Valborg och födelsedag

Idag är det valborgsmässoafton! Äldste sonen fyller 17 år idag. Jag har gjort tårtan klar och presenten är fixad.
Så här ser tårtan ut nu:   Visar väl bild senare på hur stor bit jag ätit :)

Jag har nu även fotat mina grejor jag köpt och fått av Tupperware.

De här grejorna köpte jag:

Den här fick jag för att jag var värdinna:  Den blir säkert bra att ha i husvagnen!

Alla dom här grejorna fick jag för att mina vänner hade handlat så flitigt:
     
Inte dåligt eller hur?!

Nu ska jag gå ut och sätta mig i solen en stund, ska bli så skönt. Ha en riktigt trevlig valborg!
Lite vårstämning:

Tårta och dammsugning

Ja, det hör väl inte riktigt ihop men det är så min eftermiddag ser ut. Imorron fyller äldste sonen 17 år så jag har fixat tårtbotten idag, nu är jag på väg att börja dammsuga, men det liksom tar sin tid, vill väl inte riktigt så jag drar ut på det så mycket det bara går, maten ska snart börja fixas också. Potatisen är skalad och tärnad, det blir nämligen potatismos idag, till det frukostkorv.

Har jobbat 8-14.30 idag, sista timmen var jag på möte med Hälsogruppen, alltid intressant, tyvärr är man väl inte lika bra på att göra som man ska, men man lär sig iallafall!!! Jag har idag lovat M (min coach) att bara ta hälften så stor tårtbit som jag brukar i vanliga fall, ja, jävlar vad jag brukar ta stooooora bitar annars.... ha ha ha, nä, M jag lovar, jag sms:ar bild, jag kanske t o m kommer ihåg att ta bild så jag kan lägga in här på bloggen så ni alla får se hur stor bit jag tog :)

Nä, mina vänner, nu MÅSTE jag nog ta tag i det här med dammsugningen, image435hade ju ev tänkt blaska av på toaletterna efter maten också, men, det får vi se hur det blir med det....

Ha en bra eftermiddag/kväll

Den här tårtan skulle han nog gilla, datanörd som han är: image434

Rosa

ni som inte visste det redan, men jag gillar rosa!!

Här är det senaste inköpet som jag är supernöjd med:

image433

79 kr på Rusta. Snygga eller hur?!

Good Night!

.

Imorse åkte jag med gubben till jobbet, jag skulle nämligen hämta min cykel som varit på service sen förra veckan, fick skjuts av B till Intersport, när jag kommer in och ska hämta min cykel så är den inte klar, HERREGUD de har ju för fan haft den hela veckan!! Jag blev jävligt sur, ringde gubben som fick skjutsa mig, till skolan för att hämta lillgossen. Om han hinner så ska han hämta hem den, jag hoppas han hinner, de stänger ju om 15 min.


När jag till slut äntligen kom hem så hann jag knappt innanför dörren förrän jag fick fara iväg igen, var tvungen att åka till gubbens jobb med nyckeln till mopeden, han hade nämligen varit hem och hämtat äldste gossen som skulle ta med sig moppen hem (den står vinterförvarad där), men som då glömt nyckeln. Pust. Åkte sen hem igen snabbt som attan (men jag lovar, jag körde bara 70) och laga mat, idag blev det spaghetti och köttfärssås.

Sitter nu och väntar på att U ska komma med Tupperware-grejorna, jag hoppas hon kommer snart för sen måste jag iväg och handla och även hämta ut mitt paket från LR som kommit. K behöver ju sitt Emergency-spray!! Bråttom, bråttom.

Jag glömde ju berätta tidigare att jag nu provat chili-choklad, 
men jag måste säga att jag blev lite besviken, jag trodde att det skulle vara mer smakupplevelse än vad det var, den var god, det håller jag med om, men inte så god att man nästan for till himlen, nä, lite besviken blev jag.

Nu tog skrivarlusten slut, vi höres en annan dag, skriv gärna en kommentar, det blir jag glad över!



Mässa

Har varit på mässan en sväng idag också, innan vi skulle hem. Där fick jag se Ernst, jag har bildbevis, kommer nedan. Han språkade lite om design, färger och annat underhållande, han skulle nästan kunna bli stå-upp-komiker den mannen, som vi fick skratta mellan varven när han berättade om sina äventyr.

I fredags på mässan var vi och såg på modevisningen, det har jag också bilder på, men  de blev inte så där jättebra, de rörde sig ju så fort dom som visade, men jag visar några av bilderna i allafall.

I fredags träffade jag även en släkting som jag inte träffat på flera år, tyvärr blev det ingen bild på henne men väl på hennes fina hundar som också kommer nedan.

