Nu är jag ledig i 5 dagar!

Jippie, nu har ledigheten börjat. Är ledig ända till på tisdag och då har jag ett guldpass 7.30-14.
Idag hade jag turen att bli dragen i lotteri om vem som skulle få städa på jobbet, det kanske låter knäppt att man tycker det är kul, men allt är roligare än att sitta hela dagarna i växeln så kommer det nåt sånt här så nappar man, vi var tydligen många som anmält sitt intresse men jag hade turen att bli dragen, Tack Karin! Det var jag och en till som fick städa så vi har fejat runt mellan kl 12.15-15.00, sen hade jag tur så jag fick sluta kl 15.15, fick 45 min tjänstledigt.

Har inte hunnit så mycket sen jag kom hem, kollade posten och lagade mat, sen var det disk och så var torktumlaren klar så jag har vikit lite tvätt och satt bort i garderoberna.
För en stund sen åkte gubben och S3 till Luleå för att hälsa på killarna på modellflygklubben, gubben har nya vinterdäck som han vill köra lite på innan vi drar iväg med husvagnen imorron.

Nu ska jag gå och kolla på Desing Simon och Tomas som jag spelat in i måndags, sen blir det bara att göra inget, bara njuta av tystnaden, det är ju bara jag och S1 hemma för tillfället.

Ha en skön och avslappnande kväll så ses el höres vi.


NATURLIGTVIS COACHEN!

Klart som korvspad att jag fortsätter skriva ner vad jag äter, jag har inte någon mail i husvagnen, därför skickar jag dig listan på torsdag, nästa lista får du efter helgen, jag lovar och svär!! :) Jag lovar att inte smaska nåt, SMS:ar väl dig om suger sätter in så att du kan avstyra mig.

Nå, det var svar till coachen, nu till annat. Jag frågade igår om jag kunde byta till ett tidigare pass imorgon och det skulle gå bra, jag får jobba 9.30-16 istället för 11-17.30, står även i kön för att få gå hem tidigare, så har jag riktigt tur så får jag gå hem redan kl 14.00.

Har ikväll varit ut med lite kläder i husvagnen, har också inventerat lite i skafferiet, behöver inte fylla på med så mycket där. Handla till kylen tänkte vi göra på ICA Maxi när vi kommer till Luleå, de har ju öppet länge. 

Det snöade idag när jag for hem, inte mycket men det syntes i billyktorna att det var snö men det blev inget kvar när det kom ner. Nyss ringde gubben också och sa att det var vitt på några ställen mot stan, han skulle till jobbet och sätta på sina vinterdäck. Ja, se då finns det inte längre nån återvändo då, det är bara att inse att vintern är i antågande, inget som jag ser fram emot, nä, usch, tänker bara på det jävla skottandet och skrapandet och sopande, blä,  nä, tänk om man kunde blunda en stund och så var det sommar igen!! Det skulle vara härligt.

Nu ska jag gå och se om S3 har tid att hoppa i duschen, men ha det så bra och håller er borta från sötsaker!

 

Jobbat

Så har då en ny vecka börjat, har jobbat 11-17.30 idag. Barnen har lov så S3 har varit på fritids mellan 10.30-16.30, sen har S1 tagit hand om honom och lagat mat, idag blev det varmkorv och bröd, S3 beställde det igår så dom hade ätit innan jag kom hem, själv hade jag "lunch" kl 15.00 så jag har inte ätit något, tar mig nog ett päron senare ikväll, kanske en macka också, får väl se hur pass hungrig jag är, är det bara sug så räcker det med päron! Så det så!!

Vilket skitväder det är! Imorse regnade det som om himlen vore öppen, det lät ut som att det var tåget så jag var tvungen att öppna ytterdörren för att kolla, men det var regnet som dånade, som tur var så hade det slutat tills S3 skulle på fritids,  han har cyklat.
När jag skulle hem ikväll så regnade det lite också, hade tänkt ta en prommis men jag vet inte vad jag ska ha för skor, har ju fått skoskav av mina prommisar, så då blev jag sittandes här istället, dessutom är det inte så skoj att gå ensam när det är kolsvart ute, hua, nä, jag struntar i den idag.

Nu har nedräkningen börjat, nu är det bara 2 arbetsdagar kvar!!

Tjing.

vintertid

Ni har väl kommit ihåg att vrida tillbaka klockan?!
Själv ställde jag om i sovrummet igårkväll så det skulle vara rätt tid när jag vaknade imorse, och vaknade imorse gjorde jag!! Tidigt! Redan kl 7.00 på nya tiden slog jag upp mina gröna, kunde inte somna om så jag klev upp istället, for runt och ställde om klockor överallt och sen satte jag igång att städa, det blev fint på toaletterna, dammsugat i alla rum, skurat i hall, kök, tvättstuga och kontor, allt detta hann jag med före kl 10.00 imorse, riktigt skönt att dan egentligen precis börjat när jag var klar.

