som helst, men jag var ju tvungen att gå hem :)
Det blev också många steg igår, var över 17000 när jag gick och la mig.

Jag rensade i jordgubbslandet igår också, som jag rev och slet, var inte direkt rädd om plantorna men dom verkar ju växa som ogräs så det gör nog inte så mycket. Jag har dom i pallkragar och det enda man såg var en massa blad så nu har jag rensat så att det bara är 6 plantor i varje pallkrage, delade även på dom plantorna så att dom skulle bli lite mindre, förhoppningsvis blir det fler jordgubbar nästa sommar... kan ju alltid hoppas.

Jag har nog inte visat min gurka som jag fick:



Nu är den snart uppäten, riktigt god var den.
När jag rensade bland blommor och blader i helgen så hittade jag 3 gurkor till, synd att jag inte sett dom tidigare, jag slutade ju vattna alla andra utom den här plantan för jag såg bara att jag hade denna. Dom andra var inte alls färdiga men halvstora.

Nu ska jag gå och byta om, snart är det dags för föräldramötet.

See you!


Måndan avklarad

och jag har varit på en lång härlig promenad, 50 min blev det ikväll, det var soligt men ändå lite kyligt, frös lite om händerna, tur att jag har långa ärmar på jackan som gick att vika ner.

Har inte gjort mer än middag sen jag kom hem från jobbet, idag blev det korvstroganoff och ris, riktigt gott. Efter prommen blev det duschen och sen har jag suttit och surfat lite,  och snart är det dags att lägga S3, han har även läsläxa att göra - den brukar vi göra i sängen, först läser han för mig och sen läser jag en annan saga för honom, funkar alldeles utmärkt.

Imorgon blir det till att kliva upp tidigt, börjar kl 7.00, skönt sen när jag får gå hem tidigt, om jag hinner efter jobbet ska jag ev gallra lite i jordgubbsplantorna - måste även åka på affärn och handla - bläääää så himla tråkigt, varför har inte Copp el ICA en nätbutik så man kan beställa där och sen kommer varorna hem till dörren?? Gud så skönt det skulle vara, nån som håller med?

Har idag anmält mig till företags-stegtävlingen som börjar 28 september, häng på nu!!

Klara färdiga GÅÅÅ!

Helgen redan slut????!!

Gud så fort den här helgen har gått. Vi började ju med att åka till Happis på fredag, sen på lördag var vi på Wiklunds och kollade på golv och tapeter till köket. Jag blev jätteförtjust i ett alloc-golv i mörkgrått, tapeter hittaade jag också direkt, en ljus beige med skuggrand i lite mörkare beige, blir säkert jättefint. Vi ska kolla vad priset blir om dom gör det, sen får vi väl kolla börsen och bestämma oss.

Idag har jag börjat med att städa inne, sen fortsatte jag utomhus, har klippt och rensat bort en massa blommor, har även satt bort lite i friggebodan, klippte rönnarna efter middagen så nu ser dom lite bättre ut, dom hade fått växa alldeles för mycket så dom hade blivit så långa och jag vill inte ha dom så. Gubben har rensat i garaget.

Är helt slut, det har bara blivit 6175 steg hittills trots att jag hållit på ute nästan hela dan. Till middan var jag in och gjorde potatisgratäng, köttet hade jag stekt klart på morgonen, det blev sååå himla gott, mycket grädde i gratängen ska det vara.

Vägde mig igår och det var 6 hg ner så nu är det sammanlagt 3,8 kg ner, jag är nöjd, nu bara 5 hg kvar till delmål nr 2, jag hoppas det går bra till veckan så jag är där nästa lördag. TJO!

Nu ska jag surfa vidare en stund och sen är det sängen som hägrar, måste först plocka fram lite kläder till imorgon bara.

Sov Gott!!

Nu är jag trött

Nu har vi gjort Rusta och IKEA, på Rusta köpte vi ek-bänkskiva och på IKEA en bänkskiva i laminat, det blev en mörkgrå med ek-kant, blir säkert bra.
Hittade en spotlampa också som jag ska ha i köket vid soffan så man kan sitta där och läsa och dessutom se vad man läser - inte heller helt fel!

Nu sitter jag och ser på Idol - vi spelade in eftersom det blev så sent i Happis, vi var hemma vid 20.30. Tyvärr hann vi bara med dessa 2 affärer, dom andra hann stänga innan vi var klara på IKEA.

