En liten uppdatering

Nu är jag framme i Vuollerim, vädret har varit kanon, idag är det lite molnigare men ändå fint. Vi bara njuter här!
Är just nu inne på mammas jobb och lånar datorn, dessvärre jobbar hon bara idag och imorgon, sen blir hon pensionär så då kan jag inte tjuvlåna nån dator på ett tag.

M: Jag har bakat!!! Mamma hade INTE frysen full, den var helt tom så hon blev glad över att få lite.

Jag och mamma har varit duktiga också, vi har prommat varje dag, igår blev det bara en liten sväng för att det var så varmt, men vi ska försöka gå en sväng varje dag.

Over and out för nu!

Tjing.


Hej vad det går!

Idag har jag/vi verkligen ansträngt oss!
S2 har klippt gräset, jag har klippt kanterna, dock med en kantsax, grästrimmern vill inte fungera. Har jävligt ont i min handled nu, tror det beror på allt klippande, nå, det går väl över tills imorron, förhoppningsvis.
Jag och S3 har krattat ihop en hel skottkärra full med kottar, jävla tall som står på tomten!
Sen har jag tvättat och hängt ut, har även hunnit tagit in och vikit det.

Jag och S3 har även varit en cykelsväng på Repa, köpte lite mjölk, inne på Lågprismarknaden hittade han superhäftiga "foppa"tofflor

+ 4 skomärken, allt detta betalade jag 40 kr för! Det var väl inte dåligt?! Inte var dag man kan göra sånt fynd! Jag är nöjd och S3 är jättenöjd.

Till middag blev det palt så nu är man snart i paltkoma här! Jag började gäspa redan innan jag hunnit gå från bordet :)

Imorgon bär det av till mamma och pappa, vi lär nog bli där i 2 veckor, tyvärr fick jag inte ledigt dom där 3 dagarna i juli så tills dess måste jag hem.
Det lär nog inte bli så mycket bloggande under den tiden för de har inget internet, om jag får tillgång till en dator med internet ska jag naturligtvis blogga lite så ni får veta hur det går, om inte så önskar jag er alla en riktigt skön sommar och semester!

Tjing.

M: Det har inte blitt nåt mer bakande. Spar mig tills jag kommer till mamsen...

Fortfarande lycklig :)

Yes, jag är fortfarande en lycklig kvinna, trots att gubben åkt till Polen, kommer hem nästa vecka, fast då är inte jag hemma, jag, S2 och S3 åker nämligen till Vuollerim på fredag, då kommer morfar och hämtar oss. Vi vet inte riktigt hur länge vi blir borta, ganska skönt att inte behöva tänka på det på ett tag, nå, till den 15:e måste jag nog vara hemma, jag antar att jag måste jobba 15, 16 och 17:e, tyvärr, men men...

Nå här kommer förklaringen på varför jag fortfarande är lycklig :)

         
Päronrutor                               Havrekakor                          Gaffelkakor

Alla recept som jag lagt upp nu (utom gaffelkakorna) kommer från www.kokaihop.se, en jättebra sida om man gillar bakning och matlagning, finns många tips och ideér där, gå gärna in och kolla.

Jag sitter just nu och funderar på om jag ska baka mer el om jag ska strunta i det, känner mig lite trött samtidigt, nä, jag kanske spar tills imorgon istället, el så får det vara nog nu!
M: Allt är i frysen, jag lovar och svär!

Ska nog gå och sätta mig ute och läsa lite, har ju fått både skvallertidning och Allas idag. :)

Tjing!


Sol och lycka!

WOW så härligt livet kan vara!! Solen lyser och det är varmt och skönt ute plus att jag har BAKAT, jag har gjort flera sorter och mer blir det, oh så himla härligt! :)

Igår började jag dagen med att sätta om mina paprikor och gurkor, satte även om S3:s tomatplanta, sedan blev dom placerade i växthuset

Där har dom det varmt och gott, just nu är det 30 grader!

Sen har jag ju bakat också, hittills har det blivit:
         
Fridakaka                                Apelsinkaka

     
Kolakakor                                Klickbullar

Och mer är på G, bilder kommer sen.

