Regn och åska

har det varit här i eftermiddag, inte så värst länge men en redig skur kom det!
Vi åkte iväg och kollade lite på EM, Coop Bygg, Bygg och Trä, Repa och Granngården, när vi for från Granngården så började det regna litegrann och himlen blev bara mörkare och mörkare, syntes att åskan var på väg, tyvärr hann vi inte hem innan det öste ned, vi fick lov att sitta kvar i bilen en stund för det kom ordentligt med regn, man är ju gjord av socker så det var bäst att inte gå ut förrän det hade bedarrat lite . Precis när jag öppnade bildörren och slängde ut mina graciösa (?!) ben så blixtrade det och small på samma gång, otäckt var det, lillkillen började stortjuta så rädd blev han, men det gick bra bara vi kom in.

Jag shoppade lite också, på EM köpte jag en trådgardin som jag ska sätta upp i dörren ut till altanen, då kommer inte mygg och flugor in, himla finurligt, gardinen var fin, den var liksom randig med både vita, beiga och bruna fransar.
På Coop blev det en enkel bräda i ek, den ska bli fönsterbräda i S2:s rum, han har nämligen inte fönsterbräda sen vi tapetserade där och det är 2 år sedan, brädan som var där tidigare var alldeles för lång, därför brydde vi oss aldrig om att sätta dit den, men nu ska han få en ny, överraskning tills han kommer hem!

Ja, sen tror jag inte att jag handlad nåt mer, jo, just det, på Granngården blev det jordgubbsnät och ohyre-medel.

Jag har t o m dejtat Mr Crosstrainer ikväll, men bara i 5 jobbiga minuter, undrar om han var lika trött som jag??? Jobbigt som fan var det, men det känns ganska bra, nu ska jag gå och duscha och sen blir det nog till att krypa ner mellan lakanen.

Tjingtjong!

Städ

Idag har det varit städardag här! Det behövdes kan jag säga. Jag vaknade jättetidigt, redan vik 7 men klev inte upp förrän vid 8, då hade jag försökt somna om men inte kunnat, läste tidningen och sen satte jag i gång, började med toaletterna och sen övergick jag till S2:s rum, måste passa på när han är borta, han åkte till mormor och morfar igårkväll, vi skjutsade honom till Boden och där hämtade dom honom. Nåja, jag dammsög hans rum ordentligt, där var en hel damm! Sen fortsatte jag rum för rum så nu är de i allafall dammfria ( jag har inte dammtorkat så det finns säkert några dammkorn kvar), slängde även ut sängkläderna och tvättade, var färdig vid 12-tiden så jag har hunnit njuta av solen också, fast jag njöt i skuggan, vill inte sitta direkt i solen, brände mig i Lövstrand, det räcker, det kliar som bara den bakom ryggen, det håller väl på att läka.

Attan så mörkt det börjar bli om kvällarna nu, har tudelade känslor om det, det är både mysigt men samtidigt skrämmande för då är det snart höst och efter hösten kommer ju den jäkla.... ja, just det VINTERHELVETET. Nå, än är det sommar och sol på dagtid och det är bara att passa på att njuta så länge man kan. Har ju ett par veckor ledigt kvar, men ack så fort det går, har ju knappt hunnit landa så är det dags att börja tänka på att det snart är dags.

S1 ska ju till Kina i september, de åker den 1:a, han ska ta vaccin 2-3 veckor innan, idag ringde de från Vårdcentralen och sa att han ska komma nästa vecka och ta spruta. Jag tyckte till sonen att nog var väl det lite tidigt, det är ju inte än på länge ni ska iväg, men så började vi räkna och hualigen det är ju snart dags, herregud det är ju snart!!!

Nu ska jag hoppa i duschen och sen ska jag gå och lägga mig i renbäddad säng, oh så mysigt det ska bli, ska ligga försiktigt så det inte blir veck på lakanet, gubben får hålla sig på sin kant....

Godnatt och sov så gott!


