Solen skiner

och det mesta känns underbart, synd bara att semestern inte börjat ännu, men men snart så kan man ligga och lapa sol dagarna i ända om man så vill, endast 3,5 vecka kvar.... MMMMmmmmm så ljuvligt.

Idag har jag och yngste sonen varit och köpt lite blommor, det mesta har jag ju sått själv men en del brukar jag köpa, idag blev det regnbågsfärgade hänglobelior som jag ska ha i en hängampel på altanen och sen köpte S några blommor, som jag nu glömt namnet på men de liknar penseer som han har planterat i sina egenhändigt ihopsnickrade blomlådor, det blev så fint så, han valde blommor själv och har planterat alldeles själv också.

Jag har även börjat fylla mina pallkragar med jord, oj, oj, oj så mycket jord det går åt, men det kan det vara värt när man ser skörden av potatis, morötter, sallad och jordgubbar senare. Jag har ju gammal jord kvar som tur är så jag behöver "bara" sätta tillägg, men eftersom jag höjt 4 pallar med en pall till på höjden så går det ju åt en hel del ändå, har redan nu gjort av med 9 säckar och jag skulle tro att jag har måååååånga säckar kvar. Det blir nog en del svängar ner på affärn för att inhandla nya, får nog ta med gubben och släpet tror jag, får nog köpa en hel pall.

Det var allt för denna gång

Ha dé

Tjohej!j

Så var det lördag och solen skiner, det kan knappast bli bättre!!!

Tyvärr vaknade jag kl 7 i morse med sprängande huvudvärk, badade bastu igårkväll, släppte nog lös ontet i nacken då, var upp och tog panodil zapp och sen i säng igen, vaknade kl 10!!!! Inte klokt, huvudvärken var i stort sett borta då, men när jag väl kommit mig upp och fått på mig kläder och ätit frukost kändes allt mycket bättre.

Har varit ute i solen SÅ UNDERBART! och oljat in mina pallkragar, var på Wiklunds igår och inhandlade en 3-liters hink olja med röd färg, det sa SLURP, har fått olja in 8 ggr innan pallkragarna var någorlunda röda, nu är det bara en liten slatt i botten kvar så nog behövdes den hinken alltid.
Det kommer att bli så fint så när jag gjort klart mina odlingar, tänker nämligen flytta de för att göra plats åt mitt framtida växthus, skulle behöva lite mer pallisar, tänkte försöka få tag i 6 st till så jag kan stapla 2 på varandra, ska kolla på Granngården vad de tar för de röda de har.

Idag blir det grillat till  middag, det blir premiär för i år!!

Nu ska jag gå och göra i ordning lite till grillningen, det blir flintastek med grillad paprika, röd lök zucchini och pommes i ugnen, tror det blir gottigott gott. Pommisarna hoppar jag över, tar nog morotar istället.

Ha en underbar pingst/morsdagshelg!!

Tjuvat lite...

Det här har jag tjuvat av AnnBritt, håll till godo en stund!

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
Tyvärr, ingen bok så långt ögat når... bara en massa kataloger för radiostyrda grejor.

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Gubbens myspysibyxor

3. Vad var det senaste du såg på tv?
House på 4:an igårkväll

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
17.47  (tjuvkikade nu och den hade hunnit bli 18.01, så fel man kan ha)

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu:
Min yngste sons stämma, han kom precis hem från en kompis, nyss var det hur tyst som helst...

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
När jag cyklade från träningen efter jobbet, det var jätteskönt ute!

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Jag kollade AnnBritts blogg, så vidare till Ulrikas blogg, vidare till Marias blogg

8-9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?
Det gjorde jag säkert, men nu kommer jag inte ihåg vad

10. När skrattade du senast?
När jag var med B och tränade, vi skrattar typ jämt

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Hyllor med en massa "skrot" på, tidningar, tidningar, räkningar mm

12. Har du sett något konstigt på sistone?
Nä, inte som jag  minns i allafall (börjar ju bli till åren....)

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Superkul!

14. Vilken var den senaste film du såg?
Det var svårt, minnet.... men jag vet att jag sett flera bra, romantiska filmer för inte så länge sen.

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Nytt hus med stooooort växthus!

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Är bra på att smälla i dörrar när jag är förbannad.

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Oj, så svårt, men fattigdomen skulle jag vilja utplåna.

18. Tycker du om att dansa?
Ja, när ingen ser på!

19. George Bush?
Jaha..... Nä, där har jag ingen koll.

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Nu har jag 3 pojkar med bra namn på alla, men om jag fick en flicka skulle hon heta Sofia.

22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?
Både ja och nej, är väldigt kluven där, på vintern skulle jag gärna bo varmt och på sommaren här i Sverige.

