Nu har helgen börjat

Äntligen Fredag!! Helgen ligger framför en och bara väntar. Jag hoppas innerligt att den blir lika solig och varm som de senaste dagarna, det har verkligen varit härligt sommarväder.
Här kommer lite bilder på mina tulpaner som börjat slå ut:

         

Jaha, vad ska jag berätta om nu då, inget speciellt har ju hänt.. hm, ingen aning, jag har jobbat som vanligt, idag jobbade jag 7-13.30, jätteskönt att få fara hem när solen var som skönast. Jo, just det, när jag kom hem så tog jag och planterade mina tagetes och lejongap i balkonglådorna jag har hängande på altanräcket.

Här kommer bildbeviset:

Här är tagetes                        Tagetes och lejongap 
     

De ser inte mycket ut för världen just nu, men innan somaren är slut är dom säkert stora och fina, de är fulla med knoppar i allafall.

Nu var det visst gubbens tur att datorisera, höres!!

Tjing!

Torsdag

Igår slog jag aldrig på datorn överhuvudtaget, ganska skönt! Efter jobbet var jag och B iväg och styrketränade, väl hemma duschade jag och sen blev det matlagning, efter disken cyklade jag och minstingen iväg på en tur, vi for till det nyöppnade stället Galne Hassan, han hade mycket porslin men jag har redan fullt i alla skåp så därför behövde jag inget, lite skor hade han också och så godis som alla såna här affärer har, naturligtvis så behövdes det ju godis.... Nja, kanske inte men det var det enda som inhandlades,  nu inte bara till mig, jag bjöd frisk!! Jag lovar!

Idag har det varit kanonväder, just nu är det 21 grader och det är i skuggan!! Mmm härligt, kanske sommaren har kommit nu?! Har suttit ute både på rast och lunch på jobbet, ville inte gå in och jobba när det var dags, vill egentligen inte vara inne nu heller, men jag håller på att laga mat och sen måste jag tyvärr iväg och handla för    JUST DET  mjölken är slut!

Nå, ha det så gott alla och ut med er om ni har möjlighet!!

Så var det tisdag

Idag har jag ätit nåt så himmelskt gott!!
Till middag gjorde jag kyckling som jag stekte i små bitar, till det åt jag pastaspiraler och nu till det gottaste, jag rostade morötter, haricoverts, vitlök, broccoli och majskolvar i ugnen och det blev sååååå underbart gott. Blev över så jag kan njuta även imorgon till lunch av denna mumsiga rätt.

Annars idag har det inte hänt så mycket, jag har jobbat till kl 15.00, var och hämtade gossen på skolan och sen hem, underbart fint väder var det, tog på mig klänningen (som jag bara bär hemma för alla kurvor syns så väl) och har myst i den sen dess, alldeles nyss var jag och tog på mig mysbyxorna till för det blev lite kallt om benen. :) Jag vet att jag är fånig men jag kan inte låta bli!

Nu kom minstingen in och är sur för att hans kompis har råkat slänga en studsboll rätt på hjulet på hans lilla plastgräsklppare så det lossnade, han skickade hem kompisen för att han var dum, ja dessa ungar!!

Hade tänkt åka och köpa fler akvariefiskar idag men det blev aldrig av, jag vet inte var tiden tog vägen, men borta är den och nu har dom hunnit stänga, får väl ta det en annan dag, imorgon blir det inte heller för då ska jag och B iväg och styrketräna direkt efter jobbet och sen måste jag direkt hem för att laga mat och efter det så är nog klockan för mycket igen, ha ha, ja det är ju tur att det är öppet fler dagar! Kanske torsdag då istället?!

Nu ska jag gå ut och ställa in blommorna i växthuset inför kvällen.

Tjingtjong!

Minsann

idag har solen varit förbi och det en ganska lång stund, beviset kommer här:

Så här ser jag ut               Kolla in hjärtat!
    

Jag har ju glömt att visa hur vår nya husvagnsgrill ser ut, här kommer den, söt eller hur?


Jag har även fotat mina rabatter idag:

Blommor                         Blommor
 
Blomma!                         Blommor och smultron
 
Tulipanerna är på G      Lupinerna likaså
 
Maskrosorna gror också
 

Tjing!