Idag var det jättespännande när vi kom hem och skulle köra upp husvagnen på gården, vi (mannen) gjorde rejäla gropar i gräsmattan och ni vet väl vad det innebär?! DET BLEV LITE LERIGT, jag kan nog sätta potatis där och jag lovar, det skulle säkerligen gro! Det finns bilder även på det.

Så nu kommer det, håll tillgodo:

Vi börjar väl från början, här kommer några bilder från campingen

Det var lerigt:     

En snygg husvagn:  
Utsikt från husvagnen:   

Kvällsutsikt mot stan:        


Här är de fina hundarna:     


Från modevisningen:         

Och så ERNST:      


Så här vackert är det hemma på gräsmattan:
     


Pust, det var alla bilder det. Nu är det dags att ta hand om tvätten som är klar.

Tjing!

En ny dag

Ca kl 10.00: Så har då ännu en ny dag kommit, lördagen!
Idag har vi inte hunnit gjort så mycket, har ätit lite frukost, duschat och nyss har disken blivit avklarad.
Nu är det fia med knuff som gäller, försöker göra två saker samtidigt, lite svårt men man är ju kvinna så...

Ca kl 22.30: Nu fungerar det äntligen! Jag försökte publicera på förmiddan men det ville sig inte alls då, hoppas på bättre lycka nu istället.

Efter fia med knuff som jag tror sonen vann så åkte vi iväg på stan, jävlars så folk det var överallt, när vi åkte från campingen var det redan många bilar som parkerat för mässan. Vi har inte varit på den idag, tänkte ev ta en sista sväng imorgon innan vi åker hem till Kalix igen.

Vi gjorde både Smedjan och Shopping idag, jag hittade mig 2 st t-shirts på Kapp-Ahl, inget mer, när vi åkte från stan hade vi tänkt åka på Ö&B men det var så inibomben med trafik så vi åkte "hem" till husvagnen istället.

Sen for sonen och gubben och flög lite modellflyg medans jag stannade kvar och dammsög lite och lagade mat tills dom kom tillbaka.
Ikväll vid 19-tiden åkte vi till ICA och handlade lite mjölk och efterrätt, sonen köpte kladdkaka och vi andra köpte päronhalvor, jag handvispade grädde till, pust och stånk, nåja lite träning skadar ju inte, speciellt inte när man sen äter av den. :)

Nu börjar det bli dags att gå och sova tror jag, känner mig faktistk lite pömsig.

Godnatt och sov så gott!

Camping

Nu är vi äntligen framme, har nu sovit en natt i husvagnen, sov bara till 6.00 imorse, känner mig lite trött just nu. Jag har tagit lite bilder men tyvärr var inte usb-kabeln med så ni får vänta ett tag till.
Det är väldigt geggigt utanför husvagnen, vi kunde inte sätta upp det lilla tältet vi har, gräsmattan är som en svamp. Det är fullt med husvagnar där vi står, många har kommit idag.

Vi har varit på mässan en sväng idag, det blev både handväska, lite teflon-bakplåtspapper och en jävla massa broschyrer. Jo, just det, jag tror jag har köpt världens bästa kniv, den är i plast och taggig, tror att den kan vara bra när man ska skära upp långpanne-rutor, fast tjejen jag handlade av surrade om att den var bra att skära sallad med, hallå vaddå sallad????

Just nu sitter vi och känner oss lite trötta, vi har ikväll gjort både Jysk, Rusta, ICA Maxi och Biltema och så en hammis på Max.

Tjing på er!

I väntans tider!

Ja, då sitter man här och väntar på att få åka iväg, det är ju naturligtvis gubben som väntas hem, han borde vara här närsomhelst. Jag har sprungit fram och tillbaka för att packa i det sista som vi ska ha med oss, så nu är det bara gubben själv som fattas :) Och som vanligt så får man vänta.

Det är soligt ute, men det blåser en hel del så på vissa ställen känns det ut som istid medans i lä är det jätteskönt, hoppas att det inte blåser alltför mycket i Luleå, det brukar ju blåsa alltid där mer el mindre så jag hoppas på mindre!

Ha det så bra i helgen nu så återkommer jag efter minisemestern!

Ciao!

Gjort!

Har precis haft dejt med Mr Cross, det blev 30 min idag och de sedvanliga 120 situpsen, FAN om det inte ger resultat, då sätter jag mig ner och gråter. Just nu känns det som att det aldrig kommer att hända nåt med min kropp, jag sliter och sliter men får ingen lön för mödan. Hade bara gått ner 6 hg i måndags, jag trodde att det skulle var mycket mer. Nä, jag hoppas att det börjar hända nåt snart så att jag inte tappar sugen!
Det går jättebra med maten, skulle nog behöva äta mer frukt och grönt men jag tycker ändå att det går hyfsat, har inte ätit nåt onyttigt på kvällarna som jag förut brukade. Har faktiskt inte känt mig så sugen, i söndagskväll blev jag sugen på nåt gott  (SÖTT) men jag stålsatte mig och tog mig 2 clementiner och efter det så var faktiskt suget över, det känns jättebra att kunna styra lite själv, har ju inte gått så bra tidigare.

