Träningsledig

Idag tar jag mig en träningsfri dag, min mamma och pappa kommer hem med sonen idag så då blir det annat istället.
Har precis satt in en kasslergratäng i ugnen, ska strax göra lite sallad, senare blir det säkert en tur på coop, mamma vill säkert dit och kolla, hinner vi inte får det bli imorrn istället.

Har idag jobbat till 14.15, jobbat som bara den faktiskt, hade inlogg på 87%, jag är enormt nöjd med den prestationen, känns inte ut som att jag kämpat heller och då är det ju extra kul. Medd% var också bra, dryga 48%.

Har annars inte hänt så mycket här idag, än så länge iallafall, blir väl lite mer rörelse snart, när vi är många här igen.

Ha en trevlig kväll och glöm inte Lets Dance!

Tjing!


Även idag

har jag varit en duktig flicka, har kört crosstrainern    i 20 min och magövningar.   Jäklar vad det kändes idag, har hittat nånting, undrar om det är magmuskler,  (WOW, såna vill jag ha!)  har ingen aning men ont gör det iallafall, det känns bra!

C har varit här idag, har hämtat sina grejor hon har beställt, 2 fina ljuslyktor eller lyktor och lyktor, de var höga, jättefina. Vi fikade lite också, naturligtvis, blev en potbakelse      och en bulle,     som vi sköljde ner med lite te   jag vet fy på mig, men men, jag har ju iallafall varit duktig med träningen....

Nu har jag nyss varit och duschat    tänk om det där ändå hade varit jag! Ska snart gå och se på Sjukhuset,    efter det blir det Du är vad du äter

Ha en bra kväll!

Duktig flicka

har jag varit idag, har crossat i 20 min och gjort magövningar dessutom, känner mig sååååå himla duktig, igår körde jag en kvart så jag har plussat på lite. Det gick jättebra, jag såg Koloniområdet Iris samtidigt, hade spelat in det igårkväll.

Nu väntar jag på att Sjukhuset på 3:an ska börja, lillgossen ser på REA och äter en smörgås, själv tänker jag INTE äta nåt mer idag, för nu j-ar vill jag se lite minustecken här, inte bara plus överallt!

Jag hade huvudvärk när jag kom hem så jag tog mig 2 voltaren T, vilade lite och sen lagade jag mat och vi åt, hade fortfarande kvar litegrann men nu efter träningen så är den borta, skitbra. Det är nog bra med lite träning när man har huvudvärk iallafall fast man helst bara vill gå och lägga sig nånstans där det är mörkt och tyst.

Nu ska jag kolla lite andra sidor innan jag går och kollar på TV, ha en bra kväll.

image301

La la la

Sitter här och diggar till dansbandsmusik just nu, det är gamla 70-tals hits, ganska kul.

Borde äta mer sånt här (utom bananerna då förstås...)

image298


men äter tyvärr hellre det här:


image299
som ni ser så är burken tom, undrar vem som varit med fingrarna i den..... Ja, undra kan man ju alltid!

Har idag varit till S och hämtat mina Tupperware-grejor:

image300

Den gröna och den rosa burken fick man för att man handlade, de andra har jag (tyvärr) varit tvungen att betala för.

Ha en fortsatt trevlig dag/kväll!


Är det här månne jag???

 
Jag tycker att det stämmer så väl in på mig, är det nån annan som känner igen sig?

Har ledigt idag, vaknade kl 8.20, var skönt att få vakna pigg, solen sken dessutom så det gjorde ju inte saken sämre precis.
Ska nog köra lite  idag, alldeles strax hade jag tänkt, får se hur länge jag orkar, lär nog inte bli så många minuter innan hjärtat försöker hoppa ur halsen på mig, men jag lovar att kämpa!

Ha dé

Ny dag

och ny vecka, har idag jobbat 9-15.30, kom hem vid 16-tiden efter att jag hämtat S på skolan, kollade posten och lagade sen mat, idag blev det korv stroganoff och ris vilket gossen älskar, han åt 2 stora portioner och sen begav han sig till en kompis så nu sitter jag härhemma alldeles ensam och bara njuter.

Den här fick jag idag:   Ja, snart är det dags, så fort som tiden går så är det nog snart semester och då bär det iväg med det lilla huset.

Har ju glömt att berätta att jag vunnit på en lott! Bara det är ju bravur!! :) Jag var värdinna för Alpnaering för ett tag sedan och då får man fylla i en värdinnelott med vad man skulle vilja vinna ifall man blev dragen, trodde väl aldrig att jag skulle vinna, men se det gjorde jag, hade skrivit in att jag ville ha köttbuljongen så det var den jag vann, tjejen som är säljare har varit idag när jag jobbat (tror jag iallafall) och lämnat den i min fönsterhylla utanför dörren.
 

Nu ska jag surfa vidare här i min ensamhet, ha en fortsatt bra dag!

Betty Boop Tea Pot Red/Purple Hat

Snö i massor

Idag har det snöat precis hela dagen, inte det minsta kul! Skickade ut gubben och sonen för att skotta innan vi skulle äta middag, men nu ser det ut som att det börjar bli dags för snöskottning igen, men jag tror att jag lämnar det till gubben.

