.



GOTT NYTT ÅR!

Så var det då årets sista dag och det blåser som bara den ute, tur att man har det varmt och gott i stugvärmen.
Jag vaknade med huvudvärk imorse, ja, egentligen somnade jag med huvudvärk också, känns faktiskt som att jag haft det hela natten, har vaknat flera gånger och haft ont men inte orkat kliva upp och ta tablett, men när jag klev upp så var det till medicinskåpet jag styrde mina nyvakna fötter. Nu känns det mycket bättre men inte riktigt bra. Jag misstänker att det kommer från nacken för vänster sida känns lite stel. Gubben masserade lite igårkväll men det är ändå inte riktigt bra, jag får nog flirta lite med honom så att han masserar lite även idag...

Ha det nu så bra alla där ute i bloggvärlden så synes vi nästa år!

Många nyårskramar till er alla.

Måndag och snart nytt år!

Ja, tiden går som sagt väldigt fort.
Vad har jag gjort sen annandan då?? Ja, mest ingenting faktiskt. Fast igår kände jag mig väldigt på hugget, jag slängde ut sängkläderna och sen städade jag i akvariet, vilket var välbehövligt, nu kan man t o m se fiskarna därinne  växterna har vuxit så ini bomben så man knappt kunnat se dom, dessutom var det väldigt skräpigt bland stenarna, men nu så är det så fint så.

I lördags blev det inte mycket gjort här, kommer inte ihåg att jag gjorde nåt alls med nytta i, men det är ju skönt det med, åtminstone ibland.

Idag har jag och S3 varit ute på en promenad/sparktur, det var jätteskönt ute och dessutom ljust!! Jag hade kunnat gå mycket längre men S3 bestämde vägen.
Jag har inte kunnat dejta Mr Cross sen annandan, har haft så jäkla ont i höften, kände nu när jag promenerat en stund att jag inte hade orkat att köra idag heller, promenaden var alldeles tillräcklig. Det är så typiskt, när man kommit igång och det känns så himla bra, då ska det bli ont nånstans, jag misstänker att det är reumatiskt, inte träningsvärk, det hade varit mycket bättre om det hade varit det sistnämnda.
Jag har ju haft ont i höften till och från sen i våras, det är inte roligt alls, jättejobbigt att sova skönt för det går nästan bara att ligga på ena sidan och det är ju inte så skönt i längden, man vill ju kunna byta håll ibland.

Nu ska jag spana in andra bloggar innan jag går och gör nytta

Ha dé

Annandagen

Så börjar julen lida mot sitt slut, idag är det redan Annandan, tiden går så fort, måste bromsa, men tyvärr går ju inte det, men nog hade det varit bra att kunna bromsa åtminstone litegrann.

Igår gick jag, S3 och gubben på en promenad, vi var till Faster G och tog in post och kollade så att allt såg bra ut, sen prommade vi en runda och kollade in juldekorationer, väl hemma så visar det sig att S3:s overall gått sönder, ett jättehål i röven!! Inte bra alls, jag är ju inte så sykunnig så jag vet inte riktigt hur det ska gå att laga.
Som tur var så började ju rean idag, vi åkte ner på stan för att kolla, men något besvikna blev vi, först for vi på Intersport, där var mycket folk men inte så mycket rea, fanns inte så många overaller heller och dom som fanns i rätt storlek kostade 2400 kr, NÄ TACK, det betalar jag då inte. For vidare till Team Sportia, väl där fanns inte rätt storlek heller, hittade 2 st som var storl 128, men nä, skulle ju ha behövt prova 134 också för 128:an var så precis, vill ju inte att han ska växa ur den direkt, priset var 1690 och 1495 och ingen rea.
Kom på att vi har ju Barnbutiken också som ligger i Gallerian, har varit in där tidigare men då fanns bara små storlekar men jag knallade in i allafall och WOW, där fanns ju många overaller och dessutom i rätt storlek och på REA!! Snacka om att ha tur, visserligen var den dyr ändå, ordpris var 1690, på rean blev det 1183, nåja, dyrt men ändå mycket bättre pris än på TeamSportia och Intersport, jag slog till och sonen är jättenöjd.
Den är fin, det håller jag med om, så här ser den ut:



Jag har förresten dejtat Mr Cross varenda dag under julen, har t o m gjort situps, vissa dagar har jag inte alls känt för det men ändå gjort det, känns jävligt bra, är så stolt över mig själv!

