Inte kul med sjukdom

Puh, det är verkligen inte roligt när nån är sjuk. Idag har S3 mest sovit, eller varit arg (!), det har märkts direkt när febern blir högre. Fast han fått alvedon så har den inte gått ner under 38, stackarn, har klagat på ont i örat också. Ringde imorse till vårdcentralen, sköterskan tyckte jag skulle avvakta till i eftermiddag el imorgon, jag ringde vid 14-tiden för då låg han bara och grät över öronont. Fick tid kl 15.30, jodå, mycket riktigt så var det öroninflammation så nu har vi fått en kur penicillin att ta i 5 dagar så nu jäklars ska väl baciluskerna väck!!

Har inte gjort så mycket här idag, mest servat sonen när han varit vaken, hade ju funderingar på att baka men det har inte blivit nåt med det, viktigast är ju trots allt lillkillen.
Han beordrade mig att sitta i fåtöljen i vardagsrummet idag medans han låg på soffan, sur var han när han vaknade och jag inte var där! Jag försökte förklara att det inte var så himla kul att sitta där och se på när han snarkar, men han var sur som ättika, hade dessutom hög feber så det gjorde nog sitt till. Det är inte så lätt...

Nu har han precis tagit medicin och ligger på soffan, får väl se om han somnar igen el om han håller sig vaken, han har inte velat ha på TV:n heller, för han tyckte att det gjorde så ont i örat av allt som lät, DÅ ÄR HAN SJUK!!! I vanliga fall, om han bara är lite febrig så ser han TV el spelar på X-boxen.

Nu ska jag gå och sätta mig i fåtöljen med honom en stund

Ha dé

VAB

Yes, det blev till att vabba idag, han har varit lite piggare men några timmar efter alvedonen slutat verka så kommer febern, har nyss kollat, var då 38,1, jag ska vänta ett tag innan jag ger honom alvedon igen, kanske det stannar vid 38, det skulle vara bra om den inte gick upp mer för då vet man att det går åt rätt håll. Ca kl 12.30 fick han alvedon sist, så det har ju hållit sig ganska bra ändå, ska se om han klarar sig utan tills det är dags att gå och sova för natten.

Har inte gjort så speciellt mycket idag, jo, jag var ute och skottade 1 timme, den jäkla snön!!! Plogkarmen var inte rolig, det var packat som bara den, var helt genomsvettig när jag kom in och hade så innih-e ont i vänsterben, det var på baksidan av låret, herregud så ont det gjorde. Efter duschen smörjde jag in med zonsalva och faktiskt så har det blivit mycket bättre. Vet inte varför jag fick så ont, tror inte det beror på skottningen, kan ev bero på att S3 sovit hos oss inatt, har väl legat lite snett och konstigt.

Har nyss varit och skjutsat S1 till klarinettspelning, passade även på att handla, det var jättelite folk, skönt! Men det var säkert för att klockan inte hade hunnit bli 17 då, är säkert mycket folk just nu, skönt att ha det gjort.
Funderar på om jag skulle ta och baka limpor imorgon, vet ju att jag blir hemma även då så...

Tjing!

Paltkoma...

lär det säkert bli snart, har gjort palt idag och det blev jättegott. Testade att göra smeten i assistenten och det gick hur bra som helst, skönt att kunna göra det istället för att stå och röra för hand, jävligt jobbigt och onödig!!

S3 är ännu sjuk, han har legat hela dan idag, väldigt arg var han vid 15-tiden, det kastades filtar och morgonrockar här, inget dög, det var knövvel på filten och han hatade flera personer :) gullegubben!!! Jag kollade febern, då hade han 39,1, inte konstigt att han var som han var. Han fick genast en alvedon så när det var dags för middag (16.00) så var han mycket gladare och piggare, väldigt rosig om kinderna, nu ligger han i soffan igen med filten ovanpå!
Det blir till att vara hemma imorgon, var väl inte riktigt det som var planerat, men vad gör man? Nå, det är ju bra att han gör bort det nu så han inte är sjuk när vi ska till Vuollerim, inte så kul om han skulle måsta vara sjuk där. Förhoppningsvis är det en vanlig förkylning så den går över snart, jag håller tummarna för det, men lite orolig är jag, han klagar på ont i ena örat och ont i halsen, bara det inte blir halsfluss el öroninflammation! För då kan vi nog inte åka iväg.