När det var gjort och vi ätit frukost så duschade jag och for och handlade, när jag kommit hem och plockat in i kyl, frys och skafferi så snörade jag på mig skorna och trampade iväg, det blev 40 min prommis, riktigt skönt. Fast skorna är inte riktigt bra för jag har fått lite skoskav, vete sjutton hur jag ska avhjälpa detta för prommandet vill jag ju fortsätta med nu när jag äntligen kommit igång.
Jag har även varit duktig och skrivit ner allt jag ätit så att M får se på fredag vad jag stoppat i mig. Igårkväll blev det både popcorn och lite bilar, jag har skrivit ner det, jag lovar!!

Nyss har jag förberett inför middan, idag blir det fläskfile, potatisgratäng och vitlökssmör, åt mig gör jag även ugnsrostade morötter, broccoli, blomkål och haricoverts. Yammi, yammi. Jag riktigt längtar till middan är klar, men det blir inte förrän vid 16.30.

Gubben är iväg och fixar vinterdäcken till husvagnen, de kanske behövs nästa helg då vi ska iväg, i fjol när vi var på samma camping när det var hantverksmässa så kom första snön så man vet ju aldrig, det kanske blir samma i år.

Jag är på gång (som Tomas Ledin sjunger)

Nu jäklars ska även jag komma igång med träning och bra mat!

Fick ett så härligt SMS av världens bästa människa!!!!!
TACK min vän. Det är ordning på den tjejen, det må jag då säga, hon har nämligen lovat att hålla koll på mig och dessutom ställer hon krav, vilket är precis det som den här tjocka tanten behöver.
I SMS:et skrev hon att jag ska skriva ner allt jag äter, även det som åker i munnen när ingen ser, (hon har varit med förr den damen ha ha) och maila över listan på fredag så hon får se vad jag ätit.
HERREGUD, det är ju EXAKT det som jag behöver, nån som kollar mig och sparkar mig i baken när jag börjar sacka efter och komma in i gamla vanor igen. Alltså jag kan inte med ord beskriva vad det betyder för mig att ha en sån härlig kompis. Man blir nästan gråtfärdig.
Det känns både bra och pirrigt att skriva upp och visa nån annan, då bara kan man ju inte hålla på att fuska. Dessutom om jag fuskar så är det ju mig det drabbar, ingen annan, så varför fuska???!! Ja, det kan man ju fråga sig. Tyvärr tänker inte hjärnan så när suget sätter in utan den tänker det mest dumma och irrationella tankar som finns, som  t ex:

* Nu är jag ensam hemma, då kan jag äta vad jag vill.
* Ingen ser mig, då kan jag äta vad jag vill.
* Det är så synd om mig, det blir mycket bättre om jag äter nåt.
* Jag är lika så fet så jag kan lika gärna äta.
* Jag kommer ändå misslyckas, så varför försöka?

Jag kan nog sitta här och stapla upp hur många dumma ursäkter som helst, ni som varit med förr fattar säkert precis det här. Ni andra som inte har det här tänket kan ju stanna upp och försöka förstå hur en tjock hjärna tänker, det är inte alltid så lätt att bara bryta och börja leva sunt.
En del smalisar säger t ex:

* Men herregud, det är väl bara att låta bli att äta.
* Ta en frukt istället 
* Ta en promenad när du är sugen på nåt att äta.

Men inte fan vill man väl ta en frukt el promenad när hjärnan ropar GODIS, CHOKLAD!
Det är supersvårt det här, jag lovar, jag har lyckats förr men jag har nog misslyckats mer.

Men som jag skrev i början så känns det som att jag börjar komma igång igen. I torsdags var jag med B och U till Nova Gym för att börja träna, jag fick ett program som skulle vara bra både för nacke, axlar, fettförbränning och få bort gäddhäng och mage, passar perfekt. Jag köpte även ett 10-kort till vibratorplattan, den ska bli spännande att göra, tänkte kanske nästa måndag då jag är ledig, jag åker nog iväg direkt på morgonen när jag skickat iväg S3 till skolan, plattan tar inte så lång tid att göra så jag är ju färdig relativt snabbt och då har jag ju ändå hela dagen ledig. Jag ska få information och demo av den första gången. Det känns jättespännande nu.

Och så ser jag fram emot nästa vecka, jobbar bara 3 dagar och sen har jag ledigt, på torsdan åker vi med husvagnen till campingen i Luleå och blir där till på söndag, det är Hantverksmässa på Arcus som vi ska gå på, KUL!

Just nu är det bara jag och äldste grabben hemma, gubben, S2 och S3 har åkt till Luleå, S2 ska vidare därifrån med mormor och morfar, han ska stanna hos dom i Vuollerim under lovet som är nästa vecka. S3 och gubben ska sen i eftermiddag och flyga inomhus så dom kommer inte hem förrän vid 18-tiden ikväll, så himla skönt att bara behöva rå sig själv. Har tagit fram köttfärs till middag, vet inte riktigt vad det blir, nån som har nåt förslag????

Nä, nu ska jag sluta "surra", ha det så bra alla och tänk positivt!

PS. Jag önskar mig en våg i julklapp (bara våg, inget annat som mäter och har sig), tänkte ifall ni träffar på tomten så hälsa det till honom. DS.

Nu ska här vibrrrerrras!

Godis är gott!

