Fortfarande kvar på favvisen

och här har vi det så  himlades bra att vi bestämt att stanna hela nästa vecka också, så inte förrän nästa söndag tänker vi bege oss hemåt igen, gubben börjar jobba mån 10:e och jag börjar den 17:e. Jäklar så fort somrarna alltid går, vill inte börja jobba igen, vill vara ledig  mycket längre.

Sen vi kom hit har vi inte gjort så värst mycket, idag var vi en sväng på outlet-butiker, vi hittade2 st, på den ena provade jag kjolar som hade shorts invändigt och kjol utvändigt, jättefina, men min kropp var inte gjord för dessa, tyvärr, jag provade 44 som var alldeles för stor, provade då 42 och den var alldeles för liten - vad ska man göra??! Det blev ingen kjol, synd för dom var verligen fina.
På den andra outlet-butiken hittade jag en t-shirt, S3 hittade ett par byxor och gubben blev utan.
Sen var vi på Bothnia Granit och kollade lite marksten, där köpte jag 2 fyrkantiga stenar som var uppborrade i mitten så man kan sätta värmeljus, jättefina och inte alls dyra - 40 kr/st.

Nu sitter vi ute och lyssnar på några norrmän som spelar musik, sjunger gör dom också mellan varven, men det är inget som stör, de är skötsamma, tack och lov!

Idag har det varit lite halvsoligt men ändå varmt, just nu har vi 20 grader och tidigare i eftermiddag var det nog omkring 23-24 grader så det är riktigt skönt. Jag tyckte det var bra att det inte blev så där jättesoligt idag, igår hade vi jättesoligt, jag låg och gosade i solen en stund men orkade inte så länge, sen försökte jag hitta skugga istället.

Nu känner jag mig jättetrött men det går ju inte att lägga sig ännu, herregud det är ju semester och dessutom fredag!! Nä, jag ska nog kämpa lite till innan jag öppnar upp bingen..

Bye bye


Favvocamping!

Vi åkte i måndags till Umeå och First Camp, ingen hit alls!!! Det var geggigt och blött som bara den, i stil med hur det brukar vara på våren, vi kunde inte sätta upp något tält, knappt gå utanför husvagnen, bilen var relativt ren när vi anlände trots att vi kört på grusväg, men när vi skulle parkera husvagnen så sprätte lera upp ända upp till fönstren.
Vi kom fram till att vi nog inte skulle stanna där nåt längre tag, vi ringde till vår favoritcamping i Piteå: Västra Kajen och kollade om det fanns nån plats åt oss och jodå det fanns, vi var välkomna! Hit anlände vi igår eftermiddag, kändes supernice!
Idag har solen gassat på oss från en relativt klarblå himmel, några moln var det också men det var ganska skönt för solen värmde nåt enormt. Vi solade och latade oss till kl var ungefär 16, då kom vi på att vi skulle åka på Dollarstore och Ö&B, sonen behövde lite kopieringspapper för att kunna vika pappersplan, han hittade en jättefin bok på Coop med ritningar på olika papperflygplan, följde även med en massa ritningar som bara är att klippa ut och göra, perfekt för en flygplanstokig unge!!

Han har dessutom hittat igen sin kompis, Frida, dottern till ägarna här så nu är det full fart, de gör (el pappa rättare sagt) pappersflygplan och flyger, de ser film och verkar ha hur kul som helst.

Imorgon får vi hoppas att solen vill hälsa på igen, då blir det ännu en lat semesterdag, lite shopping blir det kanske också, vi ska nog ta cykeln och kolla runt lite, ska till Keramix och kolla in lite plitter-plåttergrejor!

Nu ska jag surfa vidare, det är ju ett tag sen jag kollade runt bloggar och annat.

Tjing!

Och regnet det bara öser ner...

Ja, den sången kan vi definitivt sjunga på dagarna i ända här!
Börjar bli en aningens less nu, inte verkar det bli bättre heller. Imorgon drar vi iallafall vidare, förhoppningsvis mot lite bättre väder, vi har omstrukturerat lite, det blir nog uppåt istället för neråt :)
Vi funderar nu på att åka till Umeå imorron och stanna där ett par dagar och sen vidare till Piteå och stanna där några dagar och sen hemåt till Kalix igen.

Igår var vi en sväng till Ormsjö natur-rastplats, där kunde man gå i skogen på fina stigar, vi gick en stund och kollade på vattenflödet, det rann på bra rejält! Nästan i stil med Hällingsåfallet, lite bildbevis kommer här:

         

    

Ganska mäktigt! Det här är 2 olika vattendrag, fast de ligger nästan jämsides. Det dånade rejält när vi var där och myggen gillade oss också!