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Välkommen! Äntligen en vettig människa på det här stället :)

Ha nu en riktigt bra dag!!!

Söndag

Så börjar helgen lida mot sitt slut, tänk att det ska gå så himla fort, varför kan inte dagarna på jobbet gå lika fort???

Tänkte visa lite mer bilder idag, håller på att lära mig att ladda ner bilder från kameran, det går ännu lite knaggligt, tur man har dom som kan hjälpa en.

Här kommer bilder på lite mer presenter jag fått när jag fyllde år:

 Fick ett växthus av mamma och pappa, de vet ju hur gärna jag vill ha ett, kanske i minsta laget, men visst var det fint?!

Det här fick jag av mina jobbarkompisar E och M:      Om det inte syns så kan jag berätta att det är 2 mycket fina glas tillsammans med servetter och ett glas med värmeljus i.

Idag har jag (mina söner) satt ihop växthuset i plast som jag ska ha mina pelargoner och plantor i, pellisarna har jag redan satt i, men plantorna får vänta ett tag till, som mest idag var detn +40 grader, nyss var det bara +8, vet inte om jag kan ha dom ute inatt eller inte, jag får kolla senare, ev täcker jag med fiberduk för att det ska bli lite varmare åt dom, så här ser det ut: Om du klickar på bilderna blir de lite större!

                   Och med pellisar:   


Så här ser det ut i mitt vardagsrum för tillfället:

 Lökar av alla de slag: (freesia, anemon, ranunkel mfl)        



Här är fröodlingarna: (solros, tagetes, rävsvans, fjärlisblomster + många mer)

                        


Jag längtar verkligen tills det blir dags att sätta ut dom, det tar ju en hel del plats...

Vi har idag mätt och mätt och kollat katalog och mätt igen och till slut kollat katalog igen för att bestämma vilket växthus jag ska ha, sen är det ju inte färdigt med det, då måste man bestämma om det ska vara litet el stort, om det ska vara lackat el inte, usch och fy  vad man måste kolla allt! Har nu äntligen (tror jag) bestämt mig för ett halvstort (ca 12 kvm) och lackat hus, så man rymmer både blommor och en myshörna. Tyvärr fattas det pengar ännu så det blir väl till att gneta och spara ännu mer, jag hade ändå inte tänkt köpa förrän till hösten, men den kommer snabbare än man tror så det blir till att börja spara ordentligt nu.

Ingen som vill skänka lite pengar???!!!



Nu är jag här igen!

Ja, tänk ibland kan det gå flera dagar/veckor innan man skriver nåt och sen så plötsligt skriver man flera gånger på en och samma dag.
Men jag lovade ju att ta lite kort och lägga in, har nu gjort det, så jag tänkte att det är väl lika bra att få in dom direkt, passa på medans man  har tid och är ensam, ingen som ropar maaaammmaa hela tiden...

Så här mina vänner kommer bilderna som utlovades:

 Dessa vackra blommor fick jag från jobbet.


         Den här fräsiga ankan och blomkrukan fick jag av Carin, häftig va?!

Av svärmor och svärfar fick jag de här
 fina sakerna 
(gul blomma i skål har jag själv satt)            


Ja, det var allt jag hade den här gången, ska försöka bättra mig vad gäller egna bilder!


Lördag

Så ÄNTLIGEN är det lördag, som jag har längtat, trodde aldrig att fredagen på jobbet skulle ta slut, men efter många LÅÅÅÅNGA sega timmar så gjorde den äntligen det.

jag syndade igår.......        Gelehjärtan  SUCK! Jag var på Repa och köpte lösgodis, jag var så himla sugen på gotta, men när vi väl hade handlat dom och kom hem och satte upp i skål och började äta så var det inte så gott, så jag tror inte vi behöver längta efter godis mer....

Idag har min go-kompis Carin varit på besök, det var superkul att hon kom!! KRAM PÅ DIG CARIN!!NalleHon hade med sig presenter till mig,  världens sötaste, coolaste anka att ha utomhus, stor var den, har satt den vid ingången tillsammans med en jättefin skål med penseer som jag också fick, det blev jättefint.62757-66
Har nyss satt lite lökar, nu har jag snart vardagsrummet fullt med krukor med diverse knölar och fröer, jag önskade att jag hade mitt växthus nu!! Men snart..... nu har vi iallafall börjat planera var det ska stå och om jag behöver bygglov, ska även flytta mina pallkragar en bit så vi kan börja grävandet i sommar, tänkte nämligen försöka få köpa mitt växthus till hösten (det brukar nämligen vara lite rea då).

Blommorna jag fick från jobbet (som står ute vid ingången) är jättefina ännu, de verkar trivas utomhus, trots att det både varit kallt, snöat och regnat på dom! ska ta kort på dom så att ni får se hur fina dom är!

