Min bön blev hörd!

Jag skrev ju sist att nu j-lar ville jag att han el hon däruppe skulle ge oss lite sol och han/hon verkar ha lyssnat för sen dess så har solen lyst över oss, jag är bara inne just för stunden, ligger ute i solen och mojsar mig idag. På morgonen har jag hunnit med att baka 2 långpannekakor, det blev strösselbulla (mockarutor) och ljusa strösselbullar, glasyren är vit med smak av arrakspunsch, blev otroligt god, fast jag har bara smakat lite kanter, inte någon stor bit, resten har jag gömt i frysen, kan vara bra att ha när sommar och ledighet kommer. Har även kastat ut sängkläderna och tvättar.
Nu har jag bara en vecka kvar att arbeta och sen får jag semester, ska bli sååå himla skönt, ska vara ledig i 6 veckor!

Igår var det Kalixdagen, jag for dit med B och hennes syster S, vi hade jättekul, fnittrade och shoppade! Precis som en avslappnad och skön dag ska vara. Jag shoppade rea-skor på Hälsokraft och sen en svartvit tunika och vita tights på torget. B hittade sig jättemysiga tofflor också det på Hälsokraft, hennes syster köpte en jättesnygg blus som var i blåa toner.
Efter att jag kommit hem så satte jag igång att göra pizza, det blev köttfärspizza och så underbart god!
Idag tänker jag göra palt till middag, måste ju passa på att göra sån mat nu när vi bara är på 3.

Nä, mina vänner, ha en fortsatt underbar solig dag, nu ska jag ut i värmen igen.

Tjing!


PS. Jag vet inte om jag berättat att vi fått fiskbebisar, har sett 6 st som simmar i akvariet, jag har försökt ta bild på dom men dom är ju så jäkla snabba, ni får väl leta...
 

Nästan ensam

Nu har gubben och yngste sonen åkt iväg på sin semester, snyft, snyft, nu är man gräsänka då, fast än så länge har jag ju storgrabbarna hemma i allafall, men på onsdag åker mellansonen till mormor och morfar, äldste sonen har hotat med att han kanske åker till farmor och farfar till veckan, sen den 7:e börjar han sommarjobba på Bibblan, 3 veckor.

Som vanligt så har det regnat idag, nu börjar man vara jävligt less på det här pinkandet!! Nä, min herre el dam däruppe nu tycker jag det är dags för lite sol!!! NUU!

Jag har iallafall kunnat ta lite trädgårdsbilder som jag tänkte dela med mig av, kanske man blir på lite bättre humör. Håll till godo:

Här är mina tagetes, 2 olika sorter:

  

Så här ser blommorna som jag köpte från Granån ut:

  

Närbild på de höga blommorna:

  

Rosa Lupin:

  

Och sist men inte minst, Fänrikshjärta:



Det var allt jag hade att visa idag.

Over and out!

Regn

det bara regnar och regnar, är bara 13 grader varmt, hutter, hutter, det är inte kul alls, även om man jobbar vill man ju att solen ska skina, jag tycker synd om alla ni som har semester.

Idag har jag städat toaletterna och dammsugit när jag kom hem, hade egentligen tänkt baka men jag ändrade mig, tog städning istället så kan jag njuta sen istället. På lördag är det Kalixdagen, om det inte regnar blir det nog att jag tar mig dit en sväng för att kolla läget lite, kanske B har lust att följa med?! Jag ska ringa och kolla med henne.

Ikväll ska gubben iväg med husvagnen till Luleå, imorron börjar ju modellflygveckan så då vill han ha husvagnen på plats, det hade visst redan kommit några sörlänningar och norrmän. Han sover nog över där inatt och kommer hem och jobbar imorron och efter jobbet tar han med sig yngste sonen och åker iväg, fast dom kommer hem redan på måndag en sväng, el kanske redan på söndagkväll, gubben ska göra körkortsprov- teori på måndag, jodå han har körkort, han kör inte utan!! Men han ska skaffa så han får köra med tyngre släp.

