Så var det måndag igen

Så var då helgen slut och snart är även måndan ett minne blott. Nu är det bara 4 dagar kvar att arbeta, sen är det helg igen:)
Ikväll blev det en 35 minuters rask promenad, jag hade nästan 10000 steg innan jag prommade, nu står stegräknaren på 14087, blir väl några steg till innan det är dags att gå och sova.

Imorse vaknade jag strax före 05.00 av ett jäkla oväder! Det regnade som om himlen hade öppnat sig, sen hörde jag muller och förstod att det även åskade, klev upp och drog ur datorer och TV:n, hinner knappt göra det så blixtrar det och smäller nästan samtidigt, jäklar så otäckt det var, det måste ha slagit ner någonstans i närheten. Efter den rejäla knallen så blev det helt tyst, förutom regnet. Hade tur, för vid 6.30 när jag skulle fara på jobbet så smådroppade det bara så jag kunde cykla, klarade mig hela vägen till jobbet, vid 7-tiden kom det en rejäl skur igen, fast då var jag ju redan framme och hade loggat in och börjat svara, så då gjorde det inget. Sen efter den skuren har det varit jättesoligt och varmt.

Kakelmakarn har inte kommit ikväll, men han ringde iallafall och sa att han inte skulle hinna utan komma imorgonkväll istället, fast jag, gubben och och S2 är inte hemma, vi är på handledarutbildning för övningskörning, men som tur är så är S1 och S3 hemma.
Oh, så jag längtar tills det är helt klart! Ska snart börja kolla på tapeter, kul men samtidigt jobbigt, vad ska jag ha? Det enda jag vet är att det ska vara ljust.

Nu ska jag bläddra på TV:n en stund och sen är det dags för sängen.

Tjing!

Nu är jag här igen!

Jag är verkligen på hugget idag :)
Men så är det ibland, ibland kan det gå flera dagar innan man skriver nåt och ibland, som idag då, då vill man skriva nåt hela tiden. Jaja, man är ju lite lite.....

Nå, det enda jag tänkte delge er nu är det blivit en prommis i väldans snabb takt, tillsammans med grabbarna i The Refreshments går det som en dans... Jag kollade klockan när jag nästan var hemma och då hade jag bara gått i 20  min, vill ju gå minst 30 så det var till att ta lite omvägar hem, det blev 35 min. Bra! Jag är nöjd, stegräknaren säger 9691 steg hittills och nog vet jag att jag hinner gå, dansa, skutta lite mer innan det är dags för att gå och sova.

Snart kommer min lilla gubbe och min lilla snusgurka hem från sin myspysihelg i husvagnen i Luleå.

Ha dé


Här har det hänt en del!

Kolla in:

                  

    
             

Nu är det mat på gång istället:



Det blir färsk potatis från eget land och rullader med ost och fransk senap, mums mums. Till det blir det även sås gjord på skyn från rulladerna.
Kolla in det snygga kaklet bakom!!

Imorgon kommer han hit och ska foga och sen så är det KLART!!! Tjoho!

Nu till såsen, bye bye!

                        

 


Nu händer det grejor!

Kakelmakarn har börjat med kaklet idag, han kom ca 11.30, han har farit iväg en stund, han hade glömt laserpasset, men nu börjar jag undra var han tog vägen, han har varit borta snart en timme... nä, nu kommer han, han har inte glömt vad han höll på med.. tack och lov.

Här kommer lite bildbevis:


Han har fixat lite skydd för bänkskivan.


Snacka om visp!!


Här kommer en liten tjuvtitt på kaklet:


Jag tror det blir fint det här, ÄNTLIGEN!!

Jag har även hunnit byta gardinger på toaletterna idag, bytte även mattor, en matta har jag dessvärre tappat bort, vete sjutton var jag har lagt den, nå, den kommer väl tillbaka förhoppningsvis, den är ju iallafall inte stulen, inte vad jag vet...

Igårkväll blev det kladdkaka till pojkarna - tror ni jag kunde låta bli att vara där och peta?
Nä, klart jag inte kunde, tog 2 bitar t o m med grädde på och mosade jordgubbar, underbart gott var det.