Det snöar som fan här idag! Höll på att smälla av när jag klev upp imorse och såg att bilarna var översnöade, men det är ju inget ovanligt, det ska ju komma sån här härlig blötsnö, det gör det ju varje år den här tiden, undrar varför man blir förvånad egentligen?!

Ha dé

Borta bra men hemma bäst!

Tänk att det stämmer! Igår var vi ju till Luleå, jodå, gubben kom hem, ca 9.15 så vi kom oss iväg, var först inne i stan eftersom S2 hade tid 11.40 hos tandspecialisten, det var även marknad där så vi passade på att kolla det, fast det blåste kallt som attan, gubben köpte sig kola (som tur är kan inte jag äta dom) och jag fick en kartong laktosfria cocosbollar, ja jag ska ju inte ha alla förstås :)
Annars hittade jag inte så mycket, 6 par trosor blev det i allafall, kollade på BH men ingen som var bra, kläder orkade jag inte kolla, kände mig bara tjock och fet och då är det inte kul att titta på kläder. Biltema var nog den butik som fick mest pengar av oss :) gubben och S2 handlade till moppen. S1 handlade sitt lim på Clas Ohlson och mackorna hittade vi precis innanför dörren på ICA Maxi, det var tydligen extrapris, passade på att köpa ett litet lager!

Idag vaknade jag redan kl 7.10, gubben höll på att göra sig klar för att åka iväg på övning, jag klev upp och sen slängde jag ut sängkläderna, har snart tvättat klart alla, skönt.
Sen bytte jag om och dejtade Mr Cross, har sån jävla träningsvärk sen i torsdags så jag tänkte att det kanske blir bättre om jag tränar lite och det blev det, fortfarande lite jobbigt i låren men som sagt bättre än igår, fy F-N vad ont det gjorde igårkväll, usch.

När jag duschat for jag iväg till ICA Näsbyn och lämnade in retur till Ellos, lämnade också in 3 förpackningar kycklingfileér. Därifrån åkte jag till Gallerian, var på apoteket, gick rakt över till Berlins sen för att kolla lite, där provade jag flera BH:ar och tillslut hittade jag 2 st som var jättesköna, hade tur för på den ena var det nedsatt pris med 30%, inte illa!
Gick även in på Team Sportia, där hittade jag en softshelljacka i orange som hade kostat 749 kr, nu nedsatt med 50%, när jag kommer till kassan så visar det sig att jag dessutom har 100 kr i bonus så jackan kostade endast 275 kr, goodigoodi, helt suveränt.
Efter det blev det en tur till Wiklunds, köpte färgen till köksluckorna, där fick jag också rabatt. Snacka om turdag! Tänk, åka till Luleå för att ev hitta nåt och så finns det härhemma.
Jag är väldigt nöjd med mina inköp.

Dessvärre lite tråkigare när jag kommer hem igen, då kommer S3 lufsande med fleecemorgonrocken och ser allmänt hängig ut, säger att han nog är sjuk, kollar febern och jodå, han har 38 grader, säger också att han haft ont i örat och halsen men att det känns bättre, så nu ligger han i soffan och sover, stackarn! Hoppas han blir frisk till på måndag.

Det var min dag det, än så länge, den är ju inte slut ännu, har ju många timmar kvar. Glöm förresten inte bort att släcka lamporna mellan 20.30-21.30 och ställa fram klockorna inatt!

Tjing!

Fredag och ledig!

Igår sa gubben att vi skulle åka kl 9.00 idag, vad är klockan?! Just det, han är inte hemma ännu, som vanligt, men förhoppningsvis kommer han väl snart.
Vi ska göra Luleå idag, S2 ska till tandläkarn och så ska vi shoppa loss lite, får väl se vad vi  kommer hem med, jag har egentligen inget speciellt i åtanke, fast det är ju då man brukar hitta!

Jag har träningsvärk idag, ont men samtidigt en skön känsla. Vi hade cirkelträning med hälsogruppen igår, vi hade olika övningar på olika stationer, det var mage, rygg, triceps, biceps, hopp, armhävningar och utfall med ben, jobbigt som attan men vi klarade det!!

När jag kom hem efter kl 19.00 igårkväll fick jag jättekonstigt i magen, fick springa på dass flera gånger, vet inte vad det beror på, kanske träningen satte igång maggen! Sen fick jag jättteont i huvudet också, hade jätteont i nacke/skuldra där jag haft ont hela veckan, det var som att det blev värre efter träningen, fick ta tablett och sitta med värmedyna, då släppte det litegrann. Idag har jag inte så jätteont, bara litegrann, fast då har jag ju ont i resten av kroppen istället.
Nå, vi ska ju ränna runt i stan så man får ju röra på sig hela dan.