För att få in den jävla bilden tog det 10 min, jag höll på att gå sönder här, sitta och vänta och vänta och vänta, det är inte riktigt min grej! Nå, tillslut kom jag på den underbara idén att öppna ett till internetfönster så jag kan göra nåt annat medans jag väntar.

Strax ska jag gå och kolla på Stjärnor på Slottet, det är repris på 24:an. Sen ska jag kolla in Körslaget, efter det vet jag inte riktigt vad det blir, men det blir väl att krypa ännu längre ner i soffhörnet och kolla på nån film.

Ha dé

JUL JUL STRÅLANDE JUL!

Ja, så har då äntligen julaftonen kommit, S3 har väntat och väntat och väntat, hela dan igår gick han och väntade på att det skulle bli julafton. Så äntligen är det då dags, nu är det bara att vänta på tomten istället. Imorse fick han en julklapp med lite pysselgrejor i, jag tror att han gillade det, det var en massa kartongpapper i olika färger, glitterlim, stans mm för att göra egna kort av alla de slag, skulle tro att man även kan bygga flygplan av det

Jag vaknade kl 9.20 imorse, klev upp och läste sen tidningen i lugn och ro, efter det så dejtade jag faktiskt Mr Cross, sen väcktes alla och vid 11.30 åt vi "frunch", har pratat i telefon en hel del, men just nu är det lugnt, passar därför på att sitta här en stund, ska sen skala potatis och börja förbereda lite inför julmiddan, mmm så gott, jag längtar till maten och S3 till tomten, undrar om man blivit gammal .
Efter Kalle Anka så ska tomten komma förbi och dela ut julklapparna, jag har lejt en tomtenisse, U:s pojke O ska komma, jag är jätteglad att han kommer för annars hade vi inte haft nån tomte, S3 går ju inte att lura hur som helst, han tror på tomten men samtidigt är han lite fundersam varför en person alltid försvinner när tomten kommer...

Nä, ha nu en bra julafton och ät precis det ni vill!

GOD JUL!!


Dan före dan...

Så var det bara 1 ynka dag kvar tills tomten kommer!
Skinkan är i ugnen och jag har precis crossat i 30 min, känns skönt när det är över, hade verkligen inte lust med det idag, men nu är det ju skönt att ha gjort det i allafall.
Funderar på om jag skulle baka kex, såg Ernst på TV:n igårkväll och blev inspirerad, får se sen, först måste jag nog äta lite, har inte ens ätit frukost ännu.

Igår åkte jag och S3 iväg på stan en sväng, vi var som hastigast in på Intersport för att handla sista julklappen, där var jättemycket folk, men tjejerna i kassan var otroligt snabba, så det gick ändå relativt fort. Sen hade jag tänkt åka ner till Gallerian men alla parkeringar som fanns var fulla så jag styrde bilen därifrån istället, orkade inte köra runta och leta parkering, nä, så viktigt var det inte, for på ICA Näsbyn istället och där var det ganska lagom med folk, jag pantade en hel IKEA-väska full med flaskor och sen handlade jag litegrann bara, var mjölken som behövdes och en del smågrejor. Gick halvfort i kassan, hade en dam framför mig som hade handlat hur mycket som helst, det var mat och blommor i överflöd!! Som tur var så var det en kille där och hjälpte till att packa annars hade hon väl stått där halva natten .
Jag själv har alltid med mig egna handlingsväskor så han var lite undrande hur han skulle hjälpa mig att packa, men jag avstod, han fick hjälpa dom som hade mer istället, jag vet ju precis hur jag brukar packa i mina väskor så det gick ju fort.

När jag kom hem från affärn så åkte jag till återvinningsstationen med papper, plast och kartong, containrarna var i det närmaste överfulla, jag hoppas verkligen att de tömmer idag, annars lär det nog bli problematiskt efter jul då alla ska dit med diverse julklappspapper och kartonger.

Nä, nu kurrar min mage så det är nog bäst att ge den lite att äta.

GOD JUL!

Halvlat

Idag har jag haft en halvlat dag, kl 8.50 ringde telefonen och väckte mig, det var faster G som undrade om det gick bra att hon kom med husnyckeln, de skulle iväg till Göteborg på morgonen. Jag försökte lägga mig igen när vi lagt på men det gick inte att koppla av, nä, lika bra att kliva upp så det jag gjorde.