Jag har även hunnit vara ute en del också, bakandet har jag gjort under eftermiddagarna, fast lite har jag bakat nu på morgonen det ska erkännas, har jag väl satt igång så är det svårt att hejda mig, oh jag bara älskar att baka! Just nu i allafall, det är väl inte så att jag alltid älskar det men just nu gör jag det, det var så himla längesen sist. Nu njuter jag i fulla drag!

Nu står S3 här och väntar, vi ska nämligen kolla om grästrimmern är laddad och klar, det verkar vara nåt fel på den för den vill inte riktigt bli färdigladdad nån gång, men nu kanske....

Tjing!

Hemma

Ja, nu är vi hemma igen efter midsommarfirande i Piteå. Vi har haft det jättebra, cyklat runt och kollat lite, hittat små pärlor lite här och där. Under midsommar har det annars varit väldigt lugnt, tack och lov så var även dom andra campinggästerna lugna och städade, nån enstaka lite väl överförfriskad men dom kunde man räkna på en hand, superbra!
Måste bara få ösa lite beröm över campingen, jag har visserligen inte så stor erfarenhet av det här med camping men gud så gulliga och rara dom som äger campingen är. När man kommer så möter dom upp och sen följer med och visar var man ska stå, det är rent och fint på alla serviceställen, bara mys helt enkelt.
S3 har ju även tur som får en kompis där varje gång, campingvärdarnas dotter, de cyklar och ser på film, det är jättekul för honom att ha en kompis där.  

Igår vid 16-tiden kom vi hem, beställde genast lite mat (nja, mat och mat, det blev pizza) för vi var så hungriga, sen packade vi ur husvagnen och så for vi till svärmor för att gratulera, hon fyllde nämligen 60 år. Vi hade köpt en jättefin skål till henne som hon blev glad över, vi fick fika och surrade där till efter kl 22.00, då var det dags att åka hem och slänga oss i sängen, som tur var så är ju både jag och S3 ledigia så vi kunde sova lite längre än dom andra.

När jag väl klev upp (vid 9) så började jag med städning, har tvättat alla sängkläder och handdukar, har dammsugit hela huset och sen har jag och S3 städat av altanen också.
Blir nog några steg idag, dessvärre glömde jag ta på mig stegräknaren direkt på morgonen så det blev lite steg som inte är medräknade också :)

Jag lovade ju lite bilder från Piteå, här kommer dom:

Här ser man cyklarna på biltaket (bilden tagen inifrån husvagnen)


Vi åt jordgubbar och grädde på midsommarafton


Här sitter S3 utanför vårt hus:


Här lite bilder från cykeltur:

Även i Piteå finns fina gångvägsbroar!

Fina båtar:



Ja, det var allt för nu, over and out!










Midsommarcamping

Nu är vi i Piteå, vi har med oss cyklarna så vi har varit på lite cykelutflykter. Idag skiner solen på oss, fast i och för sig så sken den igår också, fast det var lite kallare igår. När vi precis kommit hem efter vår cykeltur idag så började det att regna, vi hann bara precis innanför tältet så började det det, snacka om timing!

S3 har hittat sin kompis från i fjol, flickan till campingägarna, dom hängde ihop hela kvällen igår, ända tills S3 cyklade omkull och fick skrapsås på händerna, då kom han hem och ville ha plåster och sen blev det ingen mer cykling den kvällen. Än har han inte kommit sig för att kolla var hon är någonstans, han väntar väl tills ikväll, typiskt den här killen, att måsta samla mod så länge..

Här på campingen har dom fått lite nytt sen sist vi var, dom  gjort ett jättefint cafe invid kiosk/incheckningen, med stora glasväggar ut mot campingen och även mot vattnet, utifrån från håll ser det ut som en båt.
Sen har dom även fått hit ett stort växthus där dom även ska ha cafe, massage och annat skoj, det kommer att bli jättefint!

Nu börjar S3 tjata om att cykla igen men pappan verkar inte riktigt hänga med på det för han har lagt sig tillrätta på 2 stolar och pustar misstänkt...