Nu ska jag gå och vänta på att gubben ska komma hem.

Ha en trevlig helg alla!

En dag kvar att jobba!

Idag är det torsdag och jag har bara idag kvar att jobba på denna vecka, superhärligt!! Imorgon har jag semester, då ska nästan hela familjen till Luleå, det är bara S1 som inte är ledig, han får gå i skolan, men han har också tur, hade bara en endaste lektion.
Varför vi ska till Luleå är för att S2 ska till tandläkaren och justera tandställningen, han gör det var 6:e vecka och denna gången hade jag tur som också kan följa med, vet inte om han är lika glad :), mamma ska ju kolla på kläder och sånt kul! Tänkte kolla in KappAhl iallafall, där brukar jag kunna hitta kläder som jag kan ha, Lindex likaså, sen blir det väl att kolla på lite annat kul också, vi ska till Smedjan, Storheden, säkert också på Dollarstore (om mamman får bestämma). S3 har skrivt handlingslista på morgonen, såhär ser den ut:

Han har skrivit papperslim och rundbröd. Papperslimmet ska han ha när han bygger flygplan och rundbröd är ett bröd som inte finns i Kalix som vi hittat på ICA Maxi på Storheden, vi brukar köpa det när vi är i husvagnen, jättegott.

Idag jobbar jag 12.30-19.00, inte så kul men men... Vi har hälsogruppsmöte idag, eller rättare sagt träning, vi ska vara på TC i Novas lokaler mellan 14-16, har ingen aning om vad vi ska göra, det känns spännande, synd bara att man måste tillbaka och jobba efteråt.

Nu har jag kommit på varför jag har ont i nacken!! Det beror antagligen på skottningen i lördags. Det är mycket bättre nu, gubben masserade i tisdagskväll, jävligt ont gjorde det men samtidigt var det väldigt skönt, är fortfarande öm i skinnet :)
Har även smörjt in med zon-salva.

Nåväl, ha dé! Nu ska jag gå och äta lite frunch.

Nacken!

Har jävligt ont i nacken idag, har suttit med min massagapparat (!!!!) för att mjuka upp, lite bättre blev det men inte bra,  huvudet värker också, beror alldeles säkert på nacken.
Hade velat gå på Afrodans ikväll men gubben är borta och jag stel som attan, fast det kanske hade varit bra att släppa loss lite när man har ont, men som sagt, gubben borta och jag måste lägga S3, han har dessutom läs och skrivläxa, han har nyss hållit på med den, vilar nu för att göra lite mer innan han går och sover.

Idag blev det kyckling och ris till middag, riktigt gott! Jag satte till lite sambal oelek, tjoho, fräsigt värre blev det, men gott!

Har även varit duktig med att INTE äta i onödan, nu har det ju bara gått 1,5 dag men ändå, man måste ju få skryta över sig själv. Jag köpte melon när jag var och handlade så jag åt lite av det när jag kom hem, kanske blir det en bit till ikväll. Har även fått tips av en härlig tjej om att man kan dricka ett glas Brämhults juice om man är sugen på sött, det är inga tillsatser i den och riktigt god, har druckit av den i helgen. Köpte en ny smak i dag, nåt med jordgubbe, har inte smakat ännu men ska, kanske ikväll, får väl se hur det blir.
Köpte även Proviva, tänkte försöka dricka lite sånt på jobbet istället för att äta ett äpple,  min mage blir lite bubblig när jag ätit äpple på rasten.
Hoppas nu det här ger nåt resultat på vågen också. Håll tummar och tår!


Söndag - vilodag???

Nä, här har det då inte varit någon vilodag inte. Jag vaknade redan kl 7.00 imorse!! Fan, tänkte jag, inte vill jag vakna redan, kunde inte somna om, klev upp 7.20, då var S3 redan uppe, han satt och såg på TV. Jag satte mig också där och läste bok, började på Marley och Jag igårkväll, vilken härlig bok, man får skratta mycket, läs den. Jag tänker då se filmen också!
När klockan var ungefär 9.00 så började jag städa, tog först toaletterna och sen dammsög jag hela huset, när det var klart så satt jag vid datorn en stund, men så helt plötsligt kom jag på att jag skulle gå på dejt!!!!
Sagt och gjort, jag stassade om till dejtkläder och gjorde i ordning min lyssnarbok och sen hoppade jag upp på Mr Cross och körde ett pass, 30 min blev det, svettigt och jobbigt men skönt när det var över, jag tror att Mr Cross saknat mig, han verkade väldigt glad över dejten i allafall :)
När jag duschat så hade jag en massa energi så då klädde jag på mig för att gå ut och putsa fönster, oh, det är så härligt, jag bara älskar att putsa fönster!!! Jag kom åt alla fönster utom på stor-toan, hoppas bara att det syns också när solen skiner, tyvärr har jag ju fönster som måste putsas emellan också, så det lär säkert vara dammigt där men skitsamma, nu har ju värsta smutsen försvunnit.