Helg

Så var det då lördag men den där solen som skulle lysa på oss, var är den??? Imorse när kl var 6.15 var jag upp och då sken solen och det var jättefint, när jag klev upp nästa gång, kl 9.00 ville inte solen vara med längre, den orkar inte fram, molnen är lite för tjocka, den försöker men det går trögt.

Jag och mellansonen var på stan idag vid 12-tiden, vi var på Dressman och köpte jeans åt honom, var även in på coop bygg och köpte kogödsel och sen in på Domus och handla mjölk, när vi åkte därifrån så kom det faktiskt lite regn.
När vi kom hem så blev jag sittandes vid datorn ett tag men blev så in i bomben trött, känner mig fortfarande trött, kanske man går och vilar en stund sen.

Jag har precis slängt in en tårtbotten på gräddning, det är ju morsdag i morron, tänkte överraska med en tårta, jag brukar i vanliga fall inte bry mig om att göra tårta på morsdag men jag hittade en påse med jordgubbar i frysen och då kom jag att tänka på tårta och morsdag!

Hade tänkt gå och sätta mig på altanen en stund men det verkar lite småkallt, kanske jag nöjer mig med att titta ut genom fönstret :)

Ha det så gott och håll tummarna för att solen orkar i morron istället.

Fredag!

Jippie, så var det äntligen fredag igen! synd bara att helgerna går så fort, rätt vad det är så är det måndag igen, pust.

Nå, idag skiner solen som bara den, vi har just nu 17 grader varmt ute, jättehärligt.
Idag efter jobbet så har jag tagit fram mitt plastväxthus, har placerat mina tagetes och pelargoner där tills det är dags att plantera ut dom. Jag kan inte längre ha dom inne för gubben börjar bli lite gnällig, han är allergisk och när det är varmt och solen ligger på så doftar dom en hel del, jag hoppas att dom inte dör av detta, men händer det så får det väl vara så då, inget att göra åt.

Så här ser det ut:


En så här har jag satt i rabatten:


Igårkväll jobbade jag till kl 20.00, jag försökte lägga in ett inlägg här men det fungerade inte, det gick jättebra att skriva men när jag klickade på spara och publicera så blev det error, jag försökte två gånger men det blev samma bägge gångerna, då gav jag upp.

Jag såg på Eurovision igår och det var betydligt bättre än i tisdags, det ska bli spännande att se på lördag, jag själv tror inte att Perelli vinner fast hon är segertippad, ibland tror jag att de som inte vill att en viss artist ska vinna gör lite hysteri av det och får det till att den är stor favorit och blir segertippad, då kanske många tänker att då behöver inte jag rösta för det gör ju alla andra och så blir det så att artisten i fråga blir bland dom sista. Jag hoppas ni fattar hur jag menar, det är svårt att skriva ner :)

Nåväl nu ska jag nog gå och slappa ett tag, måste passa på medans det är lugnt, yngste sonen är hos en kompis och gubben är på väg att åka iväg och bygga på sina plan, de andra gossarna sitter lugnt och stilla vid sina datorer.

Tjingtjong på er, ha en bra fredag!

Sommar, sommar och sol

trala la la om man sjunger kanske, kanske det blir sommar då!!?
Jag har iallafall sett solen idag, några korta stunder mellan regnskurarna, hoppet börjar komma, kanske det t o m skulle kunna vara sol utan regnskurar nån dag, jag håller tummarna, det är hela 10 grader varmt också så nu jäklar!!!! Kanske, kanske....

Idag har jag slutat kl 14.15, väldans skönt, kom hem och slöade i posthögen en stund, sen var jag och yngste sonen ut till glassbilen och handlade lite och sen var det dags för mat, idag blev det pankisar, inte riktigt min favorit men ungarna och gubben gillar det så då bidde det det.
Sen var jag iväg på ICA och handlade, hade tänkt göra det först imorron för jag börjar kl 13.30 så jag skulle hinna utan problem men naturligtvis så tog ju mjölken slut så det var bara att bege sig iväg men det gick bra, jag var där strax före kl 17 och då hade inte så många hunnit sluta jobbet för det var inte så där jättemycket folk.
Jag handlade lite lotter som jag ska ge min mor i morsdagspresent men glömde bort att köpa ett kort så det ska jag tillverka själv hade jag tänkt, det blir definitivt inget avancerat i allafall.