Ha en riktigt trevlig helg och sjung schlagers ikväll!!

TANT

Jaha, så har man hamnat i "tant"gänget då, fyllde nämligen 40 idag, fast ska jag vara riktigt ärlig så tycker jag att det bara är kul, för nu behöver man ju inte anpassa sig efter alla andra, jag gör precis som jag vill utan att skämmas, då får dom väl tycka att man är en grinkärring då, mig gör det inget!


Tårta mmmmums



Har fått fina presenter idag, blommor från jobbet som var jättefina, tyvärr kan jag inte ta in dom i huset pga allergi hos min man och en av sönerna så dom står ute på min bro och förgyller där istället.

Av E och M fick jag jättefina glas med tillhörande servetter och värmeljusglas, supersnyggt, enl E så var det en liten vink om en romantisk helg för 2...... kanske giftermål, hmm, vet inte, hade ju tänkt vara smal när jag gifte mig så man lär väl förbli ogift....

Av B och U fick jag också en massa fina saker, en rosa (ÄLSKAR ROSA) hängare, funderar på att hänga den i sovrummet, har bara 2 spikar där nu som jag hänger på, blir nog lite snyggare med en riktig hängare.
Fick också en fin bok där jag kan skriva in alla mina recept, jag som älskar att baka, fick också världens läckraste vattenkanna, det var en gås, skitläcker rent ut sagt.

Av min man (jaja, ev blivande då) fick jag en SodaStream-apparat som jag ville ha för att kunna göra kolsyrat vatten, superbra!! (han tyckte att jag köpte alldeles för dyrt vatten när jag handlade flaskor på affärn...)

Mina släktingar har gett mig pengar, sponsring till växthuset som jag håller på att spara till så det är jag också nöjd med.
TACK ALLA FÖR PRESENTERNA!               glad

Min dag har varit superbra, ännu bättre hade den varit om jag fått sluta tidigare från jobbet, men tyvärr PGA BEMANNINGEN så gick inte det. SKIT!
Jaja, dan är över nu och jag är jättenöjd ändå.

Imorgon blir det träning igen (kan behövas efter dagens tårta och fikabravader). Blir till att svettas rejält imorrn!!

Ha dé

I know naaathing

Vet inte vad som hände med mitt förra inlägg, all text kom inte med så det ser lite konstigt ut, det var väl inte så mycket men det var ju skrytet som försvann så därför måste jag ju skriva ett till :)

Jag har idag varit och styrketränat    Elefantdans
trots att min kompanjon inte kunde vara med, dessutom cyklar jag varje dag till och från jobbet vilket blir 1 mil om dan.
62757-33                     
Det var skrytet det, ville ju inte att ni alla skulle missa det!

Kan även tala om att jag idag fått leverans av lite blomlökar som jag planterat i krukor, det var  Dahlia, Underblomma, Freesia, sen har jag kvar att plantera ranunkel och anemon, men dessa måste ligga i blöt ett par timmar innan så dom fixar jag nog till helgen.
62757-66
Ha dé


Sorry

Jag vet att det är ett par dagar sen sist jag skrev nåt, men jag har haft fullt upp i helgen. Min mamma och pappa har nämligen varit här.
Som jag har syndat!!! Usch och fy på mig, men det gick någorlunda bra med vikten i allafall, det var minus, men inte så mycket, men jag är glad ändå med tanke på vad jag stoppat i mig.

Vi har ätit:
Tårta
Kakor
Kladdiga rutor
Godis
God mat

Den goda maten var plankstek vilket var suuuupergott!! Vi åt så vi såg ut som spärrballonger här, men nog gick det ner tårta på det ändå, en riktigt härlig kladdig sak med grädde på

Så var det torsdag

igen, tänk vad veckorna springer iväg, vi har hunnit haft 16-års kalas härhemma också, äldste sonen fyllde år på Valborgsmässoafton, det blev en lugn tillställning med tårta och annat gott, men jag höll mig, åt endast en bit citron-sockerkaka så jag känner mig sååå duktig och stolt.

Sen har det väl inte hänt så mycket mer, vikten går fortfarande neråt i allafall och det är ju strålande, jag försöker äta så lite som möjligt av kolhydrater och det har också gått bra, magen mår så otroligt bra utan sockret, det är helt otroligt! Jag kan verkligen rekommendera alla som har besvärlig mage att prova ta bort/byta ut potatis, pasta och ris samt godsaker fullproppade med socker, det gör susen.

Min tränarkompis B kunde inte styrketräna igår, men jag for iväg själv och tränade, en stor bedrift när det gäller mig, så där känner jag mig också väldigt duktig.

Ha dé

RSS 2.0