Host och krax

Satan så less man blir, det är inte jag som låter, det är gubben! Vet inte om jag vill ha hem honom längre, tror jag skickar med honom sängkläder så han kan slafa på jobbet istället. Har sagt åt honom att ringa läkaren och få nåt som gör att han slutar låta, men nä se det går absolut inte.

Jag har iallafall kvar lite kcal till ikväll så det kommer att bli ett stort härligt päron till kvällsfika. Fast på vågen har det inte hänt nåt än, fast jag har ju inte hållit på en vecka ännu så man kanske inte ska förvänta sig för mycket.

Imorse hade vi -1 grader, jus nu är det +4 tror jag, för en timme sen var det +6 så det går snabbt neråt. Brr det känns kallt ute. Tänker inte gå ut nåt mer idag, har cyklat till och från jobbet, det får räcka med friskluft nu, man kan ju bli skadad för livet!

Nä, nu skriver jag inget mer, känner mig lite trött idag, har haft känning av huvudvärk nästan hela dan, men inte så att det bryter ut, bara sådär att det ligger och gror lite under pannan, inte alls så skönt.
Jag ska kolla på Toppform på svt.se och sen blir det väl lite koll på vanliga TV:n och så gå och sova.

Ha en skön kväll och natt

1373

har det blivit idag, inte bra, nu kan jag ju inte ens äta en frukt ikväll, men jag tror jag struntar i det och äter frukt om jag vill!

Idag har C varit och hälsat på, jättetrevligt. Hon hade med sig denna söta orkide också:


Den står numera i mitt lilla köksfönster som är alldeles brevid Soda-streamen ni ser i bakgrunden.
Som vanligt så sprang tiden bara iväg, den brukar vilja göra det när vi träffas jag och C, vi pratade och pratade och pratade så vi är väl alldeles hesa imorgon.

Ikväll ska jag nog se på Färjan på femman, det verkar vara ett häftigt program, har läst på Aftonbladet idag om flera som är oroliga för vad dom gjort. Ha ha ha det bara måste man ju se, kanske man ser nån man känner igen. IDOL blir det till att spela in ikväll.
Nu ska jag gå och se till att S3 får på sig pyjamasen, sen blir det Sjukhuset och efter det väntar sängen för honom och som sagt Färjan för modern.

Ha en trevlig kväll.

1181 kcal

hittills idag, inte illa med tanke på att vi köpte pizza till middag, (det var pappa som skulle laga mat idag!) jag tog en med pyttelite ost, tog mina lactrase-tabletter till så jag hoppas att jag slipper toa-race idag.

Jag och B har varit till M på klädparty idag, det var jättetrevligt, Tack M för att jag fick komma! Det var en tjej som visade kläder från Capri Collection, jättefina var dom och inte alltför dyra, storlekarna verkar också vara bra. Jag kollade och provade en jättefin tunika, det var storlek 40 och jag kunde ha den!!!!! WOW, då kanske ni förstår att storlekarna var bra, jag har ju i vanliga fall 42, 44.

Så här såg den ut, visst är den fin?!

men jag köpte den inte, jag har haft lite för mycket utgifter på sistone så jag måste hålla igen lite ett tag, men väldans sugen på att köpa den var jag, den kostade 349 kr.

Idag har det varit fint väder, solen sken åtminstone ett tag idag, jag kunde cykla till B, tyärr (el det kanske var bra) så hade jag motvind när jag cyklade hem, fick kämpa på rejält. Fast med tanke på middagsmaten så var det nog bra att jag fick ta i lite .

Nu vete sjutton vad jag ska hitta på, får väl se om jag hamnar i TV-soffan el om jag gör nåt annat, det lutar nog åt soffan...

Tjingtjong!

God Morgon

Imorse sov jag ända till kl 8.20, tror det är rekord sen jag börjat jobba. Fast nu känner jag mig lite trött, skulle säkert somna om jag gick och la mig men det tänker jag inte göra, ska nog ta och väcka gubben istället, han har sovit tillräckligt nu tycker jag.
Igårkväll blev det inte så mycket här, jag slappade framför TV:n, kl 23.00 så gav jag upp, då gick jag och gjorde mig i ordning för kvällen och sen blev det sängen, hade lite svårt att somna, kände mig ändå inte så trött.

Idag ska jag till M på ett klädparty, har aldrig varit på ett sånt så det ska bli både kul och spännande, B skulle följa med mig, vi ska försöka irra till M tillsammans för ingen av oss vet riktigt var hon bor, men jag vet iallafall vilken väg vi ska irra på, det är ju alltid nåt!

Vädret ser ganska lovande ut just nu, det verkar som att solen har lust att hälsa på! Fortsätter det såhär så blir det cykeln till M idag.

Undrar vad vi ska ha till middag idag? Jag har totalt hjärnsläpp vad gäller maten, vete sjutton vad man ska hitta på, jag vet ju inte när jag är hemma heller, kl 14 börjar klädpartyt och jag har ingen aning hur länge det pågår.

Nä, nu ska jag gå och tuta på gubben!!

Plastparty

Tack tjejer för att ni kom på mitt plastparty idag. Jag hade trevligt, dock lite svettigt, jag hoppas ni hade trevligt ni också.
Som vanligt så kan man ju inte låta bli att handla, jag köpte mig en till grönsaksburk och en annan bra-att-ha burk.
Jag bjöd på kladdkaka, äppelkaka och grädde, jag hoppas att det smakade!

Efter att alla hade åkt så fick jag superont i magen, det blev några race på toan, jag skyllde genast på kladdkakan med grädden, att det blev för fett, för jag hade bakat utan vanlig mjölk (som alltid).
Men nyss när jag for iväg på ICA för att handla lite så var jag och kollade på bröden och tänkte att jag kan ju köpa nytt tunt tunnbröd, samma som jag åt i morse för det var ju jättegott, när jag ska till att lägga ner påsen i vagnen så ser jag på ingredienserna att den innehåller KÄRNMJÖLK, tror väl fan att jag blev sjuk! Där var förklaringen, tack och lov att det inte var kladdkakan,  hur skulle det se ut????!!!