Bilder kommer senare. Tjing!

Så går man i väntans tider igen!

Jajamen, ni läste rätt. Som vanligt så får man vänta på gubben när vi ska nånstans!

Ha ha ha, ni trodde väl inte att jag är på smällen?! Nä, hualigen, det har jag gjort bort för tid och evighet.
Nå, nu kom en av  dom hem, kanske dom andra är på väg då. Förhoppningsvis så!

Jag och S3 har varit och handlat idag, vi har packat i mer i husvagnen, jag har fixat pumpen till akvariet och nyss så har vi vattnat alla blommor så dom klarar sig över helgen.
Och nu, som sagt väntar vi....

Tjing!

Korv!

Tur att det finns korv, det blev korvstroganoff och ris till middag idag och det gick hem hos alla utom pappsen, som tur var så fanns det kyckling kvar sen tidigare så han åt det istället.

Idag har jag och S3 cyklat till mitt jobb (ca 5 km enkel väg) med ett skott av svärmorstunga till K, när vi cyklade därifrån så cyklade vi til ICA Hjärtat och köpte korven som vi skulle ha till middag, dessförinnan hade vi inhandlat en jättefin tunn jacka på Intersport till S3, endast 400 kr!! Hua, mamma blir ju black, men vad gör man inte när barnen behöver kläder?! :)

Jag har haft huvudvärk i stort sett hela dagen, jag vaknade vid 3-tiden inatt och var tvungen upp och ta en tablett, det gick inte över ändå, klev upp 8.45 med blixtar i huvudet, tog en till tablett och tänkte att nu jäklars borde den försvinna, men icke, tänkte att efter utevistelsen då, DÅ borde den vara borta, nä, snarare tvärtom, det var jättejobbigt innan vi var hemma igen, tog då en till tablett, lite fil och flingor och la mig i soffan i ungefär en timme, kändes en aning bättre när jag klev upp men inte riktigt bra, men tack gode gud, nu känns det mycket bättre, jag känner att den ligger och lurpassar men förhoppningsvis så ploppar den inte upp nåt mer idag utan jag får vara fri och ha det bra :)

Har i eftermiddag (sen huvudvärken började ge sig) varit ett par svängar i husvagnen med lite grejor, har även dammsugit där, det var väldigt skräpigt, men nu är det sååå fint så.

Imorron bär det av! Då ska vi till:

Västra Kajens Camping & gästhamn i Piteå.
Det ska bli jättetrevligt, vi vär där i fjol till midsommar också och det var lugnt och trevligt, dessutom nära in till stan, man behöver ingen bil utan kan promma el cykla.
Vi har köpt ett cykelställ att ha på taket på bilen så nu ska vi få med oss cyklar också.

Tjing!

Matförslag tack!!

Jag har idétorka gällande middagsmat, nån som har nåt bra förslag?

Idag har jag städat i vardagsrummet, fast det blev halvhjärtat gjort, kände inte riktigt för det men ville ändå damma av lite, putsa fönster och byta gardiner, dammningen blev sådär lagom noggrant :), putsningen av fönstren däremot blev väldans noggrannt, det blev putsat på ALLA fönster, även emellan, pust, men skönt när det var gjort, de blev så blanka och fina.

Efter det har jag slängt ut lite skräp i släpet, sånt från köket som bara legat och tagit plats på golvet, gamla bänkskivan, nya bitar som blivit över och sånt tjafs.

Till middag idag blev det köttbullar, potatis, sås och kokta morötter. Jag rullade och rullade och rullade.... kändes som en evighet, jag gjorde nämligen på drygt 1 kg köttfärs, men ska man lika rulla kan man rulla ordentligt, sen åkte dom in i ugnen, väldigt bekvämt och bra att steka i långpanna.
Fast så var det morgondagens middag!! Vad sjutton ska jag hitta på, har inte så mycket ingredienser hemma, vet inte om jag ids cykla till affärn (som sagt, har ju ingen bil nuförtiden...).

