Go förmidda!

Har nyss haft dejt med Mr Cross, 45 min, jobbiga minutrar, men jag gjorde det! Var lite fundersam på morgonen hur det skulle gå, har nämligen ont i höften idag, men det gick som sagt riktigt bra, ont som vanligt i fötterna men jag stannade och klev av och lät blodet flöda ner till tårna  och sen gick det bra att köra resten.

Igår när jag kom hem från jobbet, slutade 13.30 så bakade jag skärtorsdagskakan som jag ska bjuda mina vänner på idag, den står på bänken och blir superläcker!
Jag gjorde även ett experiment, gjorde glutenfria muffins med gräddkoleessens istället för citron, de blev goda men lite geggiga, jag ska nog inte bjuda på dom, nä dom får vara kvar i frysen

Nu är jag hungrig, har inte ätit nån frukost ännu, måste nog gå och fixa lite.

Jag vaknade kl 7.00 imorse av att S3 kom, han hade hört en smäll och så inbillade han sig att lampan i hans rum hade börjat lysa starkare, trodde att det var monster som var i rummet, gubben stod i duschen (som är precis utanför vårt sovrum) så han skickade in honom till mig, vi låg och gosade fram till 8.00, då var mamma tvungen att kliva upp för jag var såååå kissnödig.

Har även plockat bort lite och torkat av här vid datorn, gubben han bara lägger saker på hög, man blir tokig! Nu har jag plockat ihop lite och torkat bort dammet (det var några dammlurvor), han lär väl skylla på mig att han inte hittar nåt, men jag har inte slängt el satt undan på nåt annat ställe, bara lagt ihop.
Sen flyttade jag även undan lite grejor som låg på bänken i tvättstugan - sånt som ska vara i garaget!!! Förbaskade gubbe! Fast jag älskar honom ändå  !

Det verkar bli bra väder idag också, just nu är det bara -3 grader. Nä, nu är det frukost som gäller.

Återkommer...


Nu är man lärd..

Nja, det vet jag väl inte, men jag har haft utbildning idag, vet inte vad jag ska säga, hade ju velat få mer utbildning i själva flashen så man bättre ser var man ska koppla osv.
Nå, nu är det gjort och vi blev färdiga lååångt innan det var sagt så redan 15.30 kunde jag åka hem och det var ju skönt.
Jag for in på Fisk och Fisk och köpte lite mat till guppysarna så dom inte ska behöva svälta.

Idag blev det potmos och varmkorv till middag så det gick ju fort att göra, efter maten har jag inte gjort annat än surrat lite med gubben och surfat lite med datorn. E ska komma om en stund och hämta kakorna jag bakat åt henne, sen blir det väl (kanske) till att ställa sig på crossen, det känns lika motigt idag, får väl se om jag lyckas dra min oenergiska kropp till den.

Tjing!

NÄÄÄ, är nog hellre en tjockis!

Tjohej!

så var det mitt-i-veckan-dagen igen, tiden går så fort. Fast det känns ändå skönt, jag längtar tills det blir helg.
På lördag ska jag ju ha mitt TW-party, missa inte det!! Kl 14.00.

Idag har jag inte gjort mer än middag sen jag kom hem, lite lat känner jag mig allt, var sugen på att baka men det blev inget av det, nu tycker jag det är försent, kanske lika bra att det inte blev nåt, hade säkert inte kunnat låta bli att äta.

Min elev är jätteduktig! Hon har svarat på några samtal idag och det har gått strålande. Imorgon får hon dock sitta med någon annan, jag ska ju själv på utbildning då, dom som redan varit säger att det är rena korvstoppningen så det blir spännande det här, vet inte om jag vill börja svara på kunden på måndag, tydligen kommer det att ringa så pass mycket att vi som är ordinarie på den kunden i stort sett bara kommer att svara på den och det blir ju lite tråkigt i längden.
Nåja, som jag och A kom överens om idag - vi ska inte ta ut nåt i förskott! Fast vi brukar vara ganska bra på det, men det brukar ju sluta precis som vi förutspått så...

Nu tror jag att jag ska fortsätta lata mig, sen blir det TV (som vanligt).

Tjing!

Så var jag här igen då...

Pust och stånk!

Har precis duschat efter ett cross-pass, fyfan vad jobbigt det var idag, jag var inte alls på humör för att köra, ställde mig motvilligt på pedalerna, orkade bara 30 min idag, fötterna brände så jag höll på att gå åt, jag kan inte fatta varför det blir så, det känns som att de somnar, kan inte begripa.
Körde inga situps idag, orkade bara inte, är definitivt inte på träningshumör, jag hoppas verkligen att det vänder för jag vill ju så gärna känna det där go:et och ha inspiration och energi till att köra.