Hemma

I söndagskväll vid 17.30 var vi hemma igen, det kändes ganska skönt, det är jobbigt att sitta och åka bil så länge, jag längtar redan tillbaka :)

Vi har i allafall haft det enormt bra när vi varit borta, skönt också att ha eget hushåll med sig, man behöver inte springa och leta en massa grejor överallt, de finns ju i husvagnen, visserligen kan man sprida ut sig där också, men det är lite mindre yta att leta på så man hittar det fortare.

Igår hade vi "kalas" här, S2 fyllde 15 år, farmor, farbror J och hans familj var här och åt lite tårta, trevligt!
Har idag ringt och anmält honom till kursen för att ta eu-moppe-körkort, det skulle bli nån gång nu i augusti, tjejen jag pratade med visste inte vilket datum, bara att det är augusti, han längtar kan jag säga!
Vi ska ikväll skjutsa honom till Boden där mormor och morfar ska hämta honom, han ska vara där ett tag, på söndag ska han göra go-cart körprov för att få tävlingslicens, det är också nånting han längtar till, han gillar att köra, helst ska det gå lite fort, vilket mamma inte tycker lika bra om, men men...

En sån här vill jag ha:


En sockerkaksform gjord i keramik, den går att använda så det är inte nån prydnad!! Den är superfin, man gör sin sockerkaka och sen kan man ha den stående på bordet  (M BLUNDAR NU, LÄS INTE!!!) och ta sig en bit när andan faller på. Visst är den fin?
Jag tänkte skriva ut bild på den och ta med till Nolia, kanske nån keramiker finns där som skulle kunna göra en till mig, skulle ju inte sitta fel!

Den här är också fin:


Hittade en som var nästan likadan som jag köpte i Dorotea, så här ser den ut:


En sån här hade dom vi var och hälsade på, inte helt fel den heller eller?!:


Det var det det, kommer säkert mer bilder här framöver. Ni får hålla till godo med dessa till dess

Ha dé

Värmeslag

Ja, det är nästan så att vi drabbas av värmeslag här! Idag har vi haft 30 grader varmt, vi har badat i sjön som finns på bilderna i föregående inlägg, det var 22 grader varmt i vattnet, superhärligt! Vi blev i vattnet i nästan 2 timmar, sen var vi så illa tvungen att gå upp för maten började vara klar, vi badade mellan kl 16-18 ungefär. Det var så gött så.

Imorgon ska vi åka iväg hem igen, det börjar väl vara dags för det nu?!
Vi ska snart packa ihop lite här i husvagnen, vi har spritt ut oss lite väl mycket, men det blir väl så när vi bara har sovit här,  inte varit här annars. Idag hade vi 33 grader i husvagnen och 32 grader utanför! Pust.

Det var allt för denna gång, ha det bra i värmen, passa på att njut!

Nu kommer lite uppdatering

Har inte haft tid att skriva nåt på flera dagar, vi har haft fullt upp med släkten! :)

Vi for ju i allafall iväg på lördag, kom oss iväg ca kl 8.30, var framme i Rossön kl 18.00, då hade vi hunnit stanna i Piteå en stund och i Lycksele blev det Frasses och sen stannade vi på en jättefin naturcamping strax utanför Lycksele för att vila lite, gubben blev trött i benen, vi blev där nästan en hel timme.

I Rossön bor gubbens mormor, 80 år fyllda men pigg och alert som attan! I måndags tog vi med henne och drog iväg med husvagnen till Lövstrand som ligger ca 5 mil norr om Dorotea, gubbens moster med familj bor där, ja, vi är ännu kvar, det är så härligt här, mitt ute i skogen. Samma dag när vi kom, vi kanske hade hunnit vara 45 min så ringer deras granne och säger att han sett en björn på vägen, samma väg vi nyss kommit på, jävla björn, den hade väl kunnat gå där lite tidigare så hade vi fått se den. Så så långt ute i skogen är vi!

Jag har tagit lite utsiktsbilder så ni förstår varför vi gärna stannar här läääänge.

Här kommer först bilder från Rossön, taget från mormors balkong:


Här kommer världens skönaste utsikt, se och njut!
     

     



Igår var vi på husvagnsmuseet i Dorotea, tog lite bilder där också:
  

Det var det!
De sista utsiktsbilderna (med den röda vackra himlen) är tagen från fönstret i husvagnen.

