Så har då tomten varit

här och lämnat lite julklappar, den 6-årige sonen var uppspelt hela dagen, väntandes på tomten som till slut, äntligen kom och delade ut julklappar.
6-åringen fick en massa pysselgrejor - han älskar att pyssla, speciellt med modellflygbygge, lite kläder var också med och lite pengar, han var jättenöjd över alla paketen och som han själv konstaterade: JAG FICK DÅ MEST!! Helt rätt! De andra sönerna fick också kläder och pengar, mellansonen fick även högtalare med baslåda till datorn (ja, tänk det finns då allt!), äldste sonen ville/behövde en miniräknare som han fick, lite böcker fick dom också, jag tror att de  var nöjda med det lilla dom fick, det var ju ganska dyra grejor. mamma och pappa fick klara sig på kärleken :)

Julmat har vi ätit i 3 dagar, är lite less nu så idag blev det spagetti och köttfärssås till middag och det smakade helt underbart, julmat i all ära men nog blir man less!! Kakor och godis har också passerat ner till magen, tyvärr, men är det jul så är det!! Ha ha ha vad man lurar sig själv, då verkar det ju vara jul året runt!

Motionerandet är lika med noll, har tänkt men mer har det inte blivit, lat som attan har jag varit fast det känns jätteskönt att kunna vara lat och inte behöva göra en massa måsten. Har sovit länge på morgnarna och sen inte gjort ett jota, förutom mat då förstås. Idag har jag också sovit länge, men när jag klev upp satte jag igång tvättmaskinen och gjorde en deg - av degen blev det mjukkakor, de andra jag bakade före jul är ju nästan slut och när man har tid så...

Om en stund är det TV-soffan som hägrar, tänker sätta mig där och inte kliva upp förrän jag ska gå och sova!

Ha en riktigt skön kväll och ett härligt Gott Nytt År till er alla som ids läsa vad jag präntar ner mellan varven!

Ett tag sen sist

Jag vet att jag inte skrivit på ett tag, jag har bara inte haft nåt att förtälja.
Har väl egentligen inte nåt att skriva om nu heller, men ville ändå pränta ner litegrann i allafall.
Mellansonen har precis åkt iväg på skolan för avslutning, kommer hem strax efter kl 20 ikväll, sen har han jullov, vi andra får arbeta en dag till, men imorrn kl 14.30 då har även jag jullov, har ledigt ända till den 7/1, det ska bli såååå underbart att vara ledig.

Mattorka har det varit här den här veckan, igår när jag kom hem från jobbet visste vi inte vad vi skulle äta, till slut blev det iallafall ugnspannkaka, inte så värst gott men det det var ju mat! Idag blev det fläskkorv, frukostkorv och mos, imorron vet jag inte alls vad vi ska hitta på men jag funderar på att ta fram köttfärs från frysen så får vi se vad vi hittar på.

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!!

image242

Gräsänka

Har idag blivit gräsänka, gubben och yngste sonen har åkt iväg till Luleå på husvagnscamping, det är naturligtvis flyghelg i helgen, jag följde inte med, är inte så noga på modellflygning. Har lite annat att göra, imorgon ska jag baka mjukkakor och på söndag blir det lite städning. Om jag orkar, ids och känner för det så ska jag baka biskvier också, men som sagt det är inte alls säkert, känner inte rikigt för det så vi får väl se hur det blir.

Det känns lite konstigt att det inte är nåt IDOL på TV:n ikväll, vet inte riktigt vad jag ska se, men det lutar åt På spåret och sen filmen efter, filmen har jag sett förut men det är ganska länge sen så jag har glömt en massa, minns att jag tyckte den var bra då, så jag hoppas jag tycker samma idag, annars blir det till att sitta och bläddra bland kanalerna.

Ha en riktigt skön fredag och avkopplande helg!