Alldeles nyss satte jag in kotletter i ugnen, de ska vara där i 1,5 tim. Blir säkert mumselimumsigt gott.

Jag vägde mig imorse...... behöver jag säga mer??? Det var inte några fina siffror på vågen! Fyfan vad jag lagt på mig, nu bara måste jag ta tag i det här, slut med allt jävla frossande. För mig är maten inga problem - problemet för mig är att det finns tid mellan måltiderna som ska fyllas - dock inte med smaskande som jag hittills gjort, måste hitta nåt annat att sysselsätta mig med istället.
Nu ska det blir andra bullar här! :)

Så här vill jag INTE  se ut:


Ha dé

Lycklig även idag!

Vilken tur jag har för tillfället. Igår skickade Jegu ut att hon ville byta bort sitt 8-pass till ett pass senare än 12 på onsdag. Jag nappade direkt, hade 12-18.30, mailade och hade turen att hon ville byta med mig så nu slipper jag åtminstone 1 sent pass nästa vecka, då har jag bara torsdagens kvar som är till 19. Skönt!

Idag har vi, jag och gubben, kört bort snö från altanen, han körde snöslungan och jag hackade ut. Det gick jättebra men var superjobbigt.

Här är lite före och efterbilder:

Före såg det ut såhär:
    

Efter ser det ut såhär:
    

Såna här spår har vi också:


Nu ska jag gå och fixa potatisen till middag, idag blir det kålpudding. Mumselimumsmums!

Tjing!

I'm still happy!

Jag är fortfarande en lycklig brutta! Har ju jobbat 8-14.30 idag och nu är jag ledig ända till måndag, har semester imorgon, ska bli jätteskönt, har inte nåt speciellt inbokat, tänkte göra lite nytta. Bla åka på Kupan med lite skor och kasta papper, plast, kartong. Sen ska jag även göra den tråkiga mjölkhandlingen också, skönt att få göra bort den under förmiddan, jag antar att jag kommer iväg ganska tidigt, måste ju ändå upp 6.30 för att väcka S3 så...
Jag tänkte överraska familjen med tacos imorgon, har inte sagt till nån och jag vet att det kommer att bli uppskattat! Såg Familjen Annorlunda på nätet igår och blev så sugen på tacos, en av familjerna fick ju det en dag.
Idag har vi ätit lite olika här, några har ätit blodpudding, inte jag el S2, inget vi gillar, nä vi fick dela på lite rester vi, S2 åt makaroner och korv som var kvar sen igår och jag åt biff och potatis sen nån dag tidigare.

Nyss gick S3 iväg till en kompis och S1 är på Kulturskolan och övar till föreställning de ska ha nästa vecka, han lär väl ringa vid 18-tiden för att få hämtning. S2 sitter och häckar  vid sin dator i sitt rum och jag häckar här vid min och gubbens.

Tror jag ska surfa vidare här en stund, men jag återkommer!

Tänkte bjuda på lite skratt:

En lycklig brutta!

Yes, det är jag idag.
Igårkväll vid 18-tiden skickade jag iväg ett mail och frågade om nån ville byta pass med mig på torsdag, jag hade ett till 21.00, gillar ju inte att gå kväll. Tänkte göra ett sista försök innan jag gav upp, och jädrans, imorse strax efter kl 7.00 (jag började 7) så mailar Jensi att hon gärna byter med mig, hon har ett pass från 8.00.
KLART SOM KORVSPAD ATT JAG SLOG TILL!!  Hon är en riktigt pärla den tjejen!
TACK SÅ INNERLIGT SÄGER JAG BARA!
Så nu jobbar jag 8-14.30 istället och det är hur underbart som helst, sen är jag dessutom ledig på fredag och då känns det ännu bättre. Min dag kunde inte ha blivit bättre. Jag har också fått bonus idag OCH klarat inloggen. TJOHOOOO!!!!