Jag fick t om ihop över 10000 steg tack vare The Refreshments!! Tur att man inte kan stå still när man lyssnar på dessa härliga herrar!
Jag vägde mig även imorse och mitt idoga prommande verkar ha gett resultat - vågen visade på 1,6 kg ner, nu är det bara 7 hg kvar till mitt första delmål på 2 kg, sen blir det 2 kg till osv...

Nu ska jag gå och kolla lite på hur det går med kaklingen, det ser ut som att han tänker vispa nu, spännande!!

Tjing!

Singing in the rain

Idag har det verkligen varit regnigt och jävligt väder! Det har regnat oavbrutet nästan hela dan, vid 14-tiden var det någorlunda uppehåll, de passade jag på att åka iväg på affärn och handla lite, nån promenad har det inte blivit idag, jag vet att det inte finns dåligt väder.... men inte är det roligt att promma i regn inte!

Kakelmakarn har varit hit!!!!!! Han har primat (och så var det det där med stavningen...) och skulle höra av sig, ev skulle han komma imorron och kakla, barnbarnen skulle komma också och då ville han vara hemma, vilket jag kan förstå, men jag håller tummarna för att han har tid med oss en liten stund, att kakla den där väggen skulle inte ta så lång tid sa han.

Jag har annars varit lite lat idag, visserligen har jag renbäddat och tvättat men det är allt, till middag idag blev det kasslergratäng, och den blev supergod, verkligen mmm.

Sen har jag (hrm, med mycket hjälp av S1) fixat igång min mp3-spelare som jag fått i julklapp från jobbet, just nu sitter jag och diggar The Refreshment - mmmm så himla bra! Verkligen rocknroll. Precis i min smak. Ska erkännas att det tagit några skutt också :), tur ingen ser...

Såhär ser den lilla vännen ut:


Nu ska jag gå och göra och bjuda storgrabbarna på sen.

Ha en skön lördag!

Somriga bitar i långpanna

Detta har jag sysslat med ikväll:



Det blev en långpannekaka till E!
Nu är det bara en kvar att göra.

Här är receptet för er som vill ha, jag har hittat det på www.kokaihop.se. Jag har dubblat mängden till botten, tycker att den blir för tunn annars.


Sommarbitar i långpanna

av Anneli

Ingredienser


Botten

4 st ägg

6 dl socker

300 gram smör

3 dl mjölk

2 msk vaniljsocker

9 dl vetemjöl

4tsk bakpulver


Glasyr:

100 gram smör

5 dl florsocker

4 msk saft koncentrat

1 msk vaniljsocker

Garnering:

1,5 dl kokos


Gör så här

Botten: Smält smöret och låt det svalna.

Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda mjöl och bakpulver.

Tillsätt vaniljsockret i äggvispet samt omväxlande mjöl och mjölk..

Rör ner det smälta smöret.

Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd plåt, ca. 30x40 cm. Grädda i ugn 200 gr, ca 15min (ska nästan

vara färdiggräddad, kolla gärna med sticka) + ca 3 min med glasyren.

Glasyr: Smält smöret. När ca 10 min av gräddningstiden har gått, blanda florsocker och vaniljsocker och tillsätt

det i smöret, rör om. Tillsätt saft (röd) koncentrat (oblandad) , t ex hallon, jordgubb, åkerbärssaft.

Bred ut glasyren på den nästan färdiggräddade kakan och stoppa in den i ugnen igen och låt glasyren börja bubbla

lite , ca. 3-4 min.

Ta ut kakan och strö direkt över med kokos. Låt kakan kallna. Skär i lagom stora bitar.

Lycka till!

 


Håll tummarna!

Jag har pratat med kakelmakarn idag och han lovade att komma och prima imorgon på förmiddan och sen kakla på söndag så nu är det bara att knipa både tår och tummar för att han kommer! Jag tror det inte förrän jag ser att han är här för nu har vi fått vänta så himla länge, sen i juni på att få det här gjort.