Nu ska jag gå och göra ingenting, eventuellt blir det klippning av yngste odågan, får väl se vilket humör han är på!

Tjing!

Nu är det klippt!

Jajamen, jag har varit och klippt mig! Igårkväll tog jag med mig bilden på Agneta Sjödin i sin fina friysyr, så den har jag fast med lite mer lockar :),  ganska kort alltså, har nog klippt bort nästan 30 cm. Det känns väldigt skönt, jag var lite less på att jämt ha håret i svans, jag gillar inte när det hänger i ögonen el i ansiktet så därför drog jag alltid bak håret i svans när jag var hemma, nu slipper jag det.

Idag har det regnat hela dagen fast just nu så skiner solen, hoppas det förblir på detta vis, tycker synd om alla er som börjat semestern men bara fått skitväder.

Slut för idag!

Hemma igen

fast jag hade gärna varit kvar ett tag till, det var så  himla mysigt. Fast jag skulle då vilja slippa blåsten, igår innan vi åkte hem kom det världens åskskur, det var bara att sitta inne i husvagnen och vänta tills det hade passerat, när den väl var över så lyste solen som om inget hänt. Vid 14.15 ungefär så for vi hemåt med sorg i hjärtat, tur att vi ska tillbaka.

Gossen var också lite deppig, han var ju tvungen att åka ifrån sin nya kompis, men de får ju träffas snart igen!

Jag hann vara iväg och köpa mig ett par skor innan vi åkte hem, dock inte Björn Borg, jag hittade ett par andra som jag också blev förtjust i, jag tyckte de var jättefina och de var väldigt sköna att gå i, här en bild:


Jag har laddat upp lite mer bilder från Piteå men jag har inte tid att lägga in dessa just nu, ska gå och se på femman om en pojke som inte kunde gå ner i vikt.

Jag återkommer imorgon.

See you!!


Blåst

Jäklar så det har blåst idag, solen har varit framme hela dan men det har blåst så man har ändå frusit. Vi har varit och kört runt lite med bilen idag, har varit och kollat in havsbadet, där var det fullt med husvagnar, nog har vi det då mycket skönare här.

Ont i höften har jag också idag, beror nog på promenerandet på stan igår, har inte alls varit så skönt, har mest velat sitta. Jag hoppas det är bättre imorron.

Imorron ska jag iväg och köpa ett par andra skor som jag också blev förtjust i, de var på Eurosko, de var också jättefina men inte lika eleganta som Björn Borg skorna, de här kan man ha både till vardags och till fest.

Gossen har hittat sig en kompis här, dottern till de som driver campingen, de har varit ihop hela eftermiddan och kvällen, de har spelat spel, pusslat och sett på film. Hon har nyss gått härifrån, hon och hennes pappa skulle sova i husvagn här inatt.

Det känns lite tråkigt att behöva åka härifrån, det har varit himla mysigt, förutom den jävla blåsten då förstås, kanske åker vi hit i sommar igen, före nolia, då ska vi också bo här. Tack M för att jag fick tips om detta härliga ställe!!

Nu är det dags att gå och sova, vi känner oss lite trötta här.

See you!

Björn Borg skor

Har hittat bild på skorna jag hittade idag, jag tycker de är superfina, vad tycker ni?



MIDSOMMARAFTON

Så var det då midsommarafton idag. Vädret hade kunnat vara bättre men det börjar ljusna lite nu, jag håller tummarna för att det klarnar upp, vi ska ju grilla ikväll. Jag har nyss förberett lite, har gjort sallad, kokat potatis, har även rensat jordgubbarna. Vi ska grilla flintastek idag, ska även grilla de kokta potatisarna, de ska bara få lite peppar och olja på sig och sen grillas, blir säkert jättegott. Jordgubbarna serveras tillsammans med grädde till efterrätt.