Har slutat 13.30 idag, har inte gjort nån nytta alls sen jag kom hem, satte mig vid datorn och kollade på Familjen Annorlunda och Såld på Hus, ska gå och börja med middan om en dryg halvtimme, det blir makaroner och korv idag.

Solen har lyst på oss idag och det var +4 grader när jag åkte från jobbet, oh så det är härligt just nu, ljuset är tillbaka och snart är snön borta, jag längtar tills jag kan börja cykla igen.

Ha det så gott alla!

Tjing.

Söndag

Idag har det blivit gjort mycket mer än igår, absolut inte någon slappardag!
Jag började med att  slänga ut alla sängkläder, sen städade jag toaletterna, dammsög hela huset, hängde tvätt och satte igång ny maskin allt eftersom, hann även med att baka 2 långpanne-tekakor, de jag gjorde tidigare i veckan, här går det bröd så man hinner knappt få ner det i frysen innan det är slut! Puh!
Gubben och pojkarna var ute och skottade av garagetaket under tiden jag var inne, herregud så det tinar idag, jag vet inte hur många gånger det har rasat från taket!
Skönt, jag gillar det här, nu är det snart dags att plocka fram cykeln!! Jippie!

Har alldeles nyss kommit ut från en härligt skön dusch, gubben och S1 åkte iväg till Luleå kl 16.30, dessförinnan hade vi ätit middag och jag diskade när dom for.
Nu sitter jag här och på ungefär en timme är det dags att duscha S3 och få honom i säng, sen ska jag se på TV kl 20.00, idag blir det krock, vill både se Wipeout på 5:an och bröllopsprogrammet i 3:an, får nog ta och spela in ett av dom.

Snart är sista tvättmaskinen klar, då är det dags att hänga upp i bastun, det är sängkläder, sen får tvättmaskinen vila, ända till i morgon då det är dags att tvätta kläder - igen!!

Ha en skön avslutning på helgen!

Slappt!

Idag händer här inte mycket, känns och är väldigt slappt, inget jag egentligen gillar men men....
Sitter och lyssnar på Är faktiskt inte så tokigt, gillar man dansbandsmusik som jag gör så är det riktigt bra!
Jag har för en stund sedan gjort , den står och kallnar nu, blir nog till efterrätt efter middan ikväll, då blir det fyllda lövbiffsrullader efter ett GI-recept, supergott! Till det ska jag nog göra ugnsbakade squash, morot, röd lök, majs och potatis, mmmm så mumsigt.

Jäklars så ont i min högra arm jag hade igårkväll, det blev bara värre och värre innan kvällen var slut, det har börjat för några veckor sen att jag har ont ibland, inte jämt utan nån gång då och då, det började efter att jag hade skottat jättemycket, trodde det var träningsvärk för värken sitter inte i nån led utan det känns som att det är i muskeln, (bicepsen), fast igår så hade jag ont från armbågen och uppåt mot axeln, jävligt ont gjorde det, fick smörja med zon.
Hade tänkt köra crossen idag men tänkte att det kanske är bättre att vila armen, höften gör jävligt ont också, tänk om jag kunde få byta ut hela min högra sida, då skulle det kännas bra!!
Nä, det kanske bara är att inse att den här kroppen börjar bli gammal och sliten, arbetet gör nog inte det hela bätrre heller, alldeles för mycket stillasittande och enformigt.

Nåväl, ha en bra helg! Tjingeling!

Frisk?!

Sonen verkar helt OK idag, han hade ju på gränsen till feber hela dan igår och kände sig hängig, idag har vi inte ens varit i närheten av feber och hängit? Nä, han går mest och frågar vad han ska göra nu hela tiden, så imorgon blir det skola för gossen och arbete för mamsen, känns helt OK, synd bara att mamsen missat så mycket roligt, igår skulle vi ha mindfulness som jag nu missat, sen idag så är de andra i hälsogruppen på träning, alldeles precis i detta nu faktiskt, det lät ut som att det skulle bli afrikansk dans och det hade jag verkligen velat vara med på!!! Jag hoppas att det blir en repris så jag också får prova på.