En historia kanske:

Bröllopslöfte

 

Det var en gång ett golfproffs om gifte sig. Redan vid frukostbordet dagen efter det stora bröllopet gav han sin unga, nyblivna hustru direktiv:
- Nu är det så att nedre vänstra skrivbordslådan är låst, och den får du inte öppna förrän jag antingen är död eller ligger på mitt yttersta!
Hustrun sa sig vara införstådd med detta och åren gick sin gilla gång.
Efter 50 års äktenskap blev mannen inlagd på sjukhus - illa däran. Läkaren gav inget hopp - högst 48 timmar kvar, löd den hårda domen.
Hustrun erinrar sig nu skrivbordslådan, och öppnar den. Där hittar hon sex stycken golfbollar och 100 000 kronor!
Hon beger sig till sjukhuset och frågar den döende maken vad detta betyder.
- Jo, svarar mannen, varje gång jag varit otrogen har jag lagt en boll i lådan.
- Det var inte roligt att höra att du sysslat med sådant, svarar hustrun bedrövat, men å andra sidan har vi varit gifta i 50 år, så sex gånger är väl inte så farligt. Men de 100 000 kronorna, då?
- Jo, varje gång jag har fått ihop ett dussin har jag sålt dem...



Tjing!

Veckorna

går så fort att jag inte hinner uppdatera känns det som! Fast denna dag har segat sig fram på jobbet, vet inte vad det berott på, men när kl bara var 10 kändes det ut som att den skulle ha varit 13, dagen var låååång kan jag säga! Men till slut blev den 14 och jag kunde gå hem, skönt! Känner mig trött, har nästan huvudvärk, om man nu nästan kan ha det :), men ni vet så där som att det är på väg att bli men inte riktigt vet om den ska bryta ut eller inte, jag hoppas att den bestämmer sig för att gå tillbaka.

Har i allafall varit lite nyttig sen jag kom hem, det första jag gjorde var att byta om till min "hemmaslafsarkläder" och sen vika ihop tvätt (sängkläder) som hängde i bastun, vek också örngotten som hängde i torkskåpet, sen har jag kollat lite post och läst tidningen och nyss skalat potatis. Idag blir det frukostkorv till barnen och isterband till mig, mums-mums! Till det kokt potatis och bechamelsås och rödbetor, yammi, det ska bli såå gott!

Imorgon jobbar jag bara till kl 10, lyxigt eller hur?! Jag har en halvdags permis och börjar man 7 på morgonen och jobbar 6 timmar i vanliga fall så blir det till kl 10.00. När jag far hem från jobbet då så ska jag in på Coop Forum och handla lite, bl a en ny twinner så jag kan dammsuga igen!! Sen ska jag hem och baka hade jag tänkt, ska börja med mazariner och sen om jag känner för det så blir det biskvier, just nu känns det inte ut som att jag är så pigg på det men imorgon kanske jag har andra tankar, vi får väl se.

De stora pojkarna har inte kommit hem från skolan ännu så jag kan inte börja med maten riktigt ännu, sitter därför här en stund och kopplar av.

Nu ska jag surfa vidare nån annanstans men ha det så gött!

image241

Lördag

Vaknade 9.26 imorse, låg och mojsade till 9.40, steg då upp och satte genast igång med städning. Det blev toaletterna som fick sig en omgång, vilket behövdes!
Sen ville S baka lussebullar så då gjorde vi en deg och rullade lussekatter, passade också på att baka 2 st toscakakor, den ena ska jag bjuda på mitt kryddparty som jag ska ha imorgon, det får duga.
Har även bytt sängkläder och tvättat och tvättat och tvättat. Lagade kotletter, pommes frites, gräddsås till middag, men jag fick lite ont i magen, vet inte om det beror på grädden, jag hade laktosfri grädde, men det kanske inte är bra ändå...

Har MatsBergmans i lurarna, de är jättebra (om man gillar dansbandsmusik förstås!!) Jill Johnsons senaste har skrålat på i köket idag så både jag och S har studsat runt, vilken röst den kvinnan har, hon passar verkligen att sjunga countrylåtar, jag gillar både country, pop och dansmusik, mest spelas dansband när jag går härhemma och donar på, har dom bara i mina egna öron för det är ingen annan som vill höra, det värsta är att då får dom höra mammas stämma (enbart) istället, det gillar dom säkert!! ha ha ha, skyll sig själv säger jag bara!!!