Gjorde inte så mycket fram till kl 10.00 då jag klev upp på Mr Cross och körde i 30 min, idag blev det fatburn-programmet fast med ett snäpp högre staplar än original, var rejält slut och svettig när jag var klar, gjorde sen en massa situps också. Sen ringde mamma och vi surrade på en stund, de var strax utanför Lycksele när hon ringde, på väg till min mormor i Sollefteå, solen sken där och det var jättefint sa hon.

Sen blev det lite dusch och så satte jag och S3 upp julgranen så nu står den grön och grann i ett hörn i vardagsrummet, efter allt julande så blev vi hungriga så vi satte fram lite frunch.
Såg Jul med Ernst på 4:an och så har jag efter det hunnit vara iväg en sväng till B och kolla hur hon fått det när hon flyttat in på riktigt, jättefint!

Har precis ätit och diskat bort, jag gjorde stekt kyckling, klyftpotatis och vitlökssås och det blev sååååå himmelskt gott så det är nästan läge att ställa sig på crossen igen för jag åt rejält!

Om en stund ska jag gå och se reprisen av Dansbandskampen, såg bara slutet igår, vill gärna höra alla banden, det gör inget att jag vet hur det slutar.

Såhär blev förresten kakan jag gjorde igår:

Mmmums!

Så här ser granen ut:     Så här ser min lykttomte ut:
             

Nu är det hög tid att jag går och bänkar mig framför TV:n, alldeles strax börjar det!

Ha en bra kväll!

PS. Jag är ledig imorron, behöver inte kliva upp och åka till jobbet (ifall ni missat, ville bara påminna)  DS.

JULLOVET HAR BÖRJAT!

Ja, så äntligen blev det då jullov. Jag la in om att få gå hem tidigare igår men det gick inte, ringde för mycket, men 13.30 är ju bra ändå. Efter jobbet var jag till Scapa Hårteam för att färga ögonfransar och bryn, var färdig ca 15.10.
Till middag blev det Spaghetti och Köttfärssås, godaste köttfärssåsen enligt S3, fast det tycker han varje gång han får köttfärssås.

Sen efter middan blev det inte mycket gjort, jag orkade inte crossa nåt utan tog fredagsledigt, tyckte faktiskt att jag kunde unna mig det, tyvärr åt jag choklad istället, det blev 4 rutor mörk choklad och sen en massa nonstop, men har man mens så har man....
Idag känns det mycket bättre, jag har crossat i 30 min, körde inte bergsbestigningsprogrammet utan körde fatburn idag, orkade liksom inte mer, fast jag gjorde en massa situps efteråt som lite kompensation, det märks verkligen att kroppen är lite ur balans när man har mens, man orkar inte lika mycket, åtminstone inte jag och nu, jag har börjat få tillbaka min fruktansvärda, nästintill outhärdliga mensvärk, trodde att jag hade blivit kvitt den, i tonåren led jag nåt så hemskt, fick äta stark medicin och vara borta från skolan för att jag hade så ont, men efter att jag fått barn har det blivit mycket bättre, men nu verkar det som att allt elände kommer tillbaka, har haft jätteont i flera dagar, gått på medicin för att orka, tror att det är därför min kropp inte är riktigt på topp just nu.

Har efter crossandet bakat en långpannekaka (jag som inte skulle baka mer före jul), det blev mockarutor, fast inte samma recept jag brukar göra, glasyren t ex är gjord på vispgrädde och mörk choklad som man ska koka i några minuter så den tjocknar lite.

Knäck har det också blivit, och så går tvättmaskinen igen, det verkar aldrig minska i den där jäkla tvättkorgen, högen bara växer och växer trots att jag tvättat varje dag i flera dagar nu.

Jo, just det före crossandet så städade jag lite i akvariet, bytte ut ungefär ½ akvariets vatten och rensade bland växterna och pumpen.

Här är lite bildbevis:

Vi börjar väl med det jag gjorde först, akvariet:
       

Så här ser knäcken ut:


Tyvärr blir det ju en massa disk efter knäckkok:


Här är kakan utan glasyr: (det syns bild till vänster hur den ska se ut färdig)


Nu ska jag gå och koka ihop glasyren, sen ska jag plocka ur tvättmaskinen, den centrifugerar för fullt just nu.

Ha en bra lördag.

30 min

Godmorgon!