Vikten ska vi inte prata om, jag sköter mig inte alls, trots att jag skriver upp allt, och då menar jag ALLT som jag äter, även fusket, tyvärr har det blivit lite för mycket av fusket, jävla jul, det gick ju så himla bra före. Nä, jag ska inte skylla på julen, jag har bara mig själv att skylla, fast om jag hunnit längre i mitt nya liv så hade jag kanske kunnat stå emot, vem vet. Jag är tydligen inte nog envis, fast jag är oxe!
Måste verkligen ta tag i det här nu, har ju minst 10 kg som jag vill ha bort, gärna innan sommarn kommer. Synd att man inte kan låta nån annan göra grovjobbet för det hade ju varit underbart!  

Nu ska jag gå och bänka mig framför TV:n, Unga Mödrar på 5:an börjar snart.

Tjing!

Månne om detta är jag??? Det är då jävligt likt...

.



Fräsigt eller hur?! Det är ett glasögonfodral, hittade det på Rusta för 30 kronor, jag slog till direkt!

Har jobbat 7.45-14.15 idag med elev, tiden går jättefort när man har elev, vi har hunnit gå igenom en hel del, hon har även börjat skriva och det går jättebra, hon är riktigt snabb i svängarna, nu är det bara pratet som ska övas in, men det får vi vänta med nån dag till, hon måste ju få känna sig bekväm med skrivandet först.

När jag kom hem så städade jag, det gick också jättebra, redan 15.50 var jag klar och då satte jag igång med maten, det blev bara pankisar idag.

Nu väntar jag bara på att torktumlaren med handdukar i ska bli klar så att jag får vika ihop och sätta bort i skåpet, sen blir det nog slappning i TV-soffan, fast ikväll var det många program som var intressanta, samma tid dessutom, blir hårt detta!! På 3:an är det Design Simon och Tomas, på 4:an Bondebröllop och på 5:an Sjön suger. Får nog spela in 2 program och se det tredje.

Jag hade tänkt crossa idag men jag hoppar över, känner mig inte nog energisk, nä, det får räcka med städandet för idag så kör jag cross imorron istället.

Ha dé

Så är vi hemma igen

Då var helgen slut, nu är vi hemma igen. Imorse vaknade jag redan före kl 8.00, men jag segade mig i sängen fram till 8.30 ungefär, då orkade jag inte ligga längre, jag och S3 klev upp, sen vid 9.00 väckte vi den sovande gubben, då tyckte vi att han snarkat nog!
Efter frukost begav vi oss iväg in till Storheden, nu fick mamma besöka både Rusta och Ö&B, handlade litegrann bara.
Sen for vi "hem" till husvagnen och softade en stund, kollade på lite skidor på TV:n och sen var det packning och hemresan, vid 14.45 kom vi oss iväg, var hemma bra precis kl 16.00, resan gick bra, fast vi var tvungen att åka in i Töre för att tanka, mamma var nervös att bensinen skulle ta slut, gubben han räknade och räknade och jodå,  nog trodde han att vi skulle klara oss ända hem, men mamma tror inte riktigt på honom, så han svängde in och tankade på Shell, då blev mamma lite lugnare, men satan så pissnödig jag blev, höll knappt på att kunna hålla mig ända hem, jäklars så snabb jag var in på toan när vi kom hem, som en raket for jag ur bilen och in!!

Här står vi:
   

Våran utsikt:
   

Här några bilder från Teknikens Hus:
 
Piloten själv på G!
       

Det var allt för denna gång, see you!

Tja

Så är vi då på Arcus camping i Luleå. Vi kom hit igårkväll vid 18.45, vi åkte från Kalix ca kl 13.30 mot Arvidsjaur, vi var framme där ca 15.45, hämtade husvagnen och åkte samma väg tillbaka vid 16.30, snacka om att åka bil!!

Vi hann inte med några affärer, endast Maxi fick ett snabbt besök, köpte oss lite mat, vi var ju tvungen att skynda oss, vi skulle ju hinna hem till vagnen och se Lets Dance, trötta var vi också och väldigt lättretliga, vi var lite bitska mot varann emellanåt.

Nå, idag har det varit bättre, vi vaknade kl 7.00 då väckarklockan ringde, och den ringde högt som fan! Gubben skulle vara kl 8.00 i Arcushallen för att flyga modellplan, han kom tillbaka strax efter kl 10.00, då hade jag och S3 hunnit mysa i sängen, läst saga, pysslat, sett TV, duschat, väntade bara på gubben så vi kunde äta lite, S3 hade redan hunnit äta en gång.

Efter frunschen for vi iväg på Teknikens Hus, där fick vi testa allt mellan himmel och jord, det var nog kul för S3 tror jag, visserligen tog det ett tag innan han tinade upp och vågade prova på, vi blev där i 3 timmar. Åkte sen vidare till Dollarstore och Biltema, när vi kom till rondellen för att komma oss till Biltema måste det ha hänt en krock för det var totalt trafikstopp för alla som försökte åka in i rondellen, när vi svängde till Biltema såg vi att en bil stod nära rondellen med varningsblinkers på, en bit bort stod en annan bil med blinkers på, när vi var klara och kom ut från Biltema stod bilarna kvar men nu var polisen där och hade flyttat bort den ena bilen nära kanten istället för mitt i vägen så nu flöt trafiken som den skulle.