Har varit på en ensam promenad idag, inte lika kul som när man har kompisar med sig men det gick bra ändå, jag pinnade på rejält så nu är jag faktiskt riktigt svettig, tror jag ska ta mig en uppfräschning i duschen snart.

I eftermiddag vid 16.00 åkte gubben, S3 och husvagnen iväg till modellflygfältet i Luleå så  nu är man gräsänka i helgen. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på med alla fritidstimmar jag får, men nog vetja att jag kommer på nåt att göra, tänkte baka åt E imorgon men jag tror att jag ska göra det ikväll istället, det kanske inte är så bra att hålla på så mycket med spisen om kakelmakarn varit här och primat  (har ingen aning om hur det stavas men jag tyckte den här stavningen såg bra ut ha ha ha).

Nu ska jag fylla i på MåBra Lättviktarna vad jag ätit och sen blir det nog duscheliduschen.

Just det! Jag har ju glömt berätta att jag hittat en lite större gurka

Det ska bli spännande att se om det blir nåt av den...

Ha dé

Promenaden

gick super! Tack U och E för trevligt sällskap!
Jag och U mötte upp E på fotbollsplan i Gammelgården, promenerade på en skogsväg förbi både kossor och hästar, synd att jag inte hade kameran med, kossorna var jättesöta, i hästhagen var det ett jättegulligt föl.

Jag vet inte om det är mig det är fel på eller vad det beror på men jag har svettats hela den här veckan, tycker det känns varmt precis överallt, ute känns det ganska kvavt, nästan så man funderar på om det ska komma åska, vi har 20 grader varmt trots att klockan snart är 20.00. Här har vi öppnat alla dörrar för att få in lite luft, men jag vet inte om det hjälper, tycker det är varmt ändå.

Steg hittills: 10899, några till lär det väl bli innan man går och lägger sig, få se om jag lyckas komma upp i samma summa som igår, drygt 13000.

Annars har det inte hänt så mycket här, har jobbat till 16.30, efter det hem och laga mat och sen vilade jag några minuter på kökssoffan innan U kom och hämtade upp mig för färd till Gammelgården, efter prommisen har jag packat lite kläder och mat i husvagnen, S3 och gubben åker till modellflygfältet på camping imorron och blir borta till på söndag, jag stannar hemma och njuter! :)

Nu ska jag gå och se om en viss S3 har tid att göra sig i ordning för kvällen.

See you!

13088 hittills

inte illa eller hur?! Jag är hur nöjd som helst.
Tack själv U, det var riktigt trevligt och inte märkte man hur långt vi gick heller, vad tror du, hur många km avverkade vi egentligen? Synd att inte B kunde följa med, men jäklars när hon är pigg igen, då ska vi allt dra med henne ut på prommisar eller hur?! :)

Ifall nån undrar vad jag surrar om så har jag och U varit och prommat tillsammans ikväll, jag kom ju på den geniala idén att vi kunde samlas hos varandra och promma, har ju tur som har vänner som ställer upp för det mesta så idag var det jag och U som gjorde sällskap, eftersom jag gått själv hemma i mina omgivningar så for jag till henne idag och vi prommade där. Imorgon blir det jag, U och E som ska promma, då ska vi samlas i Gammelgården, E:s flicka har fotbollsträning där så då kan vi passa på att promma med E medans hon väntar på dottern, perfekt! Vi ses tjejer.

Idag har jag jobbat lite roligare pass, 7.30-14, fast det var hårt att kliva upp imorse, jag var himlades trött, kändes som att jag inte alls hade varit ifrån jobbet, direkt jag kom hem igår så var det bara att göra sig i ordning för att gå och sova så..

Nä, jag sitter faktiskt och funderar på om jag skulle gå och lägga mig, kanske läsa en stund, jag fick sån huvudvärk precis, tror den kommer av att jag är trött.

See you!