Har alldeles nyss kört crossen i 30 min, körde samma jobbiga program som igår, herregud, när man är på toppen av berget tror man att man ska kollapsa, men så till slut efter mycken svett och stånk så börjar nedförsbacken, det känns jävligt skönt när man är på dom 2 sista staplarna, då går det av bara farten, men så himla skönt när 30 min är över och man får kliva av .

Håll nu alla tummar för mig idag, så att jag får sluta tidigiare! Vill inte jobba till kl 17.30. Måste dessutom iväg och handla efter jobbet, som vanligt så är det slut på mjölk, blä!

Jag har svettprickar på glasögonen märkte jag precis, ser lite konstigt med det vänstra ögat.  får nog gå och putsa av dom lite så att jag ser bättre.

See you later...


TVÅÅÅ DAGAR...

Ja, så var det bara 2 arbetsdagar kvar, guuud så härligt att det snart är ledighet!
Jag tjuvstartade lite på ledigheten idag, skulle egentligen ha jobbat till 17.30 men jag kunde ta ut ledigt så jag tog tjänstledigt från 15.30, så skönt att komma hem lite tidigare. Tänkte göra samma imorgon men prognosen inför ringandet var lite osäker så jag får veta först imorgon om det går bra eller inte, nåja, är det bara en dag att jobba till 17.30 så får det väl lov att gå, på fredag har jag ju ett kanonpass, jobbar till 13.30 och sen är det JULLOV!!!

Har precis kommit ur duschen, i stort sett lika svettig som när jag gick dit, har crossat 30 min, provade ett nytt program idag och det var superjobbigt, det var gjort som ett berg, först gick det lätt  och så blev det tyngre och tyngre, på toppen var det rejält tungt, där skulle man stå el rättare sagt gå i 6 min innan det blev nedförsbacke igen, då kunde man andas ut igen. Fan så himla duktig jag blivit! Jag bara måste få skryta över mig själv, det får man väl eller hur?!

Jag är bara lite orolig för julen, ska verkligen försöka att inte äta så mycket av det goda, mest hålla mig till maten, för egentligen är det ju inget fel på den om man håller sig borta från rörorna, fast jag har bara rödbetssallads-röra, tyvärr gillar jag ju den då mycket, men jag ska försöka att bara ta lite.
Har ju inte bakat så mycket fika och jag har ju redan tjuvsmakat, ska duka fram men försöka att inte ta mer än 1, högst 2 sorter när jag fikar och så ingen dricka till, ska hålla mig till smaksatt vatten istället, har ju märkt hur bra min mage mår när den inte får så mycket socker, så fort jag ätit för mycket socker märks det direkt på magen, jag blir gasig och måste springa oftare på toan så det bästa är ju att hålla sig borta. (tyvärr inte så jävla enkelt), men det går lättare och lättare i allafall och det är ju bra.

Nu ska jag gå och slänga mig i soffan en stund, sen ska S3 duschas och få lite kvällsmacka innan det är dags för sängen.

Sov Gott!

Tjohej vad det går!

Idag slutade jag kl 14.00, åkte och hämtade S3 på fritids och sen direkt hem, väl hemma så satte jag genast igång med bak, gjorde småfrallor, fast små vet jag inte om dom blev  direkt .
Jag använde en jäst som jag precis har hittat på affärn, det är visst nån turbojäst, man behöver bara jäsa 15 min och det efter att man bakat ut, behöver inte heller ha varm degvätska, bara att kasta i allt i assistenten och röra ihop, går superfort. Jag var hemma vid 14.30 och nu kl 15.10 plockade jag ut frallorna ur ugnen, supersnabbt eller hur?!

Såhär ser förpackningen till jästen ut:


Gubben har i eftermiddag åkt iväg till Luleå på tandregleringen med S2, vet inte när dom är hemma igen, kanske vid 16-tiden, jag hoppas att de ringer så jag vet när jag ska börja med maten.

Ikväll blir det crossen igen, 30 min på samma staplar som igår.

Nu ska jag gå och kolla om frallorna har kallnat.

Tjing!

4!!

Nu är det 4 dagar kvar att jobba, det tar sig!

Har idag kört på crossen i 30 min, drog upp staplarna lite mer så det blev lite tyngre, det blev 1 mil totalt och jag försökte hålla en jämn takt hela tiden oavsett vilken stapel, svetten lackade kan jag säga! Men det känns jäkligt skönt när jag är klar och får gå och duscha. Tänk vad man kan!

Nu sitter jag här och väntar på att jag ska få borsta S3:s tänder, det var visst nåt på TV:n han var tvungen att se klart, han skulle ropa på mig när han hade tid.