Idag har S3 varit hemma ensam för första gången, jag var och handlade imorse, lovade att snabba mig, vilket jag också gjorde, vid 10.00 är det inte så mycket folk så allt som allt tog det 30 min, väldigt bra tid! Men då när jag kommit hem och vi packat upp grejorna så hade jag glömt pålägget, det låg kvar, hade ju betalat för det. Fan så jag svor! Sen tänkte jag att nej jag åker inte tillbaka, men ju mer jag tänkte på det så... klart jag åkte tillbaka, nu fick han vara hemma ensam en liten stund till, jag snabbade mig altl jag kunde. Sa till i kassan, jodå, nog hade jag glömt pålägget, kassörskan hade lagt tillbaka i kylen så jag fick hämta ny och så iväg och hem. Gossen hade klarat sig alldeles utmärkt medans jag varit borta, hade suttit och kollat på TV. Jag tror faktiskt att han växte lite av att ha klarat av det - han var ju lite skeptisk innan jag åkte.

Sen har jag beställt lite tröjor på REA i Catalog, det blev 6 st för endast 400 kr!
Har också passat på att klippa gossen och duschat honom så  nu ser han riktigt söt och fräsch ut!
Kakor har jag också hunnit med, det blev gaffelkakor, jag har precis tagit dom ur ugnen.

Nu ska jag gå och läsa lite i Allas och sen, ja sen vet jag inte vad jag hittar på, middan ska ju fixas sen också, idag blir det kyckling.

Ha dé


Det blev bakning!

Jajamen, jag bakade långpannefrallor!

Här är bildbeviset.
Här är det på G:                   Här är det färdiga resultatet:
    
Allt som allt blev det 36 bitar.

S3  har mått ganska så bra under dagen, ligger precis på gränsen till feber men peppar, peppar ännu inte nån "riktig" feber, har klarat sig utan alvedon under dagen. Fast snorig som bara den är han så nog är det bra att få vara hemma och vila, vi är nog hemma även imorgon för att se hur det blir med febern, är han feberfri hela dan då så då får han gå på skolan på fredag, det vore ju helt underbart om han skulle bli frisk så fort, men man ska inte ta ut nåt i förskott, då brukar det bara bli pannkaka av alltihop så jag säger inget mer utan hänger bara med och ser vad som sker...

S3 köpte ju en ny lampa på IKEA i lördags, här en bild på den:

99 kr!

Såhär såg den gamla ut:

Någon som vill köpa??   

Nu måste jag gå och göra klart maten, det blir fläskkorv och potatismos idag, pottarna är nog klara nu så jag kan göra moset.

Ha dé


Sjukling!

Inatt vid 03-tiden kom S3 in till oss och sa att han inte kunde sova för att det lät så konstigt i hans rum, det visade sig att han var varm som en kamin, hade naturligtvis feber! Inte vad vi ville men vad kan man göra?! Nä, inget, det är bara att följa med på resan det.
Nå, han fick alvedon och la sig i vår säng, har ju naturligtvis inte sovit så bra sen dess, när klockan var 04 hade vi fortfarande inte somnat, S3 låg och vände och vred sig, sa att han inte kunde sova, svettades mm, men till slut somnade vi i allafall och jag vaknade naturligtvis när gubbens klocka ringde, klev upp vid 07, S3 sov vidare till ungefär 7.50 då han kom upp, feberfri för stunden men väldigt snorig, lär väl bli hemma resten av veckan.
Han sa nyss:
- Mamma vet du vad?
- Nej, vaddå?
- Min kropp känns pigg men huvudet är jättetrött.
Dom är för goa dom små! Det är ju precis på pricken hur det brukar kännas när man är riktigt förkyld.
Just nu ligger han i soffan och ser på nåt barn-TV, tur att TV:n finns när man är sjuk men ändå så pass pigg att man inte vill sova.

Tänkte passa på att baka idag, ska nog göra tekakor i långpanna. Det är rätt snabbt gjort, inget man behöver engagera sig så mycket i, det är bara att göra deg, låta jäsa, klappa ner i långpanna och jäsa en stund till och sen svosch in i ugnen och sen är det bara att låta kallna och skära i fyrkanter, superenkelt!

Tjingeling!

Måndan över!

Så har man jobbat första dagen sen ledigheten, det har gått bra, fast nog känns det i huvudet.

Här en bild på fägen vi har valt till köket:


Det syntes så dåligt när jag fotade själv, hittade på google en klick istället.
Oh, så jag längtar tills jag får sätta igång. Innan jag köper färg måste vi kolla om vi har roller och sånt hemma, annars måste jag köpa det också. Ska försöka få det gjort i veckan. Just nu orkar jag inte gå i garaget och kolla, där är lite stökigt, usch och fy och blä! Nä, vänta skrev jag lite, jag menar naturligtvis myyyycket stökigt!