Jag började dagen med att vakna kl 8.20 när sonen som kommit till oss inatt klev upp, jag kunde inte somna om så jag klev också upp. Hann med att städa toaletterna och dammsuga innan gubben behagade vakna, efter frukost så skurade jag golvet i köket, det behövdes verkligen, vet inte vad vi gjort i veckan men det var kladd lite överallt.
Sen duschade jag och åkte iväg och handlade, när jag kom hem så upptäckte jag att jag glömt det jag for för att handla -  mjölken!! Jävlar så jag svor, men jag kände inte för att åka iväg igen, inte med tanke på snöovädret, oplogat var det också nästan överallt så nej, jag skickar gubben istället, han har åkt till Luleå på ett möte så när han kommer hem ska han in och handla 2 liter, den här veckan lär det inte gå så mycket mjölk eftersom vi bara är på 3 och jag inte kan dricka vanlig mjölk, lagar också all mat på "min" mjölk. Det kommer att bli lite ovanligt, detsamma gäller nog med tvättningen också, får se om vi överhuvudtaget får tvätta nåt i veckan.

Jag har precis tagit fram mina pelargoner,  de ser inte mycket ut för världen just nu men innan sommaren är här så ser dom nog mycket bättre ut, hoppas jag då iallafall.
Ska om några veckor ta fram mina knölar och sätta dom i jord också och sen lite fröer, men bara såna som jag har tagit från mina blommor i somras annars blir det alldeles för mycket, hade ju inte tänkt vara hemma så mycket i sommar och då är det ju lite onödigt med så mycket blomster.

Ha en skön söndag!


Tur och retur

Igår åkte vi iväg med mellansonen och hans kompis till Vuollerim, vi åkte 17.05 och var framme ca 19.20, så vi hann fram innan Lets Dance och det var ju tur.
Väl framme så fick vi naturligtvis fika (enl min mor så är det ju lätt hänt att man svälter ihjäl...), inte tackade man nej heller, nejdå man satte i sig både kakor och bullar och blötte ner det med cola, sen när dansen började så satte hon fram chips och naturligtvis så var mina nävar där, oh, jäklar så stora nävar man har ibland... Sköljdes klart ned med cola.

Idag åkte jag, gubben och minstingen hem igen, vi for en sväng förbi Dollarstore i Boden, blev där 400 kr fattigare, köpte lite kuddar, hårgrejor, strumpor och såklart GODIS...

Sen for vi vidare hem, vi skulle förbi Morjärv så vi åkte en jävligt tråkig väg, fast utsikten var väl ganska fin?!

                gubben trodde att den skulle vara snabbare än E4:an, men icke sa nicke, den tog minst lika lång tid att köra, dessutom var den både hal och slingrig så nästa gång om vi ska till Morjärv blir det nog E4:an, såvida det inte är sommar, då går den säkert snabbare.

Väl där så svängde vi in på GK:s och där fyndade jag också, (såklart), hittade ett par svarta jeans, en brun sweatshirt och en svart tunika samt fotoalbum som min mor skulle ha, blev där 600 kr fattigare så det blev en fattig dag men en jäkla rolig dag, fast det tyckte inte minstingen, nä, att gå på affärer var då DÖTRÅKIGT och mamma hon bara gick och gick och gick och så handlade hon...

Har slängt i en maskin med svart när jag kom hem som nu är färdig, ska hänga en del och slänga en del i torktumlaren, sen ska jag nog gå och se om jag hittar nåt att se på TV, ikväll blir det naturligtvis Melodifestivalen.

Ha en skön lördagkväll.


Torsdag

Tjohej på er!

Så är det då redan torsdag, veckorna går som sagts tidigare väldigt fort, jag hinner inte riktigt med.
Har även idag jobbat 7-13.30, kände mig riktigt pigg i morse, vaknade exakt 1 min innan klockan skulle ringa, det kan man snacka om timing, i vanliga fall brukar jag vakna ungefär 30-40 min innan och har då svårt att slappna av utan ligger och vänder och vrider på mig tills klockan ringer, men som sagt inte idag, det kändes skönt. Tror jag somnade innan huvudet nådde kudden igårkväll också.

Efter jobbet idag for jag en sväng på Repa och GK:s, sen till skolan för att hämta lillen, då berättar han att hans overalls dragkedja gått sönder, hade fått låna jacka och byxor av en annan kille som lyckligtvis hade både overall och jacka-byxa med sig. Vi for hem en sväng och sen iväg på GK:s igen, hittade där ett par täckbyxor som han var nöjd med, inhandlade dessa och åkte sen till myhome för att köpa dragkedja, frågade om man kunde lämna in för att få det sytt och det kunde man, tack gud!! jag är urdålig på att sy och kan definitivt inte sy i en dragkedja, har inte det tålamodet, det var inte så himla dyrt heller skulle kosta mellan 150-180 kr och det tycker jag det kan vara värt, slippa eländet och istället få ett proffs som gör det åt en. Passar mig perfekt!

