Dan före Första Advent!

Ja, herregud, nu är det sådär länge sen igen!! Fan, att man inte hinner allt man vill!

Oj, vad har hänt sen sist då, inte lätt att komma ihåg. Fast i och för sig, här går allt i samma hjulspår..
Jag går fortfarande ner i vikt och det är ju inte helt fel, imorse när jag vägde mig var det sammanlagt 10,2 kg ner!!
Jag har klarat målet som jag satt upp till jul, så nu har jag utökat med 2 kg till som jag tänkte försöka ta fram till jul och jag hoppas det går bra, annars så har jag ju redan klarat första stora målet! Blir det 2 till så är det en superbra bonus.

Ikväll ska gubben på julmiddag som jag inte ska vara med på, jag och S3 ska istället till U tillsammans med B och kolla på Dansbandskampen, det kanske blir nån cider också, vem vet...
Jag har bakat en kladdkaka till ikväll, det blev en med chokladfudge på, den blev inte vacker så jag får hålla tummarna för att den smakar bra istället. Den sjönk ihop i mitten och sen när jag hällde över fudgen så reste den sig lite i mitten, ser ut som nåt konstigt berg där men men...

Igår var jag och tog vaccinsprutan, det kändes absolut ingenting i armen på hela dagen, inte förrän på kvällen då fick jag jätteont i axeln och nacken, har haft ont hela natten och även idag fast nu känns det mycket bättre, fast riktigt bra är det inte ännu, men det går ju åt rätt håll så imorgon känns det säkert ännu bättre.

Snart blir det middag här, lite rester, det blir både kyckling, tacos och köttfärsgratäng. Det blir säkert bra!

See you!

Inget att skriva om

Har egentligen inget att skriva om, det hinns inte med så mycket för tiden bara rusar iväg...
Har prommat som vanligt 1 timme om dan.
Jag och M kunde inte gymma i tisdags för hon fick lite strul med hästen så vi tänkte försöka oss på gymmet imorgon istället, får hoppas det går bättre.

Imorgon ska barnen iväg och få influensavaccinet, förhoppningsvis hinner det inte ta slut. Jag ska skicka iväg dom tidigt på morgonen så kanske de hinner bli klara före lunch.

Har precis suttit och gjort räkningar så nu har jag huvudvärk, tror jag det!!! Fan så mycket pengar man ska ut med, över 1000 kr i skolkort, där får man för att man skaffat 3 ungar!!! Synd att alla ska vara betalda samtidigt. Sen var det lite prenumerationer och årsavgifter på olika föreningar, klart som korvspad att dom kommer nu och också ska vara betalda samtidigt.
Nä, man får nog ta och gå igenom alla sina prenumerationer och annat, kanske man kan spara in lite om man tar uppehåll ett tag?!

Nu ska jag gå och sätta mig och se Halvåtta hos mig, hör att G tog S till tandborstning, skönt då behöver inte jag idag.

Ha dé

Uppdatering

En hel vecka har gått sen sist jag skrev nåt, men tiden går så himla fort att man hinner inte kliva upp på morgonen förrän det är dags att gå och lägga sig igen.

I veckan som varit har jag i allafall prommat varje dag, 1 tim varje gång, det ser jag till att hinna med. Är så himla skönt och avstressande att promma! Vägde mig igår och det var 1,1 kg ner och jag är sååå nöjd, nu är det sammanlagt 8,9 kg bort. Endast 1,1 kvar till 10 kg, sen är det bara 2 kg kvar till nästa mål så det är bara att fortsätta och går det så här bra framöver så är det ingen big deal!!
Jag och M har även varit på gymmet, körde armar ordentligt, hade mojto träningsvärk!! :)

I torsdags kände jag mig trött, på väg att bli sjuk men som tur var så blev det inget av det så förhoppningsvis var det bara trötthet som gjorde att jag kände mig som jag kände mig.
Ont i halsen har jag haft av och till i veckan också men det har inte blivit nåt mer av det, håller tummarna för att det inte bir nåt heller.

I helgen har jag bakat lite, igår gjorde jag dubbel sats drömmar, Boel fick ta hälften, idag har jag bakat hallongrottor.
Igår bakade jag även mjukkakor, det var länge sen jag gjorde det sist, dom blev jättebra och goda.

Idag har jag städat i hallen, bytt gardin i dörrfönstret och bytt mattor, har skurat i hall, kök och tvättstuga, bytte även matta i tvättstugan. Känns enormt skönt.

Nästa helg blir det konsert i kyrkan med Magnus Carlsson, ska bli så himla kul, det blir jag, B, S och U som ska följas åt dit. Det är en julkonsert så förhoppningsvis får man lite julstämning.
Som det är nu så har jag ingen julstämning alls, det känns som att jag skulle vilja bojkotta julen i år.
Har heller ingen aning om vad jag ska ge mina barn i julklapp, nån som har förslag på klappar till 3 pojkar på 8, 16 och 18 år?