Om en stund är det Äntligen Hemma (jo Eija det är det!!) som jag ska se, spelar in Design Simon och Tomas, blir väl till att se det efter Äntligen.

Ha dé

Nä se det snöar, nä se det snöar, det var väl roligt hurra...

Jojo, måttligt roligt var det. Mamma och pappa kom hit i värsta snöovädret på fredag, det hade tagit 2,5 tim från Vuollerim, brukar ta bra precis 2 tim att köra hit.
På lördag åkte jag och gubben iväg till Luleå precis som vi planerat, tur att pappa var här, han skottade hela uppfarten medans vi var borta, han var ut en sväng på eftermiddan när vi kom hem också, sen har vi tagit plogkarmen flera gånger, de har plogat som bara den här i helgen!

I Luleå gick det hur bra som helst, det var inte så värst mycket folk och det var ju skönt, kanske vädret avskräckte?! Jag fick tag i julklappar åt alla barnen, köpte även dansbandsskivan Guld till mamma och pappa, de älskar dansbandsmusik så det passade de bra. Vi har en klapp kvar att köpa men den tänkte vi köpa här i Kalix.

Sen mamma och pappa for idag vid 11.30-tiden så har jag hunnit städa, rensa lite i ett köksskåp, rensat bland för små skor som barnen haft, klippt allas hår, inte mitt då förstås . Medans jag städade så var alla andra ute och skottade bort det som pappa inte tagit för att släpvagnen var i vägen, den sopades och flyttades, sen har de även rensat taket på husvagnen som visst var knökfullt med snö. Jo, jag har även hjälpt S3 att städa och framförallt rensat i sitt rum, hans skrivbord syntes inte för alla pinaler. Jag ska försöka komma ihåg att ta bild nån gång när det ser som värst ut, för jag garanterar att det inte får vara så fint så länge, fast han har lovat att det ska vara fint till jul i allafall, men det är ju över 1 vecka kvar, mycket kan hända på den veckan.

Nu har han precis varit i badet, ska väl få nån smörgås nu och sen hopp i säng.

Ha dé

Endast 5 arbetsdagar kvar!

Me and my new friend

Vi kommer jättebra överens, har dejtat 30 min varje dag den här veckan, körde fatburnprogrammet idag, men jag tror att jag ska höja staplarna lite nästa gång, visst är det jobbigt men jag tror att jag klarar lite mer ändå.

Idag efter jobbet så har jag gjort lite godis, har inget namn på dom men det är cornflakes blandat med smält choklad-kokosfett, kan ju kalla dom för crispchoklad  har tjuvsmakat även dessa och de blev bra, barnen hann med den här gången och jag tror att dom gick hem även där.

Här är bildbeviset:


Nu är jag nyduschad och nyklippt, jag har nämligen friserat mig själv lite, bara i luggen, den hängde ner lite för mycket för min smak.

Nu ska jag gå och softa lite i soffan, ska se Unga Mödrar på femman tänkte jag.

Bye for now!

Ännu en dag har gått

och nu är det bara 7 dagar kvar att jobba!

Idag slutade jag 13.30, åkte och hämtade S3 på fritids och sen hem och bakade, började med rosa kaka till B, tyvärr glömde jag att ta bild på den, gjorde sen kakor som jag fått recept på av K och de var uuuunderbart goda, det är kanel i dom så dom smakar jul, dessutom så smälte dom i munnen, klart jag smakat, men bara en, jag lovar.

Har kakorna på bild, här:


Visst ser dom goda ut också?!

Till middag blev det köttfärsbiffar och potatis. Efter middan och disken så dejtade jag min cross igen, idag körde jag ett program som hette Hill i 30 min, igår blev det 30  min av ett annat program, kommer inte ihåg nu vad det hette, av dom 3 jag provat nu så är fatburnprogrammet det som kändes mest, vet inte om det beror på själva programmet el om det beror på att jag började i måndags, det kanske blir lättare och lättare för varje dag? Idag kändes det värst vid 18 min, då trodde jag inte att jag skulle orka till 30 men jag vet inte vad som hände, det var som att det bara gick av farten och så hade 30 min gått. Känns verkligen skönt efteråt, jag känner mig lätt! (fast jag inte är det, men bara känslan är jätteskön).