Ha det så gott till dess att vi ses, hörs el skrivs!

Regn

Och som vanligt så är det jävligt kallt och regnskurar, hade tur med regnet idag, jag klarade mig undan både till jobbet och på väg hem, visserligen duggade det lite när jag for till jobbet men det var inte så att jag blev så blöt, jo, glasögonen, såg bara prickar :) När jag skulle hem klarade jag mig tills jag kom på bron, då var det en biljävel som skvittrade ner mig, hade tur att det inte var så stor pöl för då hade jag väl blivit dyngsur. Om röven blev jag lite blöt, hade påse på sadeln men det hade regnat igenom och jag har en gelesadel så det var enormt skönt att sätta sig :)

Ikväll blir det Eurovision semifinal på TV, det tänker jag inte missa, ska för säkerhets skull spela in det också för det kan ju hända att tanten blir trött...

Nä, nu blev det slut på skrivarideer men ha det så bra därute trots det tråkiga vädret.

Tjing!


NÄR???

En liten fråga har jag: NÄR I HELVETE KOMMER SOMMAREN??
Satan så less jag är på detta förb väder! Man blir ju deprimerad av detta. Idag har det regnat i stort sett hela dagen och varit jävligt kallt, tänk snart är maj slut och än har inte värmen visat sig, NÄÄÄÄÄR??

Idag har jag jobbat till 17.30, JIPPIE, not! Nåja, det gick bra, jag surfade på nätet, kollade in lite roliga saker på http://www.systerlycklig.se/ mellan samtalen så tiden gick ändå ganska fort, det var många, fina saker att se på så det tog sin tid.

Efter jobbet cyklade jag till frissan för att färga mina ögonfransar, men jag stannade till på den nya akvariefiskaffären först, OH vilken affär!! Jag blev helt salig när jag kom in, det var huuuur mycket fiskar som helst, fast jag var ju bara ute efter guppys, tänkte fylla mitt akvarium med det, de är så himla fina och busiga, de är ju så pigga och alerta, tyvärr kunde jag inte inhandla dessa idag då jag cyklade och sedan skulle till frissan, jag får ta det en annan dag istället, men nu vet jag att det finns i allafall. TJOHO!

Nu sitter jag här och egentligen hade jag tänkt gå och lägga mig i sängen och läsa, men så fastnade jag här istället, men det blir bara en liten stund, ska strax gå och göra mig i ordning.

Just nu längtar jag efter nåt sånt här: Mmmmmm skulle inte vara helt fel!

Godnatt och dröm så sött!

bakat

Idag har jag bakat nästan hela dagen, gjorde kolakakorna som var kvar till M och sen har jag bakat kanelbullar.
Det här är 2 av mina favoritböcker:
 De används flitigt hos mig!

Har även bytt sängkläder idag, tvättmaskinen kör fortfarande, har inte kunnat hänga ut idag, för det första så har det regnat och sen har jag 3 st i familjen som är pollenallergiska och då är det inte bra att hänga ut just när det är som värst. Har iallafall skakat dom ute och ska skaka av dom innan jag sätter på nya påslakan också.

Just nu sitter jag och väntar på att maten ska bli klar, det blir potatisklyftor, morotsklyftor, squash, paprika, röd lök i ugn och stekkött med rödvinssås till middag.
Ska strax gå och vispa ihop såsen, det är ingen avancerad sås utan på påse men den är jättegod.

Vädret är som det varit länge nu, blåst, regn, snö och svinkallt.

Tjingtjong på med långkalsong!

Lördag

Idag vaknade jag kl 9.00, klev upp och läste tidningen, sen var det bara att göra sig i ordning för kl 12.00 skulle jag vara hos B för att se på smycken, naturligtvis handlade jag, det blev bl a detta:
 Halsband och ring till mig, mobilsmycke till brorsdottern, handlade även ett halsband med häst på till henne och ett halsband med döskalle till hennes bror, de ska få dessa till sommaren när vi träffas, jag hoppas att de blir uppskattade. Det var jättemycket smycken man skulle vilja ha men man badar ju inte i pengar :).

Hemma var de andra ute och krattade, jag hade tur! kom hem en stund efter att de var klara, snacka om timing!!

Har även hunnit med att baka till M,
det blev potatisbakelser  och strösselbullar  
Imorgon blir det kolakakor.