Nu är det dags för oss att fixa i ordning lite här, vi måste packa ihop lite i husvagnen, det ser ut som ett bombnedslag här, mest för att vi i stort sett bara sover i den, då kan man lämna framme, annars går ju inte det, inte vill man bo med en massa grejor liggandes överallt. Sen måste även bilen sköljas av lite, eftersom det är grusväg här så kan ni kanske förstå hur bilen ser ut efter allt regnande.

See you!

Regn och rusk

Vi har då inte tur med vädret iallafall!
Det är rena rama skyfallet här, det har regnat av och till sen i förrgår. Fast då hade vi ändå lite tur, för vi åkte iväg på en liten tripp till Hällingsåfallet och kollade ett mäktigt vattenfall, där har delar av Ronja Rövardotter spelats in. Vi var även till en keramiker mitt i ingenstans och köpte lite fin keramik, jag köpte mig en jättesnygg sockerkaksform med tillhörande tallrik, den går t o m att använda.

Vi har funderat och funderat här hur vi ska lägga upp resrutten, det verkar ju vara bästa vädret hemma fast vi vill ändå inte hem riktigt än. Fast idag lutar det iallafall åt att åka neråt Sundsvall och därifrån sen vidare till Stockholm, blir några dagar och sen vänder vi näsan hemåt igen.

Fin sockerkaksform eller hur?!
    

Här är det mäktiga fallet:


Hos keramikern hade de jättefinka ankor:


Det var många höga berg efter vägen:


Vi var en sväng förbi Norge också:


Ja, det var vad jag hade att förtälja om just nu.

Ha dé

Semestertripp

Nu är vi i Lövstrand, strax utanför Dorotea och hälsar på hos släktingar, här är alltid trevligt och dom som bor här är världens trevligaste!!! Tack för att vi får komma och hälsa på.
Vi åkte med huset i fredagskväll till Skellefteå, det blev camping på deras modellflygfält, jättehärligt, inga människor att trängas med, vädret var superduper! Gubben och sonen fick dessutom flyga modellflyg precis hur mycket dom ville.

Igår måndag åkte vi vidare mot Lövstrand, vi startade vid 9.30, var in en sväng i Norsjö med en dator som gubben skulle leverera, sen vidare till fricamp utanför Lycksele, där stannade vi och grillade hamburgare och prommade en liten stund, åkte sen vidare igen till vårt mål, vi tankade först i Dorotea för bensinen var nästan slut.

Idag har inte vädret varit det bästa, det började regna igårkväll och har regnat hela natten och en stund på förmiddan, nu lyser faktiskt solen och det börjar bli lite varmare, förhoppningsvis så blir det bra väder imorgon, enl dom som vet så ska det visst bli det, hoppas det stämmer!

Jag och frun i huset (moster till gubben) har varit på en prommis med deras hund idag, det blev ungefär 5 km, riktigt skönt att få röra sig litegrann, kanske vi gör om det fler dar?! Skulle vara bra för fläsket för jag kan lova att man går då inte ner i vikt av att vara här, här får man hela tiden god mat och gott fika, tyvärr är man ju inte den som säger nej tack alltför ofta, men godis ska vi i allafall försöka oss klara utan, alltid nåt...

Nu ska jag gå och vara lite social en stund :) Ha det så gott alla därute och hoppas ni också har en skön och avkopplande semester.


NU!

åker vi!!

Jag hade sån tur idag, fick sluta redan kl 12.15 så vi har hunnit med allt som skulle göras, nu är det bara att sätta fast cyklarna på taket och sen göra en sista koll att allt är med och så svoschar vi iväg mot Skellefteå som är vårt första stopp. Där blir vi antagligen till på måndag, el kanske till på söndag, vi får väl se, vi ska ha ett arbetsstopp i Norsjö på måndag, gubben måste jobba lite där innan vi fortsätter, så ev  åker vi dit på söndag och sover på camping där till måndag och så fortsätter vidare mot Dorotea på måndageftermiddag- nå, vi får väl se hur vi gör, nu har vi ju semester, ingen brådska alls.

Vädret har varit jättebra den här veckan, visserligen kom det en rejäl åskskur i onsdags men den varade inte så länge. Igårkväll vid 20-tiden kom det också en skur, den varade inte heller särskilt länge och nu i eftermiddag sken solen samtidigt som det damp ner stooora droppar, men det blev inget av det heller, blev inte ens blött bara märken efter de enorma dropparna. Har varit jättevarmt och gott, precis som det ska vara under sommaren.

Nu får vi bara hoppas att vi får lika trevligt väder under vår resa, det är inget roligt att bara ha regn och rusk. Inte ens när jag åker bil vill jag att det regnar, nä, det är mycket trevligare om solen är framme, vill man stanna och ta en paus så är det ju bra om det är uppehåll och någorlunda varmt.

Ha det så bra nu alla, även ni som tyvärr måste jobba. Jag bloggar när jag orkar, vill och kan.

See you!

