Kalas

har det varit här idag, inte kungens utan min äldste sons!! Han fyller 15 år, moppe, idag så vi har haft lite tårtkalas med mormor, morfar, farmor och farfar. Han har slutat med kompiskalas......

Klart man käkade både tårta och fikabröd!!! Har inte räknat några points, törs nog inte heller.

Jag vet inte vad det är, men just nu känns det som att jag struntar i det här med vikten, fast samtidigt inte, det är en konstig känsla. Jag vill ju hemskt gärna gå ner i vikt, men samtidigt känns det som att det spelar ingen roll! Fattar ni? Helkorkat jag vet. Det kanske beror på att det varit så många helger som gjort att rutinerna har ruckats eller så är mitt medvetande i koma..... Man vet ju aldrig.

Blommorna växer och knakar i alla mina fönster, snart vet jag inte vad jag ska göra  med alla som bara tar mer och mer plats, det är t o m några som har fått knopp, det är ju inte bra, jag vill ju inte att dom ska hinna blomma färdigt till dess att jag får sätta ut dom. En del gullskäror är långa som störar och har flera knoppar, en av rävsvansarna har börjat få en röd svans, den är väl ca 1 cm redan, tagetesen har också knoppar på sig.
Paprikorna växer och blir jättefina, dom har blivit grova i stammarna och har fint bladverk, och ändå är det bara från en "köpes"paprika, det är inte illa, i fjol köpte jag paprikafrö och nog växte dom och blev jättefina buskar, men inte blev det några paprikor inte, det blev chilifrukter som var hur starka som helst.

Har massor med krukor fulla med blomstertobak också, vet inte var jag ska sätta dom ute sen heller, men det ordnar sig säkert.  Snart är det också dags att sätta krassen och gurkorna, undrar i vilket fönster jag ska ställa dom???

Ha en fortsatt trevlig Valborg!

Onsdag

Jaha, så har då halva veckan gått, tänk vad tiden går fort egentligen, man hinner ju knappt med.

Vi hade iallafall en jättetrevlig tillställning med Våg@ hos Maria igårkväll. Det var supertrevligt! AnnBritt var med och visade lite Alpnaering (det blev ju dyrt naturligtvis...), så fick vi provsmaka på en hel del, nu kunde ju inte jag smaka allt tyvärr, men det jag fick smaka var väldigt gott i allfalll, speciellt taco-köttbullarna, de var supergoda, Tack AnnBritt!!!

Annars är det väl precis som vanligt hos mig, har inte hänt så mycket. Barnen fick handla av glassbilen idag och Sixten köpte sig en svart keps som han är jättestolt över, det är ju en tiger på den, COOL!

Tänk att jag fryser då jämt!! Jag håller på att bli tokig, det är väl inte normalt att gå omkring och frysa hela tiden. Är alldeles knottrig på armarna just nu. De visa brukar ju säga att när man håller på att gå ner i vikt så kan man frysa, men jag har ju för sjutton inte lyckats gå ner nåt på flera veckor. Fast det kanske blir ett super-ras nästa vecka..... tänk om man skulle ha sån tur!!

Nä, nu är det nog bäst att ställa sig vid spisen och steka lite pannkakor till barnen, själv ska jag äta grönsakssoppa på brk, är inte så förtjust i pannkisar.

Ha en bra dag!


Blä

allt känns jättetungt just nu, vet inte vad det beror på. Dagen började så bra, tog ner gardinerna i köket och städade det och satte upp nya mindre vintriga gardiner, det blev jätteljust och fint, ändå känns det inte kul just nu. Ingen mens är på gång heller så det kan inte vara det. Nää, vet inte vad det är.... Ska ju börja jobba imorgon igen efter 2 veckors ledighet, det kanske är därför, huvudet har börjat deppa redan!

Har bråkat med Sixten idag (oh, så ovanligt!!), han vill inte cykla och jag blir tokig på ungen!! Nån gång måste han ju lära sig, jag tänker inte köra runt med honom bakpå min cykel hela livet, han är ju för sjutton snart 5 år.

