Moppe


Ja, så ser den alltså ut, den efterlängtade DT-moppen. Enligt S2:s kompisar och deras föräldrar så är det en jäkligt fin moppe! Han är stolt som en tupp, har varit runt med den hela helgen, visat upp den för kompisarna.


Idag har det blivit städning här, det har blivit rent på toaletterna och i duschen, dammsugarn fick duga för övriga huset, mattorna har iallafall fått hänga ute på vädring hela dagen, har precis tagit in dom.

Jag har förresten bytt duschdraperi idag, visst är det fint?!


Det har jag hittat på Rusta för nästan inga pengar alls.

Till middag idag blev det lite grillning, måste ju passa på när det är fint väder, det blev flintastek och sen var jag och hämtade potatis och morötter i landet och har kört dom i ugnen, mmm blev väldans gott.

Det finns en tjej här bland oss som prompt tycker att jag ska damma och feja på min cross, herregud man kan väl inte hinna med allt!!!  Nåja, jag lovar att jag ska väl göra det, snart, nån gång, inom en snar framtid...

Nu ska det tydligen beställas lite moppegrejor så då är det väl bäst att mamsen flyttar på sig då

Ha det så gott!


Lite shopping!

Idag blev det en hel dag med shopping, jag, U, B och U:s barn O och A åkte iväg till Haparanda tidigt imorse, var inte hemma förrän kl 17.00, pust, det är hårt att handla

Vi började på IKEA, där inhandlade jag bla mattor, ljuslyktor:
       

Köpte även sängkläder till de större barnen, 2 par påslakan, örngott och 2 underlakan för 120 kr!

Jag var också och lämnade tillbaka gubbens skor jag köpte på Skopunkten tidigare för de passade inte på hans fot, jag bytte mot dessa istället:
 
Som ni ser så blev det ett par till åt mig istället :)  Attans sån otur jag har! ha ha ha

Barnen hoppade lite efter maten på Max, det hade vi tanter också behövt, men laglydiga som vi är så stod vi utanför och såg på, det stod nämligen på en stor skylt att bara barnen fick hoppa.


Vi var naturligtvis in på Candy World också, inte bara barnen gillade det stället kan jag säga, där köpte jag bl a dessa, ett av mina favoritgodisar:
 
De här är inte så dåliga dom heller:


Här kommer mina härliga och gulliga kompisar, det är U till vänster och B till höger:



Jag hoppas det inte gör nåt att ni hamnat på bild!

Ja, det var min dag det, jo just det, jag höll ju på att glömma att jag även inhandlat den första julklappen, det blev ett legoflygplan till, ni kan aldrig gissa!!!! Jo, såklart till S3 naturligtvis, har gömt bort den, bara jag nu kommer ihåg den när julen närmar sig och det är dags att börja slå in klappar.

Ha en bra lördagkväll och somna inte i soffan


Soliga rosor och andra bilder



Visst är dom tjusiga mina solrosor?! Jag gillar dom jättemycket!

Jag plockade in potatis förra helgen, har ju glömt visa hur stora och fina dom var,  här kommer bilder:
           
Goda var dom också, jag lovar!

Har tagit lite mer bilder idag, så här ser några av mina blommor ut nu:

Först ut en pelargon som ser ut som en gubbe med flint mitt på skallen och sen mycket rufs på sidorna, tycker inte ni också det?!


Sen kommer mina underblommor:
  

Rosa underblomma i närbild:


Så här ser min Glamini ut:


Skönt att det äntligen är fredag, nu är man ledig i 2 dagar innan det är dags att börja jobba igen.
S2 fick sitt moppekort idag så nu har han åkt iväg med en kompis, sen ska han och fixa med den andra moppen, det var lite mer fel på den än vad dom först trodde, tur att körkortet kom så att han kan använda den andra moppen, S1 ska ju ändå till Kina på tisdag så han behöver den ju inte.
Bara dom nu kan åka iväg, det är visst uppror i Thailand och de ska ju mellanlanda där. Vi får hålla tummarna, värre är det ju om de får svårigheter att komma hem igen om 2 veckor, dom ska ju mellanlanda där då också.

Ha en skön helg!

Tjing

"Lyckos" mig!

