Nu har jag

semester, äntligen!!! Det kändes jätteskönt kl 14.15 idag när jag klev ut genom arbetets dörrar, inte helt fel.
Jag ska första veckan bara lata mig och bara göra sånt som jag känner för, sen ska vi nämligen fixa en del med huset. Puh, blir svettig bara jag tänker på det.

Jag och Boel ska givetvis fortsätta med vår styrketräning 2 ggr/vecka så länge vi bägge är på hemmafronten, det känns jättekul. Nu får vi bara hoppas att man kan hålla igen munnen också, det brukar ju vara lätt att ha den öppen alldeles för mycket när det är semester, fika här, fika där och sen inte göra ett jota. Ska försöka ta mig ut med stavarna också.

Ha en riktigt skön och avkopplande semester nu!!

Ha dé

Måndag efter midsommar

Jaha, så har man även hunnit med midsommar. Den firades hos mina föräldrar i Vuollerim, det var riktigt skönt att komma "hem" ett tag. Vädret hade väl kunnat vara bättre. Midsommarafton blåste det och regnade det mest hela tiden men midsommardan bjöd på både värme och sol, på söndag åkte vi hem mitt på dagen och då hade solen kommit fram, morgonen hade börjat med regn.
Jaja, skitsamma egentligen vilket väder det är, det är ju folket som gör allt!! Vi hade då trevligt i allfall, jag och min mor satt ute mest hela tiden på hennes underbara bro, den är inglasad och har infravärme så på oss gick det definitivt ingen nöd.

Med vikten gick det då sämre - men det har ni säkert redan listat ut, det var + igen, 5 hg, JIPPIE SÅ DUKTIG JAG ÄR!!!

Det här är min sista arbetsvecka före min låååånga semester (7veckor), jag har nu endast 4 dagar kvar, det tar sig!!! Jag lääängtar så det är inte klokt. Nog är det tur att man har semester på sommaren, hua vad det skulle kännas hemskt annars, inget att längta till och inget att prata om när den väl är slut.

Ha dé!

Tja

Igår gjorde man bort både Kalixdagen och Tivoli-svängen. Det var riktigt trevligt. Kul att se er Bill och Bull!

Jag höll faktiskt på att svimma imorse när jag ställde mig på vågen, den visade på MINUS, och inte så lite heller, faktiskt hela 2 kg, 2KG!!! Kan ni fattta?! Jag gör det inte! Hoppas bara att det inte var pga det jag fick springa på toan och göra igårkväll.... inte kul, men NÖDvändigt... om ni förstår?! :) Får nog göra en koll i morgonbitti igen, fast då kanske man ramlar långt, långt ner i skosulorna...

Har planterat lite krasse och lupiner idag, får väl se om de överlever, lyckades ha ihjäl en av mina gurkplantor idag, skulle vara så snäll och flytta ut dom i plastväxthuset, då välter jag den ena så all jord åker ur, jag drog en liten ramsa..... till råga på allt så var det den plantan som var minst och såg lite halvdassig ut, kollade på dom för en stund sedan och då hade den helt gett upp, så nu har jag bara en kvar, får väl hoppas att den iallafall klarar sig så man får nån liten gurka i allafall.

Har haft det ganska lugnt och skönt ett par timmar idag, Göran tog med sig Sixten en sväng till Luleå för att flyga modellflygplan, men när de kom fram så var det nästan storm där, så det var bara att vända om igen och bege sig hemåt.

Ha dé

Nu blir det uppdatering

Veckan har gått så fort att jag inte hunnit skriva nåt, men här kommer lite om vad veckan innehållit.
Igår fick vi vår nya säng och den gick alldeles utmärkt att sova i, natten kändes väldans kort.
Guben håller just nu på att skruva ihop sängbord och byrå som vi också köpt, det kommer bli så fint i vårt lilla krypin!

Jag och Boel har varit och tränat tisdag och torsdag, vi känner oss supernöjda och duktiga. Jäklar så snygga armar vi kommer att få! Vi kör "gäddhängs"träning för allt vad hänget håller.

Har klarat mig ganska bra med sötsuget i veckan, det känns också bra. Följer Biggest Loser på 5:an och man blir både inspirerad och förundrad över hur duktiga de är, DE KAN JU, VARFÖR KAN INTE JAG!! Har skött mig bra i veckan, nog har det slunkit ner sånt man inte ska äta, men det har inte blivit så mycket och det är jag nöjd med, till slut kanske man upptäcker att man inte behöver så mycket sött, kanske tillslut att man klarar sig helt utan.

Nu ska jag på Domus en sväng och kolla om de har några somriga byxor i min stora storlek, de jag har verkar ha krympt i garderoben, hm, konstigt. Jag tror nästan att vi har samma problem jag och Maria, för hon verkade ha fukt i sin, verkar som att det spridit sig....