Just nu är jag jättehungrig, men jag ska inte äta förrän innan jag ska iväg och jobba, kanske jag tar mig 1 el t o m 2 clementiner om en stund för att stilla värsta hungern.

Det blir nog en fin dag även idag, solen är redan på gång fast jag ser att det småblåser lite, hoppas att det håller sig till lite så att det inte blir superblåsigt till ikväll, hade ju tänkt försöka ta mig en prommis när jag kommer hem från jobbet.

Imorron är det dags!! Då styr vi husvagnen mot Luleå och Arcus Camping, det småpirrar lite nu, det ska bli så kul, både att få vila upp sig i husvagnen och sen få göra stan och mässan. Måste kolla lite på present till äldste sonen också, han fyller 17 år den 30:e.

Ha dé

image411

Prommisar

Idag har det blivit många promenader! Jag cyklade till jobbet i morse (5 km) och efter jobbet cyklade jag direkt till Intersport och lämnade in cykeln på vår-service, gick hem därifrån, det tog ca 30 min, när jag kom hem så hackade jag lite mer is från uppfarten, nu äntligen är allt borta, endast kvar längst ner mot vägen, sen efter middagen så prommade jag iväg på Repa och köpte godis
- NEJ, NEJ INTE SÅNT SOM NI TÄNKER PÅ!! Jag köpte en stor påse clementiner och några bananer (inga bananer till  mig utan till yngste sonen), det tog 30 min dit och sen tog det 30 min hem, när jag var hemma igen så gjorde jag mina 120 situps och nu sitter jag här och pustar ut, det känns enormt skönt måste jag säga, ska snart sätta mig i soffan och kolla lite TV och äta clementiner, det ska bli så gött så!

Ja, det var väl min dag så långt, lär nog inte hända så mycket mer än så, nu blir det nog TV-soffan resten av kvällen och sen gå och sova. Imorron börjar jag kl 11.00 så då ska jag dejta Mr Cross tänkte jag, kanske det blir en prommis när jag kommer hem efter kl 17.30, beror på väder, vind och lust.

Ha dé

Nu är det vår!

Jag har hackat fram det mesta av vår uppfart idag, tagit fram cykeln och sett att tulpanerna är på väg, alltså är det vår nu, ÄNTLIGEN!

Här kommer beviset på tulipanerna:

    

Här är min älskade cykel:

 

Jag har inte dejtat Mr Cross idag, jag tog mig en svängom med gåstavarna istället, det är ju så fint väder, det blev 45 min det med, så jag är nöjd.

Gokväll!

Nu

har jag packat in lite grejor i husvagnen plus att jag börjat packa ner lite kläder som jag ska ha med mig, jag vet!! Jag vill vara ute i god tid, jag är inte den som packar i sista minuten, jag blir jättestressad om jag börjar försent, nu känns det jättebra, har packat in i kylen och frysen också.
Nu börjar jag börja längta tills det är dags, hoppas det blir bra väder också!

Till middag idag blev det kassler i ugn med sås av gräddmjölk och napolitane, ovanpå ananasskivor, till det ris, det blev supergott, jag är annars ingen älskare av kassler, men det här blev verkligen super!! Alla tyckte det var gott, förutom minstingen då som tyckte att riset med smör var det bästa...

Har hunnit vara och handlat också, det blev både mat som vi ska ha hemma och mat vi ska ha med oss i vagnen.

Nu väntar jag bara på att gubben och de 2 yngsta barnen ska komma hem, de är och bygger flygplan och kör modell-monstertruck. Jag hoppas de kommer snart för det är ju skola imorgon och minstingen måste hinna duscha innan han går och lägger sig, själv tänkte jag se på 5:an kl 20.00.

Ha dé!

image407Man ska ha husvagn......


Mycket idag!

Idag har jag hunnit mycket och än är inte dagen slut. Jag började morgonen med att torka av på toaletterna, sen tog jag mig en svängom med dammsugaren, efter frunchen rullade jag lite mer köttbullar, det blev lite för lite igår, sen har jag plockat ihop grejor som ska ut i husvagnen, tvättat kläder, handdukar och jackor, och nyss har jag bakat klart lite frallor, det enda som jag ännu inte gjort är ju träningen, tar nog den lite senare el inte alls, jag tror inte att det gör nåt om man hoppar över träningen en dag.

så här blev frallorna:

Vi börjar väl från början, här är det jäsning på G:

Nu är det skjuts in i ugnen:

Här är dom klara:

Måste bara få visa en superbra brödpensel som jag inhandlat på Dollarstore för 10 kr. Jag tycker den är jättebra!