Nu ska jag gå och kolla på Musikmaskinen på femman! Ha en trevlig kväll allihopa!
Tjing

IDOL

Kolla in tjejen! Tack KusinVitamin för att du skickade den här till mig, jag fick mig ett gott skratt!
Det värsta är ju att hon verkligen tror att hon kan engelska. Kolla in:
 

1251

har jag ätit hittills, nu blir det till att sköta sig ikväll, har ju bara 49 kcal kvar att äta och det är minsann inte mycket en fredagkväll!! Hur ska det här gå...?? Bra hoppas jag!

 Är mitt magiska nummer, men jag hoppas att den siffran kommer att krympa allt eftersom. Jag planerar att krympa mig själv med 13 kg från nu,  helst skulle jag ju vilja ha nått den summan redan till jul, men vi får väl se hur det går, det är ju ca 1 kg/vecka och det ska ju inte vara några problem om man bara sköter sig, och den här gången hade jag ju tänkt göra det! Så håll tummar och tår och ge mig gärna en spark därbak om jag inte sköter mig!

Nä, nu vet jag inte vad mer jag ska skriva om så jag struntar väl helt enkelt i det, ska fortsätta besöka cyberrymden en stund till.

Ha en bra kväll!


1009

så många kalorier har jag stoppat i mig idag. Och det är jättebra, har ju 1300/dag.

Har även fikat ikväll, var hos Ulle på LR-visning, tack för att jag fick komma! vi hade jättetrevligt, fick gott fika, hon hade bakat både ballerina och nåt annat kex och bullar . Bullarna såg jättegoda ut, men tyvärr innehöll de skummjölkspulver så det blev ingen för mig, men det var nog lika bra det, annars hade jag nog inte haft så bra resultat vad gäller kalorierna, jag fick kex men jag kommer inte ihåg vad dom hette, det var inte Ballerina för dom innehåller mjölk dom också.

Har nu varit duktig och skrivit upp i viktklubb 2 dagar och det har gått jättebra, det som gått lite sämre är det här med motionen, men man kan ju inte börja med allt på en gång!! Måste ju få vänja sig lite i taget.

Nu ska jag gå och sussa på kudden, jag har lite svårt att skriva detta för jag har inga glasögon på mig, ser inte riktigt vad jag skrivit.
Nåväl ha en skön natt och dröm härliga drömmar!

onsdagen

har gått ganska fort, trots att jag jobbat till kl 17.30 idag. Jag hann bara vara på jobbet en liten stund idag innan vi skulle iväg på studiebesök till Nova Gym och Träningscompaniet. Där var det trevligt, men vi hade fått alldeles för lite tid, vi hann ju knappt se gymmet.
När vi kom tillbaka kände jag mig döstressad när jag skulle börja jobba igen, det gick inte över förrän flera timmar senare, inte bra alls.

Efter jobbet var jag bara hemma en liten stund och sen åkte jag iväg och handlade, det blev mycket frukt idag, jag har ju tänkt börja mitt nya liv nu (igen , jag vet!).
Jag var så duktig att jag anmälde mig på viktklubb.se imorse så nu är jag medlem igen, var med även i fjol men det gick ju som det gick, förhoppningsvis går det bättre nu. Jag ska ta det från friskvårdsbidraget på jobbet, det var inte så dyrt, kostade 528 kr (med fakturaavgiften) för ett helt år.

Så nu jäklar ska det bli ordning på den här kärringen! Ska även försöka ta mig ut på promenader, hänger du med B??? Vi kan ju promma till varandra, fram och tillbaka så tar ju det en timme, det är ju ganska lagom!

Nu ska jag gå och se om jag hittar nåt att äta, har inte ätit nån middag, hade ju sen lunch idag, men jag känner nu att magen vill ha nåt, kanske jag tar mig lite frukt?!

Hejsvejs!

Nu är det nog höst!

Det var ett tag sen jag la in några bilder, tänkte bjuda på några sköna höstfärger, varsågoda!

Så här ser mina rönnar ut:



Här är mina buskar på baksidan:


I skogen mittemot ser det ut såhär:


Annars idag har det inte hänt så mycket, jag har haft elev sen kl 11.00, har ont i huvudet, det är ju inte jag som ska ha det, det är väl ändå eleven!!
Imorgon ska jag inte ha någon elev, vi ska nämligen få åka iväg på studiebesök på Nova Gym och Träningscompaniet för att ev få inspiration till att börja träna HA! Den som kan ge mig inspiration borde nästan få guldmedalj, vete sjutton var den tagit vägen, snart ser jag ut som världens fetaste fläskberg, usch jag vill egentligen inte se ut såhär, vill inte äta fast jag gör det, vill träna fast jag struntar i det. Hur kommer det sig egentligen? Nån som har nåt svar på det?
Nä, jag behöver nån som drar iväg mig på prommisar! Någon som känner sig manad att ta tag i detta fläskberg och putta ut henne på vägen?? Om jag bara skulle ha en gå-kompis, åtminstone till en början, tills man kommit igång, sen kanske (förhoppningsvis) har man fått prommandet som en rutin så man går även om man är ensam.

Nu borde jag egentligen skriva att jag ska ta en promenad, men tyvärr, jag ids inte om jag ska vara helt ärlig. Nä, jag surfar nog vidare här en halvtimme istället och sen kl 19 ska jag duscha S3 och fixa i säng honom. Sen då? Nä, då blir det ju Idol på TV:n, jamen efter Idol då? Nä, då ska jag (nog) gå och lägga mig, dags att sussa. Kan säkert hitta på fler ursäkter, men ni kanske fattar hur min hjärna är nu?!