Imorgon bär det iväg till Vuollerim    med mellansonen och hans kompis, storgrabben åker till farmor, hon skulle hämta honom när hon slutade jobbet, jag, gubben och minstingen åker hem igen på lördag och sen får vi klara oss själva hela nästa vecka - hur nu det ska gå :) Det blir svårt att handla, är ju van att storhandla varje gång man far på affärn, det blir till att tänka i lite mindre kvantitet ett tag.

Nu ska jag surfa vidare en stund innan jag går och slänger upp fötterna på soffbordet, ha en bra kväll!


.

image289

Så här blev gossens sockermålning!

Idag har jag börjat jobba igen efter 2 dagars semester, det har gått väldans bra, känner mig lite trött just nu bara, har börjat kl 7 i morse.
Ska snart iväg på Folkets Hus för att lyssna på en tjej från LR, det ska bli spännande, har ingen aning om vad hon tänker prata om, jag ska gå med U och B.

Annars så har det inte hänt så mycket, jag var in på Granngården och köpte morots-såband och såjord idag efter jobbet, det kliar lite i fingrarna efter att få sätta igång med fröna, men i år tänker jag inte göra så mycket, vi har ju tänkt vara ute med husvagnen en hel del så då blir det ju så jobbigt med blomvattningen.

See you

Fina fisken!

image288

Här är min "hemmagjorda" guppy, visst är den fin?! Tyvärr så blev inte bilden så bra som jag hade velat, han rörde ju på sig hela tiden och så ville inte kameran få in skärpan ordentligt, måste nog träna mer, ska försöka öva fisken i att stå stilla också, tror ni det är möjligt? :)

Det enda nyttiga jag gjort idag är väl när jag städade akvariet litegrann, bytte lite vatten och rengjorde pumpen så nu hoppas jag att de trivs igen.

Lillgossen har precis sockermålat, det ligger på tork nu.
Sockermålning är enkelt: Koka upp 1 dl socker och ½ dl vatten, låt det svalna lite och pensla sedan ett papper (lite tjockare än vanligt skrivpapper helst) och sen droppa lite vattenfärg ovanpå så blir det som små blommor, väldigt fint faktiskt, sockervattnet går även att spara till senare, sätt det i en burk med lock bara.

Tjingeling!

Middan

image287


Mmmm gott var det! (det var mer palt från början)

Himla roligt det här med egen digitalkamera :)
Ungarna tycker att mamma är helknäpp, fota t o m maten... tur man är "tant", då har man all rätt att vara lite stollig.

Tjing!


Min dag

Så här långt på dagen så har jag hunnit tvätta, baka och gått på promenad, har tagit lite bilder:

Först blev bullarna klara:



Efter det så bakade lillgossen pepparkakor (deg kvar sen jul):



Sen tog jag en promenad
Först på med skorna 
 Här är jag i skuggformat        
      
 
Några såna här såg jag efter vägen         


På väg in i gångtunneln        

 Inne i gångtunneln, är jättefina bilder, synd bara att de flesta är nerklottrade                                                              

På väg ut ur gångtunneln     

Passerade skidstadion (den röd-vita byggnaden)  

Fortsatte min vandring på gångvägen 

Här passerar jag övergångsstället vid järnvägsövergången 

En hel del skoterspår passerade jag också 

Gångväg i skogen 

En fin bro 

 Här följer jag bilvägen  

Passage 

Alldeles strax hemma igen 

Hemma! 


                                           

Semester

Vilket härligt ord: Semester! mmm det är sååå härligt. Det har jag idag och imorgon, barnen har skollov.
Håller just nu på att baka bullar, de står på jäsning, minstingen sitter och ser på TV och de två andra sover ännu, pappan har åkt på jobbet för 2 timmar sen, tvättmaskin och torktumlare går för fullt, hann ju inte med allt igår, det kommer att bli en tvättmaskin till idag men sen är det klart.

Det verkar bli bra väder idag, just nu är det ungefär 5 grader kallt, solen kanske tittar fram lite senare, tänkte ta mig en prommis när bullarna är klara, sen blir det till att skala en hel drös med potatisar, tänkte göra palt idag, det ska bli jättegott för det är jättelänge sen vi ätit det.

Lyssna, se och njut!



Ha en bra dag!


I städartagen

Idag har jag varit i städartagen, har bytt alla sängkläder, städat bägge toaletterna, dammsugit hela huset och bytt gardiner i barnens rum, tvättmaskinen är fortfarande igång men den är klar om en stund, då ska det in i torktumlaren, ska nog inte köra nån mer maskin idag för då får man ju vara uppe hur länge som helst sen för att ta reda på det när det är torrt. Har kvar att köra en maskin kulör och så måste jag tvätta en jacka också, men det gör jag i morgon för då är jag ju LEDIG!! Tänkte även baka bullar imorgon och om jag hinner så ska jag städa akvariet, det behövs verkligen.

Mellansonen och yngste sonen håller på att baka chokladmuffins, lillgossen var precis hit och erbjöd mig chokladpussar men jag avstod idag, han hade choklad runt hela munnen och lite till.