Nu ska jag gå och vika ihop tvätt, sen blir det nog till att springa ut till husvagnen med grejer och sen är det nog dags för att börja med maten, fast jag vet inte riktigt vad jag ska göra, bara att det blir nåt med kassler, hm, får nog försöka tänka till lite!

Tack mina vänner

För att ni kom och förgyllde min dag! Det är alltid trevligt att träffas. Extra glad blev jag när ni var så duktiga på att handla så att jag fick lite mer än vad jag hade förväntat mig. Tack än en gång!

Lovar att ta bilder på grejorna och lägga ut senare.

Har precis stått och rullat köttbullar, de är i ugnen nu så då passar jag på att sätta mig här en stund, ska lite senare börja med middagsmaten, idag blir det chili con carne, mums!

Nu tog det stopp!

Hejsvejs.

.

Har idag kört 37 min på crossen, varför det blev 37 min är för att det var DÖHETT i vardagsrummet där jag tränar, solen ligger på där på förmiddan, det var 28 grader varmt, hade på takfläkten men den hjälpte föga, det kändes som att jag skulle svimma där ett tag, gjorde iallafall alla 120 situpsen.


Som ni förstår så skiner solen här idag, det är redan 3 grader varmt ute (i skuggan) i solen är det betydligt varmare. Jag håller på att tvätta upp och sätta bort lite täckjackor, skönt att äntligen få plocka fram vårjackor och vårskor, känns underbart!


Jag ska även ha Tupperware-party idag, så om ungefär en timme anländer "damerna", vi blir inte så många för en del skulle bort och andra var sjuka, men jag har som tur var några tappra kompisar som lovat komma, bara dom nu inte glömmer bort....


Efter det ska jag rulla köttbullar som vi ska ha med oss på vår campingtripp nästa helg, det är ju lite enklare att ha färdiga och bara värma i husvagnen, jag har varken mikro el vanlig ugn i den.


Funderar också på att plocka fram cykeln, det kliar lite i fingrarna, får se om jag gör det i morgon, kanske jag ändå cyklar till jobbet på måndag, hade tänkt skjuta på det till efter vi varit bort, men jag vet inte, det känns ju lite som att man ändå vill. Nåja, vi får väl se då.


Tjingtjong!


Fredag

och solen skiner, det är så fint väder, när jag åkte hem från jobbet var det 12,5 grader varmt, nu har det börjat blåsa.
Jag fick sluta kl 15 idag, skulle egentligen ha jobbat till 16.30 men redan vid 14.30 blev det tyst, det ringde nästan inget alls så vi var flera som fick gå hem om vi ville och klart att man vill det!

Jag åkte raka spåret och hämtade lillgossen på skolan och sen hem och satte igång att städa akvariet, herregud så äckligt och skititgt det var men nu så ser det bra ut, nu väntar jag bara på att vattnet ska ha hunnit stabilisera sig lite och blivit varmt nog så att jag kan sätta ner mina fiskar, har ju inte så många kvar, 3 neonisar och 2 allätare. Ska köpa både nya växter och lite mer fiskar nästa helg då vi åker till Luleå och campar.

Här är bildbevisen:

Det kanske inte syns så bra men här är fiskarna:

Här är det nystädade akvariet:

Ha en bra fredagkväll!

Sol

Idag har det varit och är fortfarande jättefint väder, solen skiner från en klarblå himmel och det var 10 grader varmt ute när jag for hem från jobbet kl 16.30.
Har nyss kommit hem från affären, så nu tänkte jag sitta här och koppla av en stund.

Imorse när kl var 7.15 ställde jag mig på crossen och körde på i 45 min, sen som vanligt situps, det känns så himla skönt när man klarat av träningen på morgonen.
Magen var lite i olag imorse när jag vaknade, det kändes som att jag druckit jättemycket kolsyra, men det blev bättre när jag varit uppe en stund, men sen på jobbet blev det lite sämre igen, men som tur var så gav  det med sig när jag fått i mig lite mat och nu känns det helt OK.

Det har gått jättebra den här veckan både med träning och med mat, jag har inte ens känt mig sugen på att ta nåt sött på kvällen, jag hoppas bara att det håller i sig, speciellt nu när helgen nalkas för det brukar ju vara svårast då, åtminstone för mig.

Ha en riktigt härlig kväll!

Konstigt

Vete sjutton vad som hänt men min mage blev helkonstig när jag kom hem idag, kände redan i bilen att nåt är på G, hann knappt in genom dörren, var tvungen att rusa på hemlighuset. Det var såå nära att jag inte hunnit, har inte ätit nåt som jag inte brukar så jag vet inte vad det beror på, åt samma mat till lunch som jag åt till middag igår så det kan inte vara det, en blodapelsin till fikat men den kan det väl ändå inte vara?!?! Konstigt var det iallafall, jag blev totalt överrumplad.