Varför är godis gott? Varför smakar inte grönsaker precis som godis? Varför tycker jag så mycket om godis? Varför, varför, varför??????
Satan så less jag blir på mig själv som inte kan låta bli det som är sött och sliskigt. Jag har bara mig själv att skylla att jag är så fet, synd det, det hade varit mycket bättre att få skylla på nån annan, men tyvärr så kan jag inte det.

Ikväll ska jag, B och U i allafall fara iväg på gymmet och få ett program så vi kan börja träna, tänkte även köpa mig ett 10-kort till vibratorplattan, har ju lite pengar kvar på friskvårdsbidraget som jag tänkte använda. Tyvärr kan jag inte stanna och träna ikväll för gubben ska bort och S3 ska ju göras i ordning för kvällen. Nästa torsdag kan jag inte heller för då är jag i vår fina husvagn på campingen i Luleå.  Nåväl, vi kommer ju hem och då jäklar ska vi sätta igång på allvar. Lova det tjejer!!!!

Jag är så himla avundsjuk på A på jobbet, hon är så duktig den tjejen, jag önskar att hon kunde komma och bo hos mig ett tag och kolla mig för hon är så himla ståndaktig, hon har gått ner allt hon behöver och är jättesmal och fin. Lyckliga dig A, men jäklars, jag kanske kommer igång jag med, behöver bara den där sparken i röven... en hård jäkel :)

Med fingret är det ganska OK idag, det underliga är att det gör faktiskt inte ont att skriva på tangenterna, det är väl därför jag har gått till jobbet fastän jag egentligen ska vila, förra gången när jag hade ont i höger pekfinger så gjorde det ju ont att skriva och då gick det ju inte att jobba, men nu så..

Det var jätteskönt att få gå hem kl 13.30 idag, jag skyndade mig in på ICA och köpte TV-tidning och ägg, sen for jag raka vägen hem och ringde fritids så att de kunde skicka hem S3, sen satte jag mig och kollade posten, lönebeskedet hade kommit idag, var inte alls så dumt att få lön, det behövdes kan jag säga, nu ska jag försöka vara sparsam så jag har mycket lön kvar i nästa månad, försöka duger i allafall.
Efter postöppnande gick jag och la mig på soffan i vardagsrummet, låg och blundade en hel halvtimme! Det var så underbart, känner mig faktiskt lite piggare nu.

Nu ska jag alldeles strax gå och färdigställa maten, det blir potatis, korv och ägg till middag idag.

Ha en nice kväll och håll tummarna för mig och mitt nya liv, sparka mig gärna i arslet om ni tycker att det behövs.

 Kanske mitt nya jag??!!

Huvud och finger!

Jaha, vaknade med både huvudvärk och ont i fingret, SUPERKUL!!
Nu känns i allafall huvudet bättre men fingret är fortfarande ont, vet att jag egentligen skulle stannat hemma, men jag kan bara inte, måste isåfall få läkarn att skriva sjukskrivning  åt mig, annars har jag så väldans svårt för att stanna hemma. Dessutom är det lite av en tävling just nu, jag har kollat och jag har inte haft en enda sjukdag på detta året, VAB har jag haft 4 dagar i början på januari då S3 hade magsjuka. Tänkte försöka hålla mig frisk heeela året, det skulle vara kul att ha klarat det.

Idag jobbar jag mitt sista skitpass den här veckan 11-17.30, torsdag och fredag jobbar jag tidiga pass, tack och lov!
Nästa vecka har jag också halvtaskigt, jobbar som tur är bara mån-ons men av de tre dagarna är 2 st till 17.30. Blä!

Tänk för inte så länge sen hade jag såna här:


Ha en bra dag!

Sist jag skrev var det söndag

och nu är det redan tisdag, herregud så tiden bara swoshar!!
Igårkväll var det ett jäkla väder här, det stormade och regnade så in i bomen, becksvart ute var det också. Jag jobbade till 17.30, inte så kul men det gick bra, A var kvar till 16.30 och K till 17 så jag hade sällskap nästan hela dagen, bakom mig satt M som jobbade till 18. Det är alltid mycket trevligare och tiden går mycket fortare när man är fler i närheten som jobbar ungefär samma tider, det är väldans långtråkigt när man får sitta ensam i flera timmar.
Idag blir det ungefär samma som igår, jag jobbar till 16.30 och mina bordsgrannar till 16 så då är det bara sista halvtimmen jag är "ensam".

Nu ska jag iväg, tänkte åka förbi ICA och köpa franska före jobbet, bara det finns nån, det kanske är slut och så har dom inte hunnit få in färska, nå, jag ska kolla i allafall, annars får jag väl åka förbi efter jobbet istället.

Ha dé

Söndag igen!