Igår

var jag på Cirkus, jag tror att det här är den bästa och roligaste cirkus jag varit på nånsin!
Det var alla 6-åringar (ja, blivande 7-åringar) som hade ordnat cirkus för föräldrar och släktingar. Underbart härligt att se alla barnen, hur de levde sig in i sina roller. Min egen var en clown. De hade både hästar, lejon, apor, lindansare, starke män och akrobater.

Här är lite härliga cirkusbilder:
          

       

Så var det det här med uppdateringar, det finns ju en del som absolut inte ska säga nåt om hur ofta den görs.... :)

Nu ska jag gå och bänka mig framför TV:n för att kolla på Så ska det låta, men ha en bra fredag alla, även ni som inte uppdaterar så ofta! :)

Onsdag

Snart är onsdagen också över, den här veckan, liksom de andra veckorna på senaste tiden. Idag har jag verkligen varit dement :) Det började imorse, jag skulle cykla med lillgossen till skolan men bara en bit hemifrån så kom jag på att jag nog inte borstat tänderna, jag vände hemåt och gossen fortsatte till skolan tillsammans med en kompis, när jag kom hem så upptäckte jag att jag hade visst borstat tänderna,  tog på mig alla ytterkläder och cykelhjälm igen och så iväg, halvvägs till jobbet började jag fundera på om jag låste dörren, nå, tänkte att det kollar nog äldste grabben som ännu inte hunnit fara, väl på jobbet så berättade jag för min kollega om min glömska morgon som inte var så glömsk ändå och då började jag tro att jag inte låste cykeln.
När jag kom ut från jobbet så såg jag att jag hade låst cykeln, dörren var låst när jag kom hem så egentligen hade jag inte glömt nåt, var mest bara virrig, kanske det beror på att man fyllt just över 40 vad vet jag?! :)

Ikväll har jag varit och kollat på Folkets Hus på en massa prylar och kläder, Prylmannen är här i veckan, jag köpte lite grejor, bl a ett par röda mysbyxor till mig och t-shirts till storgrabbarna, minstingen fick lite lim och arbetshandskar.

Nu kom lillgossen hem från en kompis, kanske bäst att ta reda på honom, han ska göras i ordning inför kvällen, vill säkert ha nåt att äta innan han går och lägger sig.

Ha en bra kväll!

Tisdag

Det är redan tisdag, vet att jag inte skrev nåt igår men jag kände mig lat, hamnade istället i soffan framför TV:n och slötittade istället.
Det blåste ju nästan orkan ute så inte ville man ut heller, nä, då var det betydligt skönare inomhus, tyvärr blev det ju även lite tuggande när man satt där framför TV:n, inget jag är stolt över, skulle helst vilja stoppa huvudet i sanden, men det är väl bara att erkänna sitt nederlag och gå vidare, så nu har jag erkänt att jag stoppade i mig sånt jag inte skulle, nu går jag vidare!

Ska ikväll gå på ett bodypump-pass, har aldrig nånsin varit på ett sånt, känns både lite skrämmande samtidigt som det känns jättekul, synd bara att min höft spökar ännu, jag hoppas att det inte blir några skutt och sånt för det klarar jag inte av, jag gör väl det jag kan helt enkelt.

Har fått huvudvärk också, vet inte om det är K på jobbet som överfört lite på  mig, hon har haft huvudvärk i flera dagar nu, eller så är det så att jag ska få mens snart för då brukar jag också få huvudvärk, det lär väl visa sig!

Här är några bilder på mina nya fiskar, guppysar, fast dom var väldans alerta, det var väldigt svårt att få med nån på bild.
       

Jag tror att jag ska gå in nån dag på vår nya fiskaffär vi fått, kanske de har guppysar, då ska jag köpa några fler.

Tjing!

