Är det jul snart?

Va, redan? Jag hinner ju inte med alls!
Herregud, första advent på söndag, känner inte alls nån julstämning, har försökt plocka fram lite julgrejor, lampor och sånt men nä, nån julstämning vill inte infinna sig.
Funderar på om jag ska ta och fixa i köket imorron när jag kommer hem från jobbet, kanske julstämningen dyker upp då?!  Vi får väl se hur jag orkar och ids.

Har idag inte gjort så mycket efter jobbet, tänkte ett tag städa toaletterna, men nä, jag struntade i dom, det tar jag nån annan dag istället. Har tagit fram lite mer av julgrejorna, men inte så mycket, har bytt gardin i lilla fönstret jag har i tvättstugan, så liite juligt blev det väl.

Kallt är det idag, just nu är det 15 grader kallt, brrr, det känns jättekallt, hur ska det gå när det far iväg ner mot minus 30, huja!

Det var det det, ha det så bra i kylan

 Granen står så grön och grann i stugan...

Ny vecka

måndag och ny vecka! IGEN!! Tänk vad helgerna går fort, man hinner knappt gå hem från jobbet på fredag förrän man är tillbaka och det är måndag.

Jag har hunnit en del i helgen, igår städade jag akvariet och passade då på att fixa till i hallen, bytte mattor och gardiner, dammtorkade och skurade.
Jag har nämligen akvariet stående på en byrå i hallen och för att kunna byta matta är jag tvungen att antingen lyfta byrån med akvariet på el så tömma akvariet och sen byta matta, det var betydligt lättare att tömma akvariet och byta matta, det var ändå välbehövligt, nu har dom så rent och fint.



Idag har jag jobbat ill kl 15.00, det var skönt att få gå hem, det har ringt en hel del på eftermiddan. Just nu har jag en liten tendens till att få huvudvärk pga att jag är trött, jag hoppas att det inte bryter ut.
Ska skjutsa äldste sonen på klarinettspelning på en stund, sen blir det pappas tur hämta honom när han är klar.

Nu tog det tvärnit, ha det så gott alla som orkar läsa det jag skriver!





aj aj

Just nu har jag ont i magen, jag bara väntar på att behöva springa iväg på toan, vi får väl se hur det blir, det vrider och gnolar i allafall. aj aj aj.

Har bakat den rosa kakan till E idag, hon var och hämtade den vid 14.30-tiden, jag hoppas den blev bra, har ju inte fått smaka nåt, så jag håller tummarna att den smakar bra.

Pust, har nu kommit tillbaka från en liten sittning :) Känns lite bättre nu!

Idag har jag premiärhandlat med shopexpress, det var ju nästan kul att handla :)! Fort gick det i kassan, i de övriga kassarna var det låååånga köer medans jag bara kunde gå rätt in och betala och sen ut, allt var ju redan packat och klart dessutom, det här är då en av det bästa ideérna affärerna kommit på, jag ska verkligen använda mig av detta, det blir nog till att bli coop mer trogen nu!

Gubben och yngste sonen har varit iväg till Luleå idag för inomhusflygning, kom hem kl 18.00, då hade jag färdigt (nåja, nästan) lasagne som vi åt, det var gott!

Ikväll ska jag se Sing-a-long på 3:an, det är ju ett superduper kul program, har ni 3:an så kan jag varmt rekommendera detta program.

Nu ska jag nog gå och softa i soffan, ha det så bra alla!

Ronny E, kul kille!


FRIDAY

Så var det fredag igen, fan så veckorna går fort, man hinner ju inte med! Nästa helg är det 1:a advent.

Nästa lördag ska jag iväg med någa kompisar och få lära mig hur man ska sminka sig, det ska bli jättekul, jag är en sån här människa som aldrig sminkar sig, försöker om det är fest, brukar oftast tycka att jag ser för djävlig ut och så torkar jag bort det igen. Jag hoppas man kommer ihåg vad man får lära sig.

Idag har jag jobbat till kl 16.00, fy fan vilken tid det är att sluta, det känns som sena kvällen och sen all trafik när man ska hem!!! herregud, det är ju bilar överallt och ingen jävel kan köra :) De kör in i arslet på en el så kör dom inte alls så man får stå halva dan och vänta, nej, nog är det tur att man är ensam i bilen, för jag är en sån som gapar och låter när jag sitter bakom ratten!