Tjuvlånade min bil ikväll faktiskt, var och slängde lite papper, plast och annat, sen åkte jag på Repa och köpte TV-tidningen. Måste även iväg och panta flaskor, men det får jag göra en annan kväll istället, ides inte den här gången.

Imorgon vet jag faktiskt inte riktigt vad jag ska hitta på att göra, skulle behöva göra fint i akvariet men jag har hittat några småbebbar så då vill jag inte vara där och röra för mycket, är ju rädd att de ska försvinna :) Jag kanske bara rensar pumpen. Om det är bra väder så blir det nog en cykeltur för mig och S3, kanske efter strandpromenaden, får väl se.

Jag ska ev fixa ett sidoskott jag fått på en av  mina svärmorstungor, den börjar bli så stor nu, kanske jag och S3 fixar det och sen cyklar iväg till jobbet med den, K vill ju ha, tror jag iallafall, vill du fortfarande ha?? Isåfall kommer jag om vädret och lusten tillåter :)

Nu funderar jag på att lägga mig i sängen och läsa lite tidning och sen är det väl dags att sussa skulle jag tro.

Nä, nu får den här filuren ta och komma fram eller vad tycker ni!!??


Tjing!

Luleå

I eftermiddag har vi varit till Luleå en sväng, vi var först med S2 till tandregleringen och efter det gjorde vi stan lite. S2 shoppade loss lite kläder, jag själv handlade bara lite på ÖB, braochhasaker...

Just nu sitter jag surfar samtidigt som jag ser film, har snart surfat klart så då ska jag enbart ägna mig åt filmen. Gubben och S3 åkte iväg för att bygga lite flygplan så här är lugnt och skönt.

Nä, M, jag har inte bakat muffinsen och ska nog inte heller. Skulle behöva baka, det är tomt i frysen, har inget fikabröd el matbröd, bara köket blir klart nån gång.... då ska jag baka.

Tjing!

Regn och rusk

Snacka om skitväder idag! Man blir trött bara av att titta ut genom fönstret.
Fast jag har ändå hållit igång, började dagen med städning av toaletterna, sen dammsugning av huset, har hunnit vika tvätt och nu är det tvätt nr 2 på G i torktumlaren, är nog snart dags för vikning av den också.

Hade tänkt ha dejt med Mr Cross men jag har så inibomben ont i höften idag så jag kände att efter städningen så skulle jag nog lyssna på kroppen lite och ta det lugnt, därför sitter jag här nu, tänkte faktiskt sätta mig och se en film sen, tror jag!

Gubben och S3 åkte iväg för att bygga flygplan så det är bara jag och storgrabbarna hemma just nu, lugnt och skönt med andra ord :)

Till middag idag blir det kyckling, hade hittat ett (tror jag) gott recept på kokaihop.se men när jag började läsa ordentligt så skulle man göra lite dagen innan så det receptet var ju inte så bra, vet inte om jag ska göra ändå, det kanske går lika bra trots att det står att en del ska göras dagen innan, man kan ju testa! Det får väl bli vad det blir.

Tjing!

MMmmmmmmmmm.......ums

.

Idag började dagen inte så bra, det var huvudvärk och ont överallt, tog mig en tablett och åt sedan frunch, då kändes det bättre, tack och lov! Jag har ju mycket att stå i!! :)
Har målat altanräcket, fy f-n så tråkigt det var men nu är det iallafall gjort, färgen tog slut, skulle nog behöva köpa lite mer färg och dutta i lite mer när det torkat på vissa ställen.

Igårkväll fixade vi bänkskivan som är mellan spisen och kylen, det gick först åt helvete!! Vi hade ju en lång bänkskiva och när vi kapat till den lilla så skulle den stora delen passa på andra bänken men nåt gick jävligt snett, mitt i sågandet så fastnade sågen och det blev snett och vint, måste ha varit en kvist el nåt för sågen satt som i ett skruvstäd, började tom ryka om den, gubben var tvungen att backa bak den lite för att kunna fortsätta kapa och det var då det blev snett och hemskt, jäklars så vi svor här, får hoppas ingen i omgivningen hörde :)
Nå, vi var ju tvungen att bestämma om vi skulle fixa den stora el lilla skivan, inte så svårt val egentligen för vi är ju tvungen att ha klar den lilla bänken innan kaklingen, så när vi gjorde om den lilla så blev det jättebra, då kändes det lite bättre, dock inte så kul ändå eftersom vi måste köpa en ny skiva för 1000 kr, tur att vi inte köpt dyrare!! Men den är inte lika viktig att få på plats på en gång så vi ska vänta med den ett tag - måste ju få ihop lite pengar först. Fan, hur det kan strula till sig vid ombyggnation! Jag tror vi lejer bort nästa gång!