Har idag gjort Happis

Imorse när kl var 8.45 kom jag och min mor på att vi skulle åka till Haparanda och göra IKEA, Rusta och några fler affärer. Sagt och gjort, vi gjorde oss i ordning och sen bar det iväg, kl 10.30 ungefär var vi framme, började på IKEA, där inhandlade jag endast 3 st runda bordstabletter som vi ska ha i husvagnen, sen drog vi vidare mot IKANO-huset, var in på Hemtex, där hittade jag en blommig tygduk som var belagd så att man kan torka av den, tänkte ha den på bordet ute på altanen, plockar in den när vi inte ska använda bordet, då håller den nog mycket längre. Var även in på Fabriksbutiken och kollade, där hittade vi inget vi ville ha, var på Skopunkten, mamma hittade ett par skor till sig själv och jag hittade 2 par skor till lillgossen.
Efter det blev det en tur på Djurmagasinet, köpte lite växter, fiskar och annat till akvariet, det blev 3 st guppy-honor och 1 st guppyhane.
Vi åkte sen vidare, pappa skulle lämna in tips och trav så vi for på OKQ8 men dom hade inget spel där, hänvisade oss till ICA Maxi så då drog vi dit, jag löste in min keno som jag fick av min mor igår, det blev 1010 kr i vinst, så nu blir det till att handla örhängen till mitt halssmycke!
På Rusta handlade jag inte så mycket, en ihopvikbar plastback till husvagnen, bra att ha när man ska iväg med disk.
Sen blev det hamburgare på Frasses och så hem, vi var hemma 15.15, mor  och far vände i stort sett i dörren och åkte vidare hem till Vuollerim, de är nog hemma omkring 17.30 skulle jag tro.

Här är lite bilder från dagen:
Inne på Candy World:          
Väldig stor tuggummiapparat, kostar "endast" dryga 600 kr:

Inte illa med kristallkronor på hamburgerrestaurang:

Ett miniskrov, gott:


Så här fina skor fick gossen:

Nu blir det hamburgare även för övriga familjen, fast de får hemmagrillade, mamma är mätt!

Ha en bra eftermiddag/kväll. Tjing!

Dagen efter

Idag är det dagen efter födelsedagen!
Mor och far kom igår vid 15-tiden, det blev palt till middag, underbart gott, vi åt så vi hamnade nästan i paltkoma. Fast jag och mamma tog oss i kragen och åkte iväg en sväng på Repa och Coop Bygg för att kolla lite, det blev inte så mycket handlat men trevligt att bara strosa runt och kolla lite.

Jag fick både lotter och pengar av mina föräldrar, av lotterna blev det en storvinst! 10 kr på en tian-lott!!!! Bytte mot en ny idag men det blev 0 den här gången, av pengarna inhandlade jag ett Pernilla Wiberg-smycke på Fritz Olsson, så här fint är det:


Vi har varit och gjort stan idag, vi började med Gallerian där jag då hittade halsbandet, min pappa fick sig ett par skor, sen gick vi vidare mot Dressman, där fick sig pappa 2 tröjor, jag köpte 3 tröjor till min gubbe och äldste sonen köpte sig 2 par jeans och 2 tröjor, allt var på halva priset så vi kom billigt undan, inte helt fel, vi känner oss i allafall väldigt nöjda.

Sen gick jag och mor vidare till Buketten där vi köpte lite blommor, mor handlade några penseer och lite perenner, jag köpte bara penseer, har precis planterat dom, så här fint blev det:


Tårtan jag bjöd på igår var denna:  Jag hade grädde, päron och choklad i den.

Måste bara berätta att min mor verkar ha slutat röka och jag är jättestolt över henne, hon säger själv att hon inte slutat utan bara har ett uppehåll, nå, mig spelar det ingen roll vad hon kallar det, det är jättebra ändå! Hon har rökt i 49 år så jag tycker det är strongt, dessutom har hon aldrig kunnat sluta tidigare trots en del halvhjärtade försök, hon verkar klara det mycket bättre den  här gången, har nu varit utan i 2 veckor. Jag hejar på henne, ja jag hejar på er alla som slutar för det är verkligen en bedrift, jag vet inte själv hur det är med rökning för det har jag aldrig börjat med, men jag kan tänka mig att det är ungefär lika med sockerberoende och det VET jag vad det är och hur svårt det är att bli av med. HEJA HEJA!!

Nu ska jag gå och vara trevlig med modern, men vi höres en annan gång.

Jo just det, middag idag! Det blir mammas potatisgratäng och fläskfile. Inte illa, inte illa!

Ja må jag leva!

Ja, idag fyller jag år, 41 år, känner mig inte en dag äldre än 25! Vi är tre st på jobbet som fyller år idag så GRATTIS A OCH J!