Tjing!

Ny vecka.. Igen!

Så var det då en ny vecka igen, jag tycker att veckorna bara "svoschar" förbi (som han i 3-reklamen säger).
Men till det positiva hör ju då att det bara är 4 dagar kvar på den här arbetsveckan!!!

Har jobbat till kl 15 idag, det gick bra, inget speciellt hände på jobbet, men däremot när jag skulle cykla hem, vilka jävla idioter till bilister det finns!
Det började med att en biljävel kör på gångvägen så jag nästan kör på den, jag svär och hytter med näven men jag tror att chauffören varken såg el hörde mig, sen en stund senare så möter jag en bil som ska svänga (från hans håll) till vänster i en korsning, jag kommer från höger så han ska släppa förbi mig, men då genar han så mycket så jag nästan kör på honom, får bromsa in cykeln för att inte hamna i passagerardörren, då hytte jag med näven igen, jag hoppas han såg det för han tittade iallafall, JÄVLA IDIOTER, nog är det tur att man har hjälm på sig för även om jag inte gör nåt tokigt el trillar så kan det ju komma såna här idioter som inte bryr sig och så kanske man trillar bara därför. GRRR sa tanten många gånger och högt och ljudligt, folk omkring måste ha trott att jag var lite... ha ha det bjöd jag på, för jag ogillar att man inte sköter sig i trafiken.

Det blev ingen lunch för mig idag, jag har nåt vajsing så att det ibland fastnar i matstrupen el det är säkert i magmunnen för det känns som att det är mitt mellan bröna ungefär. Jag skulle äta fläskfile och couscouswok, tog en tugga och så fastnade det, hela lunchen gick åt innan jag kände att det lossnade, blev naturligtvis jävligt hungrig på eftermiddan och fick ont i huvudet, nu känns det mycket bättre för jag har fått middag nu,  huvudvärken är borta, skönt.
Nä, det är inte kul när det händer och tyvärr är det ganska ofta, speciellt på jobbet eftersom man stressar i sig maten. Egentligen skulle jag behöva längre lunch och lunch på samma tid varje dag både för att det inte ska fastna och för att magen ska må bra.

Det var allt för nu, over and out!

Bytt utseende

Nu har jag förnyat mig lite! Det man inte gör hemma gör man istället på bloggen. Jag har fortfarande lust att förnya därhemma, nu är det inte bara köket, jag har även hunnit till badrum och vardagsrum, det är nästan så gubben blir svettig av mitt prat!

Har nu varit till M på plastparty, jag inhandlade en burk som jag sneglat på ett tag, det är en fyrkantig låda med lock som är töjbart, kan alltid vara bra att ha, sen fick man en jättefin mini kvartett, och som tack för att en av gästerna ville bli säljare så får vi 2 st mini kvartetter, inte illa!!
Nästa helg ska jag ha mitt eget plastparty, så då tänkte jag handla en annan burk i samma serie, tror jag i allafall. Fick se vilka värdinnegåvor som är just nu och jag funderar på att välja en brödbox, den verkar ju bra, den är i samma serie som ostkupan som jag redan har och är den lika bra som den så är den bra!

Det var allt för nu, hade egentligen skrivit mer, men det blev nåt fel och nu kommer jag inte ihåg vad det var jag skrev  ha ha ha, vilket minne man har va?!

Nu ska jag nog i allafall gå och göra mig nattaklar, tänkte sen sussa i mina jättefruktansvärt superdyra påslakan som jag köpt på IKEA, dom kostade HELA 45 kr/st, jag tycker de är riktigt fräsiga, det är blå stjärnor på dom, passar i vårt sovrum med blåa väggar!

Sussa gott!!

Ska strax iväg

på Plastparty hos M, tänkte cykla, få motion och friskluft på en och samma gång, inte dåligt. Idag har jag bakat lite, det blev morotskaka i långpanna, men jag blev inte nöjd med resultatet, den blev både smulig och lite hård på ovansidan, nå, den går säkert åt ändå . Sen har jag plockat lite potatis, tänkte göra min favvo, klyftor i ugn,  har även lagt i morötter för det är också gott, tyvärr inte mina egenodlade, jag fick ju så himla lite morötter i år. Jag räknade potatisarna jag plockade in idag, det var ca 32 st och det är från halva pallkragen, så 60 pot/pallkrage är inte så illa, stora är dom också, fast dom här var väldigt skorviga, säkert för att det varit så blött. Jag har hållit på att kolla lite på nätet vad skorv beror på och det verkar vara just för högt Ph och blöta, så hade vi haft en torrare sommar hade det säkert inte varit några skorv på den.

Igår var vi och handlade på Coop, passade på att gå på Bygg före och där hittade vi både bänkskiva till kök och hall samt toa-skåp som vi vill ha, men det blev inget handlat nu för pengarna saknas, tänk vad härligt det skulle vara att bara kunna gå in i en butik och peka på vad man vill ha och sen säga jag tar det, skickar ni hem det?! Oh, det skulle vara en härlig känsla, men tyvärr lär man väl aldrig få uppleva den. Jag köpte mig en keno igår i tron att nu, kanske,! Ja, lite närmare miljonen kom jag men jag har ändå 999985 kr kvar innan jag är där! Hur ska man göra?? Nåt förslag på att bli miljonär?

Nä, mina vänner,  nu ska jag gå och se vad jag ska ha på mig, sen blir det cykla av!

 Kom och skriv mig det på nääääsan, om ni vååååågar!

Sorry!