11178

steg blev det igår och jag är jättenöjd!
Det blev en 35 minuters promenad, dock inte med gubben, han bestämde sig för att bygga på sina flygplan istället, vilkan urballare eller hur?! Nå, jag fick med mig S3 och hans kompis, de cyklade medans jag gick, fick ju försöka hålla någotsånär högt tempo för att de inte skulle behöva vänta på mig så mycket.

För ett tag sen kom jag hem från ännu en prommare, den här gången helt ensam, men vilket väder vi har idag! Solen gassade på ordentligt, blev varm både av sol och promenad, den här gången tog det 30 min. Hittills har det blivit 4923 steg.

När jag kom hem så bakade jag sockerkaka, den står i ugnen just nu, och nej jag ska inte äta den själv! :)

Tvättmaskinen är igång och när den är klar ska jag ta cykeln ner på stan och handla lite, fick nyss SMS att mitt Ellospaket finns att hämta på ICA Näsbyn, synd att S1 har bilen, fast han slutar 13.30 så jag hinner nog iväg och hämta innan jag ska fara på jobbet 14.30. Jippie, håll nu tummarna för att jag kan ha skorna jag beställt, allt annat är till S3 som behövde lite kläder - jag rensade ju bort en hel del före sommaren.

Varsågod Eija - du vet ju att jag gillar att baka! :) Det är ju bättre att baka åt andra, då får jag ju ner bakningssuget och slipper äta själv! Jag kanske bakar redan till helgen - gubben och S3 åker till Luleå fredag och kommer hem på lördag.

Tjingtjong!

090824

Idag har jag klivit upp väääldigt tidigt, började nämligen 7 i morse, väldans trött var jag, har inte sovit så bra inatt, vi har nya täcken och de är helt underbara men supervarma så man blir ganska svettig under natten.
Skönt när man får sluta tidigt, var hemma kl 14. Var ut i trädgården en sväng för att kolla läget, vattnade lite blommor, plockade bort jordgubbsrevor. Såg att himlen blev mörkare och mörkare, tänkte att -ska det börja regna??? Nå, inget hände, jag plockade även in lite morötter och hörde ett konstigt ljud, det var som ett surrande, gick in och började fixa med morötterna, då hör jag ett väldans dån och tittar ut - DET SPÖREGNAR! Herregud så det regnar, det bara öser ner, rätt ner, kom från ingenstans och så helt plötsligt så var det slut och solen kom fram igen, konstigt!!

Jag hann även med att plocka in lite smultron också:

Dålig skärpa men jag försökte knäppa med ena handen och hålla smultron i den andra, det var faktiskt inte så lätt :)

MIna fina morötter som är i min mage nu:

Ser ni vad fin min bänkskiva är?! Jag har oljat in den för 4:e el 5:e gången och nu verkar den vara klar, den är precis så mörk och fin som jag vill ha den.

Kolla in här vilken blomprakt:


Jag har kollat med K på Bothiagym vad ett årskort på gymmet kostar - 1300 kr, Jippie, då kan jag använda friskvårdsbidraget och ändå få lite över, perfekt! Nu jävlar ska jag börja gymma, M har lovat att jag får följa med henne, ska försöka ordna kortet på onsdag, K är bara på plats på onsdagar. Jag slutar kl 14 då så jag hinner ju dit efter jobbet.

Nu sitter jag här och funderar på om jag skulle ta en promenad - bara inte regnet kommer tillbaka. Gubben har t om kommit hem, kanske jag frågar om han vill hänga med.

Tjing!

KALAS


Denna tårta blev det! En Blixten Mc Queen-tårta.

Det är ett litet gäng barn som är här, ganska skönt att inte alla kunde komma, blir lite lugnare för mamman i huset :)
Nu är dom ute och leker, tack och lov för bra väder!!
De har nyss haft skattjakt, jag var ut tidigare och gömde godispåsar lite här och där så dom har fått söka reda på.

Funderar på om jag skulle ta och avveckla mina gurkplantor - har det inte blivit nåt hittills så lär det nog inte bli det nu heller, nu är det ju ganska kallt, åtminstone på nätterna.