Har nyss bäddat ihop sängarna samtidigt som jag rockat loss, det är bra mycket roligare att städa om man samtidigt kan studsa lite :)

Nå, var det rätt IDOL-vinnare igår??? Jag tycker det, gillar ju både Amanda och Marie, men tycker nog att Marie är den bättre sångerskan av dom två, Amanda har ju ett speciellt sound, Marie kan ju sjunga vad som helst. Jag hoppas verkligen att det går bra för henne så hon inte glöms bort, det brukar ju tyvärr vara så att ettan blir inte lika uppmärksammad som tvåan! Jag laddade iallafall ner vinnarlåten, fick ju erbjudande när jag röstade, det tog visserligen jävligt lång tid innan den kom, var väl överbelastat, men till slut så.

Nu ska jag strax gå in i duschen, luktar inte så gott känner jag, både stekos och svett, det ska bli skönt med lite rent på mig.

Jobbet har julfest ikväll men jag ska inte dit, brukar jämt bli sjuk när jag varit ut och ätit så jag hoppar över den här gången, men jag hoppas att de som ska får himla kul!

Trevlig Helg!

Igår

var jag ju på hudvårdsparty, det var riktigt roligt! Vi var några tjejer/kvinnor som fick lära oss hur man ska sköta om sitt ansikte på bästa sätt, vi fick prova på först rengöring och sen lite makeup, makeupen var ju det som var roligast, jag sminkar mig ju aldrig, mest beror det nog på att jag inte kan, men nu har jag fått lära mig lite i allafall, fick prova på foundation - visste knappt vad det var, wow vilken skillnad det blev! Det hade jag aldrig trott. Jag är ju i vanliga fall väldigt röd om mina kinder, det trollades bort, riktigt fint, sen fick jag prova på ett lipgloss som i flaskan såg ut som nåt en 70 årig tant skulle använda, men när jag satte det på läpparna blev det riktigt bra. Mascara är jag ju jättedålig på att använda, provade även det, det blev brun-svart, hon sa att jag inte ska ha helsvart för det blir för mycket, jag vill ju inte se sminkad ut, bara fräschare, jag hade kunnat vara modigare med mascaran, hon tyckte att jag hade satt lite för lite, fast jag tyckte det var mycket, men det blev fint ändå, mina ögon syntes ju, i vanliga fall har jag ju vita ögonfransar så visst blev det skillnad.
Om jag handlade? Ja, vad tror ni, kan man gå på party utan att handla???? Nä, nog blev det, jag köpte rengöringen och foundation - det räckte mer än väl - för plånboken i allafall, jag hade gärnat köpt mer, men det går ju inte, får väl handla lite då och då istället.
Hon hade en jättefin väska man kunde köpa med massor av produkter i, men den kostade ca 3000 kr och det hade jag INTE råd med, tyvärr.

Har nyss sett på Bonde söker fru som jag spelade in i går, det ska verkligen bli spännande att se vem dom väljer nästa vecka, jag vet ju vilka jag tycker:
Anders - tycker jag ska välja tjejen med locken i luggen (jag och namn!!! kommer inte ihåg), jag tycker den andra tjejen är lite för gåpåig och hela tiden vill att Anders ska säga att hon är bäst osv
Susanne - Per-Inge, vet inte varför men jag har aldrig riktigt gillat Ulf (jag tror att jag kommer ihåg namnen här!)
Karl-Petter - Inte den som äter så mycket och pratar för fulla muggar
Fredrik - Lena för dom passar bäst ihop och jag tror att hon är den som verkligen gillar honom, den andra tjejen är lite för "erfaren".

Nu snart ska jag gå och kolla på Roomservice som jag också spelade in igår, pust, det är ju jobbigt det här!!! :)
Sen ska jag göra mig i ordning för att åka på stan en sväng, tänkte gå på leksaksaffären och se om jag hittar nåt till yngste sonen, de har utförsäljning så risken är väl stor att det inte finns så mycket kvar, men jag ska kolla i allafall.
Handla mat måste jag också göra - inte fullt lika roligt men väldigt nödvändigt, jag tror att det bara finns en liten skvätt mjölk kvar i kylen.
Efter det så är det väl bara att vänta tills det är dags att åka iväg på jobbet, blä, inget jag längtar till precis, nåja bara den här veckan är slut så blir det bättre, jag har mycket bättre pass nästa vecka.

Ha dé


.