Idag när jag kom på jobbet och öppnade mailen så blev jag glatt överraskad, då hade en annan av mina kära kollegor svarat på mitt erbjudande om att byta pass, så nu behöver jag inte gå kväll på tisdag heller, fick ett superpass: 7-13.30, det passar mig perfekt!
Har jobbat 10-16.30 idag, det är väl inget höjdarpass det heller men det är ju inte kväll i allafall.

Alldeles nyss har gubben och S2 åkt iväg för att hämta hem moppen.

När jag öppnade min hemmamail fick jag en till överraskning, herregud, det är ganska kul egentligen, jag hade fått meddelande från ellos att mitt paket var på väg, vaddå, tänkte jag, jag har inte beställt nåt, när jag öppnade mailet så stod det hej M, nu har vi packat dina varor bla bla bla, då var det till min mamma! Jag har mailat till ellos och frågat hur det kan gå till, det var ju tur i oturen att det var min mamma, visserligen har vi samma efternamn och jag heter samma som henne i andranamn, men inget annat stämmer ju, varken ort el kundnr, det ska bli spännande att se om och hur ellos svarar.

Jag fick en förfrågan av B idag om att åka med henne och U till Happis på lördag, inte kan man väl motstå nåt sånt eller hur?! Klart som korvspad att man vill hänga med, jag och gubben hade ev tänkt åka vi två, men jag tror jag föredrar att följa med tjejerna (får man säga så??), han ville då inte följa med oss i allafall :) kan inte förstå, varför inte det?

Herregud, jag har knappt hunnit nåt sen jag kom hem, hur gör ni alla som måste jobba heltid? Jag kom hem just vid 17 och sen dess har jag bara lagat mat, ätit och diskat bort och nu sitter jag här, har precis satt mig, nåt mer har jag inte hunnit. Nä, nog är det tur att man jobbar deltid och oftast slutar senast kl 15.00.

Nä, mina vänner, jag ska fortsätta vidare här i livet men vi läses väl och höres?!

Tjingtjong!

Redan tisdagen avklarad

Herregud så tiden rinner iväg, så var redan tisdagen avklarad, imorrn är det ju mitt-i-veckan ju!
Har haft tur både igår och idag, inte riktigt klokt egentligen. Igår när jag jobbade fick jag mail av en kollega som undrade om vi kunde byta pass, hon ville jobba sent och jag var genast med på noterna, inte vill man ju missa en sån chans, klart jag bytte, har då fått jobba 8-14.30 istället för 12.30-19, passar mig mycket bättre.
Sen igårkväll skickade jag ut ett mail till alla telefonister för att kolla om det fanns nån som ville jobba till 20.00 tis och tors nästa vecka och då var det en annan kollega som gärna ville byta torsdan, så då får jag gå 7.30-14 istället, herregud, det är ju rena rama lyckolotten det här, nu är det bara tisdagen som är kvar, hoppas och håller tummarna för att nån vill byta den också, annars är det väl bara att jobba det passet, har ju ändå fått bort 2 st. Tack E och M!

Alldeles nyss har gubben och S1 åkt iväg på föräldramöte, de ska gå igenom Kina-resan, den börjar ju närma sig nu, på tisdag åker dom och den 13:e kommer dom hem igen. Det var meningen att de skulle åkt på måndag men för att slippa sitta på flygplatsen i Thailand så länge så hade dom bokat om, åker hem lördan då istället för fredan.

Igårkväll var jag, gubben och S2 och tittade på en moppe DT nånting till S2, så nu har han äntligen fått köpa crossmoppe! Fast han får den inte förrän i morron, det var meningen att han skulle köra hem den igårkväll men det hann bli för mörkt och lyset var trasigt på den, men imorron. Tror ni han längtar?!

Nu ska jag surfa vidare en stund innan jag går och slökollar lite TV.

Sov Gott! PS. Tror det blir en nasse-tatuering!


