Godis

har jag inte ätit på en hel vecka! JAG ÄR SÅ SUPERDUKTIG!!
Det känns helt underbart, att JAG, den största godisråttan i världen har klarat av en hel vecka utan. Det har inte varit så värst svårt heller, idag kändes det lite sug när jag gick förbi godishyllan på Domus, men jag tittade snabbt åt annat håll och ökade på fötterna lite, det gick bra, kom inte hem med ett enda uns godis.

Jag har även hållit mig från kvällsätande och annat snacks i veckan, det har gått superbra, känns som att den här gången ska jag nog klara av det, får hoppas vågen visar snälla siffror i morgon då jag ska väga mig, ni håller väl tummarna?!

Helgen har gått i städandets tecken, hela lördan gick till att putsa alla fönster, puh, det var jobbigt, har ju öppningsbara så det är 4 sidor på varje fönster och det är sammanlagt 13 fönster som gjordes igår, nu har jag bara 3 st kvar, de är i ekonomidelen så dom tar jag en annan dag - el helg.
Idag har jag gjort den "vanliga"  toastsädningen och dammsugningen.

Har nyss gjort min lunchlåda för veckan  -  det blev sallad på min egenodlade isbergssallad, egenodlade gurka och egenodlade paprika och grillad kyckling (den har jag inte odlat själv, köpte på Domus). Den räcker nog till på onsdag i allafall. Mmmums.

Ha dé

Första veckan...

är äntligen över, det känns inte som att man precis varit ledig, är precis som att man jobbat hela tiden utan avbrott.
Nu börjar man i allafall äntligen se ljuset i tunneln när det gäller elementen hemma, alla är nu på plats så nu kan vi börja ställa tillbaka alla möbler, mattor, gardiner och väggprydnader, det ska bli skönt, ska inte göra det idag, utan jag ska sätta igång imorgon.

Blommorna fortsätter att växa och frodas, de är jättestora och fina, den ena paprikaplantan som tappade alla sina blommor har nu börjat blomma igen, får se om det blir några paprikor, inte omöjligt.

Vi har fått regn idag!!! Helt otroligt, fast det var inte mycket, det torkade upp på en liten stund, skulle verkligen behöva komma mycket mer, fast jag njuter av värmen, det ska jag inte sticka under stol med, jag är absolut inte less ännu, hoppas den stannar länge ännu, jag har ju några fönster att putsa så det är bara bra om värmen håller i sig, är ju lite enklare då.

Nu ska jag fredagsslappa.

Ha dé

Oj oj oj så fel det kan bli

Ser nu att jag skrivit om min vikt att det TYVÄRR GÅR MEST NER!!! Hm, man kan ju börja fundera hur bruden är funtad egentligen!!!
Som ni alla säkert förstår så menar jag ju precis tvärtom, tyvärr mest UPP!!!

Så var det klart!!!

Bye Bye

Hejsvejs

Här kommer en liten uppdatering.

Det har inte hänt så mycket här faktiskt. De som ska installera bergvärmen har börjat lite smått, fast då saknades rör så idag har de inte varit här alls, får väl hoppas nån kommer imorron.

Igår målade jag altanräcket, tänkte först bara måla överliggarna och stolparna men när det var gjort så var det sån färgskillnad så det var bara att fortsätta med resten. Tänk att det kan finnas så många vita nyanser, inte klokt!!

Vikten: Ja vikten ja, det är som vanligt, det går upp och det går ner, tyvärr mest ner. Den här veckan hade jag lyckats gå NER 7 hg, det är ju skitbra!! Heja på mig själv!! (Tyvärr lär jag väl ta igen det till nästa vecka...).

Idag är det huvudvärken som styrt mitt liv, ja och regnet! Ganska skönt med regn och dessutom en anledning att få vara inne och se på film - HELA DAGEN LÅNG, MMMMM. Har sett 2 filmer idag, jätteskönt att bara slappa, har nog inte slappat på hela sommaren, alltid har det varit nåt som måste göras. Om det inte regnar i morgon så blir det till att måla lite till på räcket, men det är nog det enda måstet. Jo, jag och Sixten måste iväg på stan för att köpa present, han är bjuden på kalas på lördag hos William som bor några hus bort. Han tycker det ska bli så spännande, det är hans första "riktiga" kalas (utan mamma och pappa).

På måndag börjar jag jobba igen, det känns väl inte så där jättekul, men, men det ska väl gå det också, nån gång måste ju vardagen komma, tyvärr.

Gud vad jag skulle vilja ha massor av PENGAR!!! Då skulle jag inte jobba nåt mer ( på ett långt tag i allafall).

Ha dé

Lite mer blommor

        Här kommer några blommor till som jag tänkte att ni skulle få se.  Dessa blommor har jag inte "fött" upp själv utan faktiskt köpt hos Granåns (överst) och hos Blomdesign (nederst). Nä, vänta lite nu, på nedersta bilden, längst ut till höger är det en silvernjurvinda som jag "fött" upp.

Ha dè                           

                                                                               


Några bilder på mina blommor!

Här kommer bilder på några av alla mina blommor.

Pelargonen är en 3 år gammal blomma som jag sparar i matkällaren under vintern, den blir bara finare och större för varje år jag tar fram den.

Rävsvansarna har jag "fött" upp själv med frön som jag satte i våras.

Praktpetunian har jag också "fött" upp alldeles själv. Den trodde jag inte skulle bli nåt när jag hängde upp den på väggen tidigare i somras, men se så fin den är nu!

Tagetesen har jag tagit frön av i höstas och dom blev ju jättefina. Silvernjurvindan är från frö som jag satte i våras.


Har även fått 3 st gurkor, jag som hade tänkt avveckla min eländiga gurkplanta, tur att jag inte gjorde det! Tyvärr har jag ännu ingen bild sparad i datorn på dessa, så det får bli titt på dom en annan gång istället. Ska även ta mer bilder på blommorna.

Ha dé


Tagetes och Silvernjurvinda

Tagetes och Silvernjurvinda


Hänglobelia

Hänglobelia


Praktpetunia

Praktpetunia


Rävsvansar

Rävsvansar


Pelargon

Pelargon


Ett tag sen sist

men  nu är jag här igen!

Har nu fixat fönstren, ja det mesta i allafall, nu är det bara att ta bort den gamla tätningslisten och sätta dit ny, det lär väl ta sin det det också. Har även oljat in alla dörrar (ute) som blev jättefina.

Jag och Boel har också hunnit med att träna 2 dar den här veckan, väldigt svettigt, men väldigt härligt!!

Idag har jag bakat kubb (jo, jag vet att jag inte ska, men det är ju så himla kul!!!) Barnen (de stora) lär väl bli jätteglada när de kliver upp, de sover ännu och jag kan inte förstå hur de kan som jag har levt om med bakmaskinen och allt, jaja, tonåringar, de kan väl sova när och hur som helst (på dagen, inte på natten).

Solen verkar inte orka riktigt idag, får väl se om den dyker upp så småningom. Jag funderar just nu på om jag skulle cykla iväg lite senare till Intersport och köpa ett par träningsshorts, det var lite varmt i veckan med långbyxor, får väl se vilket humör man är på senare.

Nä, nu måste jag nog gå och väcka pojkarna så vi får äta lite frukost.

Ha dé

RSS 2.0