Så var det söndag igen, känns som att det bara hinner bli lördag så är det söndag. Huja, så fort tiden går, alldeles för fort.
Igåkväll vet jag inte vad som  hände men min mage blev jättekonstig, det började redan vid 14-tiden, den började brumma och låta, ungefär som när jag har ätit nåt med laktos i, men det hade jag inte, nå, jag gick omkring härhemma och småfes mellan varven , kändes inte bra i magen, åt middag i allafall, tog för säkerhets skull 2 st lactrasetabletter ifall att, då kändes det jättebra, magen blev tyst och jag slutade fisa, tänkte att jag kanske bara var hungrig, men så ungefär 1 timme efter att vi ätit då fick jag springa flera varv till toan, mådde riktigt dåligt, men det kändes inte alls som när det är mjölkmage, nå, det blev i allafall bättre med toa-springet men sådär jättebra mådde jag inte, var jättetrött och kände mig konstig, såg Stjärnor på is men sen gick jag och la mig, det har gått bra att sova men så vid 8-tiden i morse började magen göra ont, superont, inte mjölkmage med buller utan riktigt jävla ont, som att nån var på insidan och slog mig i magen, fick göra några race på toan igen, kände mig jättekonstigt, först vid 10-tiden började jag känna mig som en människa igen, då passade jag på att städa på toaletterna (var ju behövligt efter gårdagens och morgonens spring), har mått himla bra sen dess, men nu känner jag igen att det brummar lite, vet inte om det beror på pizzan jag ätit el om det är nån slags magsjuka, klok på det blir jag då inte!

Jag kände mig sysslolös mitt på dan idag så jag och S3 bakade lite, det blev:



Min pizzabit såg ut såhär:


Jag har ingen ost på min pizza utan jag kokar havregrädde ganska länge, sen låter jag den kallna lite och vispar i ett ägg, det blir jättegod "ost av det. Tipset har jag fått från ICA:S tidning Buffe, det funkar jättebra, jag tycker det blir jättegott. Övriga familjen får naturligtvis "riktig" ost på sin pizza.

Nu ska jag gå och göra ingenting en stund.
Ha dé!



Nu är jag här igen!

Jag glömde ju visa i förra inlägget hur mina buskar ser ut idag, de ser lite nakna och kalla ut eller vad säger ni?!



Så här tråkig ser rabatten ut:


Det var allt för denna gång, vi synes väl?!

Tjoflöjt!

Jäklar imig, jag skriver idag, fast det var igår jag skrev sist, otroligt!
Har idag varit himlades duktig, jag har varit iväg med en hel hög med kartonger, 2 påsar med mjölkkartonger och 2 påsar med hårdplast och 1 påse med metall. Det blev så tomt och fint nu, inga kartonger och påsar ståendes överallt.
Hängde ut alla sängkläder imorse också, de hänger ute ännu, det är torr och kall luft idag, t o m solen har strålat här, ja jag tror att den är här ännu faktiskt! Håller på att tvätta sängkläder nu, tvättmaskin nr 3 är snart klar, sen blir det en maskin till, sen är det färdigtvättat för idag, imorgon ska jag tvätta handdukar.

Har även varit iväg och handlat lite, mjölk behövdes, som vanligt. Träffade på U som också var och handlade, såklart att vi surrade ett tag, det kan man ju inte låta bli . Har även hunnit skala potatis och morötter till middan, idag tänkte jag göra kotletter med pepparsås och potatis och morotsklyftor, mmm mumsigt! Imorgon ska jag göra pizza, köte ingredienser när jag var och handlade, så i matväg kommer den här helgen att bli kanon!

Nu ska jag strax hänga tvätt, sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra, kanske plocka lite bland all bråte som finns i huset, får se hur jag ids, annars kanske jag tar en svängom med dammsugaren, om inte idag så måste jag imorgon i allafall.

Nåväl alla, ha en bra helg!

Varannan dag

Det har blivit varannandagsskrivning den här veckan, vet inte varför det inte blev nåt igår.
Jag har idag slutat kl 14.00, det var skönt att gå hem, man blir helt snurrig av nya flash, man måste titta noggrannare för att färgerna är ändrade, måste se på andra ställen än förut samt att det blir en massa jäkla fel så man måste felanmäla och försöka förklara för teknik vad som hänt och det är inte alltid de fattar vad man menar, de har ju sitt dataspråk och vi andra har ett annat språk så det är lite frågor fram och tillbaka, hur menar du, vad gjorde du då mm mm. Jobbigt.

Jag har även haft medarbetarsamtal idag och det var jätteskönt att få gå ifrån telefonen i 1,5 tim. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, det var ett trevligt samtal, vi hann nästan inte med frågorna som vi skulle gå igenom, men vi speedade lite på slutet så vi hann iallafall.

Igår fick vi schemat för nästa 6-veckorsperiod och jag måste säga att jag känner mig nöjd, på 6 veckor har jag fått 6 sena pass, då räknar jag pass från 17.30 och senare. Har fått bytt bort mitt pass till 20 och mitt pass till 18.30, slutar istället 17.30 dom dagarna och det känns bättre för mig, hade ju helst velat jobba ännu tidigare pass, men man kan inte få allt här i världen, som man säger, så jag är nöjd ändå.
Jag har ju dessutom semester 30, 31/10 och så fick jag ta permis måndan efter den 3/11 så det känns underbart bra!

