Bak
Kladdkaka med havregryn
Blir en långpanna full - skär i lämpligt rutor
Du behöver:
300 g smör
5 dl socker (råsocker går bra)
2 dl havregryn
4 ägg
3 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
Gör så här:
1. Smält smöret i en stor gryta. Rör ner socker, havregryn och ägg. Sikta ner mjöl, kakao och vaniljsocker och rör om.
2. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper, grädda i 175 grader (passa noga - den ska ha stelnat, men får inte bli torr förstås) och skär i rutor när den har svalnat.
Vad gott! nu håller ju jag på att jobbar med några extra kg,jag får skriva av receptet och testa vid ett annat tillfälle.
Jag bara undrar,vart tog våran vinter vägen.
Kram/Anna-Carin
Hur är det med grabben mår han bättre nu? Gud vilket gott resept men jag ska inte baka den nu vill gå ner i vikt.
YUMMY!!! :-)