Det var de enda affärer vi hann med idag så det blev ganska billigt, får väl se om vi åker iväg en sväng imorgon också, vi behöver ju inte skynda oss hem.

Här på campingen verkar vi vara helt ensamma, lite tråkigt känns det. Alla husvagnar som står uppställda här under vintern är tomma, det verkar inte ha varit någon i dom på länge, ingen har någon ström ikopplad.

Nu funderar jag faktiskt på om jag skulle gå och sova, känner mig lite trött. Fast man kanske piggnar till om en stund, man vet ju aldrig! Tyvärr så har vi inte så många TV-kanaler att välja på och filmen som visar på fyran har jag redan sett.

Natti natti!!

Idag ska vi ut och resa!

Jag är ledig idag, har ½ dag permis och så unnade jag mig 3 tim komp så att jag får vara ledig hela dagen, tycker faktiskt att jag kan vara värd det!

Imorse när klockan var 7.45 ställde jag mig på Mr Cross, vi dejtade i 45 låååånga  minuter idag, attans så jobbigt det var idag, jag kroknade nästan när det var 5 min kvar, men av nån anledning så lyckades jag stå kvar och stå ut. Det var skönt att få lägga sig på golvet sen för att göra situps, passade på att vila lite innan jag situpsade.

Sen har jag vikit tvätt och rensat i fiskarnas pump, den var väldigt igenslammad, skönt att ha det gjort. Har också gjort en sockerkaka till storkillarna som blir ensam i helgen, lite gott kan de ju få!

Ca kl 12.00 kommer både gubben och S3 hem, då ska vi snabba oss att packa i bilen och sen dra iväg mot Arvidsjaur, därifrån åker vi till Luleå där vi stannar på Arcus Camping till på söndag, ska bli skönt och avkopplande, i husvagnen har man ju inga måsten som man har hemma, där kan/måste man koppla av.
Vi kanske gör bort lite affärer ikväll, jag antar att de flesta har öppet till 19.00. Några klädaffärer ska jag inte på, nä det blir Rusta, Dollarstore, Ö&B, såna roliga affärer!!! Såg att Rusta hade runda mattor för 29 kr, de måste jag kolla på, kanske det finns nån färg som passar i lilltoan.

Ha det så gott och ha en skön helg!

Här en fin vinterbild från kyrkan hemifrån Vuollerim:

Snöskottningsträning

Idag blev det ingen cross, det blev snöskottning istället. Jag har varit ute i 1,5 tim och skottat, det var skönt ute men ack så mycket snö.
 Gubben tyckte på morgonen
- Det har snöat men jag tror inte att det är så mycket, det ser inte ut så! HA!! Så fel han hade, det var ganska mycket, dessutom var det en plogkarm också.
 varför jag blev ute så länge var för att jag skottade riktigt ordentligt, jag tog även där husvagnen ska stå och det området är ganska stort, var rejält svettig när jag kom in. Men skönt att det är gjort, nu fick S2 ledigt, jag sa att eftersom han kommer hem först idag så får han skotta, men nu slipper han, det tror jag inte att han är ledsen för :)

Jag ska snart iväg och jobba, börjar ju 11.00 idag, är superhungrig så jag måste nog gå och äta lite frukost, åt inget innan jag gick ut och skottade, det känns nu!

Jag har även ansökt om semester hos prodkontoret, får hoppas det går igenom.

Tjing!


Trötter

Vet inte vad det är med mig, jag är så in i bomben trött, både igår idag känns det som att jag kan somna närsomhelst, förra veckan var det precis tvärtom, kände mig hur energisk och pigg som helst! Kanske jag tog ut mig då... vad vet jag.

Har slutat 14.30 idag, mycket bättre än 19 som igår. Jag har haft tur också, L från produktion kom och frågade om jag ville jobba 8-14.30 den 2/2 istället för 11-17.30, vad tror ni jag svarade??? Dum fråga, klart jag kan!!! Jätteskönt. Jag hade sökt semester den dagen för barnen har skollov men det gick inte då, jag har nämligen 4 semesterdagar som jag måste ta ut före den 31/3, får kolla almanackan och se över när det skulle passa att ta ut dessa, de är obetalda så jag vill inte ta alla i samma månad, skulle vara bra att dela upp dom lite, och ta ut dom VILL JAG!

Idag har det småsnöat här, jag fick skotta lite när jag kom hem, fast det var även gårdagens snö, det var ingen som skottade igår, just nu har vi ca 5 minusgrader, ganska skönt, lagom kallt.

En historia:

En tornado blåste upp på havet. Ett kryssningsfartyg sjönk. En IT-konsult hamnade på en öde ö och kunde inte hitta några andra överlevande. Han kunde inte heller hitta några verktyg. Det enda han hittade var bananer och kokosnötter. Konsulten var van vid att bo på femstjärniga hotell och han hade ingen aning om hur han nu skulle göra. Så de närmaste fyra månaderna åt han bananer och drack kokosmjölk. Han saknade sin hustru och tittade noga ut mot havet efter räddningsfartyg.