Vi har passat på att gjort stan idag, tyvärr var det bara gallerian som hade öppet men där fanns många affärer att välja på, jag hittade en klänning på MQ som jag förälskade mig i, var tvungen att köpa den trots att jag blev 350 kr fattigare, hittade även ett par jättesöta skor på samma affär men det fanns inte storlek 38, jag provade 39 men dom glappade en aning så jag tror att 38:an hade varit perfekt, jävligt synd för dom var jättefina, det var Björn Borg skor, jag visste inte att han även hade skor. På Lindex hittade jag ett par 3/4:s jeans som jag köpte, de gick på 300 kr.

Nu har gubben somnat här på soffan, sonen håller på att tillverka en raket av papper och jag passar på att surfa under tiden. Har även Se & Hör liggandes bredvid mig, den läser jag mellan varven samt att Tv:n står och surrar.

Ha en underbar midsommar oavsett väder!

Tjing.

Piteå


Så är vi då äntligen framme vid Västerkajens camping. WOW vilken härlig och fin camping!
Och vilket mottagande sen! Det var super, de visade runt och hjälpte till att visa hur man skulle parkera.

Vi har nyss varit och promenerat runt här, jättefin promenadväg runt vattnet, vi fortsatte in mot stan och vandrade genom Storgatan och sen hem till husvagnen igen. Nu sitter vi här och bara njuter.

Solen har gassat på oss ända sen vi kom, jättemysigt.

Här är lite bilder:

       

       

Imorron ska vi göra stan, får nog kliva upp tidigt för att hinna, Gallerian stänger kl 14.00.

Vi ska nog ta och sussa alldeles strax.

Natti natti!

Handlat

Idag har jag jobbat till kl 13.30, när jag hämtat sonen på fritids så åkte vi iväg och handlade det vi skulle ha med oss i husvagnen, det blev en hel del. Jag har varit och packat in i kyl och frys, imorron när jag kommer hem så blir det till att åka iväg och köpa jordgubbar och sen ska jag göra min nobisdressing, den är så bra för den går att ha till så mycket!

Har nyss handlat av glassbilen, det blev 150 kr men jag hörde fel, trodde att han sa 105, jag hade nästan jämna pengar, undrade om det gick bra med 104,50, men nä, det gick nog inte tyckte han, men han tvekade lite, då säger han att han ville ha 150! kr, jaha, sa jag, jag trodde du sa 105! Inte tänkte jag pruta så mycket inte. Ha ha ha vilka missförstånd det kan bli ibland.

Jag har lite huvudvärk idag igen, fast inte som vanlig värk utan sådär konstigt, som att det ligger på lur och väntar, det kanske beror på att jag är lite trött, har ju klivit upp 5.20 imorse, lär nog somna ovaggad ikväll!

Nä, nu ska jag kolla en massa hemsidor, har hittat en massa adresser i tidningen Drömhem.

Tjingtjong!


Ny dag

och en solig och fin dag verkar det bli!!
Jag jobbar ett halvsent pass idag, 11-17.30. Ganska skönt med sovmorgon fast jag hade hellre börjat tidigare, men det är sista sena passet för den här veckan, imorron börjar jag redan kl 7 och på tors kl 8.

Jag klev upp kl 7 i morse för då var tvättmaskinen klar, körde torktumlaren och vek ihop kl 8 när det var torrt, sen vek jag ihop lite örngott som hängt på tork, har vattnat lite uteblommor och fixat och donat lite i köket.
Nog är det konstigt att trots att det regnar så är blommorna inte blöta, det är som att det studsar iväg från jorden direkt.

Jag hade lite huvudvärk igårkväll och det sitter fortfarande i, det är inte dunkande utan mer som att det håller på att bli huvudvärk, det är lite svårt att förklara, jag har tagit tablett på morgonen men den verkar inte hjälpa, bara det inte blir värre när jag ska jobba.
Jag hade elev igår och hon är jätteduktig, hon jobbade sommaren 2006 så hon behöver bara lite uppfräschning, hon ska sitta med mig även idag, hon började svara själv på några samtal redan igår så jag tror att hon ska få ta lite mer samtal själv idag, hon verkar vilja sitta själv redan imorron så då är det ju bra att hon får ta så mycket som möjligt idag.