Rensning

Jag blev nog inspirerad av Ulle igår för jag har rensat massor idag, jag har fått ihop 2 svartsäckar med kläder som jag inte vill använda, inte kan ha el är allmänt less på. Så mycket plats det blev överallt. Jag har nämligen mina kläder utspridda lite överallt, eftersom vi gjort om förrådet till sovrum så har jag ingen garderob där utan bara en byrå som vi ska dela på både jag och gubben, därför måste vi använda garderoberna som finns i barnens rum, fast vi har nog spridit ut oss lite väl mycket, jag har kläder i alla barnens rum, inte illa va?! :) Nu har jag städat ur så jag bara har kvar i 2 av barnens rum, men jag tror att när gubben har rensat bland sina så rymmer jag säkert allt i ett av barnens rum.

Annars så har det inte hänt så mycket här, en tvättmaskin är på, snart klar för torktumlaren. Jag vaknade kl 7.20 imorse, vete fan varför, men jag hade jävligt ont i halsen och kände mig lite konstig, S3 kunde inte heller sova, vi klev nog upp samtidigt, han sa att han var jättetrött men kunde inte sova, precis så kände jag också, vet inte om vi håller på att bli förkylda, han är täppt i näsan och nyser en hel del medans jag har ont i halsen, inte lika mycket nu som imorse så jag håller tummarna för att det inte blir nåt mer, däremot känner jag mig dötrött just nu.

Jag har suttit och tittat på mina fina fiskar i akvariet idag, vi har nämligen en av honorna som ska till att föda, hade tänkt få se en födsel men icke sa nicke, hon verkar inte alls komma till skott, men hon är verkligen jättetjock och alldeles röd baki stjärten, tidigare var hon svart, flåsar väldans och gömmer sig i buskaget. Tänk om man kunde få se när hon födde, det skulle vara en upplevelse det!

Nu ska jag gå och plocka ur tvättmaskinen, ha en bra dag!

Ensam och övergiven

är jag idag, ingen vill vara med mig!
Gubben for iväg till Luleå (trots lite protester från mig, lite sur var han också) för att flyga, S3 for iväg på kalas, han har inte kommit hem ännu, storgrabbarna sitter och häckar på sina rum.
Vad har jag gjort då?
Ja, egentligen inget som bara är till gagn för mig (kvinna som man är), jag cyklade ner på stan för att gå på apoteket, köpte lite grejor som sonen behöver ha med sig till Kina, träffade M från jobbet som jag stannade och surrade lite med, sen gick jag vidare till ICA och handlade lite till chili con carne, tänkte att det kunde bli middan idag, köttfärsen har jag redan hemma, tog fram ur frysen i morse men visste inte riktigt vad jag skulle göra med den, men det kom jag på där på stan. När jag kom hem så hade jag egentligen tänkt vara hemma, men så tyckte jag det var lika bra att ta bilen och åka och handla "på riktigt", man får ju inte med sig så mycket på cykeln! Körde iväg och körde förbi Granngården, precis när jag kört förbi så tänkte jag att egentligen skulle man ju ha varit in dit och handlat toa-papper och så behöver jag en plastlåda (jag har slängda tidningar och reklam i en sån men den jag hade var trasig), så jag nästan tvärnitade och körde in på en väg lite längre bort och gasade tillbaka till Granngården och inhandlade det jag behövde. Sen fortsatte jag färden till ICA, blev det gamla vanliga, mjölk och annat tråkigt... Jo, nåt kul blev det, jag hade vunnit 50 kr på 2 trisslotter så jag fick mig 4 nya, har inte skrapat ännu, ska göra det sen, måste ju spara lite :)

Nu när jag gjort allt det tråkiga så tänkte jag att jag kunde sitta här vid datorn en stund och bara kolla på det jag känner för, kanske man hittar nån rolig sida man aldrig varit in på tidigare!

Idag skiner solen på oss också, inte så dåligt, det har ju regnat annars precis hela veckan. Tänk om det skulle kunna få vara så här fint väder nu ett tag framöver så man kan cykla till jobbet, jag behöver definitivt den motionen för hemma blir det nada. Jag tror t o m att min dejtarmaskin gråter där den står i ett hörn och är bortglömd. Måste nog ta och damma av honom lite och sätta igång igen.