Det blev ingen prom idag, men jag har ändå fått ihop över 10000 steg, IKEA-promenad är inte så dumt det heller :)

Imorgon blir det nog koll på tapeter och golv - bara vi nu hinner - ni vet sega gubbar!!!

Tjing.

Jahaja

Då har man prommat igen, jag och E gick en riktigt lång och härlig prom, tack för sällskapet, det är alltid lika trevligt att gå med dig, det går som en dans att promma :)

Nu är det Idol på TV:n, fast just nu är det reklam så jag passar på att uppdatera lite. Sitter även med IKEA-katalogen framme, håller på att kika på vilken bänkskiva vi skulle ha i tvättstugan, det blir nog en grå med silverkant, den ser fin ut i katalogen men vi får väl se live imorgon om den är bra eller inte. Imorgon bär det nämligen av till Happis för en tur dit och så ska vi på Rusta och köpa bänkskiva nr 2 till köket.
Tänkte ta en tur till Wiklunds på lördag, om vi hinner förstås, vi brukar vara lite sega i starten när det är helg, eller vi och vi.... läs gubben! :) Det ska bli så himla trevligt att få fixa tapet och golv också.

Nu börjar Idol igen, gud så den här reklamen gick fort då :)

Idag har det hittills blivit 15665 steg, inte illa pinkat eller hur?!

Nä, nu är det slutt för idag, hejsvejs.

Nej

Jag vill inte baka föregående inläggs kakor till dig Eija! Beroende på att de var lite jobbiga att göra, fråga om ett par månader :) då har jag glömt bort besväret.

Imorse regnade det, klädde på mig regnkläder och cyklade till jobbet, tror ni det regnade då??? Nä, just det, blötan kom inifrån, jag var ordentligt svettig när jag kom fram, inte kul, kändes inte alls fräscht.
När jag cyklade hem så sken solen fast nu blåser det en hel del istället.

Kakelmakarn har varit hit och kaklat klart på morgonen, hade sagt att han skulle komma i eftermiddag och foga klart men än har han inte varit, men förhoppningsvis kommer han senare så det blir klart nångång.

Annars har det inte hänt nåt speciellt idag, jag har jobbat som vanligt och nu är jag hemma, kopplar av en stund innan jag ska börja med maten, har varit ut i landet och hämtat in potatis och morötter, till det blir det stekt korv och vitsås.

Jag har jävligt ont i högra skulderbladet, vete sjutton vad det beror på, det går bra när jag står och går men så fort jag sätter mig, speciellt framför datorn då gör det ont, skulle vilja ha massage...
Nä, kanske bäst jag sätter igång med maten, då får jag ju stå upp och då gör det inte så ont.

Ha en fortsatt bra dag, tjing.

Har bakat

sen jag kom hem idag, denne gången blev det Aromkaka, har tjuvsmakat och den blev utomordentligt god.

Såhär ser den ut:


Och såhär gör man:

Rumsvarma ingredienser!

230 g smör el margarin
5½ dl socker
4 ägg
2 trsk kanel
1 l vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 dl mjölk

Vispa smör och socker, tillsätt äggen ett i taget, rör sedan ner övriga ingredienser.
Dela i 3 delar och sätt 2 tsk kakao i en del.
Grädda i långpanna, 225-250 grader i 5-7 min, känn med sticka.

Fyllning:
300 g smör el margarin
1 msk kakao
500 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
ca 10 msk kallt starkt kaffe

Lägg först en ljus botten, bred på hälften av fyllningen, lägg sedan på den mörka botten och bred resterande fyllning på och sen på med en ljus botten. Skär i valfria bitar.

Efter maten har jag och S3 varit på prom, jag gick och han cyklade, vi gick till Coop, jag behövde handla fil, det blev 30 min dit och sen gå lite på Coop och så 30 min hem, svettig var jag så jag har nyss varit och duschat, det blev en hel del steg idag: Hittills 14448.

Nu ska jag surfa vidare en stund, tjing!

Söndag

Så var då helgen slut, jisses så det går fort, ja, nu är det bara att börja räkna igen...
Morgonen började med att jag städade toaletterna, sen slängde jag ut gardinerna i köket och dammtorkade och putsade fönster, nu är det nya fina gardiner på plats. När det var klart så drog jag ner gardinerna i sovrummet och städade även där, bytte till andra gardiner, mattorna jag tänkte ha hittar jag däremot inte, vete sjutton vart dom tagit vägen...  måste höra med gubben om de möjligen kan ligga någonstans på hans jobb (vi har varit tvungen att ha ett litet förråd där också - kanske dags för lite rensning?!)