Har gjort min deklaration idag också, tänk vad lätt det är nuförtiden, man bara kollar att siffrorna stämmer och sen är det bara att skriva under. Ska t o m få tillbaka lite och det är ju alltid bra, då har man ju nåt att se fram emot!!

Ha det bra mina vänner så kanske humöret är bättre nästa gång!!

Stora handlardagen

Idag har jag och Sixten varit på shopping hela förmiddagen, Puh, jobbigt men ganska så kul.
Vi hittade gardintyg till lilltoan och en matta till tvättstugan på Repa (köpte INGET godis), sen hittade vi en matta till badrummet på Färgtema. Mmm jättekul!

Har jävligt ont i min vänstra fot - fick en härlig skavsårsblåsa på hälen i måndags när jag gick min långa promenad, det finns just nu ingen blåsa kvar....

Ikväll blir det Tupperwareparty hos Kicki, vet ej vad jag ska handla, men det blir säkert nåt i allafall, det brukar ju bli så av någon underlig anledning, ska bli kul i allafall.

Nu ska jag gå och kolla på mina tulpaner som kommit upp lite, det är så himla mysigt! Tänk, nu är det inte så länge kvar tills man kan plantera ut sina blomster man odlat överallt!
Har även köpt sättpotatis på Granngården idag, så nu är det också fixat, det känns bra.
Ska försöka få in några bilder här framöver!


Våg@dagen!

Jaha, så har man varit på jobbet och vägt sig ikväll, det gick riktigt hyfsat måste jag säga, hade gissat på minst 1 kg upp, men det var faktiskt bara 4 hg och det är jag jättenöjd med, med tanke på hur mycket godis jag ätit i helgen.

Jag och Boel var på styrketräning idag och det var skitjobbigt men skönt när det var över! Vi ska igen på fredag och söndag. Vilka bombnedslag vi kommer att bli!!!! :) ho ho ho ho. Idag har vi kört jättemycket övningar för det snygga gäddhänget som vi har, får se hur ont man kommer att ha i morgon.

Sov gott!!


Promenaddagen!

Så var promenaddagen här!
Jag har varit på en riktigt lång promenad fast det regnar, var lite blöt när jag kom hem, men jag gjorde det!!! En hel timme blev det och nu känns det jätteskönt.
Har tagit fram cykeln och det känns helt underbart, blir nog cykling till jobbet den 24:e då jag börjar igen.

Vägde mig idag (gör det varje måndagmorgon) och det var faktiskt inte kul, har lyckats gå upp 1,3 kg på den här helgen!! Fy fy fy fy på mig, har nu idag börjat på ny kula igen, vet ej för vilken gång i ordningen, men det är bara att göra det bästa av situationen, det är ingen annan än jag själv som orsakat denna viktuppgång, ingen har stoppat all skit i munnen på mig, det har jag klarat av så bra själv. Det är synd att man inte har nån att skylla på, det hade varit mycket lättare. Skammen sitter som en stor sten på min axel just nu.

Nog om det tråkiga, nu ska jag blicka framåt igen, det är ju vår och vägarna är cykelbara, det kan bara bli bättre. Funderar faktiskt just nu på om jag skulle gå och baka, inte nåt kladd utan frallor med solrosfrön i, de är supergoda och inte så många points heller.

Sixten har en kompis här och det är jättebra, då slipper mamma få ont i öronen, då surrar han med William istället, jag ska passa på att njuta medan jag kan. Gubben har farit iväg och ska tvätta min bil så den blir blank och fin igen, den ser inte blå ut, den ser snarare skitbrun ut just nu, men det ska det som sagt bli ändring på.

Vi höres!

Påskdagen

Är hemma igen från påskfirande hos mamma och pappa. Tyvärr var vädret inte så kul, det regnade i stort sett hela tiden, blev ingen pimpeltur men väl en långprommis med gubben.

Har överskridit pointsen och haft ont i magen, men som det ser ut (än så länge) så har jag inte gått upp något i vikt, men det kommer väl senare. Är lättare att sköta sig när man är hemma.

Ska baka pizza idag, egengjord, så det blir inte så farligt, jag tål inte ost så den slipper jag, det blir imat havregrädde på min bit istället och det är jättegott, plus lite skinka och ananas, mums filibabba.