En dag medan han halvsovande låg på stranden såg han någonting i ögonvrån. Han upptäckte en eka med den vackraste kvinna han någonsin sett. Konsulten blev mycket överraskad och frågade:

Var kommer du ifrån? Hur har du kommit hit?

Jag rodde från andra sidan ön, svarade kvinnan. Jag har varit där i fyra månader, ända sedan kryssningsfartyget sjönk.

Otroligt, svarade konsulten. Jag trodde att ingen annan hade överlevt.

Hur många är ni? Du har tur som har hittat en eka, jag har ingenting.

Jag är ensam, svarade kvinnan. Och jag har inte hittat den här ekan, jag hade inte heller någonting.

Mannen trodde inte sina öron.
Men var har du fått ekan ifrån?

Oh, det var enkelt, svarade kvinnan. Jag gjorde ekan av det som fanns på ön. Årorna är av gummiträdets grenar och jag har karvat botten och sidor av eukalyptusträdet.

M, me, men det är omöjligt! gnällde konsulten. Du har ju inga verktyg, hur har du lyckats?

Det var inte så svårt, svarade kvinnan. På andra sidan ön finns det massor av lavasten och jag märkte att när man värmer den i elden kunde man forma den. Jag använde det till att forma verktyg. Men nog om det. Var bor du?

Generat erkände konsulten att han hade sovit på stranden under bar himmel under hela tiden.

Jaha, ja okej, då ror vi till min sida av ön, sa kvinnan.
Efter ett par minuter nådde de fram till en liten strand. När mannen tittade upp mot stranden höll han på att ramla omkull av förvåning. Från stranden kunde man följa en grusad stig upp mot en bungalow som  var målad i blått och vitt.

När kvinnan knöt fast ekan med hampa stod  mannen och bara glodde. När de kom fram till bungalowen frågade kvinnan avslappnat: Ja, det är inget märkvärdigt, men jag kallar det för mitt hem. varsågod och sitt.

Vill du ha en drink?

Nej tack, svarade mannen, fortfarande överväldigad. Jag vill inte ha en droppe kokosmjölk till.

Jag hade inte tänkt mig kokosmjölk, svarade kvinnan. Hur skulle det smaka med en Pina Colada?

Mannen försökte dölja sin förvåning när han nickade stumt. Desatte sig ner i soffan och började prata. När de hade berättat sina historier för varandra

sa kvinnan:
Jag byter om till något bekvämare. Vill du ta en dusch och raka dig? Rakhyvel hittar du i skåpet på övervåningen.

Utan att fråga något mer reste sig mannen och gick till badrummet. I skåpet hittade han en rakhyvel, gjord av ben. Två vassa snäckskal var fastsatta i en mekanism som följde ansiktets former. När han kom tillbaka till vardagsrummet satt kvinnan i soffan endast iförd ett par stora blad, strategiskt placerade på kroppen och hon doftade underbart. Kvinnan bad honom att sätta sig bredvid henne, samtidigt som hon flyttade sig närmare honom.

Vi har varit här väldigt länge, och jag har varit otroligt ensam. Jag skulle tro att du också skulle vilja göra något, som du saknat under alla dessa månader.........sa kvinnan och tittade djupt in i mannens ögon.

IT-konsulten trodde inte sina öron!
Menar du---? frågade han - att jag kan läsa min mejl härifrån? _____________________________________________



Sov Gott!

45

minuter på crossen blev det idag!!! JAG ÄR SÅ JÄVLA DUKTIG.
Jag bara måste få skryta på mig själv!

Idag har jag jobbat 12.30-19, inte nåt guldpass precis men det gick. Pust, nu är det äntligen över.
Jag crossade som sagt 45 min först, körde lite situps också.
Efter duschen åkte jag iväg och handlade, passade på att panta lite flaskor, brukar vara lite mindre folk på förmiddagarna, kom hem, kollade lite på internet och så hann jag vila en stund innan jag skulle iväg.

På jobbet har jag haft elev mellan 13.30 och 16, tiden gick så fort, tyckte att hon skulle stanna kvar till 19 men hon ville inte, konstigt!!
Nå, imorron ska hon sitta med mig hela dan 8-14.30 så tiden lär väl bara rusa iväg. Sen på onsdag har dom teori, tyvärr, jag jobbar 11-17.30 då, hade ju varit trevligt med elev den tiden, på torsdag ska hon sitta igen, då går vi 10-16.30 och sen på fredag är jag LEDIG!! Jag har tagit ut permis och komp, vid lunch när S3 kommit från skolan så ska vi åka till Arvidsjaur och hämta hem vagnen som varit där för takbyte, vi åker till Luleå och stannar där på campingen till på söndag, gubben och S3 ska på flygning i Arcushallen på lördagmorgon och sen har dom lovat att valla mamma på lite affärer , det blir nog bra det! På söndag - nån gång mitt på dan åker vi väl hemåt igen.

Nu ska jag gå och hjälpa S3 med tandborstningen.

Tjing!


Förnyelse!