Brukar ni se på Discovery?Jag har hittat ett bra program som heter Miami Ink,  det går på vardagskvällarna vid 19-tiden. Det handlar om några killar i Miami som tatuerar, Jesus vilka fina tatueringa en del får, de är superduktiga dessa killar.
Själv skulle jag gärna ha en tatuering, men bara en liten och den skulle sitta på ankeln. Nån som har ett förslag på vad man kan gravera sig med? Jag är ju ingen tuff brud så nån döskalle el liknande vill jag inte ha, nä, då ska det vara nåt som är gulligt el romantiskt istället.

Kanske nåt sånt här:
  el  el

Nä, nu är det väl dags att surfa vidare, men vi läses väl en annan gång?!

Tjing!


Skolstart

Ja, nu så är skolan igång igen, då var den här sommaren (!) slut. Fast mellangrabben börjar inte förrän på måndag så han får lata sig en dag till.
Jag följde med S3 på sin första skoldag i årskurs 1, det var så spännande så, vet inte om det var mest spännande för fröknarna el för barnen. De har fått tre fröknar, de verkar jättefina allihopa så det här blir nog bra det.
S fick gå hem direkt efter skolan idag, de slutade kl 12.00. Jag har varit ledig idag, fick ta ut permis, så jag har städat och gjort rent i huset, började med toaletterna, fortsatte med att dammsuga golven och sen skurade jag, var runt huset och putsade alla fönster på utsidan, tvättade handdukar och sängkläder och så har jag gjort köttbullar. Sen efter det så var jag iväg till frissan och färgade ögonfransarna så nu är jag svart och fin kring ögonen, kanske man ser lite piggare ut!

Och precis nyss har vi ätit och mellansonen har precis kommit hem också, han har varit och kört upp för EU-moppe-körkort vilket han klarade galant! Tyvärr får dom inte kortet direkt, det tycker jag är dåligt, klart att de vill kunna köra moppe direkt de klarat uppkörning och teori, men icke sa nicke, nu får han vänta minst 2 veckor innan kortet kommer.
Fast han ska imorgon och kolla på en moppe som ev mormor och morfar ska köpa åt honom, det är en vanlig moppe så till den behöver han inte något körkort, är det så att den ser bra ut och säljaren godtar budet som morfar har gett så lär han nog komma hem med den imorgonkväll.

Ikväll kommer gubben hem! Han skulle landa nu kl 19 i Luleå, så om drygt en timme är han här, han missade ju första skoldagen för sonen men det är inget att göra åt, han skulle följa med honom imorgon istället för att kolla in hur det ser ut.
Nu ska jag gå och göra ingenting, bara myspysa och vänta på gubben

Ha det så gott alla!

Trist och tråkigt

Vädret är just nu allt annat än trevligt, det är trist och tråkigt. Har nu regnat både i går och idag, är redan less på detta pissande. Med jobbet går det väl bra men ögonen gillar inte riktigt att jag stirrar på en dataskärm hela dagarna. Jag hoppas innerligt att det blir bättre när jag får mina terminalglasögon, fast det lär ju dröja ett tag, har inte tid hos optikern förrän nästa vecka. Huvudet värker, fast inte lika mycket som jag trodde att det skulle göra.
Jag skrev inget igår, jag kom hem vid 18-tiden, lagade mat och sen var kl redan över sju, ides inte starta upp datorn, satte mig framför TV:n istället, slötittade lite på den och kollade i tidning samtidigt, går utmärkt med mina nya glasögon!  sen var det dags att sussa, skulle ju upp tidigt imorse.
Har börjat kl 7.00 idag, slutade kl 13.30, var in till optikern och kollade om glasögonen var som de skulle, tycker att jag får titta ner med huvudet för att se bra, men det var alldeles utmärkt, det är nog mer en vaneska detta så det är väl bara att kämpa på så ser jag nog bra så småningom.

Nä, mina kära vänner det är nog dags att gå och vila ögonen lite nu, sen blir det till att börja med middan, idag blir det pankisar, JIPPIE!!