Nåväl, efter sittningen så bytte jag ändå om och körde på crossen men jag orkade bara 30 minuter idag och så mina sedvanliga situps, efter det var jag totalt slut, jag var darrig i hela kroppen,  var tvungen att vila på soffan en stund efter duschen och sen ta mig en macka för att kunna laga mat, efter mackan och vilningen kändes det mycket bättre och nu känns det precis som vanligt igen, Weird!!

Här lyser solen idag, det är jättefint väder, har varit +6 grader, tror det är nästan lika varmt nu, härligt, nu verkar våren vara på gång igen, hoppas det! Vi ska ju iväg med husvagnen nästa vecka, då vill vi inte ha nåt snö-busväder, nä då ska det vara sommarföre tycker jag.
Kanske man snart kan börja fundera på att plocka fram cykeln, oh, så det ska bli härligt, det är så skönt att få lite vardagsmotion, det blir som ett plus i kanten, kanske man kan förlora några kilon också, det skulle ju inte vara helt fel.
Förresten på tal om kilon, jag har förra veckan lyckats med bedriften att gå ner 1 kg, känner mig så nöjd, har ju bara crossat, maten är inte ändrad. Den här veckan har jag börjat tänka lite mer på vad jag äter, har försökt att inte äta nåt efter middagen, har bara tagit frukt och hittills har det gått bra, det känns som att nu jävlar är jag på gång och kommer att få bort de här eländiga kilona som stör mig så in i bomben. Jag har ju ett litet delmål också, kanske jag ska berätta om det! Jag har nämligen hittat en jeanskjol i garderoben som måste ha krympt, ja eller nåt... tänkte ha som första delmål att komma i den, får väl se om jag klarar det, jag hoppas det, men det borde jag göra med tanke på vilken härligt underbar coach jag har!

Ha en skön kväll!

image400Kanske jag är så här smal en vacker dag?!


45 min

Yes, det blev 45 min cross och 120 situps igårkväll, blev lika mycket idag på förmiddagen. Jag börjar kl 12.30 idag så jag har hunnit crossa och sen har jag varit och inhandlat en ny dörrmatta till tvättstugan, inte så dyr, jag trodde att den skulle kosta mycket mer, den är 100X165 och kostade 256 kr, inte så farligt eller hur?

När den var inhandlad och lagt i bilen så körde jag iväg på ICA och köpte det där tråkiga som måste handlas oftare än man vill, mjölk, bröd mm mm, blä tråkigt och dyrt är det! Tänk om man skulle slippa den där tråkiga vardagshandlingen?!

Nu ska jag gå och koka mig lite makaroner, tänkte äta makaroner och köttfärssås till lunch. Måste även komma ihåg att skriva upp allt jag äter, M och M ska nämligen göra en kost... bla bla nånting, jag kommer inte ihåg vad det heter, men vi ska i allafall skriva upp vad vi äter under 3 dagar och lämna det till tjejerna som då sen skulle lägga in allt i nåt dataprogram för att se hur/vad vi äter, spännande.

Nåja, ha det så gott nu, jag kanske återkommer senare ikväll, jobbar bara till 16.30 idag, tog ut lite ledigt, måste ju passa på när det finns chans att få lite ledigt för det är inte så ofta det händer.

Tjing!

image399

Full dag

Idag har jag verkligen gjort full dag! Jag började morgonen med att städa på toaletterna, slängde ut mattorna och sängkläderna, har tvättat sängkläder (som fortfarande håller på), handdukar och 2 st täcken, har även hängt ut madrasserna på vädring, sen skurade jag i kök, tvättstuga och där vi har kontor och dusch, sen tog jag och bonade alla dom golven så nu blänker dom som bara den, jättefint blev det, men bonvaxet tog slut, måste införskaffa mer så jag har till nästa gång jag behöver glänsa upp golven lite.

Har även crossat, idag blev det 30 min och sen mina sedvanliga situps, efter det och duschning lagade jag mat och alldeles nyss har jag bäddat ihop sängen, gubben står vid disken, vi enades om att det förmodligen var hans tur idag :)

Nu känner jag mig lite trött, ska nog gå och kolla om det är nåt att se på TV och koppla av lite, kan behövas efter en sån här fullmatad dag.

Tjing på er!

Jepp

Det blev 45 min med crossen även idag, herregud så himla duktig jag är!
Jag har även bakat gaffelkakor, image397de ska jag ha nästa lördag, ska ha plastparty då, hoppas bara att det kommer nån också, annars måste jag ju sitta här ensam och äta kakor och det vill jag ju inte.
Har hunnit tvätta lite också men sen har jag varit superlat, har fastnat framför TV:n ett tag. Har nyss satt in kåldolmar på värmning i ugnen, ska om en stund börja koka potatis.