Imorgon ska jag baka en kaka till E, det blir en rosa kaka, den är jättegod, den har en hel flaska citroncedro i smeten, det är en långpannekaka.

Just nu håller gubben på att göra sig snygg, han ska nämligen på julbord ikväll, jag ville inte följa med, det är så himla jobbigt när man är allergiker så jag låter hellre bli, sen är det ju Idol också och det vill man ju inte missa!

Jag har svängt lite när det gäller Idol, först hade jag ju Andreas och Amanda som mina favoriter, men jag börjar mer och mer gå över till Marie, hon kan ju sjunga i stort sett vad som helst, det verkar inte finnas nån genre som hon inte kan!  Synd bara att hon ser ut som Tina Turner när hon dansar :) Det blir nog till att rösta på henne ikväll.

[Bild: Hemma hos Marie FOTO: TV4]

Det var allt om inget för den här gången

Ha dé


.

Idag har jag skrivartorka igen, det är då verkligen tur att man inte är författare...
Det har hänt mycket på jobbet idag, först har jag haft coaching mellan 8-9.30, sen kl 10.00 hade jag en tjej från ett Stockholmsföretag som var på besök som satt och lyssnade fram till kl 11.00, fick min första rast 11-11.15, jobbade på en stund utan inblandning av någon annan än mig själv, hade lunch 11.45-12.15, jobbade en stund igen för att sedan kl  13.15-14 få info om deras företag, sen hade jag bara kvar 30 min att jobba, slutade 14.30.
Så mycket brukar det normalt inte hända på mitt jobb :)

När jag kom hem tog jag en huvudvärkstablett (har även haft huvudvärk hela dagen) och la mig på soffan en stund, vilade till kl 16.00, då började jag med maten, det blev tunnpannkakor idag, inte så där jättegott, men ungarna gillar det och det är ju iallafall mat.

Sen har jag plockat bort lite ren tvätt och sen hamnade jag här vid datorn. Det är min dag så långt, så mycket mer lär det väl inte hända kan jag tro, blir väl till att glo lite på TV innan man går och lägger sig. Ikväll blir det Grannfejden på 3:an, det vill man verkligen inte missa!

Jag fick en smärre chock på jobbet idag, det var nån som berättade att det är 1:a advent nästa helg, VA REDAN??? sa jag, herregud så tiden går fort, jag får ju nästan panikångest.
Har även hunnit prata med mamma på telefon ikväll och det är inte lätt det här med att hitta helger som passar för dom att komma till oss el vi att hälsa på dom, vi kom fram till att helgen 15-16/12 är nog enda helgen framöver som passar oss alla (än så länge kanske ska tilläggas, man vet ju aldrig vad som kommer...)

Jag vet inte om jag berättat om att jag fått brev tidigare från Försäkringskassan där det stod att de övervägde att inte ge mig någon sjukpenning pga att förtroendeläkaren tyckte att jag hade så pass lätt jobb att jag kunde använda min vänstra hand när jag skulle arbeta. Jag hade på mig till den 13/11 att lämna in synpunkter och det har jag naturligtvis gjort, jag beskrev precis hur min dag på jobbet såg ut, även min chef skrev ett utlåtande, bad även läkaren att skicka in lite mer information.
Igår fick jag svar att jag hade rätt till sjukpenning, jag pustade ut och tackade GUD för att de hade ändrat sig. Tänk att FK kan ha sån jävla makt över oss alla, de bestämmer om jag är sjuk el inte, spelar ingen roll vad min läkare tycker, ändå är det bara min läkare som träffat mig, aldrig förtroendeläkaren. Det är så knäppt och fel som det bara kan bli. Jag förstår precis hur du känner dig A-C, jag har ändå tur att det för mig bara handlade om 10 dagar ifall att jag inte skulle fått några pengar.

Herregud, det blev ju nästan hur mycket som helst det här, jag som inte alls visste vad jag skulle skriva om ikväll, men det är väl så det är, när man inte har nåt att säga då kommer det hur mycket som helst :)!