Ha det så bra, så höres vi då vi höres!

Tjing.

Dags igen!

Imorrn bär det iväg igen, har städat och fixat i husvagnen idag, just nu är gubben ute och tvättar den lite, blev en aningens lerig och grusig när vi for sist.

Den här gången åker vi iväg till släkten i Jämtland, Rossön närmare bestämt, blir väl där till på måndag då vi åker vidare till mer släktingar. Lövstrand som ligger strax utanför Dorotea, där blir vi ett par dagar, vi har inte bestämt hur länge än, det beror på väder och hur länge dom vill ha oss där . När vi ska hemåt igen funderar vi på att campa i Umeå nån dag eller två, det verkar vara fint både på camping och i stan, inte helt fel.

Har nyss vattnat på alla blommor, har även visat S1 vad som ska vattnas och ungefär hur mycket, jag hoppas att mina hänglobelior är gladare nästa gång jag kommer hem, de var ju lite ledsna i tisdags.
Har plockat bort mina penseer jag hade på bron, de såg förjävliga ut, som en riskvast. Plockade även bort S3:s penseer som han hade i sina egensnickrade lådor, de såg också ut som risbuskar, inte snyggt.

Nu måste jag visst flytta på mig, S2 och S3 ska tydligen använda den här datorn, nåja, jag har ju fått skriva av mig litegrann, hade nog inte så mycket mer för stunden.
Det kan bli lite si och så med skrivandet nu när vi ska bort, täckningen dit vi ska är nog inte den bästa, men nog ska jag försöka i allafall.

Ha det så gott!

Tjingeling


Lite bilder

Här är vi på väg från Arvidsjaur till Kipmajaur
  

Utsikt från husvagnen i Kipmajaur:
     

Här är bilder från sjön och bastun:
     

En näckros:


Massor av grodyngel fanns det där också:
     

Hästar hade dom där också, den ljusa är 2 år och den mörka är 1 år:
     

Så här stora har mina blommor blivit:
     

Så här ledsna var mina hänglobelior när jag kom hem:


De fick sig en rejäl dos med vatten så nu ser dom ut så här:
 Mycket bättre eller hur?!

Pust och stånk säger jag bara, det har tagit nästan en hel timme att lägga in dessa bilder, man blir ju frustrerad, måste sitta och vänta hur länge som helst mellan varje, jag orkar inte riktigt med det, men nu är dom på plats i allafall.

Ha en fortsatt trevlig dag i solskenet som lyser på oss idag, njut!

Tjing, nu är det matlagning på G, det blir Ugnspankisar idag, inte så kul men mat i allafall, det får duga.


Hemma igen

Nu är vi hemma igen, vi kom fram ca kl 14.30 idag, resan gick bra, fast bensinen höll på att ta slut strax innan vi nådde fram till Boden, men det gick bra, vi hade några liter kvar, puh!
Vi hade jättedåligt väder i Kipmajaur-Vuollerim, det småregnade när vi for men det blev bara bättre och bättre ju närmare hem vi kom, väl hemma så var det bara att kasta av sig långbyxorna och ta på sig shorts, jätteskönt.

Jag har jättefina bilder från där vi varit men det lägger jag in senare, orkar inte just nu, men det kommer, jag lovar och svär!

Tvättmaskinen har fått arbeta lite sen vi kom hem, så även diskmaskinen, har sen också varit tvungen att åka och handla, blää, inte kul men nu är det gjort i allafall, imorron ( om inte solen gassar för fullt förstås) så blir det lite städning här, det är hur mycket smulor som helst på köksgolvet, vete sjutton vad pojkarna sysslat med??!! Nåja, huset står kvar och det såg ändå hyfsat ut så lite smulor får man väl stå ut med, men som sagt imorron ska dessa väck.

Nu är det sängen som hägrar, ska bli skönt att sova i "riktig" säng. Husvagnssängen är skön men inte fullt lika skön som den vi har hemma, tänker mysa in mig ordentligt!

Sov Gott!