Ha dé

Solen lyser

på oss även idag, jättebra! Det är ca 17 grader varmt fast det känns ändå i luften att sommaren är slut och att hösten är på intåg.
Imorse for min lilla gubbe iväg på tjänsteresa till Polen. Först skulle han flyga till Stockholm och vänta där ett par timmar, sen skulle han flyga till Tyskland och där ha hyrbil för att köra i ca 3,5 timme till Polen, får inte hem honom förrän på torsdagkväll. Hur ska jag kunna sova utan gubben??? Och dessutom börja jobba imorron?! Allt på samma gång, ja inte bara det, S2 ska ju imorron på utildning för moppe-körkort och det är varje dag nästa vecka. Allt på en och samma gång, puh, det blir nog skönt när veckan är över.

Jag knäppte lite kort på mina blommor igår, här kommer dessa:

Här min Glamini som precis nu ska börja blomma:
    

Här är en pelargon som jag har i en balja:
   

Knoppar på pellisen i balja:
    

Mina solrosor som jag visat tidigare, det finns jättemånga blomknoppar, fast det kanske inte syns

Nu ska jag gå och skära lite skinka och riva ost, det ska nämligen bli pizza här till middag idag, mumselimums!


Solsken och vackert väder!

har det varit idag, jättehärligt, fast det känns i luften att det är höst. I solen är det jätteskönt men brr i skuggan. Mor och far har åkt hem idag. Vi vann ingenting på bingon igårkväll, men vi satt nära hela tiden, Grr. Hade verkligen behövt lite extra pengar.
Igår fick vi hem förtältet som vi beställt till husvagnen, det ska verkligen bli spännande att sätta upp det, vi tänkte ta nån tur till Luleå nån helg framöver, ev redan om 2 veckor, och då testa, vill ju passa på när det inte är så mycket folk i farten :) vill ju inte visa upp hur klantig man är, vill ju helst tjuvträna innan man åker ut mitt under högsäsong :)

Tack alla ni som var på mitt kryddparty i torsdags, det var jättekul, åtminstone jag hade trevligt, jag hoppas ni andra hade det också. Och tack för att ni var så duktiga att handla, kommer ju att få en fin kastrull för det.

Nä, nu ska jag gå och hitta på nåt annat att göra, kanske kolla om det är nån film på TV som man kan slötitta på, känner mig lite trött idag.

Ha dé


Happis

Imorse drog jag, mor, far och S3 iväg till Haparanda, där gjorde vi Rusta, Hemtex, Fabriksbutiken, Intersport, Candy World (naturligtvis!), Jysk, ÖB. Pengar gick det åt också, hittade skor åt gubben (jag har fått tillräckligt med skor i sommar), han behövde slip-in, bra-att-ha i husvagnen, vi har letat hela sommaren överallt och så fanns det nästgårds!! Hittade även några tröjor åt storgossarna, lite ljus, godis, kuddar till husvagnen.

Ikväll blir det bingo i Töre, jag hoppas på 8000 kr! Det skulle inte sitta helt fel.

Just nu skiner solen på oss, imorse när vi for så såg det lite mulet och trist ut, blåste som attan också, hoppas det håller i sig eftersom det är bilbingo vi ska på ikväll.

Nä, det var allt för nu, over and out!


Idioter!

Några idioter har varit i farten inatt/morgon här hos oss. När gubben var ut till postlådan för att hämta in tidningen på morgonen så låg det en trasig flaska på gräset bakom postlådan, när han gick runt och tittade såg han en till flaska som var hel alldeles framför husvagnen. Såg inget mer just då. Ringde polisen för att anmäla, sen när han skulle åka iväg på jobbet så körde han längre upp efter vår väg för att kolla om det var fler som hade råkat ut för idioterna, jodå, några hus bort hade fått jättemånga trasiga flaskor på sin gård och en sen en till bit bort där hade en bil fått bakrutan krossad, karln i huset var ute när min gubbe körde förbi så han stannade och pratade med honom och då berättade han att larmet på bilen hade börjat tjuta kl 5.00 imorse men idioterna hann fara innan han kom ut.
Polisen var hit och hämtade flaskorna, skulle kolla fingeravtryck på dom. Jag plockade upp glasskärvorna som var kvar i gräset, då upptäckte jag att det även låg rött plastglas där, fick ringa gubben och be honom kolla om hans baklykta var trasig, jodå, mycket riktigt, ett hål var det, säkert hade plasten legat kvar och sen ramlat bort när han backade ut bilen, jag kollade min bil och såg att det var ett djupt hack på bakluckan, tog kort på eländet, så här ser det ut:

    

Annars så har det inte hänt så mycket här på förmiddagen   fast det här här nog tillräckligt!