Nu är det snart dags att börja göra sig i ordning för att fara iväg, tack och lov så kan jag cykla idag! Det känns alltid lika konstigt när man måste ta bilen, fast det var ganska bra att ha den igår, jag for in på Hjärtat när jag slutade jobba för att handla varmkorv, blev över 600 kr fattigare, inte blev det bara korv inte!! Nä, nog är det konstigt att man alltid hittar en massa annat också :) Jag köpte även mjölk och så hittade jag ju billig fläskfile som jag köpte, en flinta slank ner också och så bröd.
Imorron tänkte jag åka iväg och införskaffa det vi ska ha med oss i husvagnen och det var inte lite det heller, en massa behövs! Fast det är ju tur att vi inte ska ut i skogen utan om vi behöver handla så finns affärer lite överallt.

Nä, nu jäklar ska jag böra göra mig i ordning istället för att sitta här.
Ha det så bra och Tjing!

Godmorgon!

Idag börjar jag inte jobba förrän kl 12.30, det var jätteskönt med sovmorgon, har nästan nyss klivit upp, kl var 8.10 ungefär. Det är skönt  när barnen har sommarlov, man behöver inte kliva upp tidigt när man själv inte måste. Gubben och mellansonen har nyss åkt iväg till Luleå för att göra ett besök hos tandregleringen, det är dags att kolla upp, kanske dra åt några skruvar. Äldste sonen sover ännu och yngste sonen sitter och äter frukost och ser på TV och själv sitter jag här!

Igår fick jag aldrig komma fram till datorn överhuvudtaget, det var alltid upptaget. Jag började gårdagen med lite städning, bytte sängkläder och gardiner i sovrummet, passade på att dammtorka också. Sen ringde jag till B och hörde om hon ville följa med till Granån, som tur var så var hon med på noterna, vi åkte iväg strax efter kl 13.00, fast det bådade inte gott på himlen, den blev bara svartare och svartare ju närmare vi kom, det småregnade när vi kom dit men det gjorde inte så mycket, vi hade tur för det regnade ganska mycket medans vi var innte i växthusen och så gott som uppehåll när vi skulle gå vidare till nästa. Jag fyndade litegrann, köpte blommor till 4 krukor och jord, hittade även en jättesöt larv, ja inte en riktig nu utan en i keramik :). B fyndade också litegrann, bl a en katt i porslin, hon älskar katter den tjejen!

När jag kom hem så planterade jag blommorna och så här blev det:

 Längst fram ser ni den söta larven!



Jag har ingen aning vad alla blommor heter, jag köper såna som jag tycker är fina. Men jag vet att den gula på nedre bilden är en tagetes i allafall.

Jag fotade även lite dekorationer som jag har haft sen tidigare, eller egentligen är det yngste sonens, för det var han som bestämde att vi skulle köpa dom, jag tror att det var sommaren 2006.



Nu ska jag gå och läsa morgontidningen och sen blir det bädda sängar och duscha.

Ha en bra dag!

Tyvärr ser jag ingen sol ännu, men dagen har ju precis börjat, den kanske tittar fram lite senare.

Mmm

Yes, vi fick se den idag!! Riktigt skönt har det varit, har suttit i solen på framsidan i eftermiddag, det var underbart!

Jag har städat inne i husvagnen idag, har även packat in lite kläder och annat bra och ha saker. Vi har även satt fast markisen, vi testade den också, den gick jättelätt att få upp. Stolarna har vi fått på plats också och bordet, nu är det grillen som måste in och sen alla kylvarorna, men dom sätts in ons el tors.
Vi åker på torsdag eftermiddag, ska försöka komma iväg så tidigt som möjligt efter lunch.
Jag satt i solen och skrev upp vad som behöver inhandlas, har även funderat på vad vi ska äta, men det löser sig säkert. Nåt grillat lär det nog bli i allafall, bara vädret är med oss. Jag hoppas det blir riktigt härligt varmt och soligt sommarväder!

Idag har vi grillat fläskfile, majs och paprika, det blev pommes frites till och vitlöksbaguette, ljuvligt gott var det.