Nu lite slötitt på TV:n och sen sängen.

Tjing!


Söndag igen

NÄÄÄ, helgen har gått alldeles för fort, vill inte ha måndag igen, vill vara ledig MEEER!


Igår bytte jag sängkläder, tyvärr kunde jag inte låta dom hänga ute pga snövädret men jag fladdrade av dom lite i allafall :) Fick även skotta för första gången den här säsongen, blä, inget jag tycker är kul, skickade ut S2 idag.


Var också på en prommis, ner till Gallerian, WOW, när jag kommer in får jag nästan en chock!! Jävlar vad folk det var, överallt, jag hade glömt att det skulle vara löjromsfestival, tydligen var det gratis smakprover!! Jag skulle på apoteket så det var bara att bana sig fram bland alla människor, efter inhandling så smet jag ut andra vägen, puh, då slapp jag gå samma väg genom folksamlingen igen.


Det var väldigt halt på vissa ställen efter vägen, höll på att sätta mig på arslet flera gånger, värst var där traktorn varit och skottat, det var glashalt.


Idag har jag också prommat ner till Gallerian, inte fullt lika mycket folk, skönt! Idag var det barnens dag, det var nån Pippi-skattjakt, sen var det Uppdraget, men det stannade jag inte och kollade på. Jag var där som hjälp till S1 som skulle köpa skor, jacka och täckbyxor. Han hittade skor på Eurosko och en täckjacka och byxor på Team Sportia. Det var väldigt svårt att hitta täckbyxor som passade, han är så lång och smal att ska han ha långa så måste han ha stor storlek och då blir dom alldeles för stora i midjan. Tjejen som jobbade hittade ett par andra byxor istället, typ  fodrade skidbyxor som passade så dom blev det. Jackan var jättefin, den var blå, inte svart, jag är nöjd, annars brukar det alltid bli i svart.


Har nyss klarat av middag och disk, skönt att allt MÅSTE är gjort nu, nu kan jag bara slappa. Har Grabbarna Grus i öronen så det går som en dans...


Ikväll kommer gubben hem också, fast jag får vänta ända tills kl 22.00 ungefär, herregud då har jag ju nästan somnat. Får väl försöka hålla mig vaken tills han kommer i allafall.


Ha dé


Baka baka kladdig kaka

Ikväll har det blivit bakning av kladdkaka, till fredagsmyset och Idol lite senare.

Slutade jobbet 14.30, kom hem strax före kl 15.00, när kl var 15.03 travade jag iväg på en prommis, var hemma bra precis kl 16.00, in i duschen och sen blev det middag, S3 hade beställt parisare med bröd så det blev det idag, med gurksallad på, riktigt gott.

Efter middan har jag inte gjort ett smack nytta, har mest suttit på facebook och gjort en massa quiz och läst andras inlägg och kollat vänner mm. Känns lite... sådär men herregud man kan inte alltid vara nyttig, måste få slappa lite emellanåt också, eller hur?!

Här har det kommit lite snö idag, det var riktigt mysigt att promma, det knastrade lite under fötterna och så kändes det ljusare ute, fast nu räcker det, nu tycker jag att det är nog med snö, mer än såhär blir bara för mycket, tyvärr vet jag ju att det inte kommer att stanna vid den här mängden, men man kan väl alltid få önska i allafall?!

Imorgon hade jag tänkt slänga ut sängkläderna - bara det inte snöar förstås, har inget tak någonstans, jävligt irriterande när man vill vädra, får hela tiden ha koll så att det inte börjar regna el snöa.
Sen tänkte jag även ta en prommare ner på stan, ska på apoteket en sväng, sen måste jag även handla, funderar faktiskt på att åka iväg på affärn redan vid 9-tiden om jag är vaken och uppe då vill säga, jag tänker inte ställa klockan :).

Till middag imorron är det bestämt köttfärspaj, det ska bli riktigt gott, är jättelängesen vi åt det.

Tror jag ska gå och vispa grädde till kakan som vi ska ha senare, så är det gjort. Får väl slappa lite mera sen.

Ha en bra fredagsmyskväll nu!!


Tjohej i stugorna!

Idag är det torsdag och som vanligt så har veckan gått superfort. Idag har jag haft elev hela dagen, skönt med elev som kan det mesta, dessutom har vi bara haft connect så det är snabba samtal rakt över. Ska ha samma elev även imorgon. Hon skulle börja svara lite då så då får jag ännu mer avslappnad dag :)

Idag blev det en en-timmes prommare med The Refreshments i öronen - det gick minst lika fort som igårkväll :) Kanske t o m lite snabbare, man går ju efter hur snabb el långsam musiken är - visst är det konstigt egentligen?!