Har fått ett jättefint halsband av yngste sonen idag:

Det var bl a hästar på det, här en närbild:

Har jobbat 9-12 idag, jättehärligt och vilka resultat, när jag gick så stod statistiken på 86 i inlogg tror jag och över 60% i meddelande. Det är inte illa det!

Jag har varit ute och fotat lite bilder på gården, samma som tidigare fast nu en aningens annorlunda.
Så här ser baksidan ut idag:

Så här såg framsidan ut för ett tag sedan:

Efter utskottning så här:

Tulpanknopp:

Här är några blommor på väg upp, tyvärr kommer jag inte ihåg namnet, men det blir långa stängler med fina frökapslar i olika färger:

Så här ser jordgubbslandet ut:

Så det var alla bilder jag hade idag. Snart kommer mor och far, mamma har lovat göra palt idag, jag har skalat 3 kg potatis så vi slipper det senare, det är bara att sätta igång när de kommer. mmm mumsigt!

Ha en bra fredag och glöm inte att rösta på Brolle i Körslaget ikväll!

GRRRR-MAMMA

image458

Idag har jag fått vara riktigt förb på mellansonen, grrr, jag har varit på dåligt humör sen dess.
Kanske bäst att ta det från början, i helgen så ringde en av äldste sonens kompisar när kl var 02.40, gubben gick upp och svarade, var måttligt road när kompisen prompt skulle prata med sonen, gubben sa att här sover vi faktiskt och han får vänta till dagen därpå, kompisen gav sig efter många om och men och diskussion i telefonen, gubben stegade in till sonen som visade sig var uppe fortfarande och undrade vad dom håller på med när det rings den tiden på natten, -Nä, inget var svaret han fick, jojo man undrar ju!
Dagen därpå så stoppade vi all internettrafik för honom, dessvärre så drabbas även den andre sonen som inte var så glad, vi har inte slagit igång det ännu, därav den sura sonen idag.
Yngste sonen skulle in till honom för att se på TV (barnen har en gemensam TV i mellansonens rum) men han skulle inte få komma in förrän internet var påkopplat. Alltså vilken unge, då kom mamma och grrr-ade, att inte ska han väl straffa lillebror för detta, han får väl prata med pappa och höra när han kopplar på igen. Men som det blev nu så tror jag att han får vänta ett tag till för nu är mamma på krigsstigen.

Städade det jag skulle i allafall, rasande arg så det gick ganska fort (alltid nåt), lagade sen mat och så iväg på affärn för mjölken var slut, har nyss kommit hem och då satte jag mig här för att få lugna ner mig lite.

På jobbet har det varit en bra dag, jag har fått bytt bort mitt 21.30-pass, jag gillar ju inte att gå kväll så det var ju lyckat, får jobba dagpass istället vilket jag är glad för. Jag tackar R för att han är så snäll och vill byta.
Vi har idag fått "domen" av M och M på hur vi egentligen äter, jag äter visst för lite och för mycket socker och mättat fett, tyvärr så vet man ju egentligen allt det där men det är ändå bra att få höra det och se det nedpräntat så att det riktigt går in i hjärnan.
M: Jag har köpt honung, stora vita bönor (inte i tomatsås) och grovt bröd idag!

Ontet i höften är kvar, pekfingret har känts lite bättre igår och även idag så jag hoppas på att det håller på att avta, synd bara att höften gör så ont, varför den ömmar just nu beror nog på städningen.

Nä mina vänner nu ska jag gå och slänga ner mitt feta arsle i soffan, pysa ut lite...


Älven har gått

Idag kl 11.15 gick älven, det var synd att den inte kunde ha gått 30 min tidigare, jag cyklade nämligen förbi ungefär 10.45. Tyvärr så har vi inte gissat i år, vi brukar göra det, men i år blev det inte. Jag hade ändå inte vunnit för jag brukar alltid rösta på min födelsedag och den är inte ännu. Nå Grattis till dig som vann!

Har jobbat till 17.30 idag, 20 min innan jag skulle gå hem fick jag teknikproblem, jag skulle koppla ett samtal och allt bara låste sig, jag kunde inte gå tillbaka till den inringande, jag kunde inte stänga, inte nåt, det bara tutade och tutade, tillslut svarade ju den som jag skulle koppla till, jag hann inte mer än säga att det var jag i växeln och att jag hade teknikproblem så bröts samtalet, kunde inte göra annat än att starta om datorn som då tog sin tid, ca 17.20, 10 min innan det är dags att gå hem så fick jag igång allt och kunde logga in, typiskt!! Hann ju inte svara på så många samtal innan jag skulle stänga ner igen.