Nästa vecka ska nog jag, B och U fara på Nova och få program för styrketräning, jag funderar på att köpa kort för vibratorplattan, jag har ju drygt 500 kr el om det var drygt 600 kvar av mitt friskvårdsbidrag, det räcker säkert till några gånger, nästa år ska jag nog köpa gymkort där om det blir att vi far dit varje torsdag på T24-tiden och tycker det är kul.

Ikväll är det Idol, men jag måste säga att jag tycker inte att det är lika bra som det varit tidigare, de som är med nu är ju så himla unga, men man ser det ju ändå, kan ju inte låta bli.

Tror jag ska gå och slappa framför TV:n nu om inte S3 sitter där och ser nåt hemskt barnprogram på nån jäkla barnkanal, jag får väl lura iväg honom därifrån....

Pekfingret mår ganska bra förresten, det har varit superbra hela veckan, lite kände jag imorse men det gick över ganska snabbt men jag har varit duktig och tagit mina tabletter 3 gånger om dan, det kanske hjälper, det är ju bra om det räcker med så lite, bättre än att hålla på att ta sprutor.

Ha en trevlig fredagkväll!

Blev inget igår

Sorry att jag inte skrev nåt igår, men det blev aldrig tid till det. Jag kom hem 17.45 från jobbet och då åkte jag nästan direkt och handlade, hade gubben med mig, vi strosade på där ett bra tag, åkte sen några ärevarv runt  "stan" och så hem, var hemma vid 19-tiden.
Medans jag plockade in varor i skafferi, kyl och frys så gjorde gubben och S3 läsläxa, sen var det dags för lillgossen att göra sig i ordning för natten, vi såg Sjukhuset och sen marsch i säng! Såg Äntligen hemma och sen gick även mamsen och la sig, jag måste ha somnat som en klubbad säl för jag vaknade till och tittade på klockan, den stod på 22.15, jag trodde jag såg fel, tänkte att den måste ju ändå vara 23.15 i allafall, men nä, tittade igen och första titten stämde. Herregud, så snabbt tror jag aldrig att jag somnat nånsin. Gubben han snarkar oftast innan han hinner få huvudet på kudden :)

Vår älskade mellanson var sur på oss igår, han varken tittade el pratade med oss, det var lite skrattretande faktiskt, det är ju ändå hans eget fel alltihop. Jag frågade honom vid middan idag om han tyckte att det var värt det och han svarade ärligt att det tyckte han inte, han ångrade sig för vad han har gjort, det är ju bra, då är han kanske han fattar lite ändå!

Just det, jag var ju till läkaren igår, det gick väl sådär, han kunde inte hitta att jag hade någon pågående inflammation så han ville inte sätta någon cortisonspruta just nu, jag fick lite starkare voltaren T som är bra mot inflammationer, skulle äta 1 tablett 3 gånger dagligen, han tyckte också att jag egentligen skulle vila mina fingrar ett par veckor, men samtidigt förstod han att det ju inte går pga den nitiske Försäkringskassan, han sa också att det blir ju lite kostsamt för mig, men samtidigt, pengar är inte allt. Han sa också att jag gott kunde vara hemma från jobbet, åtminstone en vecka för att vila, men eftersom han inte sjukskrev mig så gick jag och jobbade, jag vet att jag är lite knäpp, men jag har ju inte så ont just nu, lovar att vara hemma om det börjar bli riktigt besvärligt (förhoppningsvis är det inte försent då).

See you!

ARG

Igår jobbade jag till 14.30, sen hem, bytte till cykel och så iväg på skolan och hämtade S3, det var skönt ute, solen var t o m framme! Efter middan fick jag sätta mig vid symaskinen och laga jeans åt S2, han hade kört omkull med moppen och skrapat upp både byxknäet och sitt eget knä, på byxorna var det ett rejält hål, men nu är de lagade, kanske inte världens snyggaste men han får lov att ha dom i allafall.

Vi är väldigt arga på honom också, det visade sig att han ljugit för oss, han har utan vår vetskap trimmat upp den, med hjälp av en kompis och hans pappa, VILKEN JÄVLA PAPPA DÅ!! Pappan borde ha kontaktat oss för att kolla att det är OK, men nej det har han inte gjort. Efter allt detta så har sonen fått utegångsförbud en vecka samt att vi plockat bort datorn. Moppen kan han glömma, den är trasig nu, motorn skar för honom igår, allt beroende på att han trimmat. JÄVLA UNGE! Gubben ska försöka fixa till den och sen blir det nog till att försöka sälja den till våren för nu är det färdigmoppat för sonen, jag hoppas att han verkligen sätter sig ner och tänker efter vad han gjort och att det var oerhört fel.
Om han gör såhär nu, hur ska det då bli när han blir 18 och ska ha körkort? Törs man sätta honom ensam i en bil, han kanske kör ihjäl sig?! Just nu förstår han inte att vi gör allt detta för att vi är rädd om honom, inte för att vi är elaka, men en vacker dag kommer han nog inse det, hoppas jag i allafall.

Herregud, sitter här och skriver och gråter samtidigt, det är rent förjävligt, jag som trodde att man kunde lita på honom, att han var mogen nog, men tydligen inte, FAN SÅ ARG JAG BLIR!!