Om en halvtimme ska jag se film på TV 1000, det handlar om några medelålders män som åker iväg på motorcyklar, jag har sett trailer om den och den verkar bra, jag hoppas den är det också.

Ha en fortsatt bra dag/kväll!

Tjing.


.



Fint eller hur?!

Skönt med fredag, fast jag tycker att den här veckan har gått jättefort! Nästa vecka lär nog gå ännu fortare, är ju bara 4 dagars-vecka, jag har dessutom sån tur att jag får ta ut permis så jag jobbar bara 8-12 på torsdag. Vi ska iväg med husvagnen när jag jobbat klart, vi styr då färden mot Piteå, det ska bli jättehärligt, att bara få njuta och inte göra nåt speciellt, bara göra sånt vi känner för.

Just nu är gubben ute och tvättar husvagnen utvändigt så nu blänker den som bara den, imorgon är det min tur att ta invändigt, jag ska torka av och dammsuga, sen tänkte jag börja packa lite - åtminstone sånt som vi inte behöver nu men som kan vara bra att ha med sig.

Jag sitter faktiskt här och funderar på om jag skulle ta och krypa ner i sängen, känner mig jättetrött, surfar väl en stund till och sen....

Jag hoppas att helgen blir

Natti natti


Blommorna har kommit!

Idag när jag kom hem så hade mina blommor från odla.nu kommit, oh så spännande!


Jag har planterat ut dom nyss, hoppas nu bara att det inte blir frost så att dom dör.

Vid pallkragarna har jag ett litet hörn där jag satt Jätteprästkrage, Ormöga och Höstkrage.
 
Jätteprästkragen blir ungefär 70 cm hög, höstkragen blir ca 60 cm och ormöga är bara som marktäckare, blir bara ca 30 cm.

I rabatten har jag planterat Kungsljus som blir hög, ca 120 cm, Kärleksört, den blir ca 50 cm, Höstflox som blir ca 50 cm och Stäppsalvia som blir 50-70 cm.
   

Så här stora har mina blommor och smultron vid friggebodan blivit:
 
Här smultron som snart blommar: (jag hoppas det syns)


Mina humleblommor på framsidan

Jag har ingen koll på vad dom heter, men det blir gula stänglar som humlorna gillar, därför kallar jag dom för humleblommor.

Solen skiner faktiskt idag, det var inte så farligt kallt ute, visserligen hade jag jackan på mig, men det blåste inte så det kändes riktigt skönt, ja åtminstone i solen.

Nu ska jag surfa vidare och sen gå och se på Unga Mödrar.

Ha dé

Finfrämmande

Jag har haft fint besök idag, av denna lilla krabat:

 Söt eller hur?!

Så här fint är vår buske/träd som jag inte riktigt vet vad den heter, häggmispel, mistel el nåt sånt tror jag:



Jag har huvudvärk idag, det är INTE roligt, dessutom är jag så himla godissugen, håller på att förgås här! Tror det beror på huvudvärken faktiskt, ska försöka att inte åka iväg och handla, som tur är så är jag ju lite lat så det blir nog ingen tur till godiskiosken, cykla ids jag inte heller, det blåser för mycket, jag har ju redan cyklat hem från jobbet i blåsväder och det räcker, mellan varven här så funderar jag på att ringa gubben och be att han köper med sig lite när han kommer hem, dessvärre vet jag att han inte skulle neka om jag ringde för han är en godisråtta han också. Nej, jag får försöka hålla mig borta både från bilnycklar och telefon ett tag, tills kl är 19 för då har jag inte tid, då ska jag se på unga mödrar på 5:an och sen kl 20 är det ju Frusna män söker kärlek, dubbelavsnitt och sista, det ska bli sååå spännande.

Nä, mina vänner jag tror att jag stoppar här, men jag lovar att återkomma!

Tjing.

Sen dag idag

Idag börjar jag inte jobba förrän kl 12.00, därför sitter jag här, måste ju passa på att kolla runt lite i internetrymden!
Känner mig jättetrött idag, kan inte riktigt förstå varför, men det kanske beror på att solen lyser med sin frånvaro, fast kl 7.00 i morse var det soligt och fint men kallt, endast 11 grader. Såg i tidningen att det snöat i Gällivare, kan inte vara så kul att vakna på  morgonen och titta ut genom fönstret och se en massa snö, jag hoppas att vi slipper den synen här, jag har ju för sjutton redan planterat ut mina blommor!