Ha en bra kväll

En bild måste ni ju få också, kan ju bara inte låta bli: Det är ju snart jul så håll tillgodo!

image239

Party

Idag har jag varit på Tupperwareparty hos Maria, Tack för att jag fick komma och tack för dom jättegoda hallonen du bjöd på!!

Jag handlade ju naturligtvis, hade kunnat handla mer, men jag var tvungen att hejda mig lite, har ju inte hur mycket pengar som helst, tyvärr! Men 2 saker blev det i allafall, en spagettiburk som jag tänkte ha i husvagnen och sen några små behållare som är bra till allt möjligt. Vi fick även en gåva alla som var där och det var en jättefin tårtspade.

MINIBÄGARE##4STYCKEN#NYA#TUPPERWARE##              Tupperware - spaghetti - behållare med rött lock .Tårtkniv Tupperware *Nyskick*

Och allt som allt kostade detta 248 kr, som hittat! :) Mycket bra grejor har dom, synd att det är så himla dyrt, fast det är klart, man kan ju gå på många partyn så blir det ju inte så mycket varje gång.

Jag ska själv ha ett i januari, då ska jag nog köpa mig Fridgesmart och  ev Iso Duo Servofix
    


Idag är det töväder ute, snart är nog all snö borta, tyvärr måste jag säga, jag är ju ingen snöälskare precis, men det som hade kommit var precis lagom, nu är det mest bara slask och halka ute, just nu är det ca 2 grader plus, hade varit mycket bättre med ca 6-7 grader minus istället.

Ha en fortsatt trevlig söndag!

Slut

Just nu känner jag mig lite trött, har varit i köket och bakat julkakor, UNDERBART, jag ÄLSKAR att baka, fast jag trodde nästan att jag tappat den här känslan, har känt mig ur form ett tag så jag har faktiskt haft funderingar på att strunta i kakbaket i år, men så kom min kära kollega Majsan och surrade om att julbaka så lite av känslan kom tillbaka och imorse när jag vaknade tänkte jag att jag skulle jäklar i mig ta och baka idag och så blev det.

Det blev 5 sorter: drömmar, gaffelkakor, kolakakor, jitterbuggare och chokladsnittar, ungarna har tittat girigt på bordet där dom legat men jag har genast varit där och kollat så dom inte norpat, de har fått smaka några kanter men det är allt, nä, börjar man ge efter så är snart alla kakor slut, nu är de bortgömda i frysen.
Har även bakat drömmar till min snälla kompis Ulle som jag får åka med lite överallt, hon ska få dom i morgon när jag får åka med henne till Maria på plastparty.

Till middag idag blir det fläskfile och pommes frites, fläskfilen har jag precis stekt, den står och puttrar i stekgrytan, ska strax sätta in pommisarna i ugnen. Nån sås hade jag ev tänkt ha till men jag tror jag struntar i den, har ju både aioli och bearneasesås i kylen, sån där kall på flaska, de är jättegoda.

Ikväll blir det till att se på Svensson Svensson, Babben & Co och Sing-a-long.
Sing-a-long är ett superbra program, det är jättekul, man får både skratta och sjunga, inte helt fel!


Här kommer Daniel Lindström, en superduper bra sångare! Njut.




Ha en fortsatt trevlig lördag!

Palt

Idag har jag gjort palt till middag, det var underbart gott, har längtat efter palt ett bra tag nu. Jag stekte bacon till, de var jävligt salta, men gott ändå. Lär väl få dricka vatten som en tok ikväll, med nattkissning som följd :)

Det har varit jättefint väder här idag, vi har haft ca 10 grader kallt och solsken, jättefint. Jag försökte ta några bilder med min mobil, men jag tror inte ljuset blev så bra som i verkligheten, men här kommer resultatet i allafall:

              


Ha en bra fredag och glöm inte Idol!