Efter allt städande så bytte jag om och travade iväg på en prommis, det blev en 45-minutare idag, riktigt skönt.

Sen har jag lagat mat, idag blev det köttfärslimpa, potatis och morötter, pot och morot har jag hämtat i mitt eget land och nog är det gott med egenodlat alltid!!

Nu kom gubben och husvagnen hem, ska nog gå och kolla hur det går att parkera - eller förresten, jag stannar nog inne tills det är avklarat... lugnast så!

Tjing!

Skitväder

Sicket skitväder vi har i Kalix idag - det blåser så man tror träden ska ramla omkull, det kanske regnar också, det syns inget regn men det är blött på vägen.
Jag har inte "vågat" mig ut ännu - blev bakning istället. Idag är det coca-colakaka som bakas, E har beställt, Tack E för att jag får baka åt dig - jag får ut mina baklustar utan att behöva smaka på det, passar så himla bra.

Imorse var det vägning här och jäklar det går bra det här! Det var 1,6 kg till ner så nu är det 3,2 kg på två veckor, första delmålet är avklarat, nu siktar jag in mig på mitt nästa delmål.

Funderar faktiskt på att promma ner på stan sedan, trots vädret, jag får väl klä mig därefter istället.
Igårkväll ställde jag mig faktiskt på crossen också, ville ju få ihop lite steg och stegräknaren stod på dryga 9000 när jag gick och la mig vilket jag är nöjd med trots allt.
Det var riktigt kul att crossa - kanske jag börjar med det igen, kan ju köra prom och cross varannan dag el så kör jag bägge om jag orkar. Nu är kärringen på G!!! ha ha ha

Nu är snart kakan klar, ska nog ta och förbereda lite inför glaseringen.

Ha en bra lördag och blås inte bort!


Och så var det bara..

ingen dag kvar alls att jobba för nu är det helg!
Har jobbat 7-13.30 idag, har inte sovit vidare bra, vi fick nämligen besök redan vid 0.30 av en liten gosse som inte kunde somna, han mådde lite halvtaskigt, trodde nästan att han skulle vara sjuk idag, men han har varit i skolan och det har gått bra men sen vi har kommit hem har han varit sur och vresig, säkert för att han sovit dåligt plus att han blivit lite täppt i näsan, är nog lite förkyld i allafall, nå bara det inte blir värre än så här så är det ju ok.

Jäklar så det har regnat idag, jag cyklade till jobbet, då regnade det inte alls, var torrt på vägen, jag tänkte mig inte alls för, tog mina slip-inskor och tunnaste jackan, HA, inte så bra med regn, jag SMS:ade gubben som kom och hämtade upp både mig och min cykel på jobbet, sen for vi vidare och hämtade upp gossen på skolan också, då regnade naturligtvis inte så mycket, men vi hann inte mer än stänga ytterdörren hemma förrän det dånade lös igen, men efter det kom t o m solen fram, har inte regnat sen dess.

Jag har nyss varit på ICA och handlat, fyfan så tråkigt det är att handla mat, blä och elände. Inget godis blev det och jag känner mig så himla stolt, känner inte ens sug efter det, det är andra veckan jag har klarat mig nu och det går riktigt, riktigt bra.

Jag har bakat sockerkaka med kardemumma och hagabröd sen jag kom hem, en kaka har jag smakat, sockerkakan är faktiskt orörd ännu, ingen vågar nog ta första biten... få se hur länge den får stå! Jag ska då inte röra den, så mycket vet jag iallafall. :)

Ingen prom blir det idag, kände mig lite trött och lat när jag varit och handlat, tänkte sätta mig och se Doobidoo nu också så... kanske, om jag blir hurtigare sen, så kanske jag ställer mig en stund och trampar på Mr Cross, det var ju ett tag sen sist...

Nä, nu är det bäst att jag skyndar mig till TV-soffan!! Spring, spring, nå det blir ju några steg till!

Ha dé

Och så var det bara....

TJ0HO 1 ENDASTE DAG KVAR ATT JOBBA!
Fast jag är lite orolig, lillgossen verkar inte så pigg, han har varit trött och hängig ikväll, dock ingen feber men man vet ju aldrig... Nä, jag hoppas verkligen att det inte blir nåt elände.