Att jag inte skrev nåt inlägg igår, men jag försökte faktiskt!! Jag jobbade till kl 19.00 och det var väldans lugnt på jobbet så jag tänkte passa på att skriva, jag behövde ju aldrig stänga telefonen. Skrev ett superlångt inlägg om allt och inget, sparade och poff så var allt borta och det blev error, kan inte förstå vad det beror på, jag har försökt tidigare nån gång också och det har blivit samma sak. Då gav jag upp, slog aldrig på datorn när jag kom hem heller.
Skriver ikväll istället, när jag nu äntligen fick komma hit, gubben har suttit här sen efter middan så det har inte gått att komma sig fram, nåja, jag har suttit och slötittat på TV:n istället, fast jag har faktiskt hämtat in mina gympadojor som jag haft i husvagnen, tänkte att om jag har dom inom räckhåll så kanske.... Jag sa kanske!!!

Har förresten fått min kalender jag beställde, så här fin är den:


I den tänkte jag vara duktig och skriva in vad jag äter varje dag, det går även att skriva in hur mycket man motionerat, håll tummarna för att jag kommer att göra det också!

Så här ser mina terminalglasögon ut:


Och så här snygg (ha ha ha) är jag i dom:


Vilken tur jag hade idag! Igårkväll skickade E i Jmk ut ett mail om att han ville byta till ett senare pass på  måndag, jag skyndade mig att svara att han kunde få mitt 19-pass om han ville, det ville han, hans pass var 8.30-17.30 och jag var helt säker på att få sluta 17.30, imorse när jag kollade i mytime så har dom lagt in 8.30-15, jag blev superglad, var tvungen att gå in till tjejerna och tacka för det jättebra passet.

Vi har ätit tacos till middag idag och jag är fortfarande mätt, känner absolut inget sug efter nåt sött och det är ju jättebra. Det är nog som K på jobbet säger, att äter man frukt och grönsaker så blir man mindre sötsugen och mindre hungrig. Jag hade mycket olika grönsaker till tacosen så det kanske är därför jag klarat mig. Får nog börja vara mer duktig när det gäller att äta frukt och grönt. I regel när jag lagar mat så börjar jag med t ex potatisen och köttet och sen när maten är klar, DÅ kommer jag på att jag inte gjort några grönsaker! Får nog börja tänka från slutet istället så att jag börjar fixa grönsaker för att sen göra färdigt maten, egentligen hur enkelt som helst.

Nåt förslag på middagsmat imorron lördag????

Nu ska jag surfar vidare här en stund, sen blir det nog TV:n en stund till eller så går jag och lägger mig, känner mig faktiskt lite trött ikväll.

Ha en bra kväll och en härlig helg i solen (förhoppningsvis).

Tjing!


Lust

Oh, sån lust jag haft idag!

Att tapetsera om i köket!!

Så här ser mina nuvarande tapeter ut, dom har suttit i över 15 år så det börjar väl vara dags att byta, vad tror ni?


För 2 år sedan var vi på Rusta och köpte massor av tapeter, vi köpte till S2, S1, hall och kök, de enda tapeter som är uppsatta är i S2:s rum.

De här köpte vi till köket, betydligt finare än de vi har nu, kanske inte allra snyggast men mycket bättre:
Jag vet inte om det syns så bra men de är bredrandiga


Det märks att S1 har kommit hem, datorn går såååå långsamt, att ladda upp de här två bilderna har tagit 10 min. Grrr!

Jag har kikat lite på Jotex hemsida idag, hittade så fina julgardiner



Visst är dom söta? Vill ha!

Nä, mina vänner nu ska jag gå och säga åt lillen att byta till pyjamas, vi ska sen se Sjukhuset innan han går och sover, ha en bra kväll!

Dagen

Tjenixen!
Dagen idag har varit ganska bra, förutom att jag fick lite huvudvärk på eftermiddan, det var säkert för att jag skröt igår att jag minsann inte haft huvudvärk sen jag fick de här nya glasögonen, klart man får huvudvärk då!
Har precis klivit upp, har legat på soffan i köket med min gelegrej på huvudet, den har varit i frysen först, så nu känns det mycket bättre, tog 2 voltaren T innan jag la mig också.
Ska på föräldramöte ikväll och då är det inte så trevligt om man måste sitta med huvudvärk. Det börjar 18.30 så på en stund ska jag gå  och göra mig i ordning och cykla iväg.

Eftersom jag inte har så  mycket att skriva om idag så kan jag väl roa er med nåt som jag själv inte skrivit istället:

En liten fredagsfräckis så här på en tisdag!

En man kom in på en bar, lutade sig över bardisken för att beställa en dubbel, och sade sedan till bartendern:

'Jag är så förbannad!'

'Jaså? Vad har hänt?' frågade bartendern artigt.

'Jo, jag träffade en vacker kvinna, som bjöd med mig hem till sig. Vi klädde av oss och hoppade i sängen, och skulle precis börja älska då hennes förbannade man kommer hem. Därför var jag tvungen att hoppa ut genom fönstret, och hänga på fingertopparna från kanten.'
'Oj, jobbigt!' sa bartendern medlidsamt.

'Precis, men det är inte vad som gjorde mig riktigt upprörd', fortsatte gästen.

'När hennes man kom in i rummet sade han 'Toppen, du är redan naken! Jag ska bara slå en sjua', och jävlar om den late fan inte pissade ut genom fönstret, rätt i huvudet på mig?'

'Usch!' Bartendern skakade på huvudet. 'Inte konstigt att du är på dåligt humör.'

'Ja, men då har du ändå inte hört vad som verkligen, verkligen, irriterade mig. Sedan tvingades jag lyssna på deras stönanden, och då de var färdiga kastade mannen ut sin kondom genom fönstret. Och var landar den? På MIN jävla panna!'

'Fan, det var verkligen för jävligt!' sa bartendern.

'Visst, visst, visst' fortsatte killen upprört, 'men vet du vad som VERKLIGEN, VERKLIGEN, VERKLIGEN gjorde mig förbannad? Jo, när jag tittade ner, och såg att jag bara hängde en HALVMETER från marken...