Idag börjar jag kl 11.00, sen kl 14.00 har jag ju läkarbesöket att gå på, tyvärr så har jag inte lika ont i fingrarna idag som jag hade i fredags när jag ringde och beställde tid, men det är väl så det är med reumatism, det är bättre vissa dagar och sämre andra.

Nåväl, nu har jag fått grr:a av mig lite, känns kanske bättre om en stund, ska gå och läsa NSD nu och sen duscha och sen, ja sen vet jag inte, vänta tills det är dags att åka till jobbet.

Ha dé!


Bakning och städning

Idag har jag fortsatt min bakande bana, fast jag städade lite först, lite dammsugning och avtorkning av toaletterna, sen fick det vara nog, fingret gillade inte att städa i allafall.
Håller på att baka nu, blev sugen på att baka så jag vispade ihop 2 sockerkakor som nu står i ugnen. I den ena satte jag kolasmak, köpte en flaska på ICA Maxi i Haparanda när jag var dit med U och B, får hoppas att det blev nån smak.

K har varit hit och lånat min symaskin, vi surrade naturligtvis en stund , det går ju inte att låta bli.

Solen vill titta fram men det lyckas inte riktigt, men det är inte regn i allafall. Skulle vara skönt med en prommis men jag törs inte, då får jag väl så ont, det är inte värt det tycker jag. Visserligen kanske det skulle vara bra med lite ont nu när jag ska till doktorn... tänkte ju även påpeka det besväret också.

Igår njöt jag i fulla drag när gubben och S3 var i Luleå, jag njöt alldeles för mycket, det slank ner både smörgås och glass under tiden, inte blev det bättre när gubben kom hem heller. Jag hade varit duktig och inte handlat nåt gotta när jag var på ICA men han var så sötsugen så han höll på att göra mig tokig, såklart man själv blir sötsugen då, som tur var hade vi inget så det fick bli smörgås.

Fast själv satt jag mest på dass igårkväll, missade flera stycken åkare i Stjärnor på is, typiskt! Jag hade gjort skinkpaj, vet inte om det beror på att jag satte lite ost i eller om det blev för fett, pajdegen är ju ganska fet plus att jag hade i vispgrädde (laktosfri förstås), det gick inte mer än 1 timme tror jag tills magen sa ifrån och sen fick jag springa, blev både törstig och trött av det.

Nu är det snart dags att plocka sockerkakorna ur ugnen sen blir det dusch och sen vet jag inte vad jag ska hitta på, ganska skön känsla egentligen, fast jag blir lite stressad av att inte ha nåt på schemat.

Tjingeling!

Lördag

Dagen började inte så bra, hade superont i pekfingret, kunde knappt röra det och dunkande ont hela tiden, smorde in med voltaren och sen tog jag även tabletter så nu känns det bättre men bra är det ju inte. Ringde igår och beställde tid hos läkaren, ska dit på tisdag kl 14.00, lär väl bli en spruta. Ska även ta upp min höft och det andra pekfingret, det är också lite dåligt fast inte som förra året.

Har i allafall fått göra lite kul på förmiddan! Har bakat, idag blev det kolakakor och drömmar till B, här är lite bilder från bakningen:

Kolakaksdegen                        I väntan på ugnen                   Nyutkomna från ugnen
                   

Färdigskurna                           Drömmar på väg in i ugnen        Färdiga drömmar
                     

Snart ska jag iväg på affärn men det är inte lika kul som att baka, hade det inte varit för att vi behövde mjölk så hade jag inte farit idag.

Gubben och S3 ska iväg till Luleå idag för inomhusflygning, de åker kl 13.30 och kommer hem ca kl 18.00 ikväll, ska passa på att njuta när dom är borta .

Tjingeling!


Bakning och jag njuter!

Godmorgon alla morgonpigga!
Jag själv klev upp 6.30 imorse, väckte S3 och sen började jag baka, B har beställt lite, så jag har gjort en kaka som kallas för Skärtorsdagskaka, har säkert berättat om den förut men den är så lätt att göra och så underbart god att jag måste berätta om den igen

Här en bild på den som precis blivit klar:


Så här ser den godare ut, har fotat bilden i boken:


Mmmm supermumsigt, som tur är så är det ju inte min kaka så jag behöver inte smaka!

För er som också gillar att baka och vill ha receptet så kommer det här. Det är taget ur världens bästa långpannebakbok som heter Långpannans Lov.

Skärtorsdagskaka
(namnet för övrigt har inget att göra med påsk utan är en förkortning av "baka onsd, skära tors" som syftar på att kakan blir godast om den får stå ett dygn innan man skär upp den)

Ugn: 175 gr, 15-20 min

300 g smör
4½ dl strösocker
3 ägg
1½ dl kakao
3 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver

Glasyr:
2 dl vispgrädde
2 msk sirap
100 g mörk choklad (block går bra)
2 dl socker
100 g smör

Smält smöret och rör ner socker och ägg. Blanda kakao, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Rör ner blandningen i kastrullen och bred ut i långpanna med bakpapper. Grädda i 175 gr i 15-20 min.
Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en gryta. Koka under omrörning i 15-20 min. Tag av kastrullen och vispa i smöret i grytan i bitar. Bred smeten över kakan. Låt kakan stå över natten.