Det är alltid kul med lite förnyelse, därför har jag bytt stilmall på bloggen, den får duga ett tag nu.
Hur har er helg varit?
Jag har haft det jättebra. I fredags kom mamma och pappa hit så när jag slutat jobbar (16.30) så var maten klar så det var bara att sätta sig vid dukat bord, absolut inte helt fel, skulle vilja ha det så jämt!
Det blev Korv Stroganoff och ris, mycket gott. Efter disken åkte jag och mamma iväg på Coop för att handla och kolla runt lite, sen blev det Lets Dance på kvällen och så i säng runt 23.30-snåret.
Igår gjorde vi stan, måste ju valla runt hemfolket, hemma i Vlm finns ju bara Konsum... Vi besökte Mitt Ljuva Hem,  mamma köpte en present till en som fyller 50, jag fick också en present, varför vet jag inte men fin är den, har länge önskat mig ett men inte hittat nåt som jag har velat ha, tills nu!

Ett servettställ:

Fint eller hur?!

I förmiddags åkte dom hem, hon har nyss ringt och sagt att de kommit fram, de hade varit in till en av mostrarna i Boden och så på Dollarstore.

När dom for så slängde jag ut mattorna och satte igång med städning, det blev städat på toaletterna, dammsugits i hela huset samt skurning i kök och tvättstuga, vilket visade sig var välbehövligt!
Gubben fick nog också lite energi för han åkte iväg för att tvätta min bil, skulle sen komma hem och hämta sin för att även tvätta den, inte illa!!

Jag har precis stekt på lite kött till middan, barnen bestämde pommes frites till så det går ju fort sen när det börjar vara dags att äta.
Tvättmaskinen är också igång med lite arbete, den är snart klar, då blir det torktumlarn som ska få arbeta ett tag istället.

Nu ska jag kolla in andras bloggar en stund men ha dé!

Hunnit mycket

Jag har jobbat till 14.15 idag, skönt!
Har hunnit mycket sen jag kom hem, jag började med att baka en tårtbotten, tänkte slänga ihop en tårta tills imorgon då mamma och pappa kommer, gör den klar imorrn.
Sen fortsatte jag och göra Hagabröd, kakorna med kanel jag tidigare skrivit om, de blev lika goda denna gången! Mmums.
När de nästan var klar kom jag på att jag kan ju lika gärna göra långpannekakan som E har beställt, det blev Nillankaka, jag tror att den hette så, den blev också god, lite annorlunda. Man rör först ihop 250 g margarin med alla torra ingredienser (7,5 dl mjöl, 4,5 dl socker, 2,5 msk vaniljsocker och 7 tsk bakpulver) till smul, när det är klart tar man undan 3 dl av det smuliga och tillsätter 3-4 ägg och 3 dl mjölk i smulet som är kvar, vispar ihop till en slät smet och häller ut i långpannan, slår över det smuliga som man plockat bort och sen skjuts in i ugnen, 225 grader i ca 15 min.

Här kommer receptet på kakorna som jag utlovade:

Hagabröd
200 g socker
200 g margarin
4,5 dl vetemjöl
drygt 2 msk kanel
1 msk sirap
1 äggula
2 tsk bikarbonat

Rör smör och socker, tillsätt sirap, äggula och resten av ingredienserna, fortsätt röra.
Rulla bollar och lägg på plåt, tryck till med en gaffel
Grädda i 175 grader, tills kakorna börjar bli bruna (brunare) under, ca 15 min.
Kakorna blir godast om man inte använder för mycket mjöl, prova er fram till lagom konsistens.

Tack K för det receptet!

Hade ev tänkt köra cross idag, men jag blev lite trött av allt arbetande så jag väntar, ska ju ändå köra imorronbitti, börjar kl 10.00 så jag hinner då.

Nu ska jag ringa min mor och höra vilken tid hon tror att dom är här imorron, behöver också tips på middagsmat, jag hoppas hon kan hjälpa mig.

Tjing!

Onsdag - mitt i veckan

JAG GJORDE DET!! Yes, jag crossade på morgonen, hann jättebra, började 7.45 då S3 gick till skolan, var då klar 8.15, körde mina situps, vilade lite och sen dusch och frukost, hann ta det lugnt en stund innan jag skulle åka till jobbet också. Känns superbra!

Har jobbat till 16.30 idag, när jag kom hem så slängde jag mig på matlagningen - inte nu bokstavligen, riktigt så var det väl inte, men jag började direkt, kollade inte ens posten, det blev ugnspannkaka idag som blev jättegod. Jag brukar inte vara någon fan av pankisar men idag smakade det riktigt bra.

Fick nyss lite panik här, jag började leta ett recept på jättegoda kakor som jag fått av K på jobbet, men de är spårlöst borta, som tur var så hade jag sparat det i min privata mapp i jobbarmailen, puh, jag kan andas ut. Tänkte baka såna till mitt TW-party, dom är såååå goda. Ni ska få receptet nån gång, men inte idag, jag ska alldeles strax gå och se på Unga Mödrar så jag är lite streeeesad (som Kalixborna säger).