Ha dé

Tystnad

mm jag njuter! Har nyss kommit hem från jobbet och det är nån som surrat sen jag hämtade honom på skolan, men han cyklade precis iväg till en kompis, skulle komma hem till 17.30 då vi ska äta, så skönt med lite tystnad för en gångs skull.
Har idag jobbat 9.30-16, inte så kul pass men det gick bra ändå, tyvärr hade jag inga bordsgrannar, A gick hem sjuk och K började sent så hon satt sig på nattplatserna direkt, så jag har fått suttit ensam i stort sett hela dagen idag, men det har gått bra.
Jag hade ett roligt samtal idag, jag var tvungen att stänga telefonen och skratta en stund när jag pratat färdigt med kunden.
Kunden:- Hej jag heter.... och det gäller nycklar på...gatan 52.
Jag: -Ja, då ska jag ringa på hos... dröj en stund.
Jag igen: - Det blev inget svar, kan jag be att hon ringer dig?
Kunden: -Javisst.
Jag: Vad når hon dig på för telnr?
Kunden: Jag har 070-...
Jag: Var ringer du ifrån (syftar på företagsnamnet)?
Kunden: Från tvättstugan.
Jag lät det bero, snacka!
Ganska kul, åtminstone för mig, jag vet ju inte om ni andra tycker det är så kul, men jag med min humor... Ha ha ha

Jag sitter här och väntar på att alla ska komma hem, S1 är och spelar klarinett till kl 17.20, därför äter vi först 17.30 ca, S2 hade skrivit en lapp att han var ute och åkte moppe och jag skulle ringa när han skulle hem och så då S3 som precis for till en kompis, gubben brukar ju aldrig vara hemma före kl 18.00 så han räknas inte :)
Det blir endast varmkorv idag, orkar inte med nåt annat.

Tjing!

mmm så gott

Då var man här igen då!
Jag har faktiskt varit ute och varit duktig, började med att ta in lite potatis, nu är jag plockat slut i 2 pallkragar, har bara 1 kvar nu. Efter det så har jag plockat bort några blommor, tagetes och lejongap som var på altanräcket, glaminin, alla blommor på framsidan. Det som är kvar är de 3 underblommorna, solrosorna och pelargonerna, de såg så fina ut ännu att de får stå ett tag till, dessutom blev den bruna tunnan full, får vänta till nästa gång vi ska ha sophämtning.

När jag kom in igen var jag lite rastlös så jag satte mig och kollade lite i mina receptböcker, resultatet blev detta:


Det blir efterrätten idag!

Vänta, telefonen ringer!
Det var S2, han skulle visst och äta pizza med kompisarna idag, fan, då har jag fixat för mycket potatis, ja, det blir till att äta mycket pottar av oss andra då.

Sitter här och funderar på om jag skulle gå och se om det finns nån film att se på TV, kanske jag har nån DVD-film som jag inte sett, känner bara för att slappa nu, har ju varit lite duktig idag så jag tycker att jag har rätt att vara lite lat nu, eller vad säger ni?!

Tjingtjong!

Sovit läänge..

Imorse har jag sovit jättelänge, ända till kl 7.42!!! WOW, alltså det här börjar ju bli nästan löjligt, jag kan inte fatta varför jag inte kan sova lite längre på morgonen. Eftersom jag vaknade så tidigit igår och sen städade och donade på så var jag ganska trött i gårkväll, men jag kämpade ändå på till kl var 23.00 ungefär, och ändå så vaknar jag så jävla tidigt.
Jag försökte inte ens somna om, det var lika bra att kliva upp, slängde i S1:s kläder i tvättmaskinen, de är för övrigt snart klara, sen började jag att fixa med kött, det blir kalops till middag idag, jag hittade nämligen en ganska stor köttbit i frysen som måste ätas upp, har fixat bitarna, de är på puttring nu. Har också hunnit sitta och slötitta på TV:n en stund, bläddrade men hittade inget att se, då gick jag hit istället och här är jag nu.

Tror att jag ska gå ut och plocka bland blommorna idag, vädret är inte lika bra som igår, än så länge i allafall, tror inte att det blir så mycket bättre än så här, när jag bläddrade på TV:n så hittade jag precis väderprognosen för i eftermiddag och det fanns ingen sol på den.
Jag tror nog att gubben och S3 kommer hem ganska tidigt om det är sånt här väder, det är lite svårt att flyga när det är för molnigt, dessutom är det ju inte så varmt heller, vi har ungefär 7 grader nu.

Nu är maskinen klar, vänta, jag ska gå och slänga in i torktumlaren, är strax tebax!

Sådär, nu är jag här igen! Jag kollade på köttet också när jag ändå var på G, det såg bra ut men än är det inte färdigt på länge. Tänkte ta in potatis från landet också, mmums vilken god mat det kommer att bli idag!

Ni kanske vill se lite bilder från Kina?! Här kommer några:

Här är bild på trafiken, där de cyklar är det bara cykelväg, gångväg var på annat ställe, snacka om trängsel!


Här är ett "polishus", där satt poliserna under rusningstrafiken.


Ingång till tempel



Inne i templet fanns bl a denna:





Lite mat:


Så här såg maten ut i en skola de besökte, den hade varit helt OK.


Röda Floden


Utsikt i byn de var till:


Mera mat!


Det var allt för nu. Ska nog gå och käka lite frukost på en stund, tänkte se reprisen av Svensson Svensson kl 10.30.

Ha dé

Ledig

Kl 11.30 var jag färdig med köksstädningen, var ganska skönt att det blev klart tidigt. Kl 12.45 kom den förlorade sonen hem, såg inte alltför trött och sliten ut faktiskt.
Han har fått berätta massor! Han hade varit duktig med kameran, över 300 bilder hade han tagit, bra gjort! Men själv var han inte med på ett endaste kort, jag som sagt åt honom innan han for, pojkar!
Han ville inte ha kyckling och ris till middag idag  kan inte förstå varför??!! Han sa att de ätit kyckling och ris i stort sett varje dag, ibland var det nåt annat kött och en massa starka såser och grönsaker men mest kyckling.
Jag gjorde köttfärspaj istället, det blev godkänt! Jag gjorde även pizzasallad till som också blev god.