Har nu skrytit över mitt pekfinger som inte gjort ont på flera dagar, det skulle jag inte ha gjort! Vaknade imorse och hade ont, har ont fortfarande. Kanske det beror på att jag inte hade min elev som skrev igår utan jag fick sitta hela dagen själv och skriva, ska det verkligen vara så illa???? Det blir ju inte alls bra det, skriva är ju det jag gör dagarna i ända. Jag som trodde att det onda berodde på att jag blivit kall, men nu har jag ju ställt undan cykeln och börjat köra bil istället, tydligen var det inte det som var problemet.
Höften känns iallafall bättre idag, tänkte köra lite cross om en stund, håll tummarna för att jag klarar det, gör höften för ont kan jag ju inte och det är ju inte bra alls.

Nu ska jag nog ta och crossa lite, jag kanske återkommer ikväll, om inte så ha en bra dag och kväll!

Mitt i veckan dagen

och allt känns jättebra. Det går verkligen bra med att hålla sig till de kalorier jag ska. Igår var jag konstant hungrig men det är över nu, det känns jättebra idag. Har t o m kvar lite så jag kan ta frukt ikväll, känner inte ens sötsug, jag hoppas att det håller i sig så att jag slipper det.

Jag har fått min röda fina skål som jag beställt med M, den är så underbar, håller ni inte med?!


Pga av min härliga promenad igår så har jag fått lida idag, har haft jätteont i höften, (ischias, stavas det så??), kunde knappt sova inatt för att det gjorde så ont, har även på jobbet haft problem att sitta, och köra bil var inte skönt alls, nu känns det lite bättre men bra är det inte. Jag vet inte varför jag har såhär, det kommer då och då, har börjat då jag hade foglossningar när jag väntade S3, vet inte om det är nån kvarleva från det eller om det helt enkelt är reumatismen som även satt sig där. Jag försöker ju ha skor som är bra men det verkar inte hjälpa. Jag är även lite sned i ryggen så jag kanske skulle behöva en sko lite högre än den andra, jag vet inte.

Imorgon jobbar jag 12.30-19, absolut inget jag längtar till, blä, jag gillar inte att jobba sent. Vet inte vad jag ska göra på förmiddagen, kanske jag städar lite, hade även tänkt crossa, bara höften håller så.

Tjingtjong!

Känner mig så duktig!

Idag slutade jag kl 14.15. Jag rejsade hem med min söta lilla blåa bil, slängde in väskan och drog på mig cykelhjälmen, iväg med full rulle till skolan och hämta S3, hem igen, in på toan, på med kläderna igen och sen ut på prommis, S3 cyklade och jag prommade, vi var ute i 30 min, solen sken och det var jätteskönt, väl hemkommen så kastade vi oss i den söta lilla bilen och åkte till M med en plastlåda, blev där en stund, kollade in den fina husvagnen och så bytte vi så jag fick en påse tillbaka med en annan bytta i, sen hem igen och lagade mat, det blev kyckling och pasta. PUH!

Direkt efter disken satte jag mig för att kolla på Singelmammor och Toppform på nätet, har precis gjort det klart och nu så sitter jag här!  Det känns jättebra. Har även skrivit in i VK vad jag ätit idag, trots att jag prommat och inte ätit speciellt mycket så har jag redan överskridit mina kalorier med ca 100 st, blir absolut ingenting att äta ikväll, jo, kanske jag tar en frukt ändå, även om det ger kalorier så är ju dom kalorierna bättre än om jag t ex tar en macka el annat som är ännu mer onyttigt. Så så får det nog bli!

Nu ska jag ta min rumpa och slänga ner den någon annanstans istället, ha en bra kväll alla!

Tjing

-7 hg

blev resultatet imorse när jag ställde mig på vågen, lite nervös var jag, men det gick ju bra (trots pizzan igår). Jag är nöjd.
Har idag dammat av crossen lite, körde 15 min på den och sen lite situps och gummibandsträning för gäddhänget, det kändes bra efteråt, förhoppningsvis kommer jag att fortsätta nu och inte tappa sugen, tänkte ta det lite lugnt nu för annars är risken stor att jag inte ids/orkar fortsätta, får inte gå ut för hårt. Jag smygkörde 10 min i lördags också.

Idag jobbar jag 11-17.30, inget drömpass precis men det går säkert bra, jag har ju elev också så då slipper jag skriva, bra att få vila pekfingret, som för övrigt fortfarande känns bra så jag har inte ringt till läkaren idag.

Som det har regnat inatt, det har bara öst ner! Som tur var så hade det slutat till imorse när barnen skulle iväg till skolan, själv tänker jag ändå ta bilen, fingret mår nog inte så bra av att jag cyklar, blir lite kallt om fingrarna även fast jag har fingervantar på mig.

Nu ska jag kolla lite på andra sidor på nätet och sen ska jag göra mig i ordning för att åka till jobbet, ha en bra dag alla!

Jo, just det, mikron, har ju fotat den nu, så här ser den ut:


Bye bye!