Stan

Idag har vädret verkligen varierat, på campingen i förmiddags var det kallt och småregnigt. Vi tog en promenad ner på stan och där var vädret strålande solsken och varmt, hade klätt mig alldeles för varmt, när vi hade gjort stan och kom "hem" igen så bytte jag till lite svalare kläder men då blev det lite småkallt och lite regn igen, fick klä på mig igen.

Ikväll har vi spelat minigolf tillsammans med en hel drös med knott, jag höll på att bli tokig, fast det kanske var det som gjorde att jag VANN!! Ha ha jag vann överlägset, jag fick 42 slag på hela banan, gubben fick 51 och sonen fick 57. Mamma är bara bäst!

S har hittat sig en norsk kompis här på campingen som också gillar flygplan, de är precis lika gamla, han heter Oddner el liknande, lite svårt att förstå honom ibland, men han var så gullig idag för han sa nåt som jag inte förstod så jag sa åt honom att jag inte förstod allt han sa eftersom han pratade norska, han tittade på mig och tyckte att S pratade ju norska... nä, sa jag han pratar faktiskt svenska, han tyckte det var konstigt för han hade trott att S kunde norska. Ja, di barna, dom kan då alla språk dom!

Här lite bilder på gossarna:
  

Vi har fått några T nu!!

Härlig vagn eller hur?! Själva taket är gjort av presenning som spänts upp, de var 4 st uppe på taket samtidigt för att fixa till det, det verkar som att de har själva sängarna däruppe.

Här är kvällsutsikten:


Det fanns en stor och fin gympahall också:
 Har dock inte testat den.
De hade också gym och aerobic som jag inte heller testade, en annan gång.... kanske. nää.

Har varit en sväng till på Dollarstore idag, behövde ett kakfat som jag hittade, sen inhandlades värmeljus, inte lika bra som M:s men men.
Gubben hittade sig en ny jacka på rea på Intersport och så var vi tvungen att köpa en myggdödar-maskin, höll på att gå sönder av mygg och knott men dom fick sig en omgång, kunde sitta ute ända till solen gick ner men då blev det kallt, jag frös som bara den, satt en bra stund med fleecejackan inne i husvagnen innan jag kunde ta av den. Brr!

Nä, nu tror jag att det börjar vara dags att göra sig i ordning för att gå och sova, vi tänkte försöka komma oss upp tidigt imorgon så vi kommer fram nån gång.

Sov gott!

Arvidsjaur

Så var vi i Arvidsjaur då. Vi kom fram vid 13.30 idag, det var lite vägarbeten efter vägen men det gick bra. Nu funderar vi bara på vilken väg vi ska ta när vi ska till Vuollerim, det är visst låång väg med storsten på vägen mot Jokkmokk.

Har idag hunnit handla lite på en leksaks och barnklädesaffär, det blev presenter till kusinerna från Mölndal som är i sin sommarstuga strax utanför Vlm.

Vi hann även med ett besök på detta ställe:


Jag hittade många fina saker men handlade inte så mycket. Tog  bilder på lite roliga saker, en del bilder är till B:


  En Catta-dam med katt:   
  Kära små grodor:


 En kattkruka:  
En <
En BH på ställning, har ingen aning om vad det är: 


Den här köpte jag till husvagnen:

Vi köpte INGET godis.

HA HA HA HA gick ni på det??!! Klart vi köpte godis, mamma köpte lite lakrits som inte levde upp till förväntningarna, så dessa finns kvar, S3 köpte Dumle och pappa köpte Polly.

Nu känner jag mig lite trött faktiskt, men inte kan man gå och sova ännu, det är ju semester!

Jo, just det, campingen! Den känns helt OK, vi har kollat in omgivningarna lite idag, blir det bra väder imorron så blir det nog lite minigolf, jäklar vad jag ska vinna alltså!!!
Det är en hel del norrmän här, vi känner oss lite omringade. M: Vi har inte sett några T här, ännu!

Ha en trevlig kväll!

Tjing.

Å regnet det bara öser ner..

Jädrans så less man blir på detta eviga regnande, jag trodde i min enfald att vi hade sommar, men det verkar mer luta åt höst just nu! FAAAN!
Nåväl, vi skiter i det, i morron åker vi med lilla huset, vi får väl göra det bästa av det ändå, vi är ju ändå lediga, alltid nåt!