Jag vet inte om jag sagt att jag är gräsänka även i helgen, jätteskönt, gubben och S3 åkte iväg med husvagnen igårkväll, till det vanliga stället - modellflygfältet i Luleå. Men nästa helg tror jag nog att jag vill ha dom hemma, vi skulle behöva plocka bort utemöblerna och klippa rönnarna.

Just nu känner jag mig lite trött, funderar på om jag skulle gå och vila i soffan en stund, men jag brukar ha svårt för det. Köpte mig en Se & Hör idag när jag var och handlade, får nog lägga mig och läsa i den ett tag.

Ha dé

Nåt fel

Det måste vara nåt fel på mig, vaknade redan kl 6.10 imorse och var kissnödig, jag tänkte först inte gå och kissa men det gick inte att ligga länge, gick upp och kissade och tänkte att det går säkert att somna om igen, tror ni det lyckades, NÄ! just det, jag sitter ju här nu, fan så irriterad jag blir på mig själv, jag kan inte fatta vad det är, gubben säger att det beror på att jag är tant!

Det verkar i allafall bli fint väder idag, jag ska strax gå ut och hämta tidningen och läsa den, sen ska jag plocka ur diskmaskinen och efter det blir det storstädning av köket, ska byta gardiner också.

Har nyss kollat ankomster på Arlanda.se och redan 6.35 har gossen landat, flyget till Luleå går kl 10.00, landar 11.15, så snart är han hemma igen, det ska bli kul att få höra hur det varit och få se bilder, jag hoppas att han tagit många kort.

Har ni nåt förslag på middag idag? Jag har totalt haveri i just den delen av hjärnan, det är helt blankt idag, fast det är klart, dagen har ju nätt och jämnt börjat, kanske det ploppar upp nåt om ett tag.

Ha det så bra nu, jag kanske återkommer senare under dagen el kvällen med Kina-rapport.

 Det här är i Kunming, bilden har jag hittat på google. Kanske gossen har sett och varit precis där?!

Torsdag

Så var det redan torsdag, fredag imorgon, gud så himla skönt!
Jag har varit oförklarligt trött den här veckan, kan inte förstå vad det beror på. Jag har gått och lagt mig tidigt men ändå varit jättetrött. Idag känns det dock lite bättre men trött i ögonen är jag.

Tack och lov att solen skiner på oss, annars skulle jag väl vara ännu tröttare. Kallt är det på morgnarna och på kvällarna men däremellan är det riktigt skönt, synd bara att man inte hinner vara ute så mycket mitt på dagen när det är som bäst.

Ikväll har jag bakat till J, en kladdkaka, jag har precis satt bort i lådor. S3 fick smaka en kant, jag hoppas att det inte gör nåt!

Ska strax gå och duscha av honom, han skulle bada en stund idag också, med MYCKET skum!
Sen blir det till att se på Sjukhuset och Idol, efter det gå och sussa i sängen. Imorrn börjar jag kl 8.00.

Som det verkar så blir jag gräsänka även denna helg, JIPPIE! Ska bli underbart, det var så skönt förra helgen. S1 kommer visserligen hem på lördag men jag tror inte att han gör så mycket väsen av sig, lär nog vara ganska så trött efter resan, han får ju 6 timmar tillgodo när han kommer hem, det lär nog kännas i kroppen.

Nä, nu hojtar gossen att han är klar så det är väl bäst att springa iväg till badkaret nu!

Tjingeling!

Glasögon

Har idag varit till optikern (igen!) men den här gången gällde det terminalglasögon, kunde inte gå till min vanliga optiker utan var tvungen att gå till den andra vi har på orten. Eftersom det är jobbet som betalar fick jag bara välja mellan några få bågar, inte var det mycket att hurra för men till slut hittade jag ett par som inte såg alltför hemska ut och de satt ganska bra. Skulle få dom om ca 10 dagar.

Solen skiner även idag på oss, riktigt härligt skönt ute. Jag och S3 cyklade ner på stan när jag skulle till optikern, jättehärligt. Jag cyklar ju också varje dag till jobbet, det har varit jätteskönt, även när jag börjat så tidigt som igår och idag (7.00) så har det varit skönt, inte kallt alls, har bara behövt fingervantar. Det blir 1 mil/dag som jag cyklar och det är ju jättebra med tanke på att jag absolut inte rör på  mig en endaste liten centimeter när jag kommer hem, men jag tänker ofta på det

Nu ska jag titta på Singelmammor på nätet, jag orkade inte vara uppe igårkväll och se det, tur att det finns på svt:s hemsida.

Ha en bra kväll!


.

 
Sån här är jag i eftermiddag, det är inte skönt alls. Jag åt ju min soppa idag, den jag gjorde igår som innehåll vitkål, paprika, morötter, lök och det gillade inte min mage, allt det är ju egentligen sånt jag ska undvika i möjligaste mån, ha ha ha, sen jag kom hem så har jag alltså gjort såna som han på bilder, gott luktar det inte heller  ha ha ha, jag har dörren på vid gavel, tur att det är fint väder ute. Förhoppningsvis går det över på en stund för det är inte trevligt. Vågar inte äta soppan imorron, har köpt mig en kycklingsallad jag tänkte ta istället.

Ja, då ska vi se vad som hänt här sen sist, nä, inte så mycket. Gubben och S3 kom hem sent igår, klockan var 21.00 innan de var hemma, det blev snabbt med duschning och kvällsfika för sonen som sen fick hoppa i säng fort som attan, han var ganska så trött i morse men det verkar ha gått bra ändå, jag har jobbat 7-13.30 idag så jag bara väckte honom och sen var jag tvungen att åka iväg. Nå, han kom sig ju till skolan i allafall för han var där när jag hämtade honom :) Jag lovar att ikväll blir det definitivt inte så sent, nä då är det 20.00 som gäller! Det har mamma bestämt.

