Semester

har nu haft semester i 2 veckor redan - jäklar så tiden flyger iväg! Vill ju ha semester läänge!
Vi åkte den 14 juli, på eftermiddan efter att vi haft lite kalas för S3 som fyllde 9 år, vi åkte till Bovikens Camping i Skellefteå, var där i 2 nätter, åkte sen till Norsjö för gubben skulle tävla i modellflygning, där var vi till på måndan. På söndan hamnade vi i  ett riktigt oväder - hade tur att husvagn och förtält stod kvar, det var nämligen en tromb som drog förbi precis utanför där vi var, det åskade och regnade som bara den. Jättemånga träd hade ramlat av tromben och det bara nån km bort.

På måndag mitt på dan åkte vi tillbaka till Boviken igen för det var så härlig och mysig camping. Vi är kvar ännu och lär nog bli här ett tag till - det verkar ju bli bättre väder - ryssvärmen! Eftersom det är ett jättebra badställe så vill vi stanna så att vi kan passa på att bada. Vi ska efter den här vistelsen till G:s moster i Lövstrand som ligger utanför Dorotea, sen var det meningen att vi skulle till Piteå men vi kanske avbokar det så att vi kan stanna längre här och skjuta lite på resan till moster. Vi får väl se hur det blir - vi bestämmer det allt eftersom dagarna går, vi har ju semester, behöver inte planera så mycket.

Ha dé

Min elvisp har äntligen kommit!



Visst är den fin?

Jag köpte även den här förhoppningsvis braiga tårtbottendelaren också:



Den får jag prova nästa gång jag ska göra tårta, själva skärgrejen går att höja och sänka allt eftersom man vill skära, det är hack på utsidan av "benen".

Har precis testat ballongvispen och den gick superbra, snabbt och tyst. Det blev en sockerkaka med kardemumma, den står för närvarande i ugnen.

Min dag annars har varit jobb, har haft elev - en tjej som jobbat hos oss tidigare så det var bara lite uppfräschning av minnet hon behövde så jag har haft det ganska lugnt och skönt idag, imorgon får jag sitta själv men sen ons och halva tors ska jag ha elev igen, då är det en tjej som ska börja, hon ska i första hand svara på dom norska kunderna, men även svenska när det inte ringer på norsk-kön.

Efter jobbet så bytte jag om direkt och gick iväg på en prommis, tog samma rutt som i helgen, härligt härligt men svettigt svettigt :)

Nu ska jag surfa här en liten stund, sen ta ut kakan och sen är det väl dags för lite sjungning med Lotta på Liseberg innan man går och lägger sig.

Ha dé

Söndag blev bakar-städdag

Idag är det söndag igen, tänk vad helgerna går fort, ja veckorna också för den delen!

Imorse vaknade jag vid 8.00, satte igång med bakning direkt, började med Norrlänningar som B hade beställt, sen fortsatte jag med kubbar och när jag ändå var i farten så blev det mjukkakor också :) När bakeriet var klart så satte jag igång med städning, det blev skrubbning av toaletterna och dammsugning av hela huset.

Efter allt bakande och städande så tog jag mig en prommare, idag blev det 6 km som tog 1 tim och 10 min. Riktigt härligt var det ute, hade sån tur att jag hann före regnet, det började komma fler och fler droppar men då var jag nästan hemma, hade bara 3 hus kvar så jag hann in innan det brakade loss ordentligt.

Blev så sugen på pizza under promenaden - frågade killarna om de kunde tänka sig att äta det till middag - ingen sa nej! :) Jag tog en barnstorlek - det räcker sannerligen!! Hade jag tagit en stor så hade jag ätit upp hela den, det vet jag!! Jag tog en som hette Haiti - var med kebabkött, skinka, ananas och orientdressing, var supergod! Tog naturligtvis mina lactrase-tabletter för att magen inte skulle säga ifrån och det har gått bra hittills i allafall.

Har för en stund sen sett film, nu kommer jag inte ihåg riktigt vad den hette, nåt med Gray - det handlade om en tjej som upptäckte att hon var lesbisk och blev kär i sin brors fru - den var bra.

Nu lyser solen här igen och det är varmt ute - hörde att det skulle bli jättefint väder till veckan, hoppas meteorologerna får rätt, även om jag jobbar så är det trevligare om det är fint väder.

Kubb:

Mjukkakor:

Over and out!


Vunnit!

Jag vann i Gammelgårdens IF:s lotteri! Vad jag vann??? Jo, jag vann 2:a pris som var 8000 kr på Euronics! Är jag glad? JAAAA.

Har varit på Henrikssons och rekat lite, lutar nog åt att jag införskaffar mig en sånhär goding:



vad tycker ni? Visst är den fin?! Om jag köper den och köttkvarnstillbehör så blir det nog omkring 8000 kr. Min vinst, min grej!!!!
Färgen gillar jag också, den här mörkare rosa heter cranberry el så den här som är lite ljusare, den heter bara rosa:



Båda är ju lika fina, vilken tycker ni?

Idag har jag städat köket, gjort lite sommarfint, satt upp ljusa sommargardiner, har precis bonvaxat golvet så det ska se lite finare ut, det är så himla nött så det är inte klokt.
I april var vi och beställde tapetsering och golvläggning men än har ingen från Wiklunds varit hit.





RSS 2.0