Cyklade först till Apoteket och inhandlade en hel massa, både allergispray, hårshampo och värktabletter och salva, det blev nästan 500 kr! Stannade till på Repa och köpte Tv-tidningen och så hemåt, hade fått paketavi från Ellos så då hoppade jag in i bilen och körde mot Näsbyn för att hämta ut det, hem med fart och så prova - lite besviken blev jag allt, hade köpt några tunikor men när man är stor nedanför bysten och inte över bysten så satt dom inte så bra, jag kunde nästan dra ner urringningen till knäna, inte snyggt alls, nog är det väl fan att man inte kan ha lite boobs när man nu ändå ska vara så tjock GRRR. Nä, det blir nog till att skicka tillbaka.

Nu väntar jag på att sonen ska ha sett klart sitt Tv-program som räcker till 19.50, ska då göra honom i ordning för natten och sen tänker jag sätta mig och se på Rent Hus och efter det blir det Barnmorskorna och sen krypa till kojs.

Ha en trevlig kväll allihopen!

Cross

Ja, idag har jag kört på crossen, det var ju ett tag sen sist, men pga höften har jag inte velat köra, men den kändes bättre så jag tänkte att jag skulle testa 30 min, det blev bara 20 för höften började göra ont, gjorde trots det mina 120 situps, men vet inte om det var sån bra idé för nu känns det inte alls bra, jag hoppas det går att cykla till jobbet sen... Fan! Kan inte uttrycka det på nåt annat sätt.
Börjar jobba kl 11 idag, jobbar till 17.30, känns väl sådär.

Igår när jag kom hem från jobbet så bytte jag till bil och for iväg och handlade, ja ni vet, det gamla vanliga: mjölk, frukt, bröd mm mm tråkigt måsta-handlande, när jag kom hem så satte jag igång med maten, det blev potatismos och fläskkorv. Efter det blev det lite roligare för då bakade jag!! Det blev kanelkaka. Kom på nu att jag glömde fota den, synd, för annars hade ni fått se hur den ser ut också.
Så nu har jag bakat färdigt till mitt "kalas" på fredag, då har jag tårta (tårtbotten gör jag imorrn), kanelkaka och gaffelkakor, det får då fanimej räcka tycker jag.

Här kan ni få receptet:
Kanelkaka
2 ägg
4 dl socker
100 g smält smör el margarin
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk

Glasyr:
200 g smält smör el margarin
2 dl socker
3 dl havregryn
4 tsk kanel

Gör kakan som en sockerkaka, bred ut i långpanna (den blir ganska tjock).
Smält smöret i en kastrull och tillsätt de övriga ingredienserna till glasyren, rör om tills allt har blandats, bred (häll) över den på kakan.
Grädda i 200 gr 15-20 min

Ha en bra dag!

En hel del

har det blivit gjort idag, först har jag jobbat 8.30-15, har fått slita hårt, har knappt hunnit tittat upp från dataskärmen, det har ringt nåt så hemskt idag så det var helt underbart när man fick stänga telefonen och gå hem, fast hem gick jag inte på en gång, jag och B for och tränade styrketräning, när det var klart så åkte jag hem och lagade mat, idag blev det makaroner och köttbullar (köttbullarna var klara sen tidigare), efter maten så bakade jag farinlimpor, 8 st och gaffelkakor. Jag fyller år i veckan och mina föräldrar kommer, behöver lite fika till dess, ska nog baka nåt mer imorron men vet inte riktigt vad, nån långpannekaka tror jag.
Har nyss sett på Nytt Läge på 3:an och nu sitter jag här och tar igen mig en stund.

Mitt pekfinger har börjat spöka igen, jag hoppas verkligen inte att det blir som sist, skulle nog behöva ringa VC och få komma till läkaren, men som man (jag) är så väntas det in i det längsta, det gör ju inte jävulusiskt ont, bara lite...