Från den äldste sonen hör man nästan inget alls, men  det kanske är så med pojkar :)! Jag sms:ade och frågade hur det var och jodå, han sms:ade tillbaka, allt var bra, en del mat var stark, värmen var OK, fötterna mådde bra. Jaha, det var allt man fick veta, men frågar man inte mer får man väl inte veta mer heller! Det kommer att bli utfrågning på hög nivå på lördag, han kommer inte att ha tid med annat än att berätta allt de varit med om och visa bilder. Oj, oj, oj, stackarn! :)

Nu ska jag gå och göra ingenting en stund, sen ska jag ta och fixa middan, idag blir det uppstekt palt, jag kokade palt igår men eftersom gubben och sonen kom hem så sent så fick dom inget, därför blir det uppstekt idag.

Ha en bra kväll!


Duktig!

Har fortsatt att vara duktig, jag började morgonen med att städa toaletterna, sen har jag tvättat, dammsugit hela huset, slängt ut sängkläder och hängt ut madrasser, kuddar och täcken. Vilken energi jag får när solen skiner och jag får vara ifred!
Igår efter middan så bakade jag, det blev 2 st långpannekakor, den ena äppelmazarinrutor och den andra kladdkaka, recepten har jag hittat i världens bästa bok!! Långpannans Lov heter den, jag rekommenderar den varmt till alla som gillar att baka i långpanna, det är en hel massa lätta, bra och goda recept i den.

Här kommer recept på äppelmazarinrutorna och kladdkakan:

Äppelmazarinrutor
Ugn 175 gr, 5 + 20-25 min

Pajskal:
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:
200 g mandelmassa
100 g smör
4 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3-4 äpplen

Glasyr:
1 dl florsocker
vatten

Hacka ihop smör, socker och mjöl. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg som får vila ca 30 min.
Klä sedan en långpanna med degen och förgrädda detta pajskal i 175 gr i ca 5 min.
Smöret till fyllningen bör vara rumsvarmt.
Riv mandelmassan och blanda den med smöret och äggen. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner blandningen i smeten.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Häll smeten i pajskalet och lägg äppelklyftorna i smeten, gärna i något fint mönster om kakan kommer att serveras hel. Grädda den i 20-25 min och bred glasyren  över den när den har svalnat.

Jag strödde på kanel och lite socker innan jag gräddade, glömde glasyren men den blev fin ändå!

Stor kladdkaka
Ugn 175 gr, ca 35  min

8 ägg
12 dl socker
2 msk vaniljsocker
1 tsk salt
2½-3 dl kakao
6 dl vetemjöl
400 g smält smör

Blanda alla ingredienserna i nämnd ordning.
Häll smeten i en bakpappersklädd (el smord) långpanna och grädda i 175 gr i ca 35 min.
Skär i lagom stora fyrkanter och servera med vispad grädde.


Igårkväll beställde jag en jättefin kalender, man fick designa den helt själv, både färg och hur den skulle se ut både på in och utsidan. Jag gjorde en matkalender, där ska jag skriva in varje dag vad jag äter, man kunde även få med om man motionerat något så det tog jag med också. Vill ni också beställa? Adressen är http://www.personligalmanacka.se/

Ha en bra söndag!

Helg!

Imorse vaknade jag redan 6.45, nä, vill inte, var upp på toan en sväng och sen gick jag och la mig igen, försökte somna om, men det lyckades inte, kl 8.15 gav jag upp, klev upp och duschade. Vid 9 ringde gubben och undrade om jag hade kunnat sova, de hade precis vaknat, skulle äta frukost och sen ut och flyga.
Jag och S2 åt frukost vid 10-tiden, före det så hade jag slängt ut mattor, gardiner ur vardagsrummet, tänkte städa. Efter frukosten så satte jag igång, det gick riktigt bra, var inte så dammigt som jag trodde att det skulle vara, putsade även fönstren, inte emellan, det såg så fint ut med att ha tagit ut och insidan så varför ska man anstränga sig i onödan, nä, då får mellandelen vänta till våren istället. Jag satte upp vita långgardiner med svarta blommor på, blommorna är bara svarta i strecken, de är inte ifyllda så det är ljust. Bytte mattor också, så nu är det höstfint därinne. Jag använde citronsåpa så det luktar jättegott.

Alldeles nyss har jag varit iväg med papper, plast och kartong och sen for jag på Coop och handlade, det var nästan inge folk alls där, det gick ganska fort att handla, köpte lite grejor till en soppa jag tänkte göra, det är Viktväktarnas soppa, den är jättegod, tänkte försöka äta den till lunch, den innehåller, krossade tomater, vitkål, morötter, paprika och sen vilka kryddor man själv känner för, sen kan man tillsätta makaroner, kyckling, korv, kött, potatis allt efter tycke och smak el vad man känner för just den dagen, det blir säkert bra. Jag har nämligen insett att nu måste något göras för magen tenderar att bli större och större här, det var ju meningen att jag skulle bli mindre.
Ska även bli bättre på att skriva upp vad jag äter, det är som att man skärper sig mer då, även om man inte räknar points el kalorier vill man inte skriva ner det onyttiga och då blir det att man försöker undvika det. Jag ska försöka hålla mig till ungefär vad VV angett att jag ska äta i points, ska inte vara helnoga med om det blir nån p för lite el för mycket, huvudsaken är väl att man försöker vara nånstans där mittemellan, jag tror det blir bäst så, det blir inte så mycket stress över det.
Har också tänkt lite på det här med motionen, jag är ju inte så glad i att motionera, men tänkte att om jag åtminstone 2 dagar/vecka gör nåt så är ju det bättre än inget alls, kanske en promenad en dag, crossen en annan el nåt annat så att jag inte gör samma sak varje gång, då tappar jag fokus och tycker bara att det är så trååååkigt.
Vad tror du B, ska vi ta och köpa oss ett gymkort igen? Kanske vi kan gymma 1 kväll i veckan?!