Gubben och S3 åkte nyss iväg till gubbens jobb för att tvätta bilen, skönt att få vara ifred ett tag, de stora gossarna gör inte så mycket väsen av sig, sitter på sina rum framför sina dataskärmar, fast just nu håller dom på att vika tvätt (hoppas jag i allafall) så jag får väl gå och ta reda på min hög och sen bänka mig framför TV:n för att kolla på Unga Mödrar.

Ha en bra kväll.
Tjing!

Aj, aj snart börjar allvaret igen.

Så var söndan här, mor och far åkte iväg vid 10.30 imorse, de skulle först till Luleå och sen in till en moster i Boden och så hem, dom lär väl inte vara hemma förrän sent i eftermiddag el ikväll.

Vad har hänt i helgen då? Jo, på fredan, redan vid 13-tiden så ramlade mor, far, S2 och S3 in genom dörren, jag hade precis kommit hem, hade varit på stan och kollat på kökskakel, tagit hem en massa kataloger.
Igår var jag, S3 mor och far iväg på en shoppingtur till Haparanda. Vi började på Rusta, hittade jättefina allväderskläder till S3, jacka för 179 kr och byxor för 129 kr, jättefint!
Sen vidare på IKEA, ganska mycket folk, men det gick ändå hyfsat, vissa ställen var det trångt på och vissa ställen var det hur rymligt som helst, vi kollade inte på möbler så det nästan sprang vi förbi, sen vid badrum, kök, pynt och sånt gick det långsammare för oss, jag inhandlade en torkställning för 129 kr, har kollat på den flera gånger tidigare men aldrig köpt, men nu så slog jag till.
Efter det besöket så gjorde vi dom andra affärerna vid IKEA och sen till ICA-Maxi-huset. Det var riktigt trevligt att få shoppa loss lite, det är ju alltid kul, kanske inte lika kul när man kollar kontot sen....

Idag har jag hållit på att räkna på vad det kommer att kosta för att göra om lite i köket, tänkte ju som ni vet byta färg på luckorna, sen byte av diskbänksplåt, bänkskiva, kakel och kran, allt som allt med arbete inräknat (för uppsättning av kakel) så skulle det kosta ungefär 9000 kr, det är väl helt OK, bättre än 39000 för endast byte av luckor!! 
Ska nog ta mig en tur till Wiklunds i veckan för att inhandla färg. Jo, just det, apropå färgen så blev jag nedröstad av både gubben och mor, nu lutar det åt att färgen blir ostronbeige istället och faktiskt så kan jag nog hålla med dom när man får se det på håll, den gräddvita färgen var nog en aningens för vit, den beige var lite lugnare, dessutom så säger gubben att med den beige färgen så syns nog inte skvankerna på träet lika mycket och det är ju helt sant.

Nu kom gubben och S3 hem från en skidtur, det är väl bäst att gå och se vad dom sysslar med, jag har nyss börjat med middan, idag blir det mormors kåldolmar.

Tjing!

Snart slut...

Nu är det snart slut på det roliga, idag är det torsdag, snart är det måndag igen, nä, vill inte, vill inte!!
Nå, det är verkligheten, bara att hänga med.
Idag har jag varit till Scapa och fixat mina ögonfransar och bryn, som vanligt var Gudrun riktigt elak, först sved det som fan när jag satt med smeten på, sen fick jag grina när hon plockade brynen, men som de säger: Vill man bli fin får man lida pin! Ja, nog f-n får man lida alltid, jag tror inte att det är många karlar som skulle plocka ögonbrynen mer än en gång!

Efter den pinan så åkte jag till Kupan och lämnade in 2 kassar med kläder efter S3, skönt att bli av med dom, garderoben ser lite bättre ut nu.
Sen var det en tur till ICA - de kommer ju hem imorgon så det gäller att ha fyllt på både i kyl och skafferi!
När jag hade plockat in allt där det skulle så ringde jag till C - en härligt go kompis som jag inte pratat med på evigheter, hon var upptagen men ringde upp lite senare, såklart så surrade vi hur länge som helst, jag hade faktiskt lite ont i halsen efter den pratstunden :) men det gör inget, det är ju inte så ofta vi pratar med varann el ses. Hon ska komma och hälsa på så småningom - det ser jag fram emot.

Nu ska jag surfa vidare här - tänkte kolla om jag hittar nåt bra recept på kassler, tänkte ev göra det imorron, nån som har ett bra recept??

Hejsvejs!

Palt

Idag blir det palt till middag, gud så lite man behöver göra när vi bara är 2 som ska äta, det blev 9 paltar! Ska bli gott.