Lat

Jag har inte bloggat på några dagar nu, har varit extremt blogg-lat! Men nu är jag här, men risken är stor att jag blir lat igen, men är det sommar och sol så är det...

Jag har jobbat idag, tyvärr, men så är det, jag sökte ju tjänstledigt ons-tor-fre den här veckan men tydligen så klarar sig inte Tele utan mig så jag är tvungen att jobba dom här tre dagarna men sen får jag min ordinarie semester i allafall så då ska vi iväg med husvagnen, vi åker på lördagmorgon och vi vet inte riktigt när vi är hemma igen, mest troligt inte tidigare än om 2 veckor, vi åker nu först och främst till Lövstrand, strax utanför Dorotea, blir där hos släktingar i några dagar, sen har vi lite funderingar på att dra oss söderut mot Stockholm där gubben har sin bror, har även funderingar på att åka ner till Göteborg också där jag har min bror, fast han är inte hemma där förrän den 2/8 så vi får se hur det blir med den trippen.

Jag har ju glömt visa er den söta lilla ekorren som härjade runt hos mamsen och pappsen, fick några bilder som jag tänkte dela med mig av.

Här leker han/hon tittut:


Här strax utanför altanen:
  
Söt eller hur?!



Jag har tagit bilder på mammas blommor till en ny gruppering hon har gjort:


Tyvärr hann den inte bli klar innan jag åkte hem, den rosa tyckte jag var jättefin, här en bild till på den:

Det är en astilbe, en sån skulle jag vilja ha nånstans i mina rabatter!

Här en blomma som mamma har massor av, jag ska få ta en torva till hösten, jag kommer aldrig ihåg vad dom heter men fina är dom:


Vi har fixat upp hyllorna i tvättstugan ikväll, jag har slipat och lackat under måndag och tisdag, så här blev det, fast det är inte riktigt klart ännu, jag ska ha grejorna i backar har jag tänkt, men dessa är inte inhandlade ännu.



Nu ska jag hoppa in i duschen och sen blir det nog sängen för mig, har ju klivit upp före F-N imorse, började nämligen 7.00. Imorgon får jag lite längre sovmorgon, börjar 8.00.

Ha dé



Borta bra...

Det var ett tag sen sist, men nu efter 2 veckor hos mor och far i Vuollerim så är jag hemma igen. Det har varit jättehärligt!
Inget internet dock - det har gått bra,  har inte haft alltför stor abstinens ha ha ha!

Första veckan gick i värmens tecken - vi höll nästan på att gå åt!
Andra veckan gick i köldens tecken - då höll vi nästan på att frysa ihjäl istället. Tänk att det aldrig kan vara lite lagom !

Jaha, vad har vi gjort då??? Ja, det undrar jag med faktiskt, tiden har gått så himla fort, vi har i allafall varit på några prommisar, inte varje dag som jag hade tänkt men några är inte fel, bättre än inga!
** Jag har ju bakat lite (några sorter på vanlig mjölk, bra va M?!).
** Vi har planterat lite blommor - gjort en fin rabatt med tegelstenar.
** Varit och hälsat på en klasskompis och även hälsat på en fd jobbarkompis.
** Suttit på mors favoritställe på sommaren!! Farstukvisten. Fast det gick bara att sitta och mysa där första veckan när det var varmt - fast då var det för varmt på dagen så vi fick flytta till skuggsidan då och sen flytta till bron på kvällen.
** Löst korsord och läst veckotidningar.
** Varit på kyrkogården ett par svängar och vattnat på min dotters grav

Trots att jag ätit underbart god mat och en del fika så har jag under tiden hos mamma och pappa  gått ner i vikt! Jag är väldigt konfunderad men ändå glad. Får väl se om det håller i sig nu när jag är hemma, jag hoppas det.

Det jobbigaste med att komma hem är ju det här med matlagningen, blä, inget jag gillar, nu måste jag både hitta på nåt som vi ska äta och dessutom laga den. Det har varit så underbart hos mamma där hon har hittat på och sen lagat, jag har bara behövt duka på och av, disken har jag inte heller fått röra, hon har skyndat sig att tagit den, hon kanske inte litar på mig... ha ha ha.

Känner mig supertrött just nu, men det kanske går över, hoppas det.
Igårkväll var jag också jättetrött men det var kanske inte så konstigt, somnade sent på onsdagkväll och klev upp kl 8.00 igår, åkte till Boden och Luleå och sen vidare hem till Kalix, på kvällen åkte sen jag, mamma och pappa till Risön på bingo - dessvärre ingen vinst men jävligt nära hela tiden, frustrerande! Nä, jag tror jag skiter i det här med bilbingo, det verkar inte vara nåt för mig,  har varit med några gånger tidigare men ALDRIG vunnit ett skit.

Nu orkar jag inte skriva mer, tjing!



RSS 2.0