Imorse när jag vaknade trodde jag det var söndag, blir lite dagvill när man är ledig, det kändes ju som fredag i torsdags eftersom barnen hade skolavslutning och sen igår var jag ju ledig, då var det ju som en lördag igår och då blir det ju söndag idag.... Fast jag har ju lördag hela veckan, lördag hela, lördag hela veckan lång.... ett bra tag till och det känns helt underbart.

Idag blir det fläskfile här, tror jag ska göra potatisgratäng till, det blir nog mumselimumsigt tror jag!

Hejsvejs.

Jobb, jobb, jobb

fast inte på jobbet, har haft mycket roligare jobb idag!! :)

Jag ska ta allt från början, blir så mycket enklare då. Jag startade morgonen med att slänga i en tvätt i maskinen, sen läste jag tidningen i lugn och ro, efter det så stassade jag om till träningskläder och hade en 30-minuters dejt med Mr Cross. JA, Ni läste rätt!!! Det var väl på tiden?! Jag tror att han var lite sur för att jag inte dejtat på ett tag för jag tyckte minsann att han var lite väl tungdejtad idag :) Jag gjorde även ett par situps, de behövs säkerligen!

Sen efter en härlig dusch blev det lite frukost och sen ut i det gröna!! Jag har satt potatis, sått sallad och morötter, sen fortsatte jag med att plantera lite blommor, har även hunnit en cykelsväng (har ju nämligen aldrig nån bil nuförtiden...) till Repa, el snarare till blomförsäljningen utanför, jag riggade en plastlåda på pakethållarn och så har jag ju cykelkorgen så det gick jättebra, köpte lobelia till häng på bron och till vägg på garaget, 2 gula blommor och 4 små med små röda blommor till 2 urnor (jag och namn!! finns inte).

När vi kom hem så planterade jag dessa och nyss har jag rensat i rabatten. Steg hittills är: 9333. Blir väl lite till för dan är ju inte slut ännu, det borde kunne bli mer än 10.000! Superbra.

Igår hade S2 skolavslutning och där hade han fått en jättefin ros av sin lärare, jag har försökt ta en fin närbild på den, men jag lyckades väl inte så bra, men ni ska ändå få se:


Och här en bild på planteringen i kruka:


Nu är det dags att plocka ur diskmaskinen, sen tror jag minsann jag är värd en liten vila!

Ha dé

KOLLA VAD JAG HAR!




VATTEN, VATTEN... TJOHO, Jag är så LYCKLIG! Det är rena rama trolleriet!! Vilken lyx! :) :) :)

Det blev ingen bänkskiva igårkväll, vi sparar det till ikväll istället, kände att vi kunde unna oss en TV-kväll istället.

Så här ser knopparna till tvättstugeluckorna ut:


Jag tror att dom kommer passa jättebra ihop med den nya bänkskivan:
Om jag inte minns fel så är det den övre bänkskivan vi har pratat om att köpa, jag kanske får ta med mig en knopp när vi åker till IKEA för att handla så att det blir rätt.

Nu mina vänner ska jag gå och slappa lite, tänkte se Miss Marple som jag spelade in igårkväll.
Men ni får ha det så bra!

Nu seeeeemester!

Och det känns helt underbart, kommer att vara ledig lääääänge och det känns ännu mera underbart! :)

Idag slutade jag redan 12.30, åkte till Coop Bygg och köpte jättefina knoppar till mina nymålade luckor i tvättstugan, gick även in på Buketten för att förmedla blommor till min kära mormor som fyller 85 år på fredag.