Jag har fortfarande lite svårt med mina nya glasögon men det går bättre i allafall. Jag har idag ringt och beställt tid hos Synoptik för terminalglasögon, det är säkert lika bra, ser ju hur problematiskt det är när jag sitter härhemma framför datorn, hur ska det då inte gå på jobbet där jag sitter 6 timmar om dan framför skärmen?! Får nog ta med mig mina gamla glasögon när jag börjar jobba, fick inte tid hos optikern förrän den 26:e.

Idag kommer mina föräldrar hit, dom är nog här på nån halvtimme/timme skulla jag tro, så på eftermiddan blir det nog till att fara på "stan" och kolla lite, det brukar bli så. Jag måste i allafall på apoteket så det passar ju bra.

Ha dé

Glasögonen

har kommit idag. Jag har varit och hämtat dom. Det känns väldigt konstigt. Det tar nog ett tag att vänja sig vid progressiva, det känns i ögonen. Fast nu känns det bättre, när jag tog på mig dom hos optikern kändes det fruktansvärt konstigt.
Så här ser dom ut:
    

och så här ser dom ut på näsan:


Ja, herregud! Inte är man då nån fotomodell inte! Men det är ju sådär jag ser ut, tur att man inte ser på sig själv så ofta, jag tycker INTE om att se mig själv på kort, en del blir så himla bra, är så naturliga, men inte jag, det ser så himla stelt och tillgjort ut, nej usch och fy.

Har idag bakat igen, en slags kladdkaka i långpanna som jag tänkte bjuda på imorron, fast jag vet inte hur slutresultatet blir än, det ska på en klet ovanpå gjord på grädde, socker, sirap, choklad. Den står på "svalning" just nu, ska strax gå och se om den går att vända på, så ska jag koka ihop kleten sen.

Ha dé!

.


Fin solros eller hur?!

Idag har jag bakat lite, både till mig och till min käre vän och kollega E, det blev rutor med glasyr som smakar arrak-pusch, ja jag har tjuvsmakat och den blev helt OK, så här ser rutorna ut:


Sen har jag även hunnit med att byta gardiner i sovrummet, blev så här:


Och nu är det dags att börja med middan - idag blir det ugnsgratinerad falukorv och potatismos.

Ha dé!

Sista veckan...

Ja, så var man inne på sin sista lediga vecka för i sommar, känns lite vemodigt, sorgligt och tråkigt.
Har varit väldigt arbetssam idag, blev bara så, inget som jag planerat.
Det började med att jag skulle leta efter en laddare till trimmern, för att försöka hitta den så var jag tvungen att städa i garaget, tror ni jag har hittat laddarn?? Nä, just det, men det blev ju fint i garaget!
Jag letar än med jämna mellanrum, orkar inte hålla på hela tiden, men inte f-n hittar jag den, jag håller på att bli tokig (jaja, tokigare då) av detta. Nå, förhoppningsvis så är den ju inte stulen och då brukar ju saker och ting komma fram, men jag behöver den ju NUU!

Jag och yngste sonen har även cyklat en sväng till skolan för att lämna fritidsschemat, så nu är det också gjort. Sen cyklade vi och kastade lite mjölkkartonger och plastgrejor också, när vi nu ändå höll på.
Han har t o m tagit fram och börjat cykla på sin större cykel, vi har försökt ända sen han tog fram sin lilla cykel i våras men han har vägrat, men idag gick det jättebra och han cyklar som bara den, han har ju växlar på den så lite roligt tror jag ändå att han tyckte det var.
Jag måste erkänna att jag lurade honom litegrann, jag tyckte att det är ju bäst att han tar fram den idag och börjar träna eftersom han ändå ska ha den när han börjar skolan... ha ha det gick ju bra, mammas list!!