See you!

och vad ska man tjata om idag då?

Hm, vet inte riktigt vad jag ska orda om idag, det har inte hänt nåt spännande i min värld.
MIna munblåsor är på bättringsvägen i allafall (försökte ta en bild men det blev inte bra så jag gav upp), de försvinner mer och mer och det är ju skönt.

Har varit och handlat idag, det som jag alltid måste handla - mjölk, var först på ICA Hjärtat och hämtade ut mina gardiner som jag nu fått, de såg fina ut, får väl spara dom till senare, inte ids jag börja byta nu igen, nä det får vänta.

När jag kom hem från den andra ICA efter att ha handlat mjölk och lite annat så blev det middag, idag gjorde jag korv i ugn och potatismos.

Efter disken blev jag sittandes här, med huvudvärk, den kom när jag var och handlade, säkert för att det är så himla tråkigt att handla, synd bara att den inte stannade där utan följde med hem.

Idag blir det ingen cross, känns inte som att jag har nån lust med det, mens, huvudvärk, munblåsor, nä, jag står över. Kanske dumt men så känns det faktiskt, måste få känna så ibland och bara kunna strunta i den, har ju ändå varit duktig ända sen vi köpte den, det är inte många dagar som jag varit lat så jag tänker unna mig den här lata dagen, kör kanske imorron istället. Om jag är på hugget så skulle jag hinna på morgonen, börjar kl 10.00.

Nä, nu får det vara bra för idag.

Tjing!

CHOOOKLAD, CHOOOKLAD!!

CHOKLAD ÄR GOTT!

Nu vet jag varför jag har fått munblåsor, fick mens idag och är så in i bomben chokladsugen. Blä, det är INTE gott med choklad, smakar BANAN, usch och fy inte gott alls.
Nä, det hjälper inte, jag är fortfarande chokladsugen.

Apropå munblåsor så är det lite bättre idag, dom gör inte lika ont fast det har pirrat mycket och jag känner mig torr om läpparna, lite svårt att äta och dricka också, fast det kanske bara är bra, man drar sig lite för att äta, trots chokladsuget.

Nu har jag bokat in mitt TW-party, det blir lördagen den 31/1 kl 14 hemma hos mig. Om det är nån som är sugen att komma och som jag inte bjudit in (minnet....), lägg en kommentar här, det går också bra.

Nu ska jag surfa, nähä, det skulle jag inte, nu piper torktumlaren så då blir det väl att plocka ur och vika tvätt istället. Fan, inte riktigt vad jag hade lust med...

Tjingtjong!

Jo, Jippie, inte!

Visst är de väl för underbara mina nya vänner munblåsorna?!

Jag har haft ont hela dan, det känns förjävla eländigt.
Det har inte blivit några pussar i helgen, det är ingen som har varit intresserad! Konstigt???

Trots eländet så har jag ändå hållit igång med diverse städning och tvättning idag. Tvättmaskinen har gått varm hela dan, nu äntligen har den fått ledigt, nu är det bara torktumlaren som är igång.
Jag slängde ut sängkläderna imorse, städade på bägge toaletterna och dammsög huset, när det var klart så ställde jag mig på Mr Cross i en halvtimme, var inte skönt med svett på blåsorna dock!

Till middag idag gjorde jag helstekt kotlettrad, potatisgratäng, vitlökssmör och grönsallad. Det blev väldigt uppskattat, jättegott var det, jag tror aldrig jag fått så god potatisgratäng nånsin, synd bara att det var lite svårt att äta med blåsorna på käften.

Jag har precis fått mail av en tjatmoster som heter Sabina . Hon tycker det är dags för mig att ha ett Tupperware-party snart.
 Kommer någon???
Det lutar åt att det blir V5 (sista veckan i jan), förhoppningsvis så kan hon på lördan. Det var tydligen bra gåvor då (både för gäst och värdinna).
Jag kommer med mer info när jag fått klart från henne.

Tjing!

Helg igen

Så var det då helg igen, ganska skönt med kort jobbarvecka, man fick börja lite mjukt

Jag såg Lets Dance igårkväll, jäklar så en del av dom var duktiga! Rent otroligt, och det bara på första programmet, var ska det sluta? Jag hade flera favoriter så jag röstade inget igår. Däremot tyckte jag inte om Kitty, herregud, bli så himla sur för att juryn inte tyckte hon var bäst! Hon var ju inte bäst heller, inte ens bra, hon stod ju mest still el vickade på röven lite. Jag blev förvånad över Morgan Alling, han var ju superduktig, BlondinBella var nog den som var bäst på att vicka på röven tror jag.

Imorse vaknade jag redan kl 8.00, klev upp och började plocka bort julsakerna, har bytt gardiner i köket, tyvärr blev det inte mina nya som jag beställt för jag har inte fått dom ännu, var tvungen att hänga upp några jättegamla och inte alltför snygga, fast de passa ganska bra ihop med mina "snygga" tapeter, men jag vill ju inte ha uppe julgardinerna hur länge som helst.