Jahaja

då var det torsdag idag och inte har det hänt så himla mycket här inte!
Har idag jobbat 7-13.30, jätteskönt att komma hem tidigt, har hunnit städa toaletterna, dammsugit och skottat. Har ju även lagat mat, idag blev det kyckling och ris, jättegott!
Till efterrätt blev det några skumtomtar - som är så ljuuuvligt goda så! Jag vet att jag inte ska äta men dom är så supergoda att det inte går att låta bli, kan inte låta bli att köpa dom heller :)

Just nu är det -11 grader, inte så dumt, det gillar jag mycket bättre än när det ska snöa och vara plusgrader, då blir ju snön så jävla tung att flytta på och det klibbar fast under skorna, nä, såhär är precis lagom, så kan det vara resten av vintern.. Nu är jag nöjd, behöver inte en endaste snöflinga till och inga fler minusgrader heller!

Ha en skön kväll!

En bild....

 
   
image234

The Rose

Här är en till favorit:

Njut!


.

Idag vete sjutton vad jag ska dryfta, känns tomt på ideér, nåja, jag försöker väl i allafall.

Har jobbat 8-14.30, var och hämtade S från skolan, sen hem, har kollat posten, hade en del att läsa, både Allas, ToppHälsa och Buffé hade kommit, det tog sin lilla tid att gå igenom, sen blev jag sittandes vid datorn en stund och så har jag lagat mat, idag blev det köttbullar och makaroner och nu så är jag här vid datorn igen, har nyss kopplat i bilen, tänkte åka och handla på en stund, mjölken är ju snart slut - som vanligt!!
Efter handlingen blir det väl till att kolla på lite TV och sen i säng. Så ser min dag ut!
Inte så spännande eller hur?!


Lyssna, se och njut!


  

SNÖ

Ja, idag när man vaknade var det rejält vitt på marken, det började snöa igårkväll och det snöar ännu, inte så stora flingor. Jag känner mig tudelad när det gäller snön, just nu är det ganska fint, ljust och så, men om ett par veckor, månader är det inte lika fint, då svär jag över den j...a snön!

Har idag slängt ut sängkläderna, tvättmaskinen kör för andra gången idag, annars gör jag inte så mycket nytta, men det känns bra ändå, har inte dåligt samvete för det. Såg på morgonen andra avsnittet av Isprinsessan, såg ju den förra fredan när vi var i husvagnen och inte kunde se Idol (Grr), spelade därför in i fredags för jag var ju på jobbar-fest.

På festen hade vi jätteroligt, vi fick supergod mat och vi var ett gäng glada och avslappnade tjejer och en kille!

Det började med att vi fick en jättegod välkomstdrink sen blev det mat från hotellet, det var fläskfile-spett, revbensspjäll, kyckling, till det bakad potatis och suveränt goda rostade grönsaker (squash, paprika, majs) MMmm mumsigt, det var olika såser till: bearnaisesås, tsatsiki, tacosås och balsamicosås. Jag kunde ju då bara äta balsamicon och tacon vilka var jättegoda.
Till efterrät blev det vaniljglass med jordgubbar, hallon och olika melonsorter som också var mycket gott. Till allt detta och emellan så drack vi lite av allt möjligt :) Det bjöds på öl, cider, rött och vitt vin samt alkolfri cider, själv höll jag mig till cidern (med alkohol i). Det badades även tunna, dock inte jag, men det var ett helt gäng som badade, tunnan var nästan överfull med folk.

Igår sov jag till kl 9.45 och sen gick nästan hela dan åt till att kolla det som var inspelat, började med att se på Idol, sen fortsatte jag med Lyxfällan. Emellan där så ringde telefonen och jag var och handlade. När jag sett färdigt så var kl ganska mycket, dags att börja med middan, det blev mammas kålpudding, mmm det var också gott.
Gubben och yngste sonen var iväg till Luleå och flög inomhusflygning så det blev sen middag (åtminstone i den här famljen), kl var vid 18 då middan stod på bordet.
Efter det så bänkade man sig i soffan och åt lite godis och chips, tyvärr verkar jag inte tåla ICA:s grillchips för det blev besök på det lilla rummet.... Stod inget på påsen om det innehöll mjölk men däremot stod det kryddblandning och jag vet att i en del kryddblandningar tillsätts mjölkprotein så det kanske var det som var boven, vet inte. Fast egentligen ska jag ju inte alls äta vare sig chips el godis, men karaktären.... den är totalt borta och jag vet inte hur jag ska få tillbaka den.