Nu ska jag gå och kolla maten, vi ska äta om en stund, det blir enkelt idag, jag har stekt fläskfile och nu är pommes frites i ugnen, till det blir det wokgrönsaker och kall bearnaisesås.

Ha en skön lördagkväll (och ät inte för mycket godis...)

Freeeeeda!

Tjoflöjt så skönt, det är fredag idag.
För ungefär en timme sen åkte S3 och gubben iväg med husvagnen, de skulle till Luleå och campa på  modellflygfältet, de ska flyga i helgen, jag ville inte följa med, känns skönt att bara rå sig själv i helgen, ja mellansonen är ju hemma, ja, hemma och hemma, han sover hemma men annars lär jag väl inte se så mycket av honom kan jag tänka, kompisar och moppekörning hägrar nog, bättre än mamma :)

Fint väder fick vi ikväll, solen lyser och det är ungefär 12 grader varmt, det kom lite smådroppar när jag cyklade hem från jobbet men inget som det blev nåt av och det var ju skönt, har precis sett vädret på nyheterna och det verkar bli fint väder imorron, få se om jag kanske påtar lite i trädgården, det beror på humör och lust, nu kan jag ju göra precis det jag känner för, jippie!

Ni som undrat när det blir Tupperware: Jag kan inte svara ännu, har inte pratat med S som ska ha visning, så fort jag bokat med henne så ska ni få veta datum och tid, ev blir det lördag 27/9, men som sagt jag måste kolla med henne först.

Nä, nu ska jag gå och göra.... ingenting!! Kanske surfa lite till eller gå och sappa bland TV-kanalerna, jag får se, har inte bestämt mig ännu, men du! Ha en trevlig kväll.

Skitschema

Idag har vi fått schema för nästa 6-veckors period och jag kan säga att jag inte är nöjd alls, har fått flera sena pass, hela 11 st med pass som slutar 17.30 och senare, inget jag gillar, jag är ju morgonmänniska, stiger hellre upp jättetidigt på morgonen och gör bort jobbet och sen hem och ta hand om familjen. Nu kommer det att bli besvärligt, jag får det så mycket stressigare när jag slutar så sent, gubben är ju inte att lita på när det gäller att komma hem i tid. Oftast är han inte hemma förrän tidigast kl 18.00, kommer han hem tidigare än så får man nästan göra kors i taket. Nä, det här blir inte så skoj, men det måste ju gå, tyvärr är det ju jag och S3 som förlorar på det, S3 kommer ju att få vara på skolan från 8.00 på morgonen till kl 18.00 på kvällen, tycker inte att det känns så kul.

Har nu prelbokat in ett Tupperwareparty med S som ska komma och ha visning, jag hoppas bara att jag får ihop lite folk. Det är ju nån specialvecka den vecka jag har bokat (v39 tänkte jag) så  man får olika gåvor samt en massa produkter till specialpris, det kanske lockar några iallafall, är du sugen på att komma? Hör av dig så får du veta mer om datum och tid, jag vill inte skriva det nu eftersom jag inte spikat det med S ännu.

Nu jäklar får jag göra ett kors i taket, gubben kom precis hem!! Det var som....

Har inte tid mer med detta nu
Tjingeling!

Jäddrans!

Nu verkar det vara förkylningar på G, flera på jobbet klagar över ont i halsen och några är t o m hemma för just förkylning, nä, jag hoppas verkligen att jag och min familj slipper, det är så himla tråkigt att vara hemma och sjuk, ska jag vara hemma vill jag vara ledig och frisk .

Idag när jag cyklade hem från jobbet så regnade det litegrann, nu har regnandet ökat så det spöregnar, inte roligt alls, mörkt och dystert är det ute.
Helt ensam hemma är jag också just nu, njuter i fulla drag! S1 är ju i Kina, han SMS:ade vid 12-tiden idag att de var framme på hotellet i Kinmung, så nu är mamma en aning lugnare, man tänker ju på oroligheterna i Thailand, de skulle ju nämligen mellanlanda där, så det känns bra att veta att allt gått bra. S2 är hos en kompis och S3 cyklade iväg till en kompis alldeles nyss, gubben har som vanligt inte kommit hem ännu.

Väldigt trött känner jag mig idag, vet inte varför, fast det kanske beror på vädret.

Förresten, är det nån el vet ni nån som är intresserad av att köpa en beg barnvagn? Vi har en jättefin sittvagn som nu stått orörd i flera år, vi hade tänkt sätta ut den på Blocket men inte kommit oss för, så här ser den ut:
     Tipsa gärna om ni vet nån som behöver!!

Gokväll!

Tjohej!

Idag har jag jobbat 7-13.30, samma tid som igår, det är jätteskönt att komma hem tidigt. Har satt om mina svärmorstungor sen jag kom hem, har delat på två st, fick då 2 till, den ena ska K på jobbet få, den är jättesöt, eller hur?!



Har även tagit bilder på mina lejongap och en pelargon som blommar för fullt:
     

Imorse åkte min lilla stora pojke iväg till Kina, just nu sitter han på flyget till Thailand, är framme kl 05.50 lokal tid imorgonbitti, dom blir ett par timmar i Bangkok innan de åker vidare till Kinmung, Kina. Han har lovat mamma att SMS:a när de har kommit fram till hotellet i Kina, jag hoppas han gör det också!

Nu ska jag gå och duka på bordet, det blir kålpudding till middag idag.

Ha en trevlig kväll allihopa!


RSS 2.0