Ha dé


Historia

Är tebax redan!! Men jag fick en så bra historia från en kompis på jobbet som jag bara måste få dela med mig av:

En ung kille från en by i Norra Norrland flyttade till Stockholm och gick till ett
stort köpcentrum för att söka jobb. Chefen för köpcentret undrar:
"Har du någon säljerfarenhet?"
Killen svarar:
"Nååå, jooo... No ha ja jobba som säljare hemma i skogarna."
Eftersom chefen tyckte killen verkade trevlig och framåt bestämde han sig
för att anställa honom.
"Du kan börja imorgon bitti" sa han till killen.
"Jag kommer ner efter vi har stängt imorgon kväll och ser hur du har haft
det på din första dag."

Killen hade en tung dag, men till slut var den till ända.
Efter stängningsdags kom så chefen ner som han lovat dagen innan.
"Hur många affärer gjorde du idag?" frågade chefen.
Killen svarade: "En."
Då blev chefen lite fundersam och sade
"Bara en!? Våra försäljare brukar normalt göra mellan 20 och 30 affärer
på en dag. Hur mycket pengar rörde sig affären om?"
Killen svarade: "1 911 138 kr."
Chefen blev mycket överraskad och sade: "1 911 138 kr!!! Vad sålde du då
till honom?"
"Killen svarade: "Först såld ja en liten metkrok. Sedan såld ja en
mellanstor metkrok. Därefter såld ja en stor metkrok. Sen blev de ett
metspö. När ja sen fråga vars någescht han sku fiisk svara han att han
sku ååk ner till kusten. Då sa jag att han sku behööv en båt, så vi gick
ner till båtavdelningen. Jag såld han den stora Baylinern med dubbla
motorer. Sen visa det sig att hans lilla Honda Civic inte fick dra den
stora båten, så ja to med han till bilavdelningen och såld honom den där
4-hjulsdrivna Chevrolet Tahoen."

Chefen, som nu var i chocktillstånd sade...
"Så du menar alltså att en kille kom in för att köpa en metkrok och du
lyckades sälja honom en båt och en bil???!!!"
Då svarade killen glatt:
"Nej, nej! Han kom in å sku kööp tamponger ti sin fru, och då sa ja att
han liik gärna kund ååk och fiisk, eftersom helgen ändå va förstörd."



Party

Har nyss kommit hem från ett party så här mitt på dagen, det var ett Tupperwareparty hos S, naturligtvis handlade jag, inte går det att vara på nåt sånt utan att handla, idag köpte jag (äntligen) Servofixen som jag sneglat på läääänge nu, köpte även mått som S sa var bra så nu får vi hoppas på det, annars vete sjutton...

Vädret har varit sådär, varmt på termometern, inte mer än 2 grader minus men det blåser så det känns mycket kallare, men men själv har man ju mest varit inne, har bara varit ute när man skulle hämta tidningen och sen ut och in från bilen, det är allt.

Sitter och funderar på vad jag ska laga till middag idag, har tagit fram köttfärs från frysen men vet inte riktigt vad det ska bli, yngste sonen röstar för biffar, men nja, jag är inte inne på den linjen, jag är mer åt chili con carne-hållet, var in på ICA när vi for hem från partyt och köpte paprika så vi får se om det blir jag som vinner, tror nästan det. Det bli sen middag idag för gubben är på flygning i Luleå, idag ville inte lillgossen följa med, han säger att det är mycket roligare att bygga flygplan än att flyga dom så han följde med mig på partyt istället, fick ju kladdkaka med grädde, han åt 3 portioner så han lär nog klara sig till det blir middag senare ikväll.

Har testat min fina kamera nu och det gick jättebra, har väl inte haft så bra motiv men det kommer, jag knäppte på husvagnen, så här ser den ut:



Jag kommer att fota mer sen, det lär bli en del blommor till sommaren kan jag tänka :)

Nej, nu mina vänner ska jag gå och höra med dom andra gossarna vad dom röstar för till middag.

Tjingeling!

Permis

Hade sån tur idag (vilken lyckovecka jag har haft), jag fick ta permis från kl 13.30 idag, hade lunch kl 13.00 så i praktiken fick jag sluta då.
Åkte till skolan och hämtade gossen och sen hem, väl där så var gubben hemma på lunch, han hade väntat tills vi skulle komma hem, han var så finurlig så, efter en stund kommer han fram med en present till mig och det är JAAA, DET ÄR EN DIGITALKAMERA bara till mig, jag blev jätteglad, batteriet är nu på laddning så ikväll blir det till att testfota med den, jag lovar att lägga in lite bilder sen.

Just nu sitter jag och väntar på att mina frallor ska jäsa klart, har nämligen gjort mina gofrallor idag,  vi hade slut på bröd i frysen och jag börjar bli less på köpesbrödet och när jag nu ändå fick sluta tidigare så hade jag ju tid. Har funderingar på om jag skulle baka bullar i morgonbitti, ska visserligen på Tupperwareparty till en kompis men jag hinner kanske om jag inte sover så länge, jag får väl se hur det blir imorgon, annars blir det säkerligen en annan dag, det kan jag nästan lova.

Vi har haft jättesoligt idag fast nu har solen börjat gå ner, halvkallt har det också varit, -10 grader imorse.

Och där tog det slut, tack och hej för nu!

Alla Hjärtans Dag!



Önskar alla en trevlig Alla Hjärtans Dag!