Har satt om några gullskäror som började bli lite väl långa och rangliga, satte även om några fjärilsblomster som också tyckte att de ville ha lite nytt på fötterna, synd att man inte har fler fönster, det börjar bli fullt nu. Har kvar att sätta gurka, krasse och nåt mer som jag just nu inte kommer ihåg namnet på, undrar var jag ska sätta dom??? Jaja, det löser sig säkert på nåt vis.

Jag har även hunnit med att hacka lite is på uppfarten, jag ÄLSKAR det, det blir så fint utan all den hemska snö och is som varit där tidigare. Försökte mig på att flytta ner postlådan till vägkanten, men den satt fast som bara den!

Ha dé

Skärtorsdag

Ja, så var påsken här då äntligen!

Vi åker till Blåkulla idag, nä, förlåt, jag menar naturligtvis Vuollerim och ska vara där under påsk, förhoppningsvis blir det bra väder så man kan vara ute, ska ut och promma iallafall, det har jag bestämt mig för och jag SKA genomföra det också.

Har köpt lite påskgodis (jag vet....), ska äta lite, det vet jag att jag gör, men jag ska i allafall inte köpa nåt mer så när detta är slut så är det slut. Jättebra med pointsvågen för då får man verkligen se hur mycket points lite godis är. Kollade hela påsen när jag varit och handlat och det var 53 p, usch och fy, tur att man inte ska äta upp hela själv!! (nä, jag ska inte äta den själv jag lovar!!!!)

Jag och Boel var på styrketräning igårkväll, vi trodde att det skulle vara smock med folk eftersom det är påsk, men nädå, vi var helt ensamma och det var jätteskönt, det var bara att välja och vraka vilka maskiner man skulle använda. Vi gjorde allt vi skulle, men ändå kändes det inte riktigt som att man hade gjort allt, vet inte om man inte tog i ordentligt eller vad det var, jaja, vi har iallafall gjort det och det är ju bra! Fick ihop 3 bonusp på det och de behövs verkligen!
Vi har tänkt fara på tisdag och torsdag till veckan också, vi är båda lediga så vi kan fara mitt på dagen då det antagligen inte är så mycket folk.

Jag bloggar när jag kommer hem från mamma och pappa så ni för höra hur det gått, jag hoppas att ni alla hålla tummarna för att det går bra och att det är ett minustecken nästa vecka på Våg@.

Glad Påsk alla!!


Lediga tisdag

Har varit och hälsat på Carin idag tillsammans med Sabina, vi blev surrandes där i 4 timmar, våra barn Matilda snart 4 år och Sixten snart 5 år var jätteduktiga, de var jättesnälla och började inte gnälla förrän efter 3,5 timme ungefär, det är helt otroligt.
Tyvärr så fikade vi toscakaka som jag bakat och haft med mig (mitt fel alltså...), den var god, det blev 9,5 points bara på den, oh inte bra. Toscakakan blev min lunch så jag har "bara" överskridit mina points med 3 st. Eftersom det inte blev nån riktig lunch så hade jag huvudvärk när jag kom hem, fick ta en tablett och lägga mig på soffan och vila, låg ca 1 timme och då kändes det bättre, lagade spagetti och köttfärssås med mycket grönsaker till middag, supergott, jag älskar Euroshoppers Wokgrönsaker, de är suveränt goda!

Var på VV igår och hade gått ner 6 hg, det var bra, men nog hade det varit roligare om det varit 1 kg istället, men jag fortsätter, köpte mig en pointsvåg som jag tänker ta med till mamma till påsk, ni får höra efter påsk hur det har gått, jag lovar. Jag ska verkligen gå in för att det ska gå bra.

På annandag påsk ska det bli promenerande av!! Jag lovar AnnBritt. Måste därmed åka hem från mamma på söndagen så man hinner!! (då har jag ju det att skylla på om hon tycker att vi far hem för tidigt...) De bor i Vuollerim så det är 2 timmars bilresa hem och då har man så mycket tvätt och annat att göra så man prioriterar bort promenerandet.
Tänkte även försöka komma mig ut och promenera hos mamma också, tänkte försöka lura med mig gubben. Det finns inte så mycket att göra där så det blir nog bra att komma sig ut lite.