Drömma

kan man ju alltid!
Vi har idag varit och kollat på husvagnar, oh, så sugen man blir, men inte kan man ju byta redan, vi har ju bara haft våran i 1 år ännu, får nog vänta och drömma ett tag till.
Vi tittade på 950, 680 och 620 (ja, och några till men det var dessa som föll oss i smaken), jättefina, ska vi byta nån gång framöver så skulle vi nog vilja ha 620 el 680, 950 var superfin men lite väl lång och klumpig efter vägen (tycker jag som inte ska köra ha ha).

Passade på att ta lite bilder, här är några:

Här är köket i 950:n             Sovrum i 950                         Från sovrum mot v-rum 950
          


Kök i 680 (vill ha spisen)         680 v-rum                           680 mot sovrum
           

620 med livingroom      620 livingroom
        

Tack förresten för att ni tänker på mitt finger, det verkar fungera, har inte alls haft nåt ont idag, fingret kanske blev rädd, jag hotade ju med att ringa till läkaren på måndag, men det kan jag nog vänta med nu, skönt, jag hoppas att det håller i sig så här så det inte blir värre.

Vi kikade förresten in på Suomi Soffa, tänkte om vi skulle slå till på denna:


eller kanske denna med lite ko:


Nä, vi står nog över och behåller den gamla goa soffan!

På Rusta hittade vi fleecevantar åt S3, på Dollarstore hittade vi en mössa, allt för 60 kr, det tyckte jag var bra pris, så här ser dom ut:


Vi införskaffade även en mikrovågsugn till husvagnen, den var superdyr!! 399 kr på Elgiganten, det tyckte vi var lagom pris, plus att den var lagom stor, vi måste ha en pytteliten annars får den inte plats i det skåpet vi har tänkt ha den i, tyvärr blev det ingen bild på den för batteriet till kameran tog precis slut när jag tryckte på avtryckaren för att fota, nåväl, ni vet väl alla hur en mikro ser ut, den är vit med två vred, mer avancerat än så är den inte, precis lagom perfekt för campingliv.

Till middag blev det (tyvärr) köpespizza, men gott var det!! Jag hoppas att det inte stör alltför mycket i min viktkurva. Det är ju i morgon som första stora vägningen skall ske, lite nervös är man ju, har tjuvvägt mig tidigare och då var det 7 hg ner, så jag håller tummarna för att det fortfarande är så eller ännu mer, trots pizzan idag.

Ha en bra söndagkväll nu och sköt om er!






Så var det lördag

och jag har hunnit med en hel del idag. Började dagen kl 8.00 med att slänga ut alla sängklälder (förutom tonåringarnas förstås för dom sov ännu), sen plockade jag ur diskmaskinen och läste morgontidningen.
När det var gjort så städade jag bägge toaletterna, REJÄLT! Jag tog bort röret under och spolade ur det ordentligt. Sen for jag en sväng med dammsugaren och efter det kom det verkliga städandet! Jag hjälpte S3 att plocka bort från skrivbordet, det var hög på hög på hög på... ja ni fattar! Det tog över en timme att plocka och kasta men nu ser det fint ut, men det lär väl inte vara så länge, man har ju varit med förr!

När jag kom ur duschen och skulle ut och hämta sängkläderna upptäckte jag att det börjat regna, FAN! Jag som inte har nåt tak att ha dom under, som tur var måste det precis ha börjat för dom var bara lite fuktiga, de ligger på avfuktning just nu, ska om en stund bädda igen.

Har ont i fingret även idag, inte blev det väl bättre av att hålla på med städning men det måste ju göras. Om jag fortfarande har ont på måndag måste jag nog ta och ringa vårdcentralen för att få komma och få en cortisonspruta, vilket inte är så kul men ett måste, vill inte att det ska bli som i fjol den här tiden då jag hade ont i höger pekfinger.

Ha det så gott alla!

Tycker synd om

mig själv just nu. Om ni inte redan märkt det så är det höst ute, det betyder att jag har ont, just nu är det vänster pekfinger som inte mår så bra, knogen värker och fingret känns fruset. Bara det inte blir som förra året den här tiden, då var det ju höger pekfinger som jävlades så jag fick vara sjukskriven och få en massa cortisonsprutor.
Just nu går det bra men det får absolut inte bli värre.

Idag har jag jobbat till 17.30, det har gått bra, mycket tack vare att jag har elev, hon skriver och jag pratar, ganska bra med tanke på mitt finger, fast hon måste börja svara själv snart, hon har tagit 2 el 3 samtal idag, imorron tror jag att jag ska köra hårt med henne :) det tål hon nog! Hon är supertrevlig och vi har samma humor så det är jättekul att ha henne som elev, vi är lika knasiga bägge två!!

Sitter just nu och kollar på Lyxfällan i 3:an, herregud hur en del handlar och vandlar! Hos oss är det nästan åt andra hållet, vi har pratat om att köpa mikro till husvagnen ända sen vi köpte den, ännu har vi inte handlat nån. Men snart....

Nu ska jag gå och fortsätta kolla på TV:n, sen blir det till att krypa ner mellan lakanen och snarka igång.

FREDAG IMORRON!!

Sov så gott

RSS 2.0