Här en bild på hur fula dom är:


Imorse vaknade jag även med munblåsor, så här snygga är dom:

Ont gör dom också, inte alls speciellt kul, hoppas bara att det inte kommer en förkylning nu.

Tjing!


Schemat

Schemat för nästa period har vi fått idag, inte så kul läsning kanske!


De gröna ränderna är pass som jag inte gillar, det är dom sena, de oranga ränderna är mellanpass, inte bra men heller inte jättedåliga, rosa och gula är de bästa.  Alla knep för att hålla koll på tiderna!

Har precis varit i mailkontakt med U på jobbet, hon ville ha ett av mina gröna och då får jag ett rosa av henne, det är ju helt otroligt, jag blev jätteglad, TACK U!

Idag har jag jobbat 9-15.30, har gått bra, det har inte varit samma tryck på ringningen som igår, tack och lov! Har inte gjort så mycket sen jag kom hem, lagat mat, skrivit och mailat över matlistan till min coach, hon efterlyste den, och jag som tänkt komma undan , men icke sa nicke, har  man världens bästa coach så har man, Tack M!
Om en stund ska jag skriva schemat till fritids och sen blir det väl till att landa i TV-soffan, ska se Unga Mödrar 18.30 men sen tror jag inte att det var nåt mer som jag ville se, kanske jag lägger mig tidigt och lyssnar på min bok Saltön - Aprilväder. Nån crossning blir det inte heller, har ju börjat köra varannan dag och jag körde igår så då är jag "ledig" idag, imorron blir det ett pass igen.

Ha dé


Jobb

Har jobbat min första dag idag och det har gått bra, men som det har ringt!! Herregud, för att kunna andas var man tvungen att stänga telefonen en stund, det blev lite bättre efter min lunch. Pust, nog lär då jag somna gott ikväll.

Min gubbe måste ha slagit huvudet i nåt hårt för igårkväll vid 19.30 så började han med att byta handtag på köksluckorna. Ja, ni hör ju, det är ju rent förskräckligt. Handtagen inköptes på Clas Ohlson för säkert 2-3 år sedan och NU kommer de på plats, det kanske är för att jag inte ska gnälla så mycket :) Han sa även att jag kunde ju måla luckorna nån gång. Snacka om att jag tappade hakan!!! Jag tror nästan den släpar i golvet ännu
Naturligtvis började jag ju då drömma lite att kanske till sommarn att jag målar luckorna i nån ljus färg, grått el nåt liknande, fast då behöver vi ju lite nytt kakel och bänkskiva och diskbänksplåt och nya tapeter och.... man kanske måste hejda sig lite, men nog skulle det bli fint, jag skulle kunna leva med det, det blir säkert lika fint som om man skulle köpa nytt.

Så här fina handtag har jag nu:

   

Nu ska jag gå och fixa mat, idag blir det makaroner och köttbullar.

Tjing!

Trettondan

Så har snart trettondagen gjort sitt, imorgon börjar jag jobba igen, men det känns helt OK, har ju fått vara ledig så länge nu.
Gubben var piggast imorse, han hade ställt klockan på 8.00 och då väckte han oss allihopen, ingen ropade JIPPIE! Konstigt?!
Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med min långa dag så jag plockade fram bakgrejor, det blev farinlimpor, 8 st. Sen har jag hunnit se en film och sen var jag, S2 och S3 iväg till skolan för att kolla om det gick att åka skridskor, S3 fick ju skridskor i julklapp som vi tänkte prova, men när vi kom fram var det några andra där och åkte och då helt plötsligt vägrade S3 att ens gå ut på isen, j-a unge!!! Då var han billig kan jag säga, vi stod där bra länge och argumenterade men tillslut fick mamma ge upp och gå hem, men jag höll hastighet för jag var så arg, måste ha gjort av med många kalorier! (ha ha ha).
Medans vi gjorde det så var gubben och S1 iväg och övningskörde, de var nog borta i 2 timmar tror jag, det hade gått bra, de hade kört runt i våra kvarter, på Djuptjärn, i stan och på E4:an, han hade också fått köra i rondellerna. Några motorstopp hade det väl också blivit men det är ju sånt som händer, han har ju bara kört en gång tidigare, nu får vi hoppas att de fortsätter så att han blir mer van.

Till middag idag var det pappa som lagade mat - han bjöd på...... Pizza från Trocadero!! Gott var det och jävligt mätt blev vi, nästan så man kräks. Jag åt en med oxfilé, bacon och vitlök, baconen var inte så goda så dom petade jag bort. Jag lär väl stinka vitlök imorgon, kanske A och K svimmar! :)

Nu ska jag gå och hänga med gubben i soffan en stund.

Tjing!

Dag 5 på nya året

Som ni kanske märkt så har det redan gått 5 dagar på vårt nya år! Tiden går alldeles för fort.
Idag har vi rensat lite i vår röra, ja, eller rättare sagt igår, men idag åkte vi iväg med en hel massa gamla tidningar och kataloger, känns väldigt skönt, men det var ju bara EN grej av MÅNGA! Nåväl, det är ju alltid en början.
Vi (ja, gubben alltså) har t o m börjat prata om renovering. Man börjar ju fundera på om han har åkt på nån feberyra el nåt!!! Det är inte likt honom, han har pratat både om tapetsering och kök, hur f-n ska jag hålla det här rykande?? Jag vill ju inte gå miste om allt detta, får nog gå varsamt fram men inte vänta för länge, då tror han kanske att jag glömt bort! Det är svår balansering det här.