Nu ska jag nog gå och duscha, sen kanske det blir en sväng ner på stan för att kolla in Gallerian som vi fått, jag har ju ännu inte varit och tittat, förhoppningsvis så är det lugnt där så man kan gå och kolla ordentligt.

Ha en bra söndag och ja, här kommer det en bild, det var ju ett tag sen ni fick någon ögonfröjd :)

image233


Ännu på jobbet

Närå, jag skojar bara, men det känns nästan som att man inte varit härifrån eftersom jag kom hem så sent igår.
Idag har det varit lite tekniska problem här så vi har haft det ganska lugnt ett tag, men nu kör det på som vanligt igen. Vi telefonister sa att det var ganska trevligt när det blev så lugnt, vi hade tid att prata med varandra på ett annat sätt, man hann säga färdigt det man påbörjat, annars brukar man få tvärsluta och sen fortsätta när man pratat klart med den inringande.

Idag när jag slutar måste jag iväg och handla     IGEN   . Jag höll nästan på att svimma igårkväll när jag kollade kylen, jag köpte 10 liter mjölk i tisdags efter jobbet och igårkväll var det bara 3 liter kvar, herregud 7 liter på ett dygn, var ska detta sluta????

Ikväll blir det föräldramöte på 6-års, undrar vad som kommer att avhandlas då?

Jobbar tidigt även imorron så det blir till att gå och sova tidigt även ikväll. Imorron kväll ska min grupp på jobbet, vi är ca 20 st som ska ha gruppfest, det ska bli jätteroligt, vi skulle få nån Texas-buffe att äta och sen lite roliga lekar och jag vet att det kommer att bli väldigt mycket skrattande, lär väl ha ont i skrattmusklerna på lördag :)

Nä, nu är min lunch strax slut så det är väl bäst att göra sig redo!

Ha en bra dag

På jobbet

Jag är ännu kvar på jobbet, jobbar till 18.30 idag, just nu är det jättelugnt, ringer nästan ingenting, inte gör det nåt! :) Då hinner jag ju skriva av mig lite.

Innan jag for iväg på jobbet idag hann jag städa därhemma, inte så mycket, men lite dammsugning och städning av toaletterna blev det, såg även Från Koja till slott som jag spelat in.

När jag kommer hem så har gubben hunnit iväg, han ska på Skolrådsmöte ikväll så jag lär väl inte få se honom förrän vid 21-tiden och då är det hög tid för mig att gå och sova, ska nämligen börja jobba 7 i morron bitti så jag måste gå och sova tidigt för att orka upp.

Ha dé

Roligt arbete

Snacka om att man har roligt arbete egentligen!
Jag sitter ju som telefonist (för er som inte visste det) och tar emot en hel drös med samtal varje dag, alla av de mest skilda karaktär.

Hade idag en jäktad, stressad, uppretad herre som ringde in på ett företag och sökte en person, jag sa att han var upptagen, men kan jag be att han ringer dig?
Då svarade den irriterade mannen: - Men herregud, det går ju inte, han har ju sökt mig och bett mig ringa tillbaka snarast och jag är faktiskt VD och har inte tid med sånt här, jag är ju VD, har såå mycket att göra.
Det var knappt jag kunde hålla mig, det var nära att jag utbrast: - Ojdå, jag är ju BARA telefonist och har all tid i världen, har absolut inget att göra, kan sitta med dig i luren hela dagen lång.

Han trodde alltså att han skulle ha nån jävla vip-ingång i växeln bara för att han var VD, Ge dig gubbe lille!!
Nåja, han la ju på till slut, men inte fick jag då nåt meddelande av snåljåpen inte! Tur att man kan skratta åt eländet.

Nä, nu är det väl bäst att jag går och fixar lite mat, idag blir det stekt korv, kokt potatis och omelett, låter kanske inte så gott men det är inte helt fel, jag har inte ätit detta på jättemånga år, så nu tyckte jag det var dags.

Ha en bra kväll!