Ska snart iväg på Våg@ på jobbet, ska bli spännande och se vad den vågen säger.


Här kommer den....

efterlängtade uppdateringen!

Jodå, pointsen har det gått ganska bra med, jag skriver ganska för jag har väl överskridit litegrann, men inte så mycket som jag har gjort förut, så bara det är ju en bedrift i sig.

Igår blev det både lite fika och god mat (potgratäng och fläskkotletter) till middag, tyvärr (fast ganska bra egentligen) var det grädde i kakan och även på gojset som jag satte ovanpå vilket fick min mage att vända på sig ett par timmar senare, fick sitta på toan och oja mig ca 1 timme. Jag tänkte: ALDRIG MER FIKA, ALDRIG MER FIKA, NÄ USCH OCH FY AJ AJ AJ AJ!!

Men nog har jag fikat idag, men absolut ingen kaka med grädde, det blev en bulle och en cafékaka SOM JAG SKRIVIT UPP i min lista. Har tills nu ätit 23 p, vilket inte är så dumt egentligen, har varit på styrketräning på morron och dessutom städat som en vettvilling). Ska inte äta nåt mer med points idag, det blir en frukt till kvällsfikat. Jag känner mig ganska så duktig faktiskt!

Ifall ni missat! JAG ÄR LEDIG TILL VECKAN OCH VECKAN DÄRPÅ!!!!

Ha det bra!!

Tjoho!

Nu är jag här igen!

Blev besviken idag på jobbet, hade sett fram emot 2 timmars utbildning, men tyvärr, den blev inställd pga att det var så många sjuka idag, typiskt, som man har gått och längtat efter den här dagen och så blev det bara pannkaka. Har iallafall annan ledighet att se fram emot, jobbar sista dan i morgon före min 14 dagars ledighet.

Pointsmängden går i allafall bra. Igår till middan hade jag ätit upp alla mina points, men det gick bra ändå, var på styrketräning och åt ett jättestort päron när jag kom hem och jag var inte sugen på nåt mer, kanske hjärnan har börjat fatta nåt nu?!

Vi har ätit lax idag, mmm, det var jättegott. Har points kvar till ikväll, fast alla bonuspoints har gått åt idag, köpte chokladbollar till barnen....... jodå, det var tänkt så, men mamma måste ju smaka så det inte är nåt fel på dom!!! Inget fel, dom var jättegoda, gick åt 6 p, allt som jag hade tjänat ihop i veckan. Jaja, jag hinner ju tjäna ihop lite till om jag bara är duktig.

Bye bye



Våg@ är kul

Igår var jag på vägning på vår grupp Våg@, hade gått ner 1 kg sen förra veckan då vi vägde in oss, Jippie!!

Har haft ont i halsen hela veckan, kändes fördjävligt imorse, känns faktiskt lite bättre nu, får väl hoppas det är på väg att gå bort.
Ska iallafall på styrketräning ikväll, har inte varit på en vecka, om jag ska vara ärlig så känns det nästan jobbigt att måsta fara dit, men bara jag kommer mig iväg så känns det säkert bra och garanterat skitbra när jag åker därifrån.

Annars så har det inte hänt så mycket, gubben kom tillrätta, jag hade missuppfattat tiden så jag fick hem honom hel och ren men trött, det är jobbigt att vara i Sthlm! Ändå hade han inte shoppat nåt utan bara suttit på möte. (säger han i allafall...)

Nu har jag bara 2 dar kvar att jobba, sen har jag ledigt i 14 dagar, oh, det ska bli så underbart, det enda som känns lite jobbigt är att när man är ledig så tappar man ju lite rutiner gällande pointsen så ni får hålla tummarna för mig! Lova det!  ska till mamma och pappa till påsk......

Ha dé


YES!!!!!!!!!

 Som jag sa igår, jag är på G nu!!!!!!!!!!!!!!!!!

Har varit på Vv ikväll och hade gått ner 4 hg, alltså de jag gick upp förra veckan, trodde visserligen att det skulle vara mer men jag är nöjd ändå.