Jobbade till kl 20.00 igårkväll, fick tyvärr inte ledigt, men det gick bra, ringde faktiskt litegrann så tiden gick ändå, kanske inte lika fort som jag hade velat men men, när kl var 20.10 var jag hemma, gubben undrade om jag smitit men nädå det hade jag inte, exakt kl 20.00 steppade jag iväg, men kl 20 på kvällen är det inte så mycket trafik, åtminstone inte i Kalix och jag lovar att jag höll hastighetsbegränsningarna, men det gjorde inte en bil som kom susande i säkert 150 efter Nyborgsvägen där det är 90 och 70, han körde om jävligt tokigt också, jag var rädd att det skulle bli krock, men som vanligt, såna där tokjävlar verkar ha änglar med sig överallt.

Ha det så gott alla som ids läsa vad jag skriver :)

image398

TÄND ETT LJUS

FÖR ENGLA!!

image396

tänker på henne och hennes oroliga föräldrar. Ber till Gud att hon är i livet och snart får återförenas med sina föräldrar.

Stolt

Jag är så oerhört stolt över mig själv, måste bara få skryta lite!! Jag har nämligen haft dejt med Mr C nu på morgonen och det blev hela 45 min utan minsta vila, tänk det trodde jag aldrig om mig själv. Minns första gången jag ställde mig på den i somras då jag hade köpt den, körde 5 min och var TOTALT SLUT, herregud, fanns inte minsta spår av kondition, men se nu! Jäklar, jag tror kärringen är igång. :)

Börjar inte jobba förrän kl 13.30 idag, det är meningen att jag ska jobba till kl 20.00 men jag håller tummarna för att jag ska slippa, har nämligen lagt in om att få sluta tidigare, så har jag tur får jag gå hem redan kl 15.30 el 18.00, hjälp mig att hålla tummarna, snälla!

Snart ska jag och lillgossen iväg och handla, måste bara få sitta här en stund först för att coola ner mig efter träning och dusch, ska äta lite frukost också men sen iväg, tänkte försöka ta med mig lite kartonger och papper också och slänga på återvinningsstationen efter vägen, sen har jag även en säck med lite kläder som jag tänkte åka in till Kupan med.

Nu blir det först frukost, see you!

image340

Hemma

Jag är hemma redan, skulle inte ha slutat förrän kl 14.15. Men det har ringt så lite idag (el så är vi alldeles för många telefonister) så jag frågade om jag kunde kompa från 12.15 och det gick bra, åkte hem och hade dejt med Mr C istället, känns bra att det är gjort. Ska om en stund trava iväg på skolan för att hämta lillgossen, tvätten är också avklarad, den är i torktumlaren just nu så det känns helt underbart!!

Annars så har jag inget att förtälja, har inte hunnit hända så mycket här, vilket kanske är bra. Det blir i allafall kyckling till middag, ska bli gott för det är ett tag sen vi hade kyckling på menyn.

Nu måste jag tvätta mina glasögon, tycker jag ser lite dimmigt, sen blir det att klä på sig ytterkläder och gå till skolan.

Bye for now, återkommer ev senare ikväll.

image338

pappersarbete

Herregud så mycket frågor att svara på!!! Jag har idag på jobbet fått ett helt häfte med frågor av M som jag ska svara på ang min hälsa och vad jag vill uppnå, vi har nämligen fått äran att ha M och M på jobbet, de läser bägge till hälsovägledare (jag tror att det heter så) och nu ska dom hjälpa oss att bli mer hälsosamma, det kan behövas :) Men jäklar vad många frågor och dessutom såna frågor som man måste tänka länge på, har precis kluddat ner lite svar på det lösa bladet, nu har jag hela häftet kvar, här ett exempel på frågor:
Vad är hälsa för dig?? Hmm, svår fråga, men jag funderar som bara den.
Vad gör dig stressad, hur ser dina sovvanor ut mm mm mm mm hm det är bara att sätta sig ner och klia sig i huvudet ett tag.

Har varit duktig med Mr C även idag,   vi börjar bli lite av kompisar han och jag, det känns som att det är riktigt trevligt att dejta, tänk om vi t o m blir ihop??? Kanske jag frågar chans här framöver, man vet ju aldrig. Situpsen gick också bra, men satan så tungt det är, sen har jag även börjat köra gummibandsövning för gäddhänget, får bara hoppas att det ger resultat för just nu hänger det nåt hemskt, usch riktigt äckligt tycker jag.

Har fått mitt shampo och balsam jag beställt från Lockbutiken.se, nu är det bara att prova och se om lockarna blir finare och inte så "flygiga", har inte testat ännu, men snart så.

    

Om ni som jag har självlockar så gå gärna in på www.lockig.se och läs vad som står, det är väldigt intressant för det finns olika typer av självlockar och då ska man behandla håret på olika sätt beronde på vilka lockar man har.