Här en bild på min jättefina fläta som S gjorde åt mig i somras, tack S, skulle behöva dig på fredag!!!  har du tid???

image232

Efter campingen

Jaha, så har man gjort sin första camping, det gick jättebra! Var riktigt mysigt, fast det tar nog ett tag innan man vänjer sig med att allt är så litet och att man inte kan slösa vatten mm.
Vi kom fram vid 14.30-tiden ungefär, packade upp och gjorde i ordning. Det gick ganska snabbt, sen vid 16-tiden gick vi på Hantverksmässan, var precis lagom med folk, vi kunde verkligen titta och strosa riktigt ordentligt, jag köpte mig en ullhatt och en halsduk som jag är jättenöjd med. När vi kom hem så skulle vi fixa i ordning TV:n, vi ville ju se Idol, men se det gick inte, vi fick bara in 1:an och 2:an, skitkul ha ha ha, ringde hem till de större pojkarna och bad dom spela in så det fick vi se på söndagen istället, det gick visserligen bra det med, fast det hade ju varit roligare att få se det på fredagen, men så är det, inte alltid som allt fungerar.

Gubben kollade runt lite bland dom andra husvagnarna och såg att de nog hade en bättre antenn, så nu blir det nog till att skaffa en bättre. :)
Vi var ju tvungen att tjuvkika lite på vad de andra hade med sig eftersom vi är nybörjare ännu och det fanns mycket att se kan jag lova, de hade med sig altaner, stora soffor, grillar, egna lyktstolpar, ljusslingor, marschaller, herregud så mycket folk drar med sig (ha ha vi är väl snart likadana..)

På lördagen när vi vaknade och kollade ut så hade det snöat, inte mycket men det var vitt på marken, kallt var det också, vi for iväg igen på mässan när vi hade fixat klart, hittade då en jättefin poncho som var gjort av alpacka-ull, den blir säkert bra i vinter när man fryser. Hittade också ett halsband med en sten i, en vanlig sten som var omgjord, den var också jättefin. Lillgossen hittade en fleecemössa med döskallar på, den var superhäftig och han är sååå nöjd med den. Vi köpte även världens bästa korv - Jokkmokkskorv, den är ljuvligt god, bäst är den rå på en limpmacka.
Vi hann även med en mäss-sväng på söndagen, då handlade jag inget utan vi bara kollade av läget innan vi skulle åka hem.

Här lite snöiga campingbilder:

             


Lillgossen hade lite pyssel på lördagkväll och då gjorde han det här lilla flygplanet (han är ju som sagt flygplanstokig). Han köpte glittertejp på Biltema och det är av den tejpen han byggt.



Har ju fotat mitt finger, det kanske inte syns sådär jättebra hur härligt svullet det var:

        

Ha en bra kväll!


Helg

Nu har jag helg, är ledig imorron och har slutat 13.30 idag, det känns jätteskönt!
Har hunnit med att göra köttfärssås som vi ska ha med oss i husvagnen imorron, blir nog kvar lite till storpojkarna också, de ska vara hemma, ville inte följa med på camping, vilka ungar! :).
Idag blir det kyckling till middag, har inte bestämt hur jag ska tillaga den, men det löser sig säkerligen.

Har nyss skrivit ut ett recept på kladdkaka som jag fått av en arbetskollega idag, ni kan ju också få ta del av det om ni vill, här kommer det:

Kladdkaka med mint

image221 (det här är inte rätt bild, hade tyvärr ingen annan så den får duga)

2 ägg
1 1/4 dl strösocker
100 g smör
100 g choklad (60%)
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
5-10 droppar pepparmintsolja

1. Vispa ägg och socker luftigt. Smält chokladen till 45 grader. Tillsätt smöret i chokladen och låt det smälta ner.

2. Vänd ner de torra ingredienserna i äggvispet och blanda. Tillsätt choklad- och smörblandningen och blanda väl. Droppa till sist i perpparmintsoljan.

3. Fyll upp i en form medd avtagbar kant och baka i ugnen på 220 grader i ca 10 min. Låt kakan kallna helt i kyl till nästa dag. (Den här kakan kan verka lös när man tar ut den ur ugnen. Men det är bara för att smöret och chokladen inte har stelnat.)

Tips: Servera gärna med några små maränger i mitten.

Tack Kristina! Ska testa den nån gång.

Tack för nu!

image222

RSS 2.0