Har inte hänt så mycket här, jag har följt med S3 till tandläkarn idag och det gick bra, inga hål, inte ens början till det och borstningen fick vi tummen upp för och det känns ju bra. Nästa år skulle han bara till tandhygienisten, så först om 2 år skulle han tillbaka till tandläkaren.

Fick veta ikväll att influensavaccinet är slut, herregud, det verkar ju slut jämt!!! Vi har här i Kalix att barn 7-12 år plus deras familjer kan komma nästa vecka, hade tänkt fara på tisdag men nu verkar det som att inget vaccin finns förrän på torsdag och då lär det väl vara fullt hela dan så man inte har en chans att få komma dit. Nog är det väl konsigt att vaccinet kan ta slut sådär! Dom borde väl veta på ett ungefär hur många pers det finns??? eller....???

Nu ska jag gå och se om S3 ätit klart sin kvällsmacka, sen blir det dusch, tandborstning och nattläsning.

Ha dé

Gräsänka

Är nu gräsänka, kommer så vara ända till på söndagkväll. Gubben for iväg vid 17-tiden ikväll, S1 skjutsade iväg honom till en väntande buss som skulle ta honom och några till gubbar till Kallax för avfärd mot Arlanda och sedan vidare till Enköping.
Själv travade jag iväg på prommis när de åkte iväg, var hemma en timme senare, gick i ett väldans tempo, jag travade förbi 2 par och då måste man ju hålla kvar takten så dom inte kör om en igen :) Jisses så jag travade på, var ganska svettig när jag kom hem så det blev en tur i duschen. Sitter nu och väntar på att S3 ska ha sett klart TV för att kunna gå och borsta tänderna och sen lägga sig, blir lite godnattläsning också, sen ska mamma se på Bonde Söker Fru.

Har haft enorm tur idag också, det började med att en av prodledarna mailade och frågade om jag kunde ha elev torsdag och fredag, jag svarade att det gick bra. (fredag hade jag pass till 18.30). Tänkte inte på att jag jobbade sent. Sen på eftermiddan skojade jag lite med produktionstjejen om att jag gärna ville ha ett mail om att jag fick gå ett tidigare pass på fredag. Döm om min förvåning när det nån timme senare dyker upp ett mail med frågan om jag ville gå 8-14.30 istället. Såklart jag ville!! Tur även för min elev som slipper gå sent på en fredag. Har även bytt bort alla mina andra sena pass så nu 6 veckor framåt har jag inget pass senare än till kl 16.00 och jag är SUPERNÖJD!

Igårkväll var jag och M iväg och gymmade och det känns nu kan jag säga, jag körde mest armar, mage och rygg, benen vet jag att jag är stark i redan, körde bara lite på dom. Undrar hur det känns imorron? Hur är det med dig M? Men det känns ändå skönt för då vet man ju att det tagit där det ska.
Vi har väl tänkt försöka gå 2 ggr/vecka men just denna veckan gick det bara igår, sen var vi bägge upptagna med annat, men går det inte en vecka så är inte det hela världen, nästa vecka kanske det går bättre med 2 gympass, vi får väl se. Ska iallafall försöka på tisdagar och torsdagar.

Nu är nog snart S3 redo för tandborstning så det är väl bäst att avsluta här.

See you!


Till Eija!

Hej på dig min vän, jag vet att det var ett tag sen jag skrev nåt men du förstår att jag har faktiskt inte varit i närheten av en dator på fleeeera dagar, har ju haft semester och varit på camping med G och S3.

I onsdags vid 15-tiden begav vi oss iväg med vagnen till Luleå och Arcus Camping, U och hennes familj hade redan kommit fram, men de var iväg och äta när vi landade, när vi var klara med förtält och annat diverse som måste ordnas for även vi iväg och åt, det blev pizza i Gammelstad - jättegod.

I helgen har vi varit på mässan, gubben min har stått i MFK Jupiters monter både fredag och lördag så honom har jag inte sett så mycket av men jag har ju haft U att umgås med, vi har haft riktigt trevligt. På lördan var hennes gubbe så snäll att han tog med sig barnen - inkl min lille son till Leos Lekland, där blev dom i flera timmar, jag och U passade på att ta en riktigt lång promenad under tiden, sen satt vi och snackade lite om allt mellan himmel och jord i husvagnen.

På mässan köpte jag en jättesnygg tröja stickad i alpackaull, lite lakrits och polkagrisgodisar, sen blev det inte så mycket mer. Mesta handlingen gjorde jag på torsdan när vi var i stan, då köpte jag mig 2 st tunikor, 2 mössor, 1 par nya vinterkängor (att promma i) och lite annat smått och gott. Börsen tom trots att jag nyss fått lön, snyft snyft, blir ingen mat till barnen den här månaden, de får leva på rester och fläsket...

Nå, det var det om det det, nu ska jag försöka vakna till liv här för jag tänkte se lite TV sen.

Ha dé

RSS 2.0