Jag och B har funderingar på att fara på tjejkvällen på Strömbergs imorgonkväll, är gossen sjuk så går ju inte det, gubben åker ju till Luleå med husvagnen och blir borta hela helgen. Det var meningen att S3 skulle med men nu säger han att han vill stanna hemma, är han frisk så får hans brorsor vara barnvakt men är han sjuk så vill jag nog vara hemma med honom, nå, det får vi se imorgon det. Håll tummarna!

Ikväll har E varit hit och vi har prommat "min" väg, det gick som i ett huj när man har nån att surra med, helt plötsligt var vi hemma igen och det hade gått 30 min och ungefär 3 km, igår gick vi också ungefär 3 km, jag råkades skriva 6 km, hjärnan ville nog kanske att det skulle vara mer men det var det inte, sorry, 6 km på 30 min, då måste vi ha kutat som bara den ha ha ha ha!

Imorse var jag och lämnade tillbaka blodtrycksgrejen, det tog inte många sekunder, skulle få besked med posten hur resultatet blev - tyvärr så tjuvkollade jag och det var inget bra resultat så jag lär nog bli kallad till farbror doktorn.

Såg att Lyxfällan startar ikväll, tänkte jag skulle gå och se det kl 21.00, fram till dess ska jag kolla lite här på nätet, ha en bra kväll.

Och så var det bara 2

dagar kvar att arbeta, skönt.
Idag har det varit lite hektiskt, vet egentligen inte varför, men det har varit surr och sånt som hänt hela tiden.

Först imorse var jag och fick blodtrycksmätargrejen, det gick på några sekunder så var jag klar, cyklade sen till jobbet - i världens regn!! Var blöt som en fisk när jag anlände, hade inte torkat upp förrän vid lunch och då kom frossan - gud så jag frös, tur att jag har min fleeceväst som jag kan ta till.

Den där mätargrejen har ju mätat med jämna mellanrum, lite jobbigt för då måste jag sluta skriva och sätta ner armen i viloläge, som tur var så har jag oftast inte haft nån på tråden el så  har jag precis lagt på när den börjat så jag har kunnat stänga telefonen och sitta och vila den lilla stunden.
Herregud, jag har verkligen högt blodtryck, det här var verkligen inte roligt, farbror doktorn får nog dåndimpen när han ser mina resultat, som bäst idag var det 138/84, sämst var 162/110, fast vissa stunder har jag ju cyklat och prommat också och då blir det ju högre. Sköterskan sa att jag ska leva precis som vanligt förutom att sätta ner armen i viloläge vid mätning så då gör jag det, den ska ju mäta mitt normala liv, inte när jag ligger still och inte gör nåt.

Nu ikväll har jag varit till Nyborg och gått Strandpromenaden med E, så nu har jag fått se den också! Vi gick tills det var vattenöversvämning på stigen, då vände vi och gick tillbaka, det blev 6 km och tog ca 30 min. Steg just nu: 12778.

Nyss har jag duschat S3 och så har jag skrivit in i MåBra-Lättviktarna vad jag ätit idag, passar på att skriva lite här också innan det är dags att lägga honom, vilket det är NU!

See you!

3 dagar...

Så var det bara 3 arbetsdagar kvar, det går ju fint detta!
Idag har jag jobbat till 14.30, sen har jag, gubben och S2 varit på handledarutbildning för körkort i 3 timmar! Det började 16.30 och höll på till 19.30.

Kl 20.00 bra precis traskade jag iväg på promenad, hade inte kommit upp i 10.000 steg, då bara MÅSTE man ju, sen har jag ju tävlingen att tänka på  :) Hur gick det för dig Eija, blev det prommis?
Jag har nu 11191 steg, det lär väl bli några stycken till innan jag går och sover, men inte så himlades många för jag känner att det strax är dags för bingen.

Imorgon ska jag på lassa för att få min blodtrycksmätargrej, den ska jag ha på mig i ett dygn och sen ska jag tillbaka för att visa hur mitt blodtryck är, det var nämligen en aningens för högt när jag var till sköterskan sist så hon ville att jag skulle kolla för säkerhets skull, då är det väl bäst att göra som hon säger.

Nä, nu ska jag gå och borsta gaddarna och sen krypa ner i sängen.

Sov Gott!


RSS 2.0