Det här är den största gurkan jag har:

Inte så stor, ca 2 cm, och med tanke på väder och vind lär den nog inte hinna bli så mycket större, synd! Och väldigt konstigt egentligen, med tanke på vilken kanonsommar med mycket sol och värme det varit i år, fast det är klart, det är sonen den äldste som skött om vattningen medans vi varit borta, jag tror att han varit lite för snål med vattnet.

En tanke slog mig precis - en del barn gillar man - andra inte!

Nä, usch man ska inte tänka så egentligen, men man kan ju inte gilla alla eller hur?!

Har nyss varit tvungen att stänga dörren, jäkla getingar som bara kommer in hela tiden!!! Grr, att man inte ens ska kunna ha öppet en liten stund.

M: Ska du inte starta viktminskningsgrupp snart??? JAG BEHÖVER EN SÅN NU! Jag tror att jag ska plocka fram lite VV-grejor och börja kolla lite på det här igen, det känns (och jag menar känns!) att jag behöver gå ner i vikt.
Är det ingen som vill promma med mig en stund varje kväll??? Det är ju enklare att inte "orka" när man är ensam, är man fler så MÅSTE man ju även om man inte "orkar".
Kom just på en sak: Kan vi inte vara några stycken som prommar tillsammans på kvällarna (om vi inte jobbar förstås)? Vi kan ju turas om att fara till varandra och därifrån promma kanske 30-45-60 min. Det skulle vara riktigt kul faktiskt. Någon???....

Tjing!



Snart fredag

Äntligen! Snart är det fredag och sista dagen på arbetsveckan. Jag har ändå haft tur, fick vara helledig igår onsdag, känns bra att jobba 2 dagar i stöten och så ledig 1, så skulle jag kunna ha det jämt! :)

Igår bakade jag sockerkaka och tårtbotten, sockerkakan bjöd jag B på som var så snäll och kom och smakade den med mig, tack för ditt besök.

Idag efter jobbet har jag inte gjort så mycket, slutade kl 17.30, var hemma vid 18 och då åt vi och sen kollade jag posten och så hipsvips var det dags för S3 att göra sig i ordning och gå och sova.
Har efter det suttit i soffan och slötittat på TV:n, fastnade framför Nanny-program.

Har nyss varit ute och tagit kort på min Glamini som blommar som bara den

Fin eller hur?!

Just nu sitter jag och funderar på om jag skulle gå och lägga mig och läsa lite, i min bok om camping.
Jag tror faktiskt att jag ska ta och göra det, känner mig lite trött också, kanske jag inte ens orkar läsa...

Natti natti!

Igång igen!

Ja, så var man igång igen med jobbandet, tänk så tiden går fort, det var ju nyss vår och man väntade på att få gå på semester.
Jobbade till kl 15.30 igår, började kl 9.00, jävligt kallt var det att cykla, det blåste ordentligt, hade behövt både mössa och vantar, idag har jag garderat mig, har tagit fram både pannband och fingervantar, behövs dom inte nu när jag ska iväg så behövs dom säkert sen ikväll när jag slutar, jobbar nämligen till kl 20.00 ikväll, inget drömpass precis men fick inte bytt, hade ju tur igår, skulle egentligen ha jobbat till 20.00 då också men fick bortbytt det.
Har ett sånt här drömpass till nästa vecka, till kl 21.30 som jag hoppas att få bytt också, men ännu har ingen nappat, men man vet ju aldrig - det kan ju komma nån som känner på måndan att de vill ha sovmorgon och då kanske mitt pass passar bra.

Jag känner av lite ont i halsen och i ena örat, jag hoppas att det bara är nåt tillfälligt så det inte blir nån förkylning el ännu värre - svininfluensan!
Nä, förhoppningsvis beror det bara på ovanan att sitta och lyssna och prata hela dagarna.

Nu ska jag gå och fixa mig i ordning inför jobbet, höres av en annan gång!

Tjing.


Min söta lilla pelargon som blommar för allra första gången, den är 3 somrar gammal och först nu ville den visa att den har så söta blommor!

Tjohej!