Idag har vi fått vaniljhjärtan på jobbet men jag som inte tål mjölk fick världens godaste potatisbakelse (som jag själv bakade häromdagen :)).

Efter jobbet for jag direkt och handlade, styrde kosan mot Coop Forum idag, blev en hel timme där trots att jag shopexpresshandlade, men jag tänkte för en gångs skull inte stressa, det var jätteskönt, träffade på flera som jag kände som jag stannade och pratade med, oftast träffas man bara på affärn.
Tyvärr blev det ju ganska dyrt, egentligen tror jag att jag inte hade mer än 5-6 saker som stod på handlarlistan men av nån anledning så blev bägge mina handlarväskor helt fulla, men jag hittade både Lithells varmkorv på storburk och lax som gjorde att det drog iväg lite, sen det vanliga som man alltid handlar varje vecka, mjölk, pålägg, kräm osv.
Till helgen ska jag göra laxen tänkte jag, måste fråga A på jobbet hur hon hade gjort när hon pepprade med grönpeppar, hon sa att det var så himla gott så det måste jag testa, jag köpte även grönpeppar idag, det ska bli spännande att testa, bara hon nu delar med sig av receptet, men det tror jag nog, hon är snäll!

Nu ska jag surfa vidare här en stund och sen vete sjutton vad jag ska göra men det blir inget ansträngande M, bara så du vet!!!! :)

Tjingeling!

Tjolahopp

i stugorna, känner mig jättetrött just nu, och mätt som attan. Det blev bokstavssoppa idag med rostat bröd och kokt ägg till, åt så det stod härliga till, gott var det som ni kanske förstår.
Hade tänkt köpa sallad på jobbet imorgon för det är kyckling med bacon och den brukar vara sååå himla god, men det blev så mycket soppa över och den var ju också god så jag sparar nog mina slantar istället och tar med mig lite soppa.

Som vanligt (!) har det inte hänt så mycket här, fan jag blir tokig snart, texten dröjer ju hur länge som helst innan den dyker upp, skit och helvete som Simon i Design Simon och Tomas säger.

5 min senare:

Ja, då fortsätter vi då...
Vad har jag då gjort idag? Nja, inte mycket, har jobbat till 15.30, lagat mat och kollat lite post och  nu sitter jag här, har precis gjort några räkningar.
Skulle behöva göra? Gå ut och promenera el köra lite på crosstrainern
Om jag ids? Näää, tror inte det.
Vad ska jag göra? Ingenting känns ut som en bra idé :) (Jag vet!!! Jag är en soffpotatis)

Ska leta fram nåt kul att läsa el se på, vänta en stund....


Oj, oj, oj stackarn!!!

Matte är orolig.

.

Har inte så mycket att orda om idag, det har inte hänt så mycket i mitt liv, eller jo det kanske det har, men inget av värde (enl mig).
Jag har jobbat till 15.30 idag, åkte förbi Kalix Maskiner och hämtade mellansonen som är där på prao den här veckan, åkte sen på skolan och hämtade yngste sonen och sedan hem, kollade igenom posten, var inte så mycket, en Allas hade jag fått, ska gå och kolla i den om en stund, sen började jag med maten, blev bara korv, makaroner och stekt ägg idag, sen satte jag mig här vid datorn och har kollat runt lite, mailat lite. Thats it!

Sådär, det var min dag det! Inte så mycket att orda om eller hur?!

Ni får hålla tillgodo med en historia istället.


Norrlänning bjuder till partaj

Ola har jobbat i IT-branchen i 25 år och har till slut blivit less på stressen. Han slutar sitt jobb och köper en övergiven gård uppe i Lappland så långt från civilisationen han kan komma.

Ola träffar brevbäraren en gång i veckan och handlar i närmaste lanthandel en gång i månaden. Annars är lugnet totalt. Efter sex månader av total isolering så knackar det plötsligt på dörren, han öppnar och utanför står en skäggig storvuxen man.

"Jag heter Enok, din granne tre mil bort på andra sidan dalen. Jag tänkte ha ett partaj på Lördag och undrade om du vill komma."
"Toppen," svarade Ola. Efter sex månader börjar jag vara redo att möta några lokala människor. "Tack!"

När Enok börjar gå sin väg stannar han och säger: "Måste väl varna dig, det brukar bli en hel del supande."
"Inga problem," svarar Ola, "Efter 25 i IT-branchen så hänger jag med de bästa."

Enok fortsätter, men stannar igen och säger: "Troligen så blir det nog en massa slagsmål också"
Ola tänker: "Jasså...hårda killar." Men säger: "Jag brukar komma bra överrens med folk så det ska väl gå bra."

Ännu en gång går Enok sin väg men stannar igen och säger: "Jag har sett en hel del vild sex på de här partajerna också."
Ola utbrister: "Ja se det är inget problem, du ska minnas att jag har varit ensam här i sex månader så räkna med mig. Förresten, hur ska jag vara klädd ?"

Enok stannar igen och svarar: "Det spelar ingen roll, det blir bara du och jag på partajet"


Lyckodag!