Idag ska gubben ringa till Piteå för att kolla husvagnsplats på campingen där till midsommar, Tack Maria för tipset! Jag håller tummarna för att det finns plats kvar åt oss.
 
Till hösten ska äldste sonen iväg till Kina med sina klasskamrater och några lärare, hujja, hur ska mamma klara sig?! De kommer att vara borta i 12 hela dagar!!!! Jag vet inte om han riktigt vet vad han ger sig in i, fast det lär han väl märka, hoppas jag. De kommer att bo både på vandrarhem och i kinesiska familjer, de ska vara både på landet och i stan, de ska t o m få lära sig lite kinesiska, ha ha, det blir nog inte så lätt det, men säkert kul.

Nu  längtar jag efter:

Ha en bra dag!


VILL HA

Maxi 4 Ett sånt här vill jag ha, det är ett Euro-Serre Maxi 4 från Willab Garden, ooh, det är sååå fint, jag blir alldeles knäsvag! De har kampanj just nu och fram till 2:a juli, oh, om man ändå kunde.... Men kanske, snart så har jag ett sånt, man vet aldrig!

Jag har beställt lite perennaväxter, hittade på Odla.nu en hel massa som jag köpte, det blev 350 kr, fast jag fick många för det priset, sammanlagt blev det 24 växter, ska ha några i blomrabatten, behöver fylla på lite, sen ska jag ha några i ett hörn vid mina pallkragar, de blommor jag har där verkar inte ha klarat sig så värst bra så jag hoppas på att dessa blir fina och klarar sig istället.

Jag har haft ett kanonpass idag, har jobbat 7.45-14.15, jätteskönt att komma iväg på morgonen och få komma hem tidigt på eftermiddan, imorron däremot har jag ett skitpass, 12-18.30 känns inte fullt lika kul men det går säkert det också.

Håller just nu på med maten också, man är ju kvinna, kan göra flera saker samtidigt , idag blir det köttbullar som just nu görs klara i ugnen, till det serveras potatismos och kokta morötter.

Kallt har det varit även idag, fast ännu kallare än igår, det var bara 6 grader imorse, nu är det 11, brr, man kan inte tro att det är sommar! Fast i och för sig kanske det är bra att det är kallt, för då kanske vi får varm och skön semester istället, det är ju det man vill! På fredag slutar barnen skolan, hoppas vädret är bättre då, och på torsdagkväll då det är dags för balen, jag håller tummarna för alla balstudenter.

Tjing!


Sommar och kallt

Idag har det varit rätt så kallt, har trots det varit och inhandlat lite blommor som jag planterat, har även planterat lite av det jag har satt själv också.
Här är lite bildbevis:
Dahlia    Stjärngräs    

Surfina 

Här kommer Underblommor som jag själv satt:

     
De ser inte mycket ut för världen just nu, men de kommer att bli jättestora.

Annars i helgen har väl inte hänt så mycket, vi har grillat varje dag, härligt. I fredags grillade vi fläskfile, igår kyckling och idag blir det fläskkotletter, de är strax klara.

Dags att göra sig redo för middan!

Tjing!

Fortfarande sommar

Tänka sig, sommarn är fortfarande här! Det är helt underbart. Idag var det dock inte lika varmt som igår, "endast" 26 grader mot 30 igår!

Jag har tagit bild på min ena lejongap som precis har börjat blomma, här är den:

 Fin eller hur?!

Har även fotat av det som fortfarande ligger i skogen mittemot vårt hus:

 En snöhög, tänka sig, det är/har varit 30 grader varmt och snön ligger fortfarande kvar på en del ställen! OTROLIGT

Det var allt jag hade idag, over and out!


Hot hot hot!