Det var ett tag sen, jag vet! Men det blir så ibland.

Sen sist så har jag bakat maränger i 2 omgångar, håller på att testa vilka jag ska göra tills S3 ska ha kalas, det lutar åt att jag bakar "vanliga", de här på bilden är de "ovanliga", om man nu kan kalla dom det, dessa är gjort på äggvita, socker, vaniljsocker och potatismjöl, de blev väldigt krispiga, goda men de med bara äggvita, socker passar nog bättre, de smulade inte lika mycket.


Mina glaminis har börjat blomma också!
         

Den här fick jag av mamma igår när vi var till Granån och handlade perenner:

Visst är hon väl söt?!
Blomman i är en konstväxt, den hittade jag på EM för 29 kr.
Den här köpte jag också på EM:

Har länge velat ha en och nu har jag en!

Som ni kanske ser så har jag inget kakel ännu, "kakelmakarn" har inte varit ännu, tydligen har han varit sjuk under tiden vi varit borta på semester och han skulle ha gjort det, gubben ringde i måndags och då lovade han att komma i slutet på den här veckan eller under helgen så han har ju en dag kvar - HA, inte tror jag han kommer imorron! Nä, vi lär nog få vänta hur länge som helst på att få kakel, börjar bli en aningens less nu!!! Det blir till att ringa på måndag igen och höra varför han inte varit.

Mina föräldrar är här i helgen, dom kom i torsdags så vi har gjort stan och varit på bingo, bingon gick åt skogen för mig, vi var i Risön i torsdags -inget! Sen var vi i Töre igårkväll - nada! Mamma fick visserligen en bingo i Risön men då var dom två som fick dela så hon fick 250 kr, men det är ju bättre än inget i allafall! NÄ, bingo verkar inte vara nåt för mig, jag har aldrig vunnit nån gång när jag varit.

På stan har vi fyndat litegrann, jag köpte mig en kjol på Berlins för endast 125 kr, den hade kostat 500, mamma hittade en jacka för 200 kr, hade kostat 800, inte illa eller hur?! Sen köpte hon 2 par skor på Eurosko för 179 kr.
I Granån var det också halva priset på allt, jag köpte inget där, det var bara mamma som  handlade.
Idag har jag fyndat 2 tröjor på Dressman till S1 för 179 kr, hade kostat 598.

Nyss har vi ätit mat och på en stund ska vi äta blåbärspaj, morfar och S3 (mest morfar) var i skogen på andra sidan vägen och plockade igår, jag har frysit in lite också.

Ha dé

Sss

smultron har jag plockat in idag:


De var söta och goda!

Annars har jag mest gått omkring och plockat idag, mest utomhus. Har hittat lite ogräs som jag slängt, har kastat några penseer som inte såg så fina ut, har krattat kottar I MASSOR! Det blev en hel skottkärra full. Jävla tall, skulle vilja ha bort den, men det är inte så bara att fälla den för den är stor.

Jag har ju glömt visa vad jag köpt:

ögonbindel, gud så skönt när man har huvudvärk och bara vill ha mörkt.
Den hittade jag på Lustgården i Piteå, kostade 69 kr.


En "massager", skön och avslappnande, ett fynd på Ö&B i Piteå, endat 59 kr, var in på Elgiganten stunden före och där kostade den 199.


Jag har precis börjat läsa den så jag vet inte om den är bra ännu. Man bara MÅSTE ju läsa denna så man vet vad man ska/inte sk göra på en camping ha ha ha. Den här hittade jag på adlibris.com för 164 kr (inkl frakt).

Nu ska jag kolla på odla.nu, ska se om de har några perenner.

Ha dé

Hemma

Nu är vi hemma igen, kom hem vid 16-tiden, svettiga som bara den, tur att det är AC i bilen annars hade vi nog storknat!
Det var värmerekord i Piteå idag, endast 29 grader!! Pust och stånk, det var minst 40 grader inne i tältet medans vi höll på att ta ner det, svetten droppade och då överdriver jag inte, den gjorde faktiskt det.
Innan vi åkte var vi tvungen att gå ner till vattnet och svalka åtminstone benen, hade det inte varit för att jag hade roliga veckan så hade jag hoppat i, vattnet var säkert 25 grader varmt, sååå himla härligt, synd att man är kvinna!