Imorgon är det äldste sonens tur att fara till optikern, det ska bli spännande att se hur mycket det kommer att kosta, jävlar så det går pengar just nu. Känns inte alls bra. Jag får nog ligga i och jobba som bara attan när jag börjar igen.
Fast jag hade tänkt börja med att ansöka om ledigt, vet inte om jag törs lämna in min ansökan. Vi har kollat upp när det är mässa i Luleå nästa gång och det är den 31 okt - 2 nov, så jag tänkte söka semester 30+31 så vi kan åka iväg med husvagnen redan på torsdag och sen vara på mässan fre och ev lör. Ska ni haka på U och M? Det vore ju kul!

Nä, mina vänner nu ska jag gå och... ja, vad ska jag hitta på, nåt blir det väl i allafall, ha dé!

Camping

Så har vi varit och campat med vårt lilla hus. Vi har varit i Piteå, campade på Västra Kajens Camping som är en jättefin familjecamping, jättetrevliga värdar också. Förra gången vi var där var till midsommar, då stod det ungefär 10 husvagnar där, den här gången var det 146 st, både husbilar och husvagnar. Lite skillnad! Vi hade en jättebra plats, en hörntomt så vi kunde svänga husvagnen nästan hur vi ville, ställde den naturligtvis så vi fick eftermiddag/kvällssol.
Vi åkte iväg på onsdag eftermiddag och har kommit hem i eftermiddags. På torsdag blev det fulldag på Nolia, fredag gjorde vi stan och på lördag blev det halvdag på Nolia igen, har handlat litegrann, bl a dessa jättefina ljuslyktor som ska vara i husvagnen:


Jag köpte det här fatet på Indiska, rätt läckert:



Jag gjorde ett himla bra fynd också, märkte inte det förrän jag kommit hem och kollat kvittot. Jag köpte denna:

inköpt på Indiska samtidigt med det gröna fatet. Ordinarie pris var 49.50, nu var det röd lapp på där det stod 14.50, på kvittot så är det halva röda priset, så den kostade endast 7.25, det är inte illa eller hur?!

Hittade även skor, inte Björn Borg men jäkligt lika och för 200 kr så var det bara att slå till, så här ser dom ut:


HIttade även 2 st tunikor, en helvit och en med blommor, har ingen bild på dom.

Ja, det var väl allt för den här gången, ha en fortsatt trevlig söndag!

Tjing!


Tanten

Jaha, så har man fått svart på vitt att man blivit tant!
Har varit till optikern idag och jag behövde progressiva, hon var hård optikern, hon sa att det fanns inget annat än åldern att skylla på, blä.
Närå, jag är inte så fixerad vid detta, det är så det är och så får det väl bli då, inget att göra åt, det är ju tur att man kan åtgärda med glas så att man ser nåt.
Dyrt kommer det att bli också, 7800 kr kommer kalaset att gå på, nu måste jag nalla på växthuspengarna igen, inte bra alls, nä, fy attan.

Nu ska tanten gå iväg till husvagnen och fixa i ordning tills avfärden imorrn, ska dammsuga av och torka lite på toan och i köket (låter ut som att den är hur stor som helst ha ha ha). Ska även ta ut det som ska med i frysen, sen ska jag även kolla om jag hittar nån bra ryggsäck att ha med när vi går på Nolia, det är bra att slippa dra på allt i påsar, även om man inte ska handla (har ju inga pengar att använda nu) så lär det väl bli en massa broschyrer i allafall. Jag ska ta med kameran, får väl ta kort på grejor som jag vill ha, får väl sitta och titta på kortet istället.

Nä, mina vänner, nu måste jag börja göra lite nytta här!
Tanten tackar för idag och önskar alla en trevlig dag.

Tjing!

Bak

Idag började jag dagen med lite bakning, det blev mjukkakor.


Har tjyvsmakat också - de blev godkända!

Är jättesugen på att åka till Happis. IKEA, Rusta, ÖB, Jysk mfl hägrar... Är det nån mer som är sugen???

Tips på bra musik:
http://www.myspace.com/calaisamusic

Ha dé

Lite nya bilder

Blommor:
         

         

    


Smultron och jordbubbar: (endast smultron färdiga)
    


Potatis, morots och jordgubbsland i pallkragar:
    

Ja, så såg det ut hos mig igår.

Ha en bra dag!



RSS 2.0