Nu är det väl hög tid att traggla sig igenom frågorna, lär nog ta ett tag, see you!

image356

Bloggtorka

Har haft bloggtorka några dagar, har egentligen inget att skriva om nu heller, men det är väl bäst att jag gör ett försök annars lär man väl få på skallen av en viss liten ettrig finska :)

Har iallfall varit superduktig med Mr C, vi har dejtat varje dag i 30 min, har även gjort mina 120 situps varje dag, det känns gött!!

Har haft elev varje dag på jobbet, det är både jobbigt och roligt, man måste hela tiden vara alert och kunna förklara på ett bra sätt varför jag gjorde si eller så, även förklara varför man måste göra på ett visst sätt, jag kan tala om för alla därute som inte är telefonister att det är inte så bara att svara i telefon, man måste ju även veta vad man ska säga, det underlättar en hel del :), när jag får in ett samtal så står det på min dataskärm precis vad som ska sägas och var personen de söker är, söker de ingen person utan det gäller nåt allmänt så måste man snabbt kunna skumma av om det finns information och isåfall vad jag ska säga, så ni som tycker att -vafan svara i telefon kan väl vem som helst! Prova får ni se att det är inte så enkelt. Nåja, min elev har iallafall både skrivit och svarat idag och det är jättebra, imorgon är det mest troligt sista dagen och sedan ska han klara sig själv, med hjälp om det behövs förstås.

Har nyss kollat in Sverige Campar på 4+, bra program men jag saknar alla bra campingtips, de som är med i programmet och campat länge borde ju kunna komma med hur  många bra tips som helst och även kunna bidra med vad man ska tänka på och undvika.

Funderar på om jag ska gå och lägga mig, känner mig jättetrött, jag vet inte varför men det är som att jag blir jättetrött när jag är duktig och tränar, har ju hört av andra att man ska bli så pigg, men när???? Själv blir jag bara trött.

Nå, ha en skön kväll och natt

Recept

På begäran så kommer här lite recept:

Potatisbakelser:  Ugn: 175-200 gr, 15-20 min
4 ägg
4,5 dl strösocker
200 g smält margarin
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker

Smörkräm:
200 g smör el margarin
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Garnering:
mandelmassa
kakao

Innan kakan börjar göras - koka marsankräm eln paketet (3 dl mjölk) och låt den bli riktigt kall. Det går även bra att ta kallrörd kräm (om man inte har problem med laktos/mjölk som jag).

Blanda ihop ingredienserna som vanlig sockerkaka och häll i långpanna, grädda. Stjälp upp kakan på bakplåtspapper och låt den svalna ordentligt.
Rör ihop smörkrämen och blanda den med marsankrämen.
Bred smörsmeten över kakan och riv mandelmassa ovanpå, sikta lite kakao över.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Strösselbulla (mockarutor): Ugn 225 grader i ca 15 min
3 ägg
3 kkp strösocker
1 ½ kkp mjölk
4 ½ kkp vetemjöl
3 tsk bakpulver
225 g smält margarin
3 tsk vaniljsocker
1,5 msk kakao

Glasyr:
200 g (ca 3½ dl) florsocker
4 msk (60 gr) smält smör el margarin
5 msk kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Garnering:
Strössel el kokosflingor

Rör ihop som vanlig sockerkaka och häll i långpanna, grädda. Stjälp upp kakan på bakplåtspapper och låt den kallna ordentligt.
Rör ihop glasyren och bred den över kakan och strössla på strössel el kokos.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Rosa kaka: Ugn 175 gr i 20-25 min
4 ägg
5 dl strösocker
400 g margarin
3 dl mjölk
6-8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 flaska citroncedro
röd karamellfärg

Glasyr:
4 msk kallt kaffe
2 msk smält margarin
3 msk kakao
4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Rör ihop som vanlig sockerkaka, häll i långpanna, grädda. Stjälp upp kakan på bakplåtspapper och låt den svalna, bred sedan glasyren ovanpå och gör vågmönster med en gaffel.

Lycka till!



Baka baka liten kaka

Idag började jag dagen med att svära åt vädret, snön bara vräkte ner och bilarna såg ut som snögubbar, det snöar ännu men inte lika mycket, här en bild på min bil som knappt syns under all snö:



Var sedan ut och hämtade tidningen och läste igenom den, sen när kl var ungefär 9.15 ställde jag mig på Mr C och trampade i 30 min, samtidigt fick jag se lite Bolibompa (superkul...), gjorde 120 situps, känner mig jättenöjd att jag även idag har crossat, har nu i veckan crossat 3 gånger, och jag som tänkte i måndags att jag skiter i allt, snacka om att jag har ryggen sträckt nu!!  Kan säga att mycket beror det på världens bästa coach + lite jävlaranamma förstås.