Har nyss duschat S3, funderar på om jag ska gå och se på matlagnings-TV på 4:an nu 19.30, sen blir det Bonde söker fru, spelar in Roomservice så det ska jag nog se kl 21.00 när Bonden är slut, efter det är det sängen som väntar.

Ha dé

8 dagar

Så var det bara 8 dagar kvar att arbeta, sen blir det leeeedigt! Tjoho!

Vilket väder det varit här, igårkväll var det 0-gradigt och blötsnö, imorse var det -5 grader och det hade blivit is på snön som föll, for stora sjok när man skottade, nu slapp ju jag skotta idag, jag skickade ut gubben imorse , och så nu ikväll är det -12 grader.

Har jobbat till 14.30 idag, for på skolan för att hämta S3 men fick åka därifrån på en gång, de satt och såg film och han ville se färdigt, jag passade på att åka och handla under tiden, for sen tillbaka och då var filmen slut.
Gjorde inte så mycket innan middan, kollade lite på nätet och sen gjorde jag ris och Korv Stroganoff som vi precis ätit, gott var det, disken är klar och nu sitter jag här, ska sen på date med nya Mr Cross, känns faktiskt kul.

Jag har förresten fått sålt gamla Mr Cross, den ska flytta hem till B, hon kommer på söndag och hämtar den, jag tror säkert att den kommer att trivas där, jag vet att den hamnar hos snälla människor .
Hon har även beställt lite bakning så det ska jag fixa imorrn när jag slutar 13.30, blir nog en date med Mr Cross då också.

Idag kom produktionskontoret ut med mail om att vi även nästa vecka har möjlighet att vara lediga, det är inte bra detta!! Vi blir ju så sugna på att vara ledig och så har vi inte råd, vi velar hit och dit. Nå, jag la in om att jag gärna gick hem lite tidigare ons och tors då jag slutar 17.30, tänkte få sluta vid 15.30-16 istället, jag håller mina tummar för att det ska gå bra, tyvärr blir det ju tjänstledigt så jag förlorar ju lite lön men det kan det nog  vara värt ändå, det blir ju bara 3 tim sammanlagt.

Nä, mina vänner nu slutar jag för idag men I will return, var så säker!


Vackert eller hur?!

Hurtbulla

TJOHO!! Så jävla hurtig jag nyss har varit! Det känns kanonskönt.

Som ni säkert gissat så har jag kört ett program på crosstrainern, kan ni gissa vilket???
Just det, fatburn, 30 min, men så bra det gick när man kunde kolla staplarna hela tiden, den stapeln man var på blinkade så man visste, var ju tvungen att köra hela programmet ut och det tog precis 30 min, jag hade ju kunnat köra ett program till men det orkade inte fröken - kanske sen när jag fått träna lite....

Skönt känns det i allafall, har nyss kommit ur duschen - men känner mig lika svettig nu som innan jag gick dit, nåja, jag är ju ren.
Hade huvudvärk innan men nu är det borttränad och det är ju också ett plus, bara jag inte får plus på vågen nu, så var det ju sist jag var duktig och crossade. Igår när jag vägde mig så var det minus! 1 kg var borta, jippie! Faktiskt så kändes träningsbyxorna inte lika snäva nu när jag tog på mig dom (har inte använt dom på ett tag).

Har jobbat ill 16.30 idag men det har gått riktigt bra, trots att min elev var sjuk och jag fick jobba helt själv, men jag tror att jag skötte mig bra, när jag gick hem hade jag nästan 50 % i medd och över 80 i inlogg.

Strax ska jag gå och se på Äntligen Hemma, spelar in Design Simon och Tomas så det blir väl att se det efter Äntligen, gubben är på skolrådsmöte på Manhem ikväll, har ingen aning när han kommer hem.

Ha dé


Trötter

Jag är trött idag, var nog uppe lite försent igår, jag gick inte och la mig förrän efter 00.00 och det är sent för att vara jag det. Vaknade imorse vid 9-tiden och var hur kissnödig som helst, hade velat legat kvar istället, men jag var bara tvungen upp och kissa och då är det kört för mig, jag försökte gå och lägga mig och somna om, men jag hade inte ro i kroppen utan klev upp och började städa toaletterna, sen dammsög jag hela huset.

När städning och duschning var klar så drog jag, gubben och S3 iväg till Team Sportia, de hade klubbdag idag, vi inhandlade skridskor till grabben (julklapp från mormor), jag frågade om vi skulle slå in dom och att han fick öppna paketet på julafton, men han tittade på mig som att jag var från mars, SÅ KAN MAN VÄL INTE GÖRA HELLER! Nähä, då gör vi inte det då, han kanske hinner provåka dom innan tomten kommer, vi får väl berätta för tomten att han redan öppnat det paketet.