Har det varit och är fortfarande, idag när jag kom hem, klockan var strax före 16.30, då var det 30 grader I SKUGGAN! I solen var det nästan 40 grader varmt!! Snacka hot! Men jag klagar absolut inte, det är härligt, blir bara så nervös att det här är sommaren och att den sen blir som i fjol. Jag skriver nämligen dagbok om vädret mest, det är en dagbok som rymmer 5 år och i fjol den här tiden hade vi också jättevarmt, och sommarn då blev ju inte så bra så jag känner mig lite orolig.

Det är lite svårt att skriva, jag har nämligen inga glasögon på mig, är egentligen på väg i säng, börjar kl 7.00 imorgon så då vill jag i säng tidigt, måste ju kliva upp redan 5.30, jag sitter med näsan nästan fastklistrad i skärmen ha ha ha, ser nog inte klokt ut!

Det går fortfarande bra med mina checklistor, jag är så duktig att skriva in varje dag allt jag äter och jag har faktiskt hållit mig till max 20 points, riktigt bra! Det känns jättebra också, hoppas att vågen visar bra siffror nästa gång jag ska väga mig, blir på måndag, håll tummar och tår för mig. Snart har jag klarat av 1 vecka, då är det bara 4 kvar, härligt!

Nä, godnatt på er, ses säkert i helgen!

Tjing och sov gott!

Tisdagen klar

Ja, så har man jobbat bort tisdagen också, tiden går verkligen fort, vill att den ska gå fort, men ändå inte. Jag vill få semester men samtidigt vill man hinna njuta av sommaren så länge som möjligt.
Idag har jag jobbat ill 16.30, har precis ätit klart, har inte diskat ännu, tyvärr lär den väl inte försvinna medans jag sitter här, ska alldeles strax gå och se om den är tjoff, borta!!

Det går fortfarande bra med att skriva in i checklistan, har gjort om lite i pointsen, tänker ha 23 points/dag, det tycker jag verkar lagom, annars känns det som att jag inte får äta nåt, blir så när jag inte kan äta alla lättprodukter som t ex lättfil, lättmjölk mm jag måste ju använda mig av laktosfritt och det finns inte mycket lätt att välja då. Men som sagt det har gått bra, igår blev det visserligen 24 points men så tränade jag ju och cyklade till och från jobbet så det gick ju bra, har inte hunnit räkna ut dagens ännu, men det ser fint ut än så länge, har ätit kyckling till middag och det "kostar" ju inte så mycket i points.

Nä, mina vänner nu är det dags att titta till disken, men jag återkommer! (men kanske inte idag....)

Date

Jag har varit på date ikväll, det är jättelänge sen men nu tyckte jag det var dags, jag har dammat av min cross som stått i ett hörn i vardagsrummet och sett ledsen ut, den blev genast på bättre humör :) Fast jag dejtade inte så länge, orkade bara 15 min, sen gjorde jag situps, känner mig så trött idag, kanske för att det är måndag. Nå, jag ska dejta fler gånger det lovar jag, tänkte faktiskt redan på fredag, på onsdag blir det styrketräning med B.

Jag var i garderoben igår och skulle prova lite sommarkläder, gick det bra??? Se ovan hur bra det gick!! Nä, nu jäklar måste jag ta mig i kragen, det är 5 veckor tills jag går på semester, nog borde man väl hinna göra nåt åt eländet under den tiden eller hur?!

Jag plockade fram mina gamla checklistor från VV-tiden (som jag varit slarvig att fylla i så dom var tomma), har varit duktig och fyllt i allt jag ätit och motionerat idag, ska fortsätta med det VARJE DAG fram till semestern. Jag har ju min coach som håller koll på mig, tack och lov för det!!

KAN ANDRA SÅ NOG JÄVLAR SKA JAG OCKSÅ KUNNA!!!

Ha en bra kväll och gå och lägg er i tid, inget nattsudd!

Lycklig igen!

Jag är lycklig igen, det har blivit fint väder nu, solen är framme och det är 18 grader. Kanon!