Jag måste ha en riktig turdag idag!
Det började med att jag försökte byta bort ett pass där jag jobbar till kl 22.00, tog sin lilla stund men till slut så var det en kille som svarade att han gärna bytte med mig, jag blev överlycklig, gillar ju inte att gå senare än 17 överhuvudtaget och sen få bort 22-passet som dessutom är på en fredag är ju helt underbart, nå inte nog med det, sen ville en annan byta 2 pass med mig så jag får börja kl 7.00 på morgonen och det gör jag så gärna för då får jag gå hem 13.30, super!
Sen frågade jag produktionskontoret om jag kunde få ta permis en annan dag då jag skulle jobba till 20.00 och det gick också bra så vad annat kan man säga än att jag har en lyckodag idag!!

Nu är jag hemma, ska strax börja med middan, vi har lite småstressigt här idag. Jag och minstingen ska iväg på untvecklingssamtal kl 18, kl 17.50 ska äldste sonen (behöver dessutom skjuts) på klarinettspelning, gubben ska på skolråd kl 19.00. Så vi har löst det så att jag och minstingen går på skolan, gubben skjutsar till klarinettspelningen och jag hämtar vid 19-tiden då det är slut, pust, ibland gaddar allt ihop sig precis samtidigt, men förhoppningsvis får vi det lugnt resten av veckan istället.

Fröken på skolan berättade idag att sonen inte alls hade velat åka skridskor idag, jag vet att han är envis, jag sa att de får tjata på honom, tids nog vill han vara med, förhoppningsvis innan isen är borta... Jag försökte med lite övertalning när vi åkte hem, sa att om han börjar åka skridskor så ska han få ett par alldeles nya och jättefina skridskor, då säger han att han vill ha gummiskydd också, naturligtvis sa jag, klart att du får det. Så nu får vi se om det hjälper så att han också blir med dom andra barnen på skridskobanan.
Nog är det bra att vara envis, men kanske inte alltid!

See you!

Tjohej!

Har nyss kommit hem från Ljusparty hos B, som vanligt blev man lite fattigare. Eftersom det mesta är doftande ljus så kan jag inte köpa nåt till mig själv, finns bara några få doftfria att välja på, köpte mig en ljussläckare i allafall och så köpte jag en present till min mor som fyllt år i veckan, hon får vänta ett tag men det kan det vara värt. jag köpte ett presentset med 12 st votivljus i olika dofter och till det följde det med ett genomskinligt litet glas att ha dom i, jätteffint var det, sen när votivljusen är slut går det ju bra att ha teljus i den istället. En perfekt present till min mor för
 hon eldar ljus vareviga dag.



Lillgossen har varit på kalas idag, eller rättare sagt är, för han är kvar ännu, gubben gick precis nu för att hämta hem honom så då får vi höra hur det varit, men jag kan tänka mig att det varit jättebra, brukar ju vara det på kalas.



Till middag idag blir det nog lasagne,   har inte kommit på nåt annat, efter vägen från B så tänkte jag på Chili con carne så jag gick in på Repa för att se om dom hade paprika och franska, det enda som fattades för att kunna tillaga det men det var tomt på varenda grönsaks och brödhylla så det blev till att hitta på nåt annat istället så det lutar åt lasagne, fast jag vet inte, är inte så sugen på det, kanske jag gör potatismoussaka istället, hmm, har ju en liten stund till att fundera på, men inte för länge, det tar ju en stund i ugnen också. Fan att det ska vara så svårt att hitta på maträtter!

Nu är det bäst att jag travar iväg till köket och börjar med maten vad det nu blir för nåt!!

Tjing

Idag

har vi (jobbet) varit på föreläsning på Folkets Hus. Det var Peter Höckert från Peni(ii)ca som föreläste. Han sa många bra saker, men mycket av det han sa kan inte vi på Tele använda oss av eftersom vi ska ha så korta samtal som möjligt, men på fritiden är det säkert användbart. Tyvärr så hann jag bli så in i bomben hungrig innan det var slut så jag kunde inte koncentrera mig ordentligt den sista timmen.
Peter Höckert

U och B: Maten var INTE klar när jag kom hem, närå, den var precis påbörjad, men jag kunde inte skälla (så mycket i allafall) på honom för han och minstingen hade varit och åkt skidor i 2 tim och precis kommit hem när jag ringde och sa att jag gick hemåt när kl var 17.00. Jodå, lite skällde jag allt för jag var vrålhungrig, fick ta mig en macka för att stilla det värsta, det blev lite bättre men inte helt. Maten smakade underbart, det var älgkött.

Nyss har vi varit och handlat för mjölken tog slut, pust och stånk, inget jag egentligen ville men men. Nu så kopplar jag av en stund framför datorn innan det är dags att bänka sig för melodifestivalen.

Ha det så gott och missa inte festivalen nu!!

Glá

Tjohej jag känner mig riktigt uppåt idag. Vi har fått schemat och i vanliga fall så brukar mungiporna falla rätt ner i backen, men jag måste säga att jag fått jättebra tider, förutom 3 kvällspass som jag ska försöka få bort, får väl se hur det går, men annars så har jag fått kanonschema den här gången. Fick även semester alla dagar jag sökt så då blir jag ledig må-ti 18-19 feb när barnen har lov och sen blir jag ledig en vecka före påsk och en vecka efter påsk, snacka om att jag ska njuta!