Mamma fick också en julklapp, ja fast det är väl pappas också, han har i allafall lovat att han också tänker använda den,

vad det är??? Jo, en sån här:


en med program, så nu ska här köras ännu mera, nu när vi har program att gå efter, jag tänker nog använda mig av fatburn-programmet, det låter ut som att det är ett program som jag behöver!
Ska sälja min andra cross, har en som är intresserad, kanske att hon köper den, jag håller tummarna. Det är inget fel på den andra crossen men gubben tyckte att vi skulle ha en med program (han är ju datakille.....).

Nu ska jag gå och göra mig i ordning för att gå och sova, ska nog lyssna på min bok Aprilväder en stund, gubben sitter och ser på en skräckfilm och det vill inte jag se, nä, ska jag se film så ska det vara komedi el romatiskt.

Sov Gott!

Nedräkningen fortsätter

Nu är det 10 arbetsdagar kvar att jobba. Jag är så himla glad, tidigare i veckan frågade jag prod-kontoret om jag kunde få byta pass på fredag den 12:e för att mina föräldrar kommer, jag skulle jobba till 18.30, men fick till svar att det gick inte. Sen nån dag senare kom de ut med ett mail om att vi var överbemannade så det fanns chans att få vara ledig, jag svarade att eftersom jag inte kunde byta pass så ville jag ta chansen att vara ledig istället, men la till på slutet att om det trots allt skulle gå att få byta till ett tidigare pass så tog jag hellre det. Fick ett ganska snabbt svar att jag kunde få jobba 9-15.30 istället, jag blev jätteglad, nu hinner ju även jag umgås med mamsen och pappsen.

Idag har jag bakat mjuk pepparkaka och gjort köttbullar - till jul. Just nu sitter jag faktiskt och funderar på om jag skulle ta mitt feta arsle och fara iväg på affärn och handla lite ingredienser till mer julstök, får väl se hur jag ids.

Gubben ska snart åka till Luleå för det sedvanliga flygandet, S3 ville inte följa med idag, han har en kompis här och då har han inte tid, men han får ju välja själv.

Nu ska jag gå och kolla om S3 vill ha nåt i magen, det är ju ett bra tag sen han åt frukost.

Jo, igårkväll var vi och åt julmiddag med gubbens jobb, jag hade väl inte sådär jättemycket att välja på, inget varmt mer än potatis, kalvsylta, pate, skinka var det jag kunde äta, tog ägg också, petade bort garnityret som var majonnäs, tog även rökt lax, petade bort majonnäs där också, drack citronvatten till. Efterrätt orkade jag inte, men jag hade att välja på fruktsallad och skumtomtar, tog faktiskt 3 tomtar.
Tog för säkerhets skull Lactrase-tabletter men nog blev det ändå en sittning på dass när jag kom hem, vet inte varför, åt ju bara det jag kunde äta (enl kocken, fast det är ju ingen garanti), som tur var blev det bara en gång. Nä, hädanefter får jag nog lov att göra egen julmat, strunta i restaurangbesök, fast det är ju jävligt tråkigt att aldrig kunna gå ut någonstans och äta och verkligen kunna lita på att det jag äter inte innehåller ett uns med mjölk, helst skulle jag vilja få vara med bakom kulisserna för att kolla men det går ju inte.

Nåväl, ha en bra helg och stressa inte för mycket nu.

Tjing!

Här är min gullunge S3 när han var liten, visst är han väl söt?!

12 dagar!

Hallåhejsan på er alla!

Satt precis och tänkte att nu har jag bara 12 dagar kvar att arbeta, sen är jag julledig i 16 dagar. Oh, så jag längtar. Fast så fort som tiden drar iväg så är det snart dags för denna härliga ledighet, tyvärr går väl tiden ännu fortare när man är ledig så innan jag hinner blinka så är jag tebax på jobbet igen.

Idag slutade jag 13.30, for en sväng på Gallerian, kollade lite på Team Sportia, handlade lite på apoteket och köpte TV-tidningen i kiosken, sen for jag hem och skottade gården, tyvärr var det ju jag som slutade först så det var bara att ta tag i spadhandtagen och skyffla, men det gick bra, det hade inte kommit så mycket, det var riktigt skönt ute, är mer vårväder än vinterväder.