Efter duschningen, blev det frukost och sen såg jag Äntligen Hemma-reprisen som jag missat i veckan, efter det blev det bakning, kaka nr 2 till B, potatisbakelser, passade även på att baka strösselbulla (mockarutor) till oss. Ungarna verkar ha börjat lära sig att mamma inte alltid bakar till oss själva för nu har dom börjat fråga när jag bakar om jag bakar åt oss el åt nån annan, för det mesta svarar jag att jag bakar åt nån annan, tänkte därför att jag ju nån gång även måste baka nåt hem och då blev det strösselbulla, det är minstingens favorit, det är han som döpt dom till strösselbulla och då blir det att även vi andra säger det.

Här är jag på gång:


Kaka i ugn:


På svalning:


Här har det blitt klart:
 Potatisbakelser

 Strösselbulla

Sitter och funderar på om jag ska ta och åka iväg på ICA för att hämta mitt paket el om jag ska börja med maten, idag blir det köttfärspiroger, det är minstingen som fått bestämma idag, har hittat ett jättebra pirogdegsrecept, en deg som ska jäsa, den känns inte lika fettig som det vanliga receptet.
Jaja, får väl an se vad det blir, ska iallafall surfa runt lite först och sen får jag bestämma mig.

Ha en bra dag och helg!

.

Jaha, så var då arbetsveckan slut, den har gått så otroligt fort, trodde att den skulle släpa sig fram, har ju varit ledig i 2 veckor och sen den här veckan skulle jag jobba både till 16.30 och 17.30 vilket jag inte är van vid, är ju van att få gå hem vid 15-tiden, men attan så snabbt den har gått. Lite har det nog hjälpt att jag haft elev, tiden går ju alltid lite fortare då, man gör ju lite mer än att bara svara.

Jag har varit duktig med min vän crossen också, vi har haft dejt både igår och idag, igår när jag började kl 11.00 passade jag på att crossa på morgonen, samma idag, jag började 10.00 så då hann jag innan jobbet, jag klev upp 6.45 och när kl var 7.05 ställde jag mig på den och satte igång, kändes jävligt bra när det var klart kan jag säga, tänkte även köra imorgon men jag tror inte att jag kör på söndag, fast man vet ju aldrig...

Skulle hämta ut paket idag när jag slutade jobba, men det har jag naturligtvis glömt, sitter just nu och funderar på om jag skulle ta en sväng ner till ICA för att hämta det, man är ju lite nyfiken fast man vet vad det är för nåt, men jag känner mig samtidigt väldigt trött så jag vet inte, beslutsångest!!

Nä, mina vänner, nu ska jag gå in på lockbutiken.se för att se om de fått hem balsamet som jag tänker beställa.

Ha det så gott!!

Rosa

kaka har jag bakat idag, B beställde så nu är den klar, står i frysen, hon ville även ha potatisbakelser som jag gör en annan dag.
Jag har hackat även idag, ohhh, det är så trevligt när man ser sommaren komma fram, fast än är det långt kvar innan gräset syns, men asfalten på uppfarten är då synlig i allafall, hade funderingar på att gå ut och hacka lite till men jag blev lite lat.

Solen skiner just nu och det är 3 grader varmt, jättefint!

Annars så har det inte hänt så mycket här idag, jag har jobbat till 14.15, åkte raka spåret och hämtade lillgossen på skolan och sen hem och hacka lite :), har lagat mat och diskat bort också, idag blev det hemmagjorda fiskpinnar, potatis och bechamelsås, hade varit gott med spenat till men det hade jag inte hemma, måste nog skriva upp på handlarlistan så jag har nästa gång det blir fisk.

Jag hade lyckats få ihop en halv dags ledighet i extra förmån för i mars, synd att det inte blev en hel, hade ju kämpat för det, men men en halv är ju bättre än inget, har redan ansökt och fått beviljat att ta den på min födelsedag, sen hade jag en timme kvar sedan föreläsningen vi var på, den har jag också sökt och fått beviljat på valborgsmässoafton (då fyller äldste sonen år), så då slutar jag kl 13.30 den dagen, det känns jätteskönt.

Ha en bra kväll i solen!
Om ni inte har sol där ni är så bjuder jag på lite här:



ÄNTLIGEN!

Visste inte att man kunde bli bloggberoende?! Men tydligen, det har ju varit uppdateringar på gång så man inte har kunnat skriva nåt på ett tag, men nu äntligen är det klart, hoppas jag iallafall!

Vilket vårväder det är idag!! Solen skiner visserligen med sin frånvaro men som det tinar, det är alldeles blött ute på vägen, jag och lillgossen har haft kul efter middan - vi har hackat is, nåt av det roligaste man kan göra när våren kommer, jag blir alldeles till mig i skorna!

Så här fint är det ute idag:

Här har vi hackat
     

Så här fin är våran väg
     


Nu ska jag surfa vidare en stund, ha dé



RSS 2.0