Annars har det än så länge inte hänt så mycket och jag antar att det inte lär hända så mycket mer, har nyss kommit hem, ska strax börja med maten, det blir bokstavssoppa idag så det blir lätt, enkelt och tar ingen tid att laga så jag behöver inte stressa, mellansonen har ännu inte kommit hem så det är ingen idé att börja förrän han dyker upp.

Imorgon är det föreläsning med jobbet på Folkets Hus, det är  Peter Höckert  som kommer dit, kommer inte riktigt ihåg vad det ska handla om men det blir säkert bra :)

Det blev förresten ingen lyssnarbok igårkväll, kom i säng först efter kl 22 och då tycker jag det är försent att börja lyssna, då vill jag hellre sova. Får se om jag lyssnar nåt ikväll istället.

Nu blev det tvärnit men jag kommer tillbaka om jag har nåt mer på hjärtat under kvällen, glöm inte Lets Dance ikväll!
 
    

Kvällskvist

Ja, så har det hunnit bli till kväll, ja nästan natt för mig som är så kvällstrött. Idag fick jag mitt välkomstpaket från Lyssnarklubben så jag har börjat lyssna på Saltön - Värmebölja, gud så skönt att bara lyssna, slippa koncentrera sig och läsa, jag låg på soffan i köket och blundade och lyssnade, verkligen härligt, det här är min första kontakt med lyssnarbok, funderar på om jag ska ta den med mig och lägga mig i sängen och blunda, fast då är väl risken att man somnar ifrån och missar jättemycket.

Med maten gick det bra, vi fick i oss den och jag tror att den smakade bra, fick högsta betyg av minstingen i allafall, själv är jag förkyld så jag känner knappt nån smak alls, ej heller lukt el god doft.

Alla på jobbet idag tyckte att det luktade så gott när jag höll på att baka men själv kände jag ingenting, fast då blev jag ju inte sugen heller så det var ju bra. Jag smakade själv inget, jo förresten, en liten, liten kant. Det fanns andra som var som hökar på kanterna :) men det är ju bra att de blir uppätna.

Nu är det strax sängen som  hägrar, tar nog med mig lyssnarboken.

Sov Gott!


zzzzzzzznark

I väntans tider

Jag sitter här i väntans tider jag!!!




Ja, på maten alltså, vad trodde ni????? Det är ungefär 5 min kvar till dess att spagettisarna har kokat klart, passar på att kolla lite bloggar och skriva lite i min egen.

Idag har jag verkligen stått i på jobbet, stått i ordets rätta bemärkelse, har knappt suttit nåt alls idag. Jag har nämligen bakat!  Det blev 2 långpannekakor, mockarutor och potatisbakelser + gaffelkakor. Jag har bakat laktosfritt till våra gruppmöten och andra möten som vi har. Jag erbjöd mig att baka varje vecka för alla blir på så glatt humör när dom känner baklukten (ja, inte min bak ha ha ha).

Nu piper det, spaggisarna är klara, jag kanske kommer tebax senare istället.

Tjingeling!

Tjong

Försökte göra ett inlägg igår men datorn var seg som kola, orkade inte utan jag gav upp, gör ett försök idag istället. Jag har en stund för mig själv nu på morgonen, börjar 9.30, ganska skönt att få vara helt ensam ett tag, synd bara att jag inte var ledig hela dan, då hade det känts ännu bättre.

Igår hade jag huvudvärk igen, jag blir galen snart, måste nog iväg och kolla synen, kanske det är dags för terminalglasögon??? Just nu har jag inte huvudvärk, men det hade jag inte igårmorse heller utan det kom på eftermiddan på jobbet. Jag hoppas verkligen att den håller sig borta idag.

Lillgossen blev så glad igår när han kollade postlådan, det hade kommit ett brev till honom med inbjudan till kalas hos en kompis på söndag, så när vi hade ätit middag åkte vi iväg på Coop för att se om vi hittade nån grej till honom, det gjorde vi så när vi kom hem igen slog vi in paketet i lila glansigt papper med silversnören, gossen tyckte att det var det finaste paketet som fanns, det skulle säkert vara finast av alla på kalaset! :)

Efter det fick jag inget gjort, huvudvärken var så ihållande, blev sittandes i soffan halvt spanande på TV:n, halvt blundande med ögonen, tog voltaren T innan jag la mig och inatt har det varit bra så nu håller jag bara tummarna för att det fortsätter vara bra. Jag orkade inte köra någon cross igår heller, förhoppningsvis så blir det ikväll.

Nu ska jag gå och börja göra mig i ordning innan det är dags för avfärd till jobbet.
Ha en bra dag!

Tjingtjong!

Helgen över

Så var helgen över, tänk vad helgerna går fort! Man hinner knappt landa på fredag förrän det är måndag igen.
Idag har jag tvättat och tvättat, just nu är det sista maskinen som körs i torktumlaren. Har bytt sängkläder idag, har kunnat haft alla kuddar och täcken ute jättelänge, det har varit perfekt väder för vädring idag, ska bli så mysigt att gå och lägga sig ikväll och bara luuuukta på kudden och täcket, det luktar så himla ljuvligt när det hängt ute i kallgrader.