Idag ska jag iväg på Coop för att inhandla lite som vi ska ha med samt till de som stannar hemma, de behöver lite mat dom också!

Igårkväll började jag packa ut lite, kläder och sånt som man kan behöva, fast som det ser ut är det bara regnkläder vi behöver, jag som packat ner sommarattiraljer, ha ha ha, det är nog ingen idé egentligen, men hoppet är ju det sista som överger en, jag får väl göra en ny bedjan till han/hon däruppe!! SNÄÄÄLLLA, GÖR SÅ ATT DET BLIR SOMMAR, SOL OCH VÄRME NUUUUU! Amen.

Nä, mina vänner nu ska jag gå och fixa lite lunch till S1 som snart kommer hem på lunch.

Ha en trevlig dag trots det eländiga vädret.

Ja må han leva!

Idag fyller min gubbe år, rena rama ungdomen, han blir 39. Nästan barnarov :)

Min mamma och pappa har varit hit med mellansonen, han har varit där en vecka, dom var först och shoppade loss i Luleå innan dom kom hit, väl här fick dom lite tårta och kaffe och sen drog dom vidare mot Vuollerim.

Gubben är helt slut, (ha ha ha) sitter i soffan och hänger, kanske t o m snarkar, vad vet jag?! Det är tungt att fylla år, speciellt nu när det börjar närma sig....

Idag började jag dagen med att göra bulldeg, det blev 93 bullar av det, sen gjorde jag och minstingen chokladmuffins och sen gjorde jag klart tårtan, det blev prinsesstårtan som jag skrev om igår.

Nu regnar det visst! S3 kom precis hem från en kompis och sa att han fått cykla jättefort hem för att det regnar!

Nä, tror jag ska gå och göra min gamla gubbe sällskap i soffan, kanske man kan hitta nåt att titta på, kan ju inte sitta och titta på gubben heeela tiden, fast han är söt!

Tjingtjong!

Ungefär så här såg tårtan ut, fast jag hade ingen ros på min!


Tjo!

Solen har lyst på mig hela dagen lång, jätteskönt. Jag har passat på att städa husvagnen, har burit ut kuddar, mattor mm, har sen dammsugit och dammtorkat så nu är den redo för semestertripp. Har även städat bilen invändigt och det var då välbehövligt, den ser ut som ny nu, behöver bara lite tvätt utvändigt också så är den fit for five den med.

Just nu har jag en tårtbotten på G i ugnen, mannen fyller år i morgon så han har beställt prinsesstårta, locket köper jag, har tidigare alltid gjort marsipanen själv, men det är ett sånt jävla jobb, mycket enklare att köpa och den är god den också.

Nä, nu har jag inget mer att förtälja idag, ska kolla in SMHI:s sida för att se hur vädret blir, sen ska jag gå och kolla lite på Ernst kl 20.00.

Hejsvejs!

Blåser

Det blåser ännu, brr, det känns riktigt kallt, är nog inte mer än 12-13 grader, solen ville nyss fram men den blåste nog iväg igen för nu är det mulet igen.

Igår kom i allafall gubben och minstingen hem från sin semestertripp i Luleå, dom kom hem med en hel hög med tvätt, pust och stånk, nåja, den är avklarad nu och så är även deras disk. Lillgossen missade ju ett födelsedagskalas igår så han är idag istället. Så vi har det ganska lugnt och skönt för tillfället.
Jag har varit iväg på ICA och handlat också, bläää, så tråkigt men ett måste-göra! Tyvärr.

Vi har som smått börjat fundera lite på var vi ska åka och när. Det lutar åt att vi ev i slutet på nästa vecka åker iväg till Arvidsjaur, vi måste fixa lite med husvagnen där, kanske stannar vi då till på lördag och drar sedan vidare till Vuollerim för att stanna några dar hos mamma och pappa för att sen dra hemåt nån dag och så vidare neråt mot Jämtland, sen vet vi inte riktigt, kanske vi åker till Sollefteå och stannar där på M:s favvocamping, jag har ju även en mormor där så då kan man ju passa på att hälsa på hos henne också. Vi får väl se, vi får väl bestämma allteftersom.