Till middag blev det kyckling, ris och broccoli-blandning, väldans gott. Nu sitter jag här och har kollat på olika bloggar, ska surfa vidare en stund här, sen ska jag gå och göra läsläxa med S3.

Här kommer lite tips att tänka på inför julen:

1. Om du äter någonting och ingen annan ser dig äta, så har det inga kalorier
2. Kaksmulor innehåller inga kalorier. När du bryter sönder kakan läcker nämligen alla kalorierna ut
3. Nattmanckor innehåller inga kalorier. Lampan i kylskåpet är för svag för att kalorierna ska synas i mörkret
4. Livsmedel man äter av medicinska skäl räknas inte. tex rostat bröd, bearnaisesås och hallonbåtar
5. Om du ser till att alla i din omgivning lägger på sig 10 kg så ser du själv smalare ut
6. Om du äter tillsammans med någon så räknas inte de kalorier som du äter mindre än ditt sällskap
7. Om du dricker ramlösa till chokladkakan så elimineras chokladkakans kalorier av mineralvattnet.

8. När man lagar mat är det viktigt att tänka på att sånt man slickar av från kniv, tex smör, eller sked. tex glass har inga kalorier.

9. Godis och chips som äts på bio har inga kalorier. Det ingår nämligen i underhållningen och inte kosthållningen
10. Livsmedel av samma färg har samma antal kalorier. Pistaschglass har lika många som spenat. Vit choklad lika många som champinjoner etc

Ha en bra kväll!


TJA!

Så har då lördan vöri och föri, sen kom söndan och den gjorde precis likadant. Fan så fort helgerna går!
Igår snöade det så man blev stressad bara av att titta ut genom fönstret, man visste ju vad som väntade. Nå, innan all snö började falla så hann jag iväg på affärn för att införskaffa mer saffran + lite annat som behövdes. När jag kom hem igen så satte jag igång att baka, den här gången kom även jästen med så nu blev dom jättefina, har ju naturligtvis tjuvsmakat och de smakade bra också .

Igårkväll for gubben iväg och tvättade min bil, han tyckte att de äldsta sönerna skulle gå ut och skotta men mellansonen han pyste iväg till en kompis så då blev det bara jag och äldste sonen kvar hemma, vem tror ni fick ut och skotta???? Jajamen, mamman i huset, fast jag tog allt med S1, vi skottade så svetten lackade, det hade nämligen hunnit börja regna innan vi gick ut, men gubben var mäkta imponerad när han kom hem, att vi hade gjort så fint och tagit bort så  mycket. Snabbt blev vi betydligt längre, fast sonen behövde det inte, han är ju 1.90, men mamma kan behöva några centimetrar...

Idag har jag jobbat 8.30-15, har haft elev också. Jo, just det, vi har ju ÄNTLIGEN fått göra hörseltest på jobbet nu, fast jag vet inte om det var så bra egentligen, fick bara svart på vitt att jag nog hörde lite för dåligt och det på bägge öronen, det var de höga tonerna jag hade svårt med. Hon skulle låta en läkare göra en bedömning och sen får vi se efter det vad som händer. Nu var vi i ett konferensrum på  jobbet och ventilationen störde ganska mycket, så det kanske blir så att jag får göra om testet på nåt annat, tystare ställe, kanske det blir bättre då. Man kan ju alltid hoppas. Fast jag vet om att jag hör lite halvtaskigt ibland, det är som att jag måste koncentrera mig ordentligt om det är surrigt runt omkring mig, dessutom vill jag gärna se på munnen när någon pratar så att jag verkligen hänger med, det är inte så kul att hela tiden säga, ursäkta, vad sa du? Ibland så hör jag inte hela ord utan bara stötvis och det är väldigt irriterande och jobbigt.

Ikväll har jag och S3 varit på Coop och inhandlat en väldigt, väldigt viktig sak, nämligen en chokladkalender, herregud hur ska man kunna leva utan en sån, ALLA andra har ju en. Nåja, är det en sån för 20 kr som är jätteviktig så varför inte?!
Tyvärr hittade mamma också lite godis, juleskum (tomtar), mina favvo-godisar. Jag har smakat 2 st men sen har jag satt undan lådan, ska försöka hålla fingrarna borta från den tills det blir jul. mmmmm dom är så himla gooooda!

Tack och hej!

Snart kommer tomten, längtar....???

RSS 2.0