Vädret idag har verkligen varit konstigt, det blåste, nä, stormade och regnade imorse och nu ikväll så lyser solen som bara den och jag tror att det slutat blåsa.
Det har varit översvämning här i kvarteren också, hela vägen från Sänkvägen och ända fram till efter gångtunneln på väg mot skolan på Djuptjärn har varit under vatten, även vägen utanför 6-års, den som går till skidstadion har också legat under vatten idag, men nu ikväll verkar det som att det har släppt, de från kommunen har visst varit och jobbat och slitit hela dagen idag för att få bort det, vattnet stod visst som en fontän här någonstans när det släppte på Sänkvägen, jag vet inte riktigt var.

Natti natti!

Kontraster

Vilka kontraster det kan vara! Här är bilder från min trädgård:

Så här ser det ut på framsidan:

Här är höger sida på baksidan:

Här är vänster sida på baksidan:

Så här stora är tulpanerna idag:

Här är min blomrabatt på baksidan:

Här är jordgubbarna:

Har städat köket idag, bytt gardiner, så här blev det:

Det blev hemgjord pizza till middag idag, mumselimums mums. Jag hade både kassler, köttfärs och ananas på min bit, istället för ost så kokar jag havregrädde en bra stund, låter den kallna och sedan vispar jag i ett ägg, det blir som ett osttäcke, smakar inte fel det heller.

Ha en fortsatt solig och skön dag. (vi har just nu 24 grader varmt)

Att åldras

Det här fick jag av en kollega på jobbet idag:

image443

image444

image445


image446


image447

Den kom till slut!

Solen tittade fram till slut och det blev hur fint som helst, som meste hade vi 22 grader, och det var på skuggsidan, jättehärligt, satt ute en lång stund på altanen och bara lapade sol, det var nästan så att jag somnade.

Träffade flera kollegor från jobbet idag när jag var på ICA och handlade, blev stående jättelänge och surrade, det var riktigt kul och avstressande faktiskt, det var inte så mycket folk heller. Handlade iallafall tillslut, det där tråkiga vardagsvanliga, usch och blä, jag gillar inte att måsta handla mjölk, bröd, pålägg stup i kvarten, blää.

Var och kollade på nya coop bygg ikväll, herregud så stoort det var!! Hade aldrig kunnat tro att det var så stort nere i källarn på Domus, men det var jättefint, hittade en krangrej, ni vet en sån där stril, som jag sökt ett tag, köpte även 2 säckar med blomjord så jag har när det är dags.

Till middag blev det tacos, ungarna jublade! Det var M:s idé, min kollega jag träffade på affärn, tack för tipset!

Den här veckan har det inte blivit nån träning överhuvudtaget och det känns, jag känner mig ful, fet och tung just nu, men ska nog snart ta och börja igen, jag har haft så himla ont i höften hela veckan men nu äntligen börjar det ge med sig, har fortfarande ont men inte lika mycket, gick bra att cykla till och från jobbet igår, ska cykla även imorron, går 9-15.30, men har jag tur så får jag gå hem redan kl 13.30, har ställt mig i kö för att få gå hem tidigare om det går, så jag håller tummarna!

Ha en skön natt så "ses" vi! Natti natti.

Solen

vill inte riktigt idag, den försöker allt vad det går men orkar inte riktigt igenom molnen.
Jag har hängt ut sängkläder och tvättar påslakan mm idag, välbehövligt. Jag har även städat duschen som också behövde en uppfräschning, det känns bra nu när det äntligen är gjort.

Igår blev det ju tårta, jag utlovade ju en bild på den biten jag åt, så här kommer den:

 God var den också!

Jag och yngste sonen var iväg en sväng på majbrasan på Djuptjärn, men det var ingen höjdare, jävligt geggigt och när vi kom fram ca 17.40 hade de redan tänt majbrasan, som skulle tändas kl 18.05, fiskdammen var slut också, vi gick hem redan kl 18.00, då var det många som gick därifrån. Nä, det där hade jag klarat mig utan.

Idag ska den nyblivna 17-åringen iväg och spela klarinett i 1:a majtåget, de ska samlas kl 14.30 och sen är det marsch kl 15.00, det går säkert bra, jag ska inte vara med, nä, jag stannar nog hemma istället. Måste (tvyärr) iväg en sväng och handla.

Nu ska jag hänga lite tvätt.

RSS 2.0