Efter de ärendena cyklade jag raka spåret hem och bara njöt av vinddraget :)

Just nu håller gubben på med att försöka fixa vatten i köket, han trodde det skulle gå hur lätt som  helst, men som vanligt höll jag på att skriva, så går det ju inte riktigt som man tänkt sig, men efter lite strul och bonkande så verkar det gå vägen, håll tummarna för att jag får prova min nya kran ikväll!!

Hinner vi så ska vi försöka med att fixa den andra bänkskivan också, hinner vi inte ikväll får vi ta det imorron istället, sen är det bara att vänta på kakelmakarn, måste nog gå och höra med honom så att han inte glömt bort, det var ju ett tag sen som han sa att det skulle ta ungefär 2 veckor innan han kom, nu har det gått 2 veckor med råge, fast det gör inget, vi har ju inte hunnit klart ännu men snart så..

Det är jättefint väder  här idag, solen skiner och det är fortfarande ca 22 grader varmt ute, jättehärligt, hoppas det blir lika fint imorgon då det är skolavslutning, åtminstone för S2 och S3, S1 får vänta till på fredag.

Nu ska jag gå och kolla hur det går för min lille hantverkare, see you!

Sol ute...

är det idag, jättehärligt, hoppas bara att den vill stanna lääänge nu, känns verkligen som att vi behöver det.
Bil är jag utan också, buhu, buhu... :) nädå, det är inte så farligt, jag har min blåa cykel så morsan får trampa pedaler istället för gaspedal!

Jag har plockat fram mitt lilla växthus idag, tänkte börja vänja blommorna vid att vara ute, då är det bra att kunna stänga in dom i huset på kvällen. Hade tänkt åka och köpa kogödsel till potatislandet också men som sagt så är jag utan bil, blir lite svårt att få med 2 stora säckar på cykeln ha ha ha, får väl åka och inhandla dessa en annan dag istället, jag får väl lägga in en ansökan om att få låna bilen ibland.

så här ser växthuset ut:              Kolla, jordgubbsblommor:
                       

Jag har kollat på knoppar till tvättstugeluckorna också, kollade på Coop Bygg och fastnade för några stycken, de ska vara lite silvriga tänkte jag för vi hade tänkt köpa en grå laminatskiva med silverkant (från IKEA) och då skulle det ju passa bra med knoppar i silver el alu-färg.

Idag jobbar jag till 19.00, blä, inte kul alls, men det går säkert bra, M kommer ju kl 17.30 och ska jobba till 20 så jag får väl surra med henne tills jag går hem, förhoppningsvis ringer det inte så mycket. Sen är det ju sista dagen imorron!! Jippie! Då slutar jag redan 12.30, det ska bli så härligt när jag går ut genom dörren imorron, med vetskap om att jag ska vara ledig länge, jag håller även tummar och tår för att jag slipper jobba 3 dagar i juli.

Nu dags att göra nåt annat, Tjohopp!

Körkort

Idag har min lille (nåja) son, den äldste tagit körkort, herregud nu känner man sig ju ännu äldre!!!
Nä, skämt åsido, det känns bra att han klarade det på första försöket, teorin gjorde han förra veckan så nu är det bara att tuta och köra!

Jag har idag målat andra varvet på skåpluckorna i tvättstugan, det blir inte lika bra som i köket, vet inte riktigt vad det beror på, får väl se när det torkat hur det blir, kanske jag får göra om allt, det vill jag inte!!

Ikväll ska jag iväg på jobbet igen, känns väl mindre kul, men men, vi ska ha utbildning i telefonkultur (en uppfräschning för oss "gamlingar"), behövs säkert men man har ju så mycket annat i görningen så det känns lite som bortkastad tid. Vi hade tänkt få göra lite mer i köket, gubben var ju borta i helgen så blev det inget gjort, sen ska han vara borta i morgonkväll också och då blir det inte heller nåt gjort, förhoppningsvis så kan han själv ikväll utan min assistans, men roligt känns det inte, det är ju egentligen mitt projekt det här!