Just nu går tvättmaskinen varm här, det är mycket som ska tvättas när man varit borta, tur ändå att vi var hem en sväng i tisdags och fick tvättat lite då med.

Idag var vi även in på Jysk och inhandlade nya täcken och kuddar, tänkte ta dom gamla och ha i husvagnen, nu har vi haft samma som hemma, jobbigt med kånkandet, nu slipper jag det, skönt.

Vattnat blommor har jag också gjort, S1 säger att han vattnat men jag tror att han varit lite snål med vattnet, nu har jag rotblött dom ordentligt. Måste även köra vattenspridaren över potatisen för den var alldeles ljusgrön hängig när vi var hem i tisdags så nu har S1 fått köra spridaren varje kväll i ungefär 2 timmar, just nu vattnar jag också och faktiskt så ser potatisblasten mycket bättre ut nu, eftersom jag har mina i pallkragar så blir det ju  mycket varmare och då även torrt fortare.

Vi köpte förresten en ny dammsugare i tisdags när vi var hem, det blev en sån här:

Det blev en electrolux ultrasilencer, jag har provkört och den går tyst och suger som bara den. En fördel med är att man slipper ha sladden tjorvad överallt, den åker in när den blir för lång, superbra.
Varför vi bytte?? Jo, den gamla blev i 3 delar, den låter bra men suger inget, inte så mycket att ha. Locket har varit trasigt jättelänge men nu lossnade hela överdelen så det blev 1 lock, 1 överdel och 1 underdel med bara ljud, inte så bra att städa med, ha ha ha.

Här är även bilder på mina stenljusstakar jag köpte i Piteå:

Fina eller hur?!

Nu ska jag hänga lite tvätt och slänga i en ny maskin.

Ha dé

Snart hemma igen

Jaha, så har nedräkningen börjat, på söndag är det hemfärd för gott som gäller, känns lite vemodigt.
Imorse när vi klev upp såg vi inget vatten alls, det var jättedimmigt runtomkring, men det tog inte så länge förrän dimman var borta och solen började stråla och som den strålar!!! Ah, oh, man blir alldeles matt av den här hettan men jag klagar absolut inte!

Idag har jag fått se mitt schema för nästa period, inte så kul läsning, men det är väl bara att gilla läget. Ska i allafall försöka få byta bort de allra senaste passen. Jag hoppas att nån vill jobba kväll, jag vet att jag vill det inte!

Om en stund ska vi börja med maten här, idag blir det grillade parisare med bröd för mig och sonen, gubben äter kött som redan är grillat, det blev öven en bit förra gången. Snacka om att vi grillat i sommar, i husvagnen har vi grillat alla dagar utom 2.

Tack och hej leverpastej!

Semester? JAAA

Det är riktigt härligt med semester, synd att den snart är slut.
Igår var vi hem en sväng, gubben var tvungen att åka till Happis och jobba, då passade jag på att följa med och tvättade upp både kläder, sängkläder och handdukar så nu är allt rent och fräscht igen. Jag hann med att baka en sockerkaka också, halva lämnade jag hemma och den andra halvan tog vi med oss, jag provade min nya sockerkaksform, den i keramik, det gick bara bra att baka i den.

Hann även med lite blomstervattning och ogräsplockning, fick ta in 5 jordgubbar också!!! HA, sammanlagt har vi fått ungefär 7-8 gubbar, det är mest blad på plantorna, pappa sa att man inte ska gödsla och tyvärr har jag nog gjort det, har funderat länge och väl och när minnet börjar bubbla upp så har jag nog släng i lite blåkorn, så nu vet jag till nästa år att INTE gödsla nånting över huvudtaget.

Nu ska jag fortsätta surfandet en stund, sitter ute i vårt mysiga förtält och surfar.

Ha dé

RSS 2.0