Jag har varit på en långprommis idag, gick ner på stan och tillbaka, var såklart in på lite affärer, knallade lite i Gallerian och så gick jag förbi Wiklunds och köpte mig 3 nya provburkar med färg till köket, idag blev det pärlgrå, gräddvit och ostronbeige, har målat upp den beiga och gråa, gräddvita om en stund, måste vänta tills den grå har torkat så jag kan vända på pappkartongen.
Ska försöka ta bilder sen, fast det kan vara svårt att se men i allafall. Just nu är jag lite förälskad i den gråa, får väl se när jag sett den gräddvita. Den beiga - Nää, tror inte riktigt det, den gick lite åt det gröna hållet, som den andra färgen jag provat, men man ska aldrig säga aldrig, får väl se hur det blir. Ska bli intressant att höra vad gubben tycker.

På Wiklunds träffade jag M från jobbet så vi blev stående där och surrade ett bra tag, trevligt att råkas!

Alldeles strax är palten klar så jag ska gå iväg nu!

Tjing!

Ont!

Satan i Gatan så ont i höften jag har just nu. Har precis kommit in efter 1,5 timmes snöskottning, jobbigt som bara den, det var snö precis överallt!! Fast lite tur hade jag ändå för traktorn har varit här under tidiga morgontimmen och tagit bort plogkarmen så det tackar jag traktorföraren för!!

Här kommer lite bilder på hur det såg ut när jag öppnade dörren:

  

  

Kolla in "vingen" på min bil på sista bilden, ganska häftigt eller hur?!

Jag har förresten tagit bild på presenten som jag gav min mor, här är den:



Jag hade tänkt städa S3:s rum idag men jag sparar det till imorgon, ska nog inte göra mer idag med tanke på min höft, behöver nog vila den. Tänkte istället kolla lite på internet en stund och sen gå och se om jag hittar nån film.

See you!

Måndag, ny vecka, ledig!

Så var min lediga vecka igång, fast ledig?? Jag vet inte det ja!
Vi kom hem i lördags efter att ha skjutsat S2 och S3 till mormor och morfar i Vuollerim. Vi kom hem vid 14.30, då åkte vi nästan direkt iväg och handlade lite, vad konstigt det var att bara handla för 2 pers, det kändes väldigt konstigt att bara ta 1 liter mjölk i kyldisken!
Efter handlingen svängde vi förbi Trocadero och köpte oss varsin pizza, mmm underbart gott!
Kvällen tillbringades i soffan, ätandes lite godis (som inköptes på Dollarstore på fredan), jag hade köpt engelsk konfekt, såna där lakrits som är såååå goda, hade varit sugen hela veckan, det var superdupergott!
Igår söndag åkte gubben iväg redan vid 7-tiden, jag klev upp när han åkte, kunde inte somna om så det var lika bra, när klockan var 7.30 var jag i full färd med att hänga ut alla sängkläder, tvätta och städa toaletterna, dammsög hela huset också, när det var klart var klockan inte mycket så jag fortsatte in i S1:s rum, dammtorkade och bytte gardiner, sen tog jag S2:s rum, dammtorkade och bytte gardiner även där. Hade tänkt ta S3:s rum också men insåg att jag nog var lite för trött för att börja där, det måste jag nog göra när jag är nyvaken så jag vet att jag har hela dan på mig.
Ca kl 14.00 kom gubben hem, vid 15.30 gjorde vi middag, det blev fläskfile med potatis, morotsklyftor, zucchini, röd lök, vitlök, jättegott, blev t o m över så det har jag ätit till lunch idag.

Idag då? Jodå, jag har fortsatt på städarbanan! Idag är det vardagsrummet som fått en ansiktslyftning, det blev dammtorkning och byte av gardiner även där.
Funderar på att ta S3:s rum imorgon, fast jag bävar lite...

Ska om en stund börja så lite blomfrön också, det ska bli kul. I år blir det solros, tagetes och paprika. Det skulle bli mer om jag hade haft mer plats när det är dags att skola om, men tyvärr så har jag ju inget växthus - än i allafall....

Nu ska jag gå och ta fram mina fröer, jord och såkrukor.

Ha en trevlig dag i snöovädret!

PS. Har inte varit ut och skottat ännu, tänkte försöka "glömma bort" snön, det verkar inte vara nån idé heller, det lär väl bara snöa igen på en gång, nä, jag och gubben får väl ta en kraftansträngning tillsammans ikväll istället.

Tjing!

RSS 2.0