Jag crossade imorse trots att höften gjorde ont, men det gick bra, jag stretchade ordentligt efteråt, kanske det är orsaken, eller så skulle den bara bli bra idag för att bli dålig igen en annan dag, vem vet?!
Igår hade jag ont hela dan, jag kände inte alls för att överhuvudtaget göra nåt, men eftersom det gjorde ont vad jag än gjorde så arbetade jag lite härhemma, städade toaletterna, dammsög och tvättade.

Just nu har jag en kladdkaka i ugnen, JA, jag vet att jag inte ska äta men... Jag var så bra i mitt sockerberoende före jul men nu har den kommit tillbaka med superkrafter, tur att det blir vardag igen så att man kommer in i det vanliga lunket igen, då blir det nog lättare att hålla det i schack. Igårkväll var jag så chokladsugen så jag höll på att gå åt, men vad hjälpte det, vi hade inte ens ett chokladcrisp hemma, nå, jag skramlade fram fika från frysen, det var några kakor och så chokladrutor, i brist på vanlig choklad fick det duga, men inte var det riktigt det som jag ville ha ändå.
Tyvärr var jag och handlade idag, fanns ingen mörk choklad, höll på att gå åt, VAD SKA JAG DÅ KÖPA??? Jo, det blev en påse nonstop och den tänker jag sätta i mig (antagligen med lite hjälp) ikväll och sen ska jag inte köpa sånt på lääänge.

Nu ska jag gå och ta ut kladdkakan.

Ha dé

Hej Simon och Tomas

Jag och min familj bor i en villa i Kalix och vi är i behov av akut hjälp! Vi svämmar snart över av en massa onödiga prylar, tapeterna  håller på att ramla ner, köket är original från 70-talet och mamman i huset, dvs jag håller på att bli galen, jag/vi behöver er hjälp och det är omgående. Snälla kan ni inte hjälpa oss att få ordning på allt?!

Ja, ungefär så skulle det nog stå i brevet om jag skulle skicka det till Design Simon och Tomas. Jag känner att jag håller sakta men säkert på att kvävas av alla onödiga grejor, tidningar och tjafs vi har, dessutom har tapeterna sett sina bästa dar och köket fungerar väl men det skulle inte vara fel att få uppdatera det litegrann.

Här kommer lite bildbevis:

Här ser ni köksluckorna och kökstapeten:
         


Här är tidningshög i köket och skrot på bänken i tvättstugan:
    

Tyvärr är inte det här de enda ställena med en massa tidninga och tjafs, kan inte lägga in bilder på allt för då blir det ju bara en massa bilder

Idag har jag dejtat Mr Cross, 30 min blev det som vanligt, det bidde 10,3 km och jag höll en hastighet på ca 20 hela tiden, svettigt men jävligt skönt när det var över! Sen bidde det situps också.

Har precis ätit lite frunsch, sitter här och fryser, det känns jävligt kallt inne, har varit tvungen att ta på mig min fleecekofta för att härda ut.

Dag 2 på det nya året!

Ja så har redan dag 2 på nya året anlänt, undrar om det här året kommer att gå lika fort som förra???!!!

Igår blev det inte så mycket gjort här, jag hamnde i TV-soffan rätt tidigt och där blev jag sittande, såg bla flera program av Det Okända, de körde maraton på 4+, sen såg jag filmer också. Kl 23.00 gick jag och la mig, var så skönt så, var riktigt trött men inte kunde jag somna för det, kl 00.00 var jag fortfarande vaken, sen har jag vaknat flera gånger inatt för gubben har varit uppe flera gånger.

Jag har inte skött mig vad gäller ätandet, usch och fy, varför är det så lätt att allt bara spårar ur? Nåväl, nya tag väntar. Nu ska jag inte se bakåt, bara framåt.
Eftersom min höft inte gillade att jag crossar varje dag så har jag tänkt i nya banor, tänkte försöka med varannan istället och se om det blir bättre, körde igår, därför är jag ledig idag.
Har också funderat på att skaffa gymkort för att kanske köra lite gym nån dag i veckan, men det är bara funderingar än så länge, får väl se hur det blir. Tänkte inte köpa på Nova isåfall för jag tycker att de är alldeles för dyra, nä, isåfall blir det nog på Bothnia. Vi på Tele har ju ändå gratis varje torsdag på Nova så då får jag gå dit då, har ju även kort på vibrationsplattan. Nå, det är bara funderingar än så länge!

Nu vet jag faktiskt inte riktigt vad jag ska göra, kallt ute är det ju också (-20) så inte vill man sticka ut näsan i onödan.

Ha dé

Snart...

RSS 2.0