Är på ett jäkla humör - nu kommer det, mensen började idag så nu är det bara för familjen att se upp, hålla sig borta och vara tysta som möss annars briserar bomben! Det är inte kul - inte ens för mig! Det är faktiskt jättejobbigt. Gråten brukar också komma som ett brev på posten, får väl se hur länge det tar innan tårarna sprutar här!

Ska strax sätta mig och se på Outsiders och äta ett riktigt stort och saftigt päron, mmmm, (fast om jag ska vara ärlig hade en jättestor chokladkaka suttit mycket bättre. men men, nä måste vara duktig, även om jag har mens).

Ha det så gott alla!!!!!

See you!!!!! 

!!!!!!!

Jag är på G igen!!

Hallå!!!

Jag är på G igen!! Tror att jag är med på banan igen, det känns helt underbart, halsen gör inte ont längre, har städat lite idag och har en sån energi så det är inte sant! (mensen är på intågande, det kanske där energin kommer ifrån...)

Har inte skrivit upp pointsen idag, men om jag funderar lite så har jag nog inte överskridit så  mycket, åt 2 st jättegoda paltar till middag, hade kunnat klämma en till, men jag sa stopp!!! Känner mig jätteduktig. Vägde mig imorse (trots att man inte ska, jag vet) och det var hör och häpna!! 1 KG NER sen förra veckan, hoppas bara att det är så imorgon också.

Gubben har försvunnit!!!
Han åkte till Sthlm igårmorse och sa att han skulle vara hemma kl 17 (det är vad jag tror att jag hört...), än har han inte kommit hem och inte svarar han på mobilen, hm, hm, vad gör han egentligen.... Jag och Sixten har iallafall pratat in ett jättebra meddelande på hans mobilsvar!! Sixten är förresten i badet just nu, har varit snäll hela långa dagen idag, inga utbrott och mamma är såååå lycklig!!

Ska gå och kolla Sixten nu, men vi bloggas väl snart igen!!

Lördagen kom och gick

Så var lördagen nästan över då! Men den har varit jättebra faktiskt, trots att jag ätit för många points, men just nu struntar jag i det för det känns inte ut som att det är fööör många ändå.

Sabina och Matilda kom hit i morse och hälsade på ett par timmar, det var jättekul, jag t o m bakade, det var Sabina som sa att jag skulle.... så jag var inte otrevlig - tror jag i allafall :)

Halsen känns fortfarande, men den är lite bättre fast alldeles röd och mysig. Ska INTE iväg och styrketräna i morgon, det räcker nog att jag städar lite istället.

Bakningen ja!! Det var inte till mig ifall ni undrar. Gjorde tosca-rutor som Simon ska sälja för klassens räkning på måndagkväll när det är möte på skolan. Kolakakor gjorde jag till Boel (som jag inte vet om hon ska äta själv el bjuda på.....), Dumlekakorna gjorde jag till oss här hemma, men som tur är så kan jag inte äta dom för det är ju mjölk i dom. Suveränt!!

Gubben är i Sthlm på modellflygmöte så jag är gräsänka i helgen, tur man har sina pojkar!! Fast idag har jag haft lust att sälja Sixten!! Jag vet inte vad som hänt med ungen, han har ju alltid varit världen snällaste och nu är allt fel, vad jag än gör el säger så blir han arg.
I morse blev han sur för att kalsipperna inte satt som dom skulle, jag skulle fixa till, men nä, jag kunde inte, han började skrika och sen skrek han hur länge som helst, mamma blev vansinnig, kastade sönder en plastmugg och då skrek Sixten ännu mer (bra gjort mamma, hoppas ingen nanny läser detta :))

Det gick över som tur var, men det tog ju en stund. Sen nu ikväll så kom han ju på att han inte hade fått baka (jag frågade honom när jag höll på, men då hade han inte tid för han lekte ju med Matilda), men det lyssnade han inte på ikväll, han skulle baka NU!!! Allt för att slippa bråk (bra gjort mamma!), så fick han baka chokladbollar, jättemysigt, pärlsocker lite överallt!!!

Funderar allvarligt på att gå och lägga mig nu, fast det känns ju lite knäppt när det är lördag och allt!!!

Sov gott och dröm sött!!

RSS 2.0