Jag har även dammtorkat i lillgossens rum idag, det var välbehövligt, Pappa har hjälpt honom med att städa upp på skrivbordet så nu syns det att det finns ett bord där, det blev jättefint.
Dammtorkade även i vårt sovrum och storpojkarna har fått dammtorka i sina rum så nu ska det väl vara lite mindre damm iallafall.

Nä, nu ser jag att kl hunnit bli 20, ska nog sätta mig och se film på 5:an.

Bye for now!


Bra och dåligt

Det braiga är att jag varit på en prommis till B med hennes grejor, det tog 25 min dit, sen blev jag ju förstås där en bra stund, tog lika länge tillbaka (konstigt va?!), när jag kom hem så satte jag igång med bakandet av gluten och laktosfritt men det gick mindre bra. För det första så glömde jag mjölken, sen satte jag i alldeles för lite mjöl så det blev knappt nån kaka, av det som blev så blev det inte mycket kaka utan mest nåt kladd som åkte raka vägen ner i soporna, tyvärr så blev margarinet slut så jag kan inte prova nåt mer idag, fan och helvete har jag svurit här. Lillgossen tyckte att både smeten och det andra kladdet blev riktigt gott så han har stått och smaskat lite.

Fint väder har det varit här, det var jätteskönt att promenera, solen var inte framme, men det var 2 grader kallt och ingen snö som dalade ner från himlen, det var himla ljuvlilgt.

Ska nog snart sätta igång med maten, idag blir det tacos som lillgossen har beställt så det blir till att hacka och hacka och hacka grönsaker snart men det gör inget, det är ju gott.
Ikväll ska gubben på Företagargala, jag har valt att inte hänga med, jag ska bänka mig framför TV:n när han åkt, vet inte riktigt vad jag ska se men jag hittar säkert nåt, annars går det ju att kolla i filmhyllan, kanske man hittar nåt där istället.

Tjohej!
image265

Lör

Så var det då lördag igen, sov till kl 9.11, det var skönt. Måste börja med att berätta hur gårdagskvällen blev. Vi såg Lets Dance, fast det visste ni ju redan, men nu kommer det!! Kl 21.30 när det blev långpaus så bytte jag om och dejtade crossen i en hel kvart, det var ganska så svettigt men skönt när det väl var gjort, men inte nog med det, efteråt så blev det bastu, fast det var inte lika bra, eftersom jag redan var svettig så blev det nog lite för mycket värme, jag blev alldeles darrig trots att jag flera gånger var och duschade kallt, satt iallafall till kl 22.10, måste ju hinna göra sig klar innan den spännande utröstningen, fortsatte se TV, jag tyckte att det var rätt par som åkte ut, sen kl 23 blev det sängen, var fortfarande darrig i benen och det kändes nästan som att jag hade växtvärk, nåja, jag somnade i allafall och värken och darrheten var borta imorse när jag vaknade och det var ju bra.

Har ännu inte gjort så mycket, en maskin är tvättad, torktumlad och vikt, frukosten avklarad, thats it! Ska nu sätta igång att baka, det blir mockarutor som är både gluten och laktosfria. Jag ska nämligen baka till jobbet nästa vecka, men vill testa receptet först, har aldrig bakat glutenfritt förut, har rådfrågat en kollega som är glutenallergiker och hon sa att det brukar gå bra att bara byta ut det vanliga mjölet mot glutenfritt, ville testa innan jag bakar på jobbet. Efter det funderar jag på att ta en prommis till B med hennes Tupperware-grejor, vi får se hur det blir, skulle även behöva åka iväg med lite mjölkkartonger, vanliga kartonger och tidningspapper till återvinningen.

Nä, nu jäklar är det bäst att sätta igång så man blir klar nån gång.

Ha en trevlig lördag och vila mycket!


Date

Jaha, så fick jag ut på date igen då, den här gången blev det inte med crossen utan med snöspaden,

 det var skönt ute men ack så tråkigt att skotta, jag som sagt upp mig och allt!  Äldste sonen var hemma så han hjälpte till, han hade redan hunnit skotta en sväng innan jag kom hem, det har blåst, snöat och drivit här idag, inte alls kul. Det verkar bara finnas två väderlägen, antingen så snöar, blåser och driver det eller så är det svinkallt.

Huvudvärk har jag också, har haft det av och till i flera dagar nu, det känns inte heller så kul, misstänker att det kommer från nacken, måste nog ordna lite massage snart.

Skönt med fredag, har ju bara jobbat tor och fre men det känns ändå bra, så skulle jag kunna ha det jämt, bara jobba 2 dagar/vecka, skulle sitta fint det :)

Ikväll blir det  på TV. Glöm inte!!

Funderar på om mjölken räcker till i morgon el om jag måste iväg och handla redan ikväll, det skulle vara jävligt skönt att ta det i morgon, men samtidigt lika skönt att göra bort det ikväll, får väl se hur det blir med det, måste iallafall göra det innan TV:n börjar.

Ha en bra fredag
Tjing!

RSS 2.0