Ha dé

Nu är det sommarlov

Ja, för vissa i allafall, känns bra att barnen nu äntligen får lite ledigt, slipper man dra upp dom ur sängen på morgnarna, de kan fortsätta snarka när en annan far iväg till jobbet.

Hur trött jag har varit de här två dagarna som jag har jobbat, det är ju inte klokt, det känns som att jag inte fått sovit nåt, men det vet jag att jag har och jag har sovit gott också!

Har tränat med Boel, vi är så himla duktiga!!! Vi berömmer oss varje gång vi varit. Ingen av oss var egentligen sugna på träning idag, men vi for ändå och vad bra det kändes när vi var klara. Tur att vi har varandra, inte hade jag farit om jag inte hade nån som också skulle. Tack Boel för att du finns!!!
Vi ska försöka träna åtminstone 2 ggr/vecka nu under sommarledigheten också, så länge vi är hemma i allafall, ingen av oss ska på nån längre tur vad vi vet.

Jag har ju fått diagnosen IBS (irritable...... nånting, har med tarmen att göra), så idag har jag ringt och bokat tid med dietist för att få veta lite mer om vad som är bra att äta, vad man kan byta ut mm, jag ser verkligen fram emot det, ni får höra senare hur det gått, ska inte dit förrän om 2 veckor.

Har börjat räkna ner nu, har 3 veckor kvar att jobba sen får jag semester, det blir 7 veckor med häääärig ledighet, oh, så skönt det ska bli.

Ha dé
 

ledig dag

Idag har jag haft en ledig dag, ja, ledig från jobbet alltså, inte hemma. Jag har städat toaletterna idag, JIPPIE, SKITkul men NÖDvändigt :).

Sen har jag och Boel varit och tränat, vi tog inte i lika mycket som sist, men nästintill i allafall. Det känns jättebra när man kommer hem och har gjort nåt, jag har tränat mina "ängla-vingar" ordentligt idag, nu vill jag bli av med dessa äckliga häng, jag AVSKYR dom.

Igår städade jag i  vardagsrummet, putsade fönster, insidan, utsidan och emellan, puh, svettigt värre, men blankt och fint blev det, sen bytte jag till lite somrigare gardiner, det enda som fattas nu är mattor men eftersom vi byggt om lite så är de inte hemma utan på gubbens jobb, vi får åka och hämta dom i morgon tror jag.

Jag har även hunnit med att städa till lite i vårt nya förråd, vi har både sånt som ska vara där + sånt som bara blivit ditställt (för att man inte vet var man annars ska ställa det). Hann med att gå igenom byrån i hallen också, hittade en hel del som ska iväg på tippen, snacka om att man samlar på sig!! Är det nån som känner igen sig???

Jag skrev ju sist om att det här med vikten kändes så bra, HA HA HA, det är helkul, jag hade gått upp 8 hg när jag vägde mig i morse, det är fördj..... man har ingen karaktär alls. Tänk om man skulle kunna få åka iväg på nåt ställe där man fick maten serverad och fick träna (som Biggest Loser), då tror jag nog att man skulle gå ner i vikt, utan problem. Eller så får man helt enkelt sy ihop käften!!! :)

Ha dé


Pottarna

är nere i jorden nu! Så även morötterna och salladen. Har lagt fiberduk över för säkerhets skull, det kanske behövs några dagar. Nästa helg (om vädret är bra) tänkte jag plantera ut mina blommor.

Jag och Boel var och tränade även igår, visst är vi väl duktiga??!! Ska igen på söndag el ev måndag, jag är leeeeedig då och hon slutar kl 11 så i såfall blir det mitt på dagen.
Igår tog vi i för kung och fosterland, vi var jättesvettiga och rödflammiga när vi gick därifrån, det kändes jättebra, har bara liiiite ont i armarna idag. :)

Just nu känns det här med vikt och träning ganska bra, har inte brytt mig om själva vägandet utan ätit det jag har velat, låtit bli fikat, + träningen då, väger mig ju varje vecka så vi får väl se på måndag om det blitt nåt minustecken den här veckan. Det känns bra i allafall, magen känns också bättre, har inte varit gasig och bullrig, inte släppt ut så mycket heller (ha ha), de hemma är ganska nöjda! Har idag fått aloe vera juice som jag ska börja dricka varje dag, får väl se om det blir bättre även av det, tänkte prova i allafall!

Nu ska jag gå och fixa lite popcorn, vi ska ha filmkväll här hemma. Vi ska se på Pistvakt, det ska bli kul!

Ha´re


RSS 2.0