Nu ska jag gå och skala lite potatis, det blir mormors biffar och kokt potatis till middag idag.

Tjing!

Har man inte jobb...

så fixar man jobb! :)

Igårkväll kom jag på att jag skulle måla om luckorna i tvättstugan, jag hade ju redan antikvit färg! Vilken idé, har man inte nog med att göra så kan man ju alltid ordna nåt mer!! Jippie, vilken klok brud!

Har jag satt min plan i verket??? YES! Klart att jag har!

Här är beviset:


Jag började vid 12-tiden med att spackla, sen när det var torkat och klart så slipade jag och så har jag målat, det var klart för ungefär en timme sen, nu ska det bara torka så ska jag måla ett varv till och då förhoppningsvis är det klart sen. Det är ju inte så många luckor, 4 st, så det tog inte så lång tid, hade det varit fler hade jag INTE satt igång med det här projektet!
Ska även försöka få till 3 hyllor som ska sitta från skåpen mot varmvattenberedaren, är till höger i bild, blir betydligt finare än som det ser ut nu:

2 gamla rostiga badrumshyllor fulla med skrot, visst skulle det bli mycket bättre med 3 långa hyllor där istället?!

Om ett tag kommer gubben och S3 hem från Luleå, ska försöka ha maten klar då, idag blir det en salig blanding här: Kåldolmar, kotletter, pepparbiff, till det potatisklyftor och grönsaker i ugn. Måste ju göra rensning i frysen ibland också, då kan det bli såhär för att det ska räcka till alla.

Nu ska jag gå och vika lite tvätt och sen slå igång ugn med pottar och grönisar.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Lördag och leeeedig!

Gud så skönt det är att vara ledig. Synd bara att jag vaknade strax före kl 8.00 imorse, men jag har ju iallafall fått sova tills kroppen vaknade själv, det är ju skönt det!
Låg och funderade på vad jag skulle göra idag, känner inte för att tillbringa dagen på en massa nationaldagsjippon, nä då stannar jag hellre hemma och gör nåt här istället. Tror att jag ska ta och städa i sovrummet, byta gardiner och mattor också. Sen kanske jag tar S3:s rum, fast där går det inte att städa så grundligt men i allfall lite dammtorkning och byte av gardiner. Tänkte ta och rensa bland alla hans leksaker när vi får sommarlov, ska nog köpa några flyttkartonger och stoppa grejor i, sen blir det en färd till Röda Korset med dom, hoppas bara att han är villig och rensa ordentligt!! :)

Lite bildbevis på att jag varit på Vårruset :)

Min nummerlapp:                      Jag själv:                                     Min medalj: 
                    


Här fortsättning på mitt köksprojekt:

Bänkskiva och plåt på plats:            Här är även kranen på plats och bänkskivan inoljad:
                          

Det var allt för den här gången.
Ha en bra nationaldag!

Ett tag sen sist

Det var ett tag sen jag skrev nåt. Har haft fullt upp med jobb och renoveringen av köket. Det har blivit sena kvällar varje dag den här veckan. Jobbigt värre!
Nå, vi har ju hunnit litegrann i allafall, bänkskivan är på plats, likaså kran och avlopp, dock inget vatten ännu, kan inte koppla in kranen förrän vi har inhandlat en rörtång, det ska gubben fixa på Biltema i helgen.
Han och S3 har nämligen alldeles nyss åkt iväg med husvagnen, det är ungdomsträff på modellflygfältet som dom ska vara med på. Känns faktiskt ganska skönt att bara rå sig själv, storgrabbarna är visserligen hemma men dom behöver ju inte jag underhålla :)

Igårkväll var jag tillsammans med en massa jobbarkollegor på Vårruset i Luleå, vi prommade runt 5 km och fick medalj samt påsar med lite överraskningar i när vi kom i mål. Det var riktigt bra väder, solen sken och det var lagom kallt, tyckte åtminstone jag. Lite väl mycket blåst på vissa ställen men det var så korta stunder att det inte gjorde nåt.

Nu ska jag gå och vila tror jag, kanske slå en signal till B och höra hur benen mår.

Tjingeling!

RSS 2.0