Jag har putsat färdigt och hängt upp gardinerna, passar perfekt att solen tittar fram nu. Ska inte feja nåt mer idag, det enda jag ska göra det är att bädda sängarna, men det hinner jag ju ikväll, ska ju inte lägga oss ännu.

Jag har hunnit plantera lite till också, jag satte lite solrosfrön, det ska bli spännande att se om det blir nåt av det jag planterat idag, förhoppningsvis hinner det bli nåt innan sommaren är slut :)

Sitter just nu och funderar på om jag skulle åka iväg på affärn för att handla, så slipper jag imorrn, måste ändå ha sallad och majs redan idag, tänkte göra tacos till  middag och det var det enda som saknades, då kan jag ju lika gärna slå två flugor i en enda smäll och göra bort allt idag!

Tjing!

Så regnar det igen då!

Jaha, när man vaknade på morgonen så var det till ett pissväder, nog är det väl ändå förjävligt, att efter bara några få dagar så blir det regn igen, jag hoppas verkligen att det bara är en endagsgrej det här, nu vill jag verkligen att det ska vara sommar på riktigt.

Igår var det iallafall superbra väder, solen sken och det var jättevarmt, jag passade på att sätta potatis, så morötter och isbergssallad, vi grillade till middag, det blev fläskfile, potatis-morotsklyftor i ugnen och så paprika, röd lök och majs på grillen, jag gjorde även min godaste dressing - nobisdressing, superenkel att göra och den blir hur god som helst. Jag fotade min tallrik:

 mmm det var såååå underbart gott!

Ni kanske är sugna på receptet på nobisdressingen, här kommer det, prova det nån gång, jag lovar ni kommer inte att bli besviken. Receptet finns för övrigt i Annas nya kokbok.

1 knappt löskokt ägg - se nedan
2-3 tsk vitvinsvinäger
1 tsk ljus fransk senap
2 krm salt
1 krm mald svartpeppar
2 msk finskuren gräslök (fryst går bra)
ca 2 dl olja (inte olivolja i det här fallet)
1 pressad vitlöksklyfta (el efter smak)

Koka ägget i 3 min, varken mer el mindre!
Lägg ner det i sjudande vatten, öka värmen och börja genast ta tid när det bildas små bubblor i vattnet.
Spricker ägget får man börja om från början med ett nytt ägg - det är viktigt att ägget blir verkligt löskokt.
Gröp ur ägget med en tesked direkt ner i en mixer el food processor/matberedare. Lägg också ner vinäger, senap, lite salt, nymald svartpeppar samt finskuren gräslök. Mixa. Droppa sedan ner olja långsamt i en tunn stråle medan maskinen går. Stanna maskinen, smaksätt såsen med pressad vitlök (inte för mycket) och mixa hastigt igen. Såsen blir så tjock att den är godast att servera i en separat liten skål.

Dagen idag började redan kl 7.00 då jag vaknade, klev upp kl 7.30 och satte igång att putsa fönster, jag började med de i vardagsrummet, det är 4 st, jag putsade emellan, ute och inne, sen fortsatte jag med minsta gossens rum, började med dammtorkning, vilket var välbehövligt, det är inte så lätt att dammtorka i hans rum för han har sååååå fruktansvärt mycket pinaler, men jag tog så mycket jag kunde i allafall. Putsade även hans fönster, han har bara 1, tack och lov, bytte även gardiner där. Nu väntar jag bara på att de andra gossarna ska kliva upp så jag kan fortsätta med putsning och byte av gardiner i deras rum, passar ju bra att göra sånt idag när det är sånt pissväder ute. Tvättmaskinen får också arbeta idag, har bytt sängkläder.
Jo, just det, jag har ju även sått lite blomfrön också, var ut i friggebodan och hämtade in en stor kruka där jag sått rudbeckia och poppy.

Rudbeckian ser ut så här:   

Eftersom jag inte kunde hitta nån bild på poppy (vallmo) så har jag fotat av fröåsen:


Får väl se om det blir nåt, jag håller i allfall tummarna.

Nu tror jag att jag ska väcka storgrabbarna, nog har de väl sussat tillräckligt nu?!

Tjing!

RSS 2.0