Just nu känner jag mig supertrött, vaknade redan kl 7.30 imorse, hade så ont i magen, mensvärk, inte kul alls, men nån jävla mens verkar inte komma, bara huvudvärken och mensvärken, när man för en gångs skull vill ha den så den är gjord nån gång, nä, då jävlar vill den inte, det är så himla typiskt!

Tror jag ska gå och vila mig en stund innan vi måste laga mat, det är gubben som bestämt idag, det blev hemstekta hamburgare och sallad, det får duga, jag orkar inte tänka på mat!

Ha det så gott alla!

Nu har jag semester!

Jippie! Det känns helt underbart, ska nu vara ledig i 6 veckor. mmmmm härligt.

Solen skiner på oss även idag fast satingen vad det blåser, jag har suttit ute och kollat i katalog när jag kom hem från jobbet men det gick knappt att se nåt för det blåste i bladen så hemskt. Vilken katalog? Jo -vinterkatalogen! Klart man är sugen att titta på vinterkläder just nu, sommarn har ju knappt börjat. Nå, hittade inget i allafall.

Igår knäppte jag lite nya kort på mina blommor, tänkte visa er hur dom ser ut nu:

  

  

  

  

Det var det det!

Ha det nu så bra och ha en underbar semester alla ni som har el ska ha framöver!

SOOOOL!

Vilket väder vi har idag, solen gassar som aldrig förr! Termometern visar på 28,5 grader. Det är helt underbart.
Jag har idag jobbat 8.30-15, har nyss kommit hem, var förbi akvarieaffärn för att berätta att jag hade guppy-bebisar, hon hade också bebbar av olika fisksorter, jättekul.
Jag har hittat jättemånga, har en massa bebisar i olika storlekar, ska bli himla spännande att se om de klarar sig, jag hoppas verkligen det.

Imorron är sista arbetsdagen före semestern!! Gud så skönt.

Jag var ju på bingo i tisdags, det gick sådär, jag vann 170 kr, fick in 2 rader på sista spelet, då hade jag 2 nr kvar till full bricka så chansen att vinna 20000 var ju stor, men icke sa nicke, det gick åt skogen, de där siffrorna kom aldrig, det är ju förjävligt eller hur?!

Igår hade vi ett jäkla åskväder här, det blixtrade och dånade som bara den, åskan slog ner inte så långt härifrån. Vi var utan ström i ungefär en timme också.

Här några bilder från ovädret, vet inte om det syns på dom men det var verkligen svart på himlen.

    

    

Här har regnet kommit:


Ha det så gött i värmen hörrni!



Tänk

att man har så populär blogg! Ha ha ha det finns ju en del som bara surrar om uppdatering hela tiden, nåja, här kommer den nudå äntligen!

Sen sist jag skrev har det väl inte hänt så mycket egentligen, solen är fortfarande kvar och idag är den jättevarm och skön. Jag jobbade till 17.30 igårkväll, fick sällskap av en hel drös med renar som var på parkeringen på jobbet, imorse började jag kl 7.00, dom var fortfarande kvar, jag var lite nervös att de skulle hoppa på mig när jag kom cyklande mitt emellan dom, en av dom frustade väldigt men flyttade sig när jag kom, jag skyndade mig att parkera cykeln och gick in, som tur var syntes dom inte till när jag skulle hem.

Efter jobbet idag har jag hunnit vara och hämta paket, det var inte till mig utan till gubben, sen har jag varit till en släkting och vattnat blommorna, de är på semester i Göteborg men kommer hem till helgen. Mina egna blommor har jag också vattnat, sen har jag rullat köttbullar och fixat potatis, det ska bli mos av den.

Annars väntar jag på att mina föräldrar ska komma, de ska hämta mellansonen, vi ska passa på att fara på bingo ikväll, tänkte försöka vinna 20.000, det skulle inte vara helt fel, speciellt inte såhär till semestern, perfekt!!

Nä, mina vänner som läser detta, nu ska jag gå och slå på potatisen så att den börjar koka, ska också titta till köttbullarna i ugnen.
Ha en trevlig och solig kvälla allihopa!

RSS 2.0