Jaha, så var det mitt-i-veckan igen då, tänk att tiden går så himla fort, snacka om att jorden snurrar!
Idag har jag jobbat till 15.30, har jobbat till 15.30 må-on, imorron blir det till att börja kl 15.30 istället, jobbar då ända till kl 22, inte nåt jag längtar till precis, jag är ju en morgonmänniska! I vanliga fall så lägger jag mig vid den tiden el ändå tidigare. På fredag jobbar jag till 16.30, inte nåt höjdarpass det heller, men jag är ju hemma på kvällen så jag kan se IDOL-finalen!!! Den vill man ju inte missa.

Ikväll ska jag iväg till en kompis på Mary Key-party, har egentligen ingen aning om vad det är, men det ska visst vara hudvårdsprodukter, egentligen är det ingen idé för mig att gå dit för jag kan ändå inte använda nåt som har lite parfym i sig, men det är ju trevligt att få göra nåt annat för en gångs skull. Jag får berätta mer sen om vad det var för nåt.

Nu är det längesen jag skrivit nåt om vikten - mest beror det nog på att jag inte sköter mig alls! Tyvärr!  Vete sjutton var jag ska hitta min motivation, känner mig bara så in i bängen trött när jag kommer hem från jobbet, har slängt ögon på min crosstrainer men har genast tittat bort :), orkar inte, nä, då är det betydligt enklare att sätta sig i soffan och titta rakt fram på TV:n istället.
Jag fick brev från Viktklubb idag, de tyckte att det var längesen jag loggat in, oops, var tvungen att logga in och kolla lite där, men jag skrev inte in nåt i matdagboken - slarvig som jag är. Jag MÅSTE bli mer skötsam, på ALLT, både att skriva in maten jag äter, börja gympa, äta rätt. Men det är ju så inih-e tråkigt!!! Jag tycker ju inte om att gympa, jag gillar ju att se på TV, jag tycker inte om en massa grönsaker, jag gillar ju krämig mat och godis och glass och fika....


Ha dé

Ny dag

och nytt humör! Är på mycket bättre humör idag, jag var på dåligt humör hela eftermiddagen och kvällen igår, gick och la mig vid 21.30 för att jag kände mig så jävla irriterad på allt och alla. Låg och läste Allas en stund, kändes lite bättre men inte 100, men som sagt idag är det mycket bättre.

Har precis ätit middag - idag blev det Korv Stroganoff och ris, väldans gott!



Alldeles nyss har jag satt in 2 st mjuka pepparkakor i ugnen, de ska sedan gömmas i frysen för att tas fram till jul.


     

Vilket jävla väder vi haft idag, det hade snöat inatt, men vid 7.30 så regnade det, jättehärligt!!! NOT. Halkigt är det också, när jag for hem från jobbet var det som en isbana på vägen, som tur var så var sandbilen ute och sandade, det behövdes då sannerligen.




En kul historia:


Äntligen ett sanningens ord...


Det stora bekymret var att ta reda på när männen tänker som bäst...

Efter många år av forskning så har man äntligen kommit fram till hur det egentligen ligger till...

Alla resultat visar på att männen tänker absolut som bäst när dom har samlag....
Hur kommer det sig då undrar man....???
Enkelt, då är ju kabeln kopplad till huvuddatorn.....

    
Ha dé

Första advent

Idag är det första advent, huga, snart är det jul!
Min mamma och pappa har varit här i helgen, vi har hunnit med att besöka lite affärer samt en visning av AloeVera produkter.
Jag fick en tidig julklapp av min mor - en ny och jättefin täckjacka, den hittade jag på Intersport, jag är jättenöjd med den.
De har åkt hem idag, de for ca kl 11, när dom åkt for jag iväg ner på stan för att inhandla lite gurka och dressing, vi ska äta tacos idag och gurkan var slut, likaså dressingen.
När jag kom hem från handlingen så städade jag toaletterna och dammsög huset, blev på jävligt dåligt humör under dammsugningen för mitt dammsugarmunstycke, en twinner, gick sönder så jag var tvungen att använda originalmunstycket, men det far ju hur som helst och stort och klumpigt är det också. Tyvärr så sitter mitt dåliga humör i sig, känner mig sur och tvär på allt och alla, inte alls bra, jag hoppas att det går över snart, annars lär jag väl bli utkastad i snön!

Nu tog det tvärslut så det är väl lika bra att sluta